Sluiten

Camping Les Soulins in Corancy

Camping Les Soulins

Camping Les Soulins van Corancy ligt aan het meer van Pannecière, 3 kilometer van Corancy. Een rustige camping, midden in de natuur van het regionale park de Morvan temidden van bos en weidelandschap, waar goed gewandeld en gefietst kan worden.

Camping Les Soulins ★★
lieu-dit Les Soulins
58120 - Corancy
Frankrijk
Departement: Nièvre
Tel: +33 386844752 / +33 687318805
Afstand vanaf Utrecht: 750 km,
waarvan 669 km snelweg.
GPS coördinaten: 47.11749 / 3.93245
(47° 7' 3.0'' N    3° 55' 56.8'' O)
Aantal plaatsen: 34  / Hoogte: 321 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Meer Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan BBQ toegestaan
Camping Les Soulins
Laatste mening

Algemene beoordeling

Mooie ligging bij het meer. Er zijn kano's te huur en in de omgeving kun je wandelen en fietsen

Camping maakt een beetje een rommelige indruk. Winkels zijn er op flinke afstand, dus genoeg inslaan

Fijne camping om een paar dagen te blijven. Het is een beetje zoeken naar de wandelingen maar in de bar liggen plenty kaarten en routes die je met je telefoon kunt vastleggen. Zomers is er frites etc. te krijgen, maar begin juni is dat nog niet open.
Dhr. Veeling - Amersfoort  05-06-2022
Plaats mening

Meningen over Camping Les Soulins

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
8
9
Hoogste
8
9
Gemiddeld
8.0
9.0
* over de jaren 2020 en later.
Mening nr: 71213
Datum: 05-06-2022
Dhr. Veeling - Amersfoort 
®  
april - juni 2022
Senioren
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 8| Leiding van camping: 8| Animatie/Activiteiten: 8| Omgeving: 8| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

Mooie ligging bij het meer. Er zijn kano's te huur en in de omgeving kun je wandelen en fietsen

Camping maakt een beetje een rommelige indruk. Winkels zijn er op flinke afstand, dus genoeg inslaan

Fijne camping om een paar dagen te blijven. Het is een beetje zoeken naar de wandelingen maar in de bar liggen plenty kaarten en routes die je met je telefoon kunt vastleggen. Zomers is er frites etc. te krijgen, maar begin juni is dat nog niet open.
Mening nr: 59658
Datum: 01-08-2013
Fam. Kindt 
®  
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Heerlijke camping met hele aardige en behulpzame beheerders (een jong stel). Mooie omgeving, heel relaxed. Lekker speelveld voor de kinderen. Dit is echt kamperen in Frankrijk! ;) Sanitair: eenvoudig maar schoon.
Mening nr: 58662
Datum: 30-01-2013
Mevr. Tineke (webmaster) 
®  

Algemene beoordeling

De camping heeft nieuwe beheerders.
Mening nr: 57971
Datum: 29-08-2012
Mevr. Marion kroon 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Ik had een huisje gehuurd achter camping les Soulins via dreams unlimited.(Dat heeft niets met elkaar te maken).Prachtige huisjes en mooi gelegen, niets op aan te merken. Ik wil toch mijn mening geven over de camping en met name Hans en Jantine. Want ik denk dat de camping van grote waarde is voor de huisjes, want je kan er terecht voor brood en een praatje en ze hebben waardevolle tips. Ook toen we stroomuitval hadden, waren zij degenen, die ons op de hoogte hielden over de situatie en niet de eigenaren of hun contactpersoon. Dat was fijn. En ik vond het raar dat de eigenaar van de huisjes zich niet heeft laten zien en eens even heeft gekeken hoe het met zijn gasten was na de enorme hagelbui met stenen als golfballen.
Mening nr: 56200
Datum: 03-06-2012
Fam. Fam Bosveld. 
april - juni 2012
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij zijn met de kinderen [4-6 jr] op deze camping terecht gekomen. Het was een oase van rust en de kinderen waren dol op al het speelgoed, dat op de camping aanwezig is. Het stroompje op de camping en de rivier voor de camping waren een groot genot. De omgeving is supermooi we hebben heerlijk gewandeld. Wij komen zeker in de zomer terug. Hans en Jantine bedankt voor alles.
Mening nr: 53173
Datum: 21-06-2011
Fam. Stork 
april - juni 2011
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

We hebben hier tien dagen gestaan en het zeer naar ons zin gehad. Leuke camping met zeer aardige en behulpzame beheerders. Mooie omgeving en veel te zien en te beleven.
Mening nr: 47384
Datum: 24-08-2009
Dhr. Ralph 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Hallo, wij hebben bijna 1,5 week doorgebracht op Les Soulins. Toen we aankwamen leek het wel een mierenhoop,het was bomvol! De kampeerplekken zijn niet groot..., tenminste wij hebben nog nooit in Frankrijk zo dicht op elkaar gestaan, desalniettemin hebben we een mooie vakantie genoten in Corancy. Sanitair is heel simpel en redelijk schoon, op de toiletten zit een bril! Vergeet als je er heen gaat niet je waterschoenen mee te nemen,het meer en strandje ligt vol met stenen, zelfs je badhanddoek kun je niet neerleggen bij het water, wij namen de campingstoelen mee. De omgeving is erg mooi (bergachtig en veel bossen) en qua verkeer lekker rustig. Een supermarkt kun je vinden in Chateau-Chinon, zo'n 10 kilometer over slingerweggetjes rijden. Als je een echte hypermarche wilt moet je naar Autun, en dat is een kilometer of 30 rijden.
Mening nr: 44823
Datum: 29-06-2009
Dhr. Jan Brouwer 
april - juni 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Leuke camping , prima en gastvrij ontvangst hebben er met plezier ruim een week gestaan. Ook de omgeving leent zich voor mooie toertochten.
Mening nr: 44803
Datum: 28-06-2009
Fam. Tromp 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Vorig jaar hebben we de camping bezocht. Nederlandse eigenaren en bijna uitsluitend Nederlandse gasten. Gezellige sfeer. Mooie uitvalsbasis voor fietstochten. Geen animatie op de camping voor kinderen, wel een leuk klein beekje en je kunt kano's huren. Het meer waar de camping aan ligt is een stuwmeer: een aparte ervaring. De eigenaren hebben nog maar weinig ervaring met het leiden van een camping. Dat valt vooral op in de informele maar ook slordige manier van bejegening van compinggasten. Ze gaan bijvoorbeeld willekeurig om met reserveringen en plaats toewijzing. Dat leidde er in ons geval toe dat we na enige tijd volledig ingebouwd werden. Er kwam zelfs een tent voor ons uitzicht op het grasveldje met het fonteintje (wat geen plaats was). Een klacht van ons hierover leidde tot een nare confrontatie, waarna we maar vertrokken zijn, naar Le Paroy. Hadden we eerder moeten doen. Niet voor herhaling vatbaar dus.
Mening nr: 44004
Datum: 20-02-2009
Fam. Fam Collette-van den Bosch 
april - juni 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Wij hebben met twee families op deze camping gestaan in de meivakantie van 2008. Mooie eenvoudige camping aan een prachtig meer. Sanitair is uitermate schoon. Ook een kleine kantine aanwezig. Eigenaars zijn erg vriendelijk en proberen het je naar de zin te maken. Onze kinderen zijn in de leeftijd van 14-16 jaar. In de omgeving kan uitstekend gemountainbiked worden. Veel gemarkeerde routes. Het was echter erg lastig om mountainbikes te huren. Uiteindelijk hebben we deze in Autun kunnen huren. Misschien is dit probleem inmiddels opgelost omdat de eigenaren van plan waren contacten in de buurt te leggen voor het huren van mountainbikes. In het meer kan gezwommen worden en op de camping kunnen kano's gehuurd worden. Wij hebben zelf in de omgeving gewandeld en gefietst. Fietsen is heel goed mogelijk op hybride fietsen omdat het hoogte verschil wel meevalt.
Mening nr: 37993
Datum: 12-11-2007
Fam. fam treuren 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Gezellige camping in een hele mooie omgeving,zonder animatie maar wel met een paar leuke activiteiten b.v,eten met de burgermeester op de camping,bereid door zijn vrouw.En elke week de pizza-car en toen wij er waren was er ook een gezellige bbq.En als het weer wat minder was kan een ieder zich vermaken in de kantine,door middel van de aanwezige boeken,spelletjes en speelgoed.Kortom een prima familie camping.hans en jantine ga zo door.
Mening nr: 37059
Datum: 30-08-2007
Dhr. evert kools 
april - juni 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Begin dit jaar zijn er nieuwe Nederlandse eigenaars/beheerders op deze camping gekomen. Zij hebben verschrikkelijk hard gewerkt om de camping nog meer sfeer te geven. Naar mijn mening zijn zij daar goed in geslaagd. De kantine heeft een metamorfose ondergaan en ziet er goed uit. De camping ziet er goed verzorgd uit en er werd constant gewerkt aan verbeteringen. De ligging van de camping is geweldig aan het meer. 's morgens wakker worden met een geweldig uitzicht over het meer. Daarnaast biedt de omgeving voor een ieder wel iets. Geweldige camping om te ontstressen.
Mening nr: 33345
Datum: 21-06-2007
Dhr. Noud Hutten  
april - juni 2007
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Een prachtig gelegen rustige camping vlak aan een meer met uitstekende waterkwaliteit. Geschikt voor vissen, zwemmen en kanoen. Kano's te huur op de camping. Het gebied is gelegen in de Morvan en uitstekend geschikt om optimaal te onthaasten. Naast de watersport is er vooral heerlijk te wandelen en te fietsen. Het Nederlandse beheerdersechtpaar is naast heel aardig zeer servicegericht. Men doet er alles aan om het de bezoekers naar de zin te maken. Een echte aanrader voor een zeer ontspannen verblijf.
Mening nr: 30506
Datum: 26-08-2006
Mevr. k.koning 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een heerlijke camping. Wij hebben vooral genoten van het meer, het fantastische uitzicht, de heerlijke speelomgeving voor onze kinderen (8 en 10 jaar), de vriendelijke beheerder. OP deze camping kwamen we nog meer mensen tegen die niet vermaakt willen worden ,maar dat heel goed zelf kunnen doen , net als hun kinderen. Overzichtelijk Helaas werkte het weer niet altijd mee, Wij waren er in augustus en hadden nog warme dagen en veel zonneschijn. helaas ook een paar buien, maar ja waar was dat niet in Europa en hier viel het nog mee. Rust en ruimte.
Mening nr: 28649
Datum: 07-08-2006
Dhr. van Lieshout 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Leuk camping met een mooi groot meer. In de omgeving is niet al te veel te doen, maar met het goede weer van afgelopen zomer wil je zelf niet eens iets doen. Wij hebben onderweg met de camping contact op genomen of er nog plaats was. Er was niet veel plaats maar de plek tegenover het sanitairgebouw was nog leeg. Meestal niet de meest fijne plaats. Dit is echter reuze meegevallen en hebben met plezier 12 dagen op deze camping gestaan. En indien we in de buurt zijn gaan we zeker terug. Het was op de camping om uiterlijk 23.00uur stil. Het sanitair was over hel algemeen schoon.
Mening nr: 27561
Datum: 25-07-2006
Mevr. E. Glas-Kramer 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Leuke camping aan meer, midden in natuurgebied. Dichtstbijzijnde plaats is Chateau-Chinon. Wij hebben de camping voornamelijk gebruikt als uitvalsbasis om de morvan te bezoeken, en wat dat betreft is het een prima locatie. Wat wij op zich jammer vonden was dat er weinig "buitenlandse" campinggasten waren; 95% was Nederlands, maar dat komt omdat wij in het buitenland graag twee van de weinige Nederlanders op een camping willen zijn. Aardige (Nederlandse) beheerders, die erg behulpzaam zijn. Toiletgebouw netjes en schoon.
Mening nr: 27426
Datum: 23-07-2006
Dhr. A.J. van der Zee 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

De camping is prachtig gelegen aan het lac de Panneciere midden in de Morvan. We hadden onze vakantie van 6 t/m 21 juli 2006.(continue droog weer en meer dan 30 C. Het is een rustige camping en om 23.00u. is het ook echt stil (dan gaat ook de verlichting uit !). Er was 's nachts alleen het geluid van krekels en kikkers. We stonden met onze tunneltent (zonder electriciteit) op de "Coline" (géén auto's toegestaan bij de tent). We keken uit op het meer. Tot 13.00u hadden we redelijk wat schaduw. Voor jongenlui ( 12 jaar en ouder) is er eigenlijk weinig te doen. Er is een tennistafel en je kan natuurlijk zwemmen in het meer of kanoën. Onze jongens van 13 en 17jaar hadden het geluk dat er ook andere jongeren van hun leeftijd aanwezig waren. Dus ook zij hebben zich heel goed (met elkaar) weten te vermaken. De (nieuwe) beheerders Jan en Patricia van Ginkel zijn zeer gastvriendelijk en proberen er zeker wat van te maken. Ze denken mee als je een probleempje hebt. Eén keer per week komt er een pizzabakker en ook één keer per week wordt er door een ingehuurde kok gekookt. Je kan elke dag brood bestellen. En als je boodschappen bent vergeten hebben ze een (zeer) klein assortiment. Het sanitair is sober, voldoende en over het algemeen schoon. De camping is zeker een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen, voor rustzoekers en wandelaars. Als grotere kinderen niet veel eisend zijn zullen en kunnen ze zich hier best wel vermaken.
Mening nr: 26678
Datum: 19-06-2006
Dhr. demetz 
®  
april - juni 2006
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Kleine camping, wordt gerund door een ned koppel. Aardige en behulpzame mensen -jan nog bedankt - Bepske was even boodschappen doen- Camping gelegen aan de Yonne die uikomt op het Lac Panneciere. Fraai aangelegde camping met schaduwrijke plaatsen. Rustig en voor de kleintjes een speelplek. Aparte plaatsen voor de tenten op het vlakke gedeelte. Moderen sanitair schoon en helder, kleine dagwinkel, Voor meer boodschappen is Chateau Chinon de aangewezen plek. Omgeving is schitterend, lopers-fietsers- Van harte aanbevolen.
Mening nr: 24632
Datum: 27-10-2005
Mevr. Michel van Mourik 
september - oktober 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij waren in het naseizoen (oktober) op de camping en het is ons heel goed bevallen. We hebben iedere dag mooie ATB tochten en wandelingen gemaakt vanaf de camping. Het water van het meer had zich weliswaar teruggetrokken, maar daardoor ontstond er een schitterend landschap en wandelgebied. Zeker als de herfstkleuren beginnen waan je je in Canada. Zelfs de oude bruggetjes op de bodem van het meer kwamen tevoorschijn (heel apart!). Als je van rust en natuur houdt is dit een ideale camping. De faciliteiten zijn prima.
Mening nr: 23058
Datum: 25-08-2005
Dhr. Fam. T. Kammeraat 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Wij hebben van 27 juli tot 9 augustus 2005 camping Les Soulins met veel plezier bezocht. Bij aankomst op 27 juli, ondanks een temperatuur van 34 graden, werden wij gastvrij onthaald door de beheerders. Wat wij zo bijzonder aan deze camping vonden, dat was de zeer enthousiaste campingbeheerders. Vrijwel niets was hun te veel. Hun contact met de kinderen ging zelfs zo ver, dat zij regelmatig een spelletje "Mens erger je niet" of andere spelletjes in hun vrije tijd met de aanwezige kinderen speelden. Schone en gezellige camping, goed verzorgd en schoon sanitair. Deskundige en aardige campingbeheerders. (Tirza en David). Levering van brood op bestelling. Diverse activiteiten georganiseerd vanuit de camping, voor volwassenen en kinderen. Lekker strandje met schoon water, zelfs schaduwrijke plekken in de nabijheid van dit strandje. Bijzonder mooie en schone omgeving. Mooie wandel, fiets en ATB-fiets routes. Vriendelijke mensen in deze regio.

Campingtips in de buurt