Sluiten

Camping Mazet Plage in Berrias et Casteljau

Camping Mazet Plage

Camping Mazet-Plage ligt net aan de rand van het Bos van Païolive en langs de oever van de rivier Le Chassezac. Men kan hier een heerlijke rustige vakantie doorbrengen, in een aangename omgeving op slechts 6 km van Vans en 20 km van Vallon Pont d’Arc.

Het Bos van Païolive en zijn omgeving bieden talrijke wandelpaden voor de ervaren en minder ervaren wandelaars om u in de gelegenheid te stellen de verrassend rijke en veelzijdige fauna en flora te bewonderen.

Camping Mazet Plage ★★★★
Mazet Plage - Serre de la Tuillieres
07460 - Berrias et Casteljau
Frankrijk
Departement: Ardèche
Tel: +33 475393256
Afstand vanaf Utrecht: 1100 km,
waarvan 1008 km snelweg.
GPS coördinaten: 44.39621 / 4.20084
(44° 23' 46.4'' N    4° 12' 3.0'' O)
Aantal plaatsen: 137  / Hoogte: 132 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Rivier Verwarmd zwembad Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan BBQ toegestaan
Camping Mazet Plage
Laatste mening

Algemene beoordeling

Luidruchtig zooitje! Wij hebben hier in de zomer van 2010 twee weken gestaan met 2 families. Het enige pluspunt wat ik over deze camping kan zeggen is dat het ontzettend mooi ligt aan de rivier de Shauzezac. Verder is het helaas geen camping waar je voor je rust naar toe moet gaan. s'nachts veel last gehad van geschreeuw van rondhangende jeugd die zich rond de tenten ophielden. Ook is er geen slagboom danwel controle op de camping waardoor tot diep in de nacht gewoon auto's over de camping rijden. Heb hier een aantal keer mijn beklag over gedaan maar werd door het management van de camping niet echt seriues genomen. Wij komen hier dan ook zeker niet meer terug.
Fam. Hoogvelt  08-08-2010
Plaats mening
Mening nr: 50600
Datum: 08-08-2010
Fam. Hoogvelt 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 4| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Luidruchtig zooitje! Wij hebben hier in de zomer van 2010 twee weken gestaan met 2 families. Het enige pluspunt wat ik over deze camping kan zeggen is dat het ontzettend mooi ligt aan de rivier de Shauzezac. Verder is het helaas geen camping waar je voor je rust naar toe moet gaan. s'nachts veel last gehad van geschreeuw van rondhangende jeugd die zich rond de tenten ophielden. Ook is er geen slagboom danwel controle op de camping waardoor tot diep in de nacht gewoon auto's over de camping rijden. Heb hier een aantal keer mijn beklag over gedaan maar werd door het management van de camping niet echt seriues genomen. Wij komen hier dan ook zeker niet meer terug.
Mening nr: 42453
Datum: 25-08-2008
Fam. Steenvoorden 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij hebben drie weken met onze kinderen, 8 en 12 jaar, op deze camping doorgebracht in augustus 2008. Met name vanwege de prachtige plek aan de Chassezac was dit voor onze kinderen een ideale camping. Je kunt er van rotsen springen, zwemmen, van stroomversnellingen afgaan, stenen zoeken, vissen. Zowel stroomopwaarts als stroomafwaarts op tweehonderd meter nog twee prachtige strandjes. Wij stonden eerst op een rustige plek achteraan op de camping, tegen het veldje aan waarin de riolering loopt. De eerste paar dagen roken we af en toe een walmpje putjeslucht, maar op dag 8 en 9 was het echt te gek geworden. Bij de receptie zeiden ze dat er een buis geknapt was, hetgeen goed zou kunnen omdat het ineens veel erger geworden was. We konden verhuizen naar een plekje aan het begin van de camping, met uitzicht op de Chassezac. De kinderen vonden dat echt geweldig. Ze liepen er zo in. Deze plek had ook nadelen. Hij was zanderig met flink wat stenen (niet zo fijn voor ons grondzeil) en dat merkten meteen toen het de volgende dag begon te plenzen. We hadden hier 's avonds wel last van langslopende jongeren en langsrijdende auto's omdat het aan het begin van de camping was. Dat was voor ons alleen de eerste nacht even wennen. Tweemaal per week was er live muziek en daar zaten we zo vlakbij dat het leek alsof de luidsprekers in de tent stonden. De muziek hield om twaalf uur op. Voor ons was het geen probleem. Als je de keuze hebt, ga dan ergens in het midden van de camping staan in rij 1 t/m 4 (de plekken van rij 5 zijn behoorlijk aflopend). Dan mis je putjeslucht van het einde en de 'langsloop' van het begin van de camping De pluspunten van deze camping: - fantastische ligging aan de Chassezac (perfect voor kinderen - oud en jong), - prachtige omgeving met Bois de Paiolive, - veel activiteiten in de omgeving (kanotocht stopt op de camping) De minpunten: - de rioollucht achteraan op de camping, - het kan druk zijn omdat ook dagjesmensen van het strandje gebruik maken Verdere bijzonderheden: - een camping met veel Fransen en nauwelijks Nederlanders. Voor ons als ouders geen enkel probleem, maar onze jongste was blij met het Nederlandse gezelschap dat ze de laatste dagen nog kreeg. - twee sanitair-gebouwen waarbij de eerste moderner is. In het eerste gebouw louter zit-toiletten en urinoirs (heel belangrijk voor de reinheid van de rest). Hoeveelheid sanitair is ruim voldoende. Hygiëne is okee. In het tweede gebouw slechts twee zit-toiletten (te weinig) en vier hurk-toiletten. Wel voldoende wastafels en douches. Hygiëne lijkt minder, maar dat kan komen door de donkere tegeltjes (tegenover lichte in het eerste gebouw). Verder is het een kunst om droog uit dit gebouw te komen. Op de kranen (zowel wastafels als afwasgootstenen) staat een enorme druk, waardoor het na een droog bezoek aan het toilet alsnog lijkt alsof je in je broek (en je shirt) geplast hebt (waarom is dat in gebouw 1 wel goed geregeld?) Afwaswater niet heet (maar waar wel?)
Mening nr: 41506
Datum: 11-08-2008
Fam. W. Weber 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Ook ik ben al vanaf 1975 en een kleine tussenpauze op deze camping aanwezig. Vroeger solo (pa en moe op afstand) maar nu zelf met de kinderen (op afstand) aanwezig. Heb veel zien veranderen. Dit jaar is het riool aangepast, dus geen stank meer. Blijf erbij dat ondanks grote drukte door niet kampeerders (zij die de troep maken) het sanitair er goed bij staat. Vooral voor kleine kinderen is het goed vertoeven. Zelf vermaak is een must.
Mening nr: 39752
Datum: 18-07-2008
Mevr. Miranda 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Dit is geen mening over 2005 maar over de jaren '80 en '90. Ik kwam hier vroeger als kind elk jaar. Voor het eerst in 1986 dacht ik. Ik geloof dat we er 8 keer geweest zijn . Als kind/tiener vond ik het geweldig! Speeltuin was er niet echt alleen een volleybalnet en tafeltennis in de schuur. Maar dat hadden we ook niet nodig. Sávonds gingen we kampvuur maken onder de brug en overdag de hele dag aan het schitterende water. Wij stonden altijd op het hoekje rechts bovenaan (naast het huis) Nu ik er zo aan terug denk en zelf ook kinderen heb zijn de plaatsen erg dicht op elkaar. Ik ga zeker nog wel een keerje terug als de kinderen wat groter zijn.
Mening nr: 34179
Datum: 24-07-2007
Mevr. Luttekes 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Ook wij ware vorig jaar op Mazet. vroeger met mijn ouders gingen we al De kampeerplaatsen zijn klein en op elkaar. er hangt rondhet sanitair een vreeselijke lucht. Het strand en zwemwater super. achter de camping licht een riooloverloop of water zuivering of iets dergelijks niet zicht baar maar wel op de halve camping te ruiken...lekker als je de bbq aan hebt :-9
Mening nr: 22662
Datum: 21-08-2005
Dhr. r. kok 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

De sterke troef van Mazet Plage is ongetwijfeld het strand aan de Chassezac: een breed kiezelstrand dat kindvriendelijk het water in loopt met een prachtige zwemstuk en rotsen aan de overzijde om vanaf te duiken. En dan de ligging: spectaculair midden in de Gorge met prachtige rotswanden naar beiden zijden. Prachtig. Vanuit de camping kan je ook prachtig wandelen langs de bovenkant van de Gorge. De camping is eindpunt van de kanoverhuur door de Gorge. Je kan vanaf de camping meerijden en je dan laten afzakken. In het water heb je er geen last van omdat alle kano’s net voor het strand uitstappen. Op het strand en bij de ingang van de camping wel veel aan- en afvoerverkeer. De camping trekt nogal wat kanoërs, speleologen, klimmers voor de Gorge. De camping heeft ‘straatjes’ met daaraan in rij kleine staanplaatsen (60-70 m2). De meeste plaatsen zijn niet afgescheiden van elkaar, je zit dus boven op elkaar. De meeste plaatsen zijn zeer goed voorzien van schaduwbomen. Er is een kampwinkel met een klein assortiment etenswaren en elke dag brood in eigen oven afgebakken. Er is een groot terras met een kleine buffetservice (pizza, patat). Geen animatie voor kinderen, nauwelijks speeltuin, maar dat hoeft ook niet met zo’n strand. Toiletten worden één keer per dag schoongemaakt wat onvoldoende is. Dagelijks een sterke urinelucht en regelmatig (echt) smerige toiletten en overvolle ‘damesverbandbakjes’. De camping is lawaaierig en vol. Omdat je dicht op elkaar staat. Omdat er nogal wat radio’s en t.v.’s aanstaan. Omdat er geen avondstilte is. Na enkele nachten tot 1 uur, half 2 ’s nachts vrolijke bijeenkomsten met veel lawaai bij wisselende ‘buren’ zijn wij maar vertrokken. Met weemoed want het strand en de zwem en vaarmogelijkheden zijn er onovertroffen.

Campingtips in de buurt