Terug

Campings in Drôme

Drôme

Het departement Drôme bevindt zich in de regio Rhône-Alpes in het zuiden van Frankrijk en is een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur, cultuur en geschiedenis. Het gebied is bekend om zijn prachtige landschappen met heuvels, wijngaarden en olijfbomen.

Een van de populairste bezienswaardigheden in het departement Drôme is de middeleeuwse stad Grignan, bekend om zijn prachtige kasteel. Hier kun je ook genieten van heerlijke wijnen en olijfolie uit de regio. Een andere must-see is het beroemde dorpje Nyons, bekend om zijn olijfolieproductie.

Voor liefhebbers van natuur is het departement Drôme een paradijs, met talloze wandel- en fietsroutes door de prachtige landschappen. Een bezoek aan het Parc Naturel Régional du Vercors is zeker aan te raden, met zijn uitgestrekte bossen, rotsformaties en tal van wandel- en klimmogelijkheden.

Er zijn ook talloze kampeerplaatsen in het departement Drôme, zowel in de natuur als in de stad. Zoek je naar iets unieks, dan is Camping Le Castellas in Grignan zeker een aanrader. Deze kleinschalige camping ligt in een prachtige omgeving en biedt comfortabele stacaravans en chalets.

Al met al is het departement Drôme een geweldige bestemming voor een vakantie in Frankrijk, met talloze mogelijkheden voor natuur- en cultuurliefhebbers. Geniet van de heerlijke wijnen en olijfolie, ontdek de prachtige landschappen en bezoek de interessante bezienswaardigheden van de regio.