Sluiten

Camping du Pont d'Espenel in Espenel

Camping du Pont d'Espenel

Aan de portes du Diois en de vallée de la Roanne, aan de oevers van de rivier de Drôme Ligt camping du Pont d'Espenel, in een schaduwrijke omgeving met vlakke en ruime staanplaatsen.

Camping du Pont d'Espenel
Le Devant les Plots
26340 - Espenel
Frankrijk
Departement: Drôme
Tel: +33 475217270
Afstand vanaf Utrecht: 1043 km,
waarvan 980 km snelweg.
GPS coördinaten: 44.68848 / 5.23357
(44° 41' 18.5'' N    5° 14' 0.9'' O)
Aantal plaatsen: 100  / Hoogte: 304 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Rivier Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie BBQ toegestaan
Camping du Pont d'Espenel
Laatste mening

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Dhr. Johan (webmaster) - -  18-08-2017
Plaats mening
Mening nr: 66981
Datum: 18-08-2017
Dhr. Johan (webmaster) - - 
®  
juli - augustus 2017
Anders

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Mening nr: 65568
Datum: 12-08-2016
Fam. Coo - Dieren 
juli - augustus 2016
Gezin met tieners
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5| Hygiëne sanitair: 7| Ontvangst: 7| Faciliteiten: 7| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 6| Leiding van camping: 8| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 7|

Algemene beoordeling

Prachtige omgeving, veel te doen

druk

Na 11 jaar weer eens op deze camping. Ziet er nog hetzelfde uit. Toiletgebouw ECHT verouderd(was toen al zozo). Wel zijn de bomen flink geroeid, waardoor er veel meer schaduw is. Wel behoorlijk schoon. Wij stonden aan de rand op een prima plaats. In het midden zou ik claustrofobisch worden, denk ik. Veel te doen en te zien in de omgeving. Pubers gingen 's avonds naar het kampvuur bij de rivier. Erg sympathiek.
Mening nr: 60531
Datum: 20-09-2013
Dhr. Jan 
®  
september - oktober 2013
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Eenvoudige camping. Gelegen aan de Drome. Wij waren er in het naseizoen. Plekken voldoende groot, maar de vraag is of dat in het hoogseizoen ook zo is. Sanitair is redelijk gedateerd, maar was tijdens onze aanwezigheid zeker schoon. Man, vrouw, hond en elektriciteit euro 16.30 per nacht.
Mening nr: 59928
Datum: 11-08-2013
Dhr. Bauke 
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Eenvoudige camping met grotendeels Nederlandse gasten. Hiervan zijn verscheidene die al jaren komen en dan ook duidelijk laten merken. ( mede-eigenaren?) Sanitair is beslist niet meer van deze tijd en dit is dan netjes uitgedrukt. ( oud en vies ). Volgens de eigenaar duurt het nog minimaal een jaar voor er nieuw sanitair komt, maar dit kan ook wel 2 jr zijn
Mening nr: 57086
Datum: 02-08-2012
Dhr. J. Dijkstra 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Eenvoudige camping met een prima ligging! De camping ligt aan een mooi stuk van de Drome, waar je wat rond kan zwemmen. Kinderen kunnen van de stroomversnelling af en van de rotsen springen. Ook voor kleine kinderen is het erg geschikt gezien het ondiepe water. De plaatsen zijn niet heel schaduwrijk, maar wel vrij ruim. Het sanitair is behoorlijk verouderd met hoofdzakelijk Franse hurktoiletten. De douches zijn (als het druk is) niet continue warm. Maar alles is wel schoon! Er heerst een erg gezellige familiaire sfeer op de camping. Wij hebben er nooit overlast gehad van de weg, die achterlangs loopt, het spoor of jongeren op de camping. Je kan brood bestellen op de camping (croissants zijn niet de moeite waard..), maar er is ook een bakker in Vercheny en Saillans. In Die en Crest zijn grote supermarkten (ca 15 min rijden). Qua prijs-kwaliteit verhouding een super camping!
Mening nr: 55672
Datum: 28-11-2011
Dhr. Guus Willemse 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Geweldige camping!!! Het enige nadeel is dat er in de loop der jaren teveel Nederlanders als vaste gasten zijn gekomen gedurende het hoogseizoen! Mijn eigen oplossing is (de lezer mag in het hoogseizoen blijven gaan!!!) om niet meer in het hoogseizoen te gaan: begin mei en begin september zijn dé tijden om daar te zijn. Begin mei sta je er met hooguit 10 caravans....en de omgeving is nog niet verziekt door luidruchtige gele nummerborden..... 's Morgens vroeg 2 verse croissants halen in het dorp en die op het terras van Café Des Sport bij een grote koffie verkeerd in de zon te nuttigen: dát is wat mijn Kockengense vrienden noemen 'een 'bruin' leven...'. Guus Willemse
Mening nr: 55227
Datum: 06-09-2011
Mevr. irma 
®  
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wat een welkome afwisseling! Heerlijke camping. Sanitair is niet nieuw, maar schoon. En daar gaat het om! Prachtige plek gehad aan de oever. Lekker schaduw, mooi uitzicht, het voelt alsof je een privé-strandje hebt. Ontzettend aardige beheerder. Kortom, ons gezin wil meteen terug. Alleen... alles is voor volgens jaar al volgeboekt. Helaas...
Mening nr: 49608
Datum: 10-07-2010
Dhr. Olle 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Ik ben met mijn ouders een keer of 4, 5 op deze camping geweest. Een jaar of drie geleden met een paar vrienden, afgelopen jaar met mijn vriendin en dit jaar ontkom ik er weer niet aan, ik ga er weer heen! De camping is niet zo groot en erg gezellig er heerst een rustige goede sfeer. De voorzieningen zijn simpel, maar ik heb ook niet meer nodig dan een goede douche en een toilet. Het is vooral de rivier en de plek aan de rivier die deze camping een succes maken. Je kan heerlijk zwemmen en er zijn rotsen om van te springen.. De omgeving is ook prachtig. Col de la rousset moet je een keer op rijden. ook de dorpjes en de grotere dorpen die en crest zijn erg leuk. Daarbij is de camping erg goedkoop, ideaal als je toch de hele dag aan de rivier zit of op pad bent! Enige nadeel is de weg die er langs loopt en de trein aan de andere kant. Went snel want de rivier maakt meer geluid..
Mening nr: 44869
Datum: 03-07-2009
Fam. Jesper Roosenboom 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Ik denk dat ik wel in staat moet zijn deze camping te weergeven, aangezien ik al vanaf mijn eerste jaartjes hier rondhuppelde, ondertussen bennik al 18 en kom ik hier dus ook al 18 jaar! Dit is een soort camping die je moet zien als een camping begin eraan en je komt er nooit meer vanaf! Een soort familie camping, iedereen kent elkaar, buurt met mekaar, en er is altijd wel iets te doen. jaarlijks organiseert mijn vader een Jeu de boulle toernooi, wat velen mensen waarschijnlijk wel herkennen als de camping sport in frankrijk onder de Nederlanders. Dit zorgt elk jaar weer voor een goeie bijeenkomst ook meteen voor nieuwkomers de ideale manier om zich bij de groep aan te sluiten. verder is het natuurlijk niet een zoveel sterren camping waar je TE veel van moet verwachten, maar het heeft zeker zijn charmes, de Rivier de Drôme die jaarlijks weer anders kan liggen, (de ene keer dieper dan de andere x) maar je kunt er in ieder geval in zwemmen. verder is er dus een Jeu de boulle veld die saonds verlicht wordt tot een uur of 10/11. Vroeger hadden we ook een restaurant op de camping dit is helaas verdwenen je kunt nu nog elke vrijdag mosselen eten, verder kun je friet halen bij het café. bij het café staat ook een tv waar over t algemeen Tour de France liefhebbers verblijven om dit zorgvuldig en gezamelijk te kunnen volgen, onder het café bevind zich een washok en speelhok, er staat een voetbaltafel, flipperkast, en nog een of ander grappig ding. de Toilette worden elke ochten schoongemaakt, en afval wordt elke dag rond 11/12 opgehaald, dus het ziet er mooi en schoon uit, de omgeving is geweldig, en je kunt aan iedereen daar vragen wat er te doen is in de omgeving, want iedereen is vriendelijk tegenover nieuwelingen! verder is er savonds aan het strandje een groepje jongeren wat zich vermaakt, het heeft echt iets moois, een kampvuur een gitaartje, en nieuwelingen zijn altijd welkom, zoniet vraag naar mij en ik help graag! dus voor mensen die een leuke gezellige Nederlands/Franse camping zoeken dit is zeker een aanrader!
Mening nr: 41084
Datum: 07-08-2008
Dhr. thomas 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Ja zeker he viktor, het was echt super tof. ik was er dit jaar voor het eerst en ik wil voortaan zeker naar du pont d'espenel gaan!! tot volgend jaar!
Mening nr: 39120
Datum: 04-06-2008
Dhr. viktor 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Het is er echt super leuk. Ik had er in een week heel veel vrienden en ik ben er toen het volgende jaar weer heengeweest en ik ga er over een paar weken weer heen. Ik vind het echt superleuk en hoop dat me vriende er ook weer zijn tot zo!
Mening nr: 37759
Datum: 08-10-2007
Fam. bea stroucken 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Naar aanleiding van de meningen op deze site kozen wij afgelopen zomer voor Pont d'espenel. Een camping met de rivier als vertier en er zouden nogal wat kinderen van 12 tot en met 18 komen. Klopt allemaal. De rivier was niet heel diep, maar je kon er zwemmen. De omgeving is er erg mooi, maar de ligging aan die drukke weg viel ons erg tegen. We stonden met onze caravan echt pal onder de doorgaande weg, waar het verkeer vanaf een uur of vier `s morgens begon te rijden. We werden er iedere ochtend vroeg wakker van. We hadden al in februari gereserveerd, daaraan lag het ook niet, dat we geen rustiger plekje hadden gekregen. De franse eigenaar vertelde ons bij ons voortijdig vertrek, dat de beste plaasten altijd vergeven werden aan die mensen, die deze camping jaarlijks bezochten. Begrijpelijk van hem uit gezien, maar voor ons toch wel jammer. Voor onze kinderen was het minder leuk, dat zij hun draai niet konden vinden binnen de grote groep leeftijdsgenoten, die elkaar al langer kenden. Ze werden gedoogd, maar daar was dan ook alles mee gezegd. (nog nooit eerder zo meegemaakt, ze leggen meestal vrij snel contact met anderen). Ik heb er wel van geleerd: laat me niet meer zo meeslepen door meningen op de site. Volgende keer weer gewoon de campinggids erbij (daar stond deze camping niet in) en afgaan op mijn eigen gevoel.
Mening nr: 37534
Datum: 18-09-2007
Mevr. connie sturmer 
april - juni 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Voor de derde keer deze eenvoudige camping bezocht voor een paar dagen. De rivier is eigenlijk het enige vertier wat deze camping zo aantrekkelijk maakt. Er is voor klein en groot veel plezier aan te beleven. Alleen jammer dat het restaurant is gesloten waar we zo heerlijk konden eten. Sanitair is gedateerd maar schoon.De plaatsen groot genoeg zonder (voor ons)hinderlijke heggen of struiken. Voor ons een prima camping. vr.gr. connie sturmer.
Mening nr: 35340
Datum: 08-08-2007
Fam. Jack van Rietschoten 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Hebben de camping uitgekozen vanwege de directe ligging aan de Drome en het uitzicht rondom. Ligt in een mooi gedeelte van de Drome pal aan de doorgaande weg welke niet hinderlijk is. Camping heeft een gezellig sfeertje en een gastvrij beheerdersechtpaar met idem hulp. Sanitair is eenvoudig maar is schoon en alles werkt perfect. Boven is de receptie met barretje en TV een restaurantje en mogelijkheid voor brood en een actuele krant. Op de camping is een sportveldje aanwezig welke s'avonds wordt verlicht. Ondergrond is van gras en er staan hier en daar wat bomen. De ligging aan de rivier waar de bedding als strandje kan fungeren is prettig. Rivier is voor de camping voor een deel diep zodat daar gezwommen kan worden. Wij en onze dochter van 13 hebben hier een leuke week gehad en komen zeker nog eens een keertje terug.
Mening nr: 33086
Datum: 23-05-2007
Mevr. Britt 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Espenel is echt super!! Ik kom er al 7 jaar. Eigenlijk is er niets op de camping, maar de mensen, de rivier en het kampvuur is altijd zo leuk.. Zeker de moeite waard om een keer naar toe te gaan! Lieve iedereen, hoop jullie dit jaar weer te zien! Enne pietje ik mis je hoor:D mijn grote liefde he;)
Mening nr: 32530
Datum: 14-02-2007
Dhr. Hans Wijma 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

In 1988 voor het eerst, daarna wilden onze kinderen, nu 26 en 28 nooit meer ergens anders heen. Door de eenvoud helemaal top. Zwemmen in de Drome, Jeu de boulle met de hele camping, heerlijk eten, fantastische omgeving en op de juiste wijze gezellig. Alles is eenvoudig doch schoon. Wij moeten elk jaar weer ons best doen er niet weer heen te gaan. Na 12 keer wel genoeg. Maar wie weet zien we u daar toch. Tot dan zullen we maar zeggen.
Mening nr: 32415
Datum: 28-01-2007
Mevr. connie en leo sturmer. 
april - juni 2003
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben twee keer deze camping bezocht en is werkelijk heerlijk. Lekker aan de rivier waar de kano's voorbij gaan. Het restaurant met het heel goede eten en prima sanitaire. Mooi uitzicht en goede plaatsen zonder heggen of iets dergelijks. Wij komen er vast nog eens terug. vr,gr.Connie.
Mening nr: 31048
Datum: 06-09-2006
Mevr. Maaike Jager 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Het is echt een súper camping, het was mijn eerste jaar dat ik op die camping was en ik kreeg gelijk al vrienden. De rivier is super lekker om in te zwemmen en het sanitair is ook best goed. Ik hoop dat we er volgend jaar weer heen gaan. kus Maaike
Mening nr: 24738
Datum: 09-11-2005
Dhr. Ruben Peters 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Ik vin het een super coole camping. Kom er al 14 jaar (m'n hele leven dus), het verveeld echt niet. Een heerlijk mooi riviertje, alleen jammer dat de spring rots is afgebroken. Ik heb het naar mijn zin met vele vrienden die ik elk jaar tegen kom. Dionne, Esmee, Doris, Jospephine, Britt, Linda en natuurlijk kleine ruben. IK hou van jullie.
Mening nr: 19600
Datum: 20-07-2005
Mevr. Esmee Schrooten 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Dit is echt de allergaafste camping waar ik ooit ben geweest. Het is een geweldige camping voor kinderen-jongeren, van bijv. 6 t/m 19 jaar (zelf ben ik 14). Ook voor volwassenen is het leuk. De omgeving/het uizicht is mooi, er zijn leuke stadjes/dorpjes in de buurt, en je kan heel erg mooie (berg)wandelingen maken. Je kan zwemmen, tafeltennissen, er zijn veldjes om te voetballen, en de mensen zijn erg vriendelijk. Verder is er ook een auberge waar je patat kan halen en kan overnachten. Het sanitair is redelijk. Het is niet luxe, maar verder wel goed. Het is vaak wel erg druk, omdat veel mensen die er eens zijn geweest (vooral met kinderen) het jaar daarop weer terugkomen. Wij komen er ook al 8 jaar (als ik de aankomende vakantie erbij reken) omdat mijn broertjes en ik steeds graag terugwillen om onze vrienden van daar bijv. te zien. Het is echt een supercamping. Heel erg leuk. Gr. Esmee. **nu moet natuurlijk niet iedereen komen het is er al een beetje druk,.. ik gaf alleen even mijn mening :P ;)

Campingtips in de buurt