Terug

Campings in Nièvre

Nièvre

Het departement Nièvre is gelegen in het noordoosten van Frankrijk en is de thuisbasis van de beroemde stad Nevers. De stad is bekend om haar prachtige kathedraal Notre-Dame de Nevers en het Palais Ducal, waar u kunt wandelen door de historische kamers en genieten van het uitzicht op de stad vanaf het dakterras.

Een andere populaire bezienswaardigheid in Nièvre is het Château de Bazoches, een historisch kasteel dat dateert uit de 14e eeuw. Hier kunt u rondleidingen krijgen en de prachtige tuinen bezoeken.

Voor de natuurliefhebbers is er ook het Parc Régional du Morvan, een prachtig natuurgebied met talloze wandel- en fietsroutes. Hier kunt u genieten van de rust en de prachtige omgeving terwijl u de flora en fauna van het gebied ontdekt.

Als u op zoek bent naar een leuke camping in Nièvre, kunt u terecht bij Camping Les Plans in Pougues-les-Eaux. Deze camping biedt ruime plaatsen voor tenten, caravans en campers, en heeft ook een verwarmd zwembad en een speeltuin voor kinderen.

Er zijn ook talloze leuke activiteiten in de omgeving van de camping, zoals het bezoeken van de lokale wijnhuizen of het maken van een boottocht op het Canal du Nivernais.

In samenvatting is Nièvre een prachtig departement in Frankrijk met veel historische bezienswaardigheden, prachtige natuur en leuke activiteiten voor het hele gezin. Het is zeker een bezoek waard als u op zoek bent naar een rustig en ontspannen vakantiebestemming.