Terug

Campings in Vaucluse

Vaucluse

Het departement Vaucluse bevindt zich in het zuiden van Frankrijk en is omgeven door de Provence en de Rhône-vallei. Het is bekend om zijn prachtige natuur en rijke cultuur.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Vaucluse is de historische stad Avignon, met zijn imposante Papal Palace en het Pont d'Avignon, een beroemd bruggebouw dat dateert uit de 14e eeuw. De stad is ook bekend om zijn jaarlijkse festival van de theater- en danskunsten, wat trekt veel bezoekers uit de hele wereld.

Verder biedt Vaucluse ook prachtige natuurreservaten, zoals de Dentelles de Montmirail en het Luberon-gebied, die bekend staan om hun prachtige wijngaarden en uitgestrekte lavendelvelden. Er zijn ook veel kastelen en kloosters te bezoeken, zoals het Château de Gordes en het Abbaye de Sénanque.

Voor liefhebbers van buitenactiviteiten is er ook genoeg te doen in Vaucluse, met zijn vele wandel- en fietspaden en het meer van Sainte-Croix, waar je kunt zwemmen en zeilen.

Er zijn veel kampeerplaatsen in Vaucluse waar je kunt overnachten, zoals Camping Le Pachas in Gordes en Camping La Rondinara in Le Beaucet. Beide bieden een prachtig uitzicht op de omgeving en hebben faciliteiten als zwembaden, speelplaatsen en barbecues.

Al met al is Vaucluse een prachtig departement om te bezoeken, met zijn rijke cultuur, prachtige natuur en vele outdooractiviteiten. Je zult genieten van je verblijf in dit prachtige deel van Frankrijk.