Sluiten

Camping La Forêt du Morvan in Larochemillay

Camping La Forêt du Morvan

Camping La Forêt du Morvan is een gezinscamping op een voormalige boerderij met ongeveer 4 hectare bos en 6 ½ hectare weiland. De plaatsen zijn zeer ruim en bijna iedere plek heeft uitzicht over een groot gebied. De camping ligt op een zuidhelling en heeft daardoor volop zon.

Vanuit de camping zijn diverse wandel-fiets en autoroute’s uitgezet op papier en nu ook digitaal op https://www.routeyou.com/nl-fr/user/view/558103/camping-la-foret-du-morvan

Vanaf de camping kan men ook uitstekend een tochtje maken op de mountainbike. Grote kampeer- en camperplaatsen en een goed uitgeruste bibliotheek. Buiten het hoogseizoen verandert de camping in een oase van rust. De zelfbedieningsbar, het winkeltje en de broodservice draaien gewoon door en bij voldoende belangstelling wordt er ook dan voor u gekookt. 

Zoekt u een plek waar u ’s-nachts alleen de natuur hoort en de sterren ziet……, stuur dan een email naar de camping

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
 • Camping La Forêt du Morvan
  • 1 Chemin de La Forêt
   58370 - Larochemillay
   Frankrijk
   Departement: Nièvre

   Tel: +33 386304793 / +33 661295019
  • Aantal plaatsen: 25  / Hoogte: 452 m
   Afstand vanaf Utrecht:794 km,
   waarvan 697 km snelweg.
   GPS coördinaten: 46.90267 / 3.99917
   (46° 54' 9.6'' N    3° 59' 57.0'' O)

  Faciliteiten:

  • Rivier
  • Nederlands/Vlaamse beheer
  • Huisdieren toegestaan
   True
  • Verhuur van accommodatie
  • Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan
  • Privé sanitair
  • Laadpaal
 • Reserveren en Verhuur

  • Deze camping is aangesloten bij:
   klik op logo voor info
  • ACSI CampingCard

Cijfers van kampeerders *

2 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
7
5
Hoogste
7
5
Gemiddeld
7.0
5.0

* over de jaren 2020 en later.
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over Camping La Forêt du Morvan

Camping La Forêt du Morvan
Laatste mening

Algemene beoordeling

Ruime tentplaatsen

Prijzig

Mooie camping met ruime tentplaatsen. Op deze camping komen voornamelijk jonge gezinnen. De kinderen kunnen zich goed vermaken bij het kleine meertje, de speelschuur en simpele animatie. In de omgeving is weinig te beleven, de meeste mensen blijven op de camping. Sommige tentplaatsen liggen ver van het sanitair. Er zijn geen water tap punten verder op de camping. Dus veel lopen. De tentplaatsen aan de rand liggen in een verlaging en hebben geen uitzicht. De verhuur van spullen (picknick tafel, parasol etc) zijn aan de prijs, evenals de producten die verkocht worden (wijn, bier, water, etc). Hierdoor wordt het verblijf al snel duurder dan zou hoeven. De prijzen passen niet bij de simpelheid die juist ook de charme heeft van deze camping.
Fam. Nauta - Oegstgeest  15-08-2021
Plaats mening
Mening nr: 70630
Datum: 15-08-2021
Fam. Nauta - Oegstgeest 
juli - augustus 2021
(Echt)paar
Algemene indruk: 7| Hygiëne sanitair: 8| Prijs/Kwaliteit: 5|

Algemene beoordeling

Ruime tentplaatsen

Prijzig

Mooie camping met ruime tentplaatsen. Op deze camping komen voornamelijk jonge gezinnen. De kinderen kunnen zich goed vermaken bij het kleine meertje, de speelschuur en simpele animatie. In de omgeving is weinig te beleven, de meeste mensen blijven op de camping. Sommige tentplaatsen liggen ver van het sanitair. Er zijn geen water tap punten verder op de camping. Dus veel lopen. De tentplaatsen aan de rand liggen in een verlaging en hebben geen uitzicht. De verhuur van spullen (picknick tafel, parasol etc) zijn aan de prijs, evenals de producten die verkocht worden (wijn, bier, water, etc). Hierdoor wordt het verblijf al snel duurder dan zou hoeven. De prijzen passen niet bij de simpelheid die juist ook de charme heeft van deze camping.
Mening nr: 70229
Datum: 24-09-2020
Mevr. Susanna - Krommenie 
september - oktober 2020
Senioren
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 8| Accomodatie/plaats: 9| Comfort: 6| Leiding van camping: 8| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 6|

Algemene beoordeling

Geweldig uitzicht vanaf de campingplaatsen

Via een smalle toegangsweg naar deze camping gereden waar we prima werden ontvangen en uitleg kregen over het “help yourself”-systeem. Doet altijd prettig aan als je je eigen wijntje mag pakken en er vertrouwen is v.w.b. betaling. Vanwege corona hadden we privé sanitair besproken. Op de site gezocht naar foto’s hiervan maar -heel spijtig- niet kunnen vinden. Wel honderden foto’s van allerlei activiteiten. Dat privé sanitair viel ons tegen: niet afdoende afsluitbare cabines waardoor je nog met je badspullen liep te slepen, omdat de sluiting aan de buitenzijde bestaat uit een eenvoudige klink en aan de binnenzijde d.m.v. een haakje. Het geheel oogt een beetje 70-er jaren, compleet met douchegordijn. De camping is op de zuidhelling gelegen en heeft vanaf de plaatsen prachtig uitzicht. Omdat de helling tamelijk steil is, zijn deze plaatsen voornamelijk geschikt voor tentkampeerders. Maar wij hadden geluk en konden met onze caravan een plek krijgen op het vlakke gedeelte. De eigenaar is bereid je kampeermiddel voor € 10,00 omhoog én omlaag te brengen met de tractor - dus € 5,00 enkele reis. Bij langer verblijf dan 5 dagen vervallen deze kosten. Ook is er de mogelijkheid om een karretje te gebruiken om de tentspullen naar en van de plek te vervoeren. Ook is het handig, misschien zelfs noodzakelijk(?) een parasol te huren bij zomerse temperaturen voor € 2,50 in het laagseizoen en € 3,50 per dag in het hoogseizoen. Een was wordt gedraaid voor de somma van € 8,00 - toch een beetje prijzig. Heel handig is de centrifuge die dan weer gratis te gebruiken is. Toen wij er waren veel vliegen- en wespenoverlast vanwege platgereden fruit op het pad. Merkwaardig dat er regels zijn voor hondeneigenaren die hun dieren aangelijnd moeten hebben, maar dat dit dan weer niet geldt voor de hond van de campingeigenaar. Die hond zagen we nota bene op de plek van de buren plassen. Ondanks dat we eerder vertrokken dan gepland, hoefden we toch geen schoonmaakkosten te betalen. Al met al een camping waar we met gemengde gevoelens aan terugdenken.
Mening nr: 62731
Datum: 30-08-2014
Fam. Breukels - Utrecht 
juli - augustus 2014
Gezin met (jonge) kind(eren)
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 7| Ontvangst: 9| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 8| Leiding van camping: 9| Animatie/Activiteiten: 7| Omgeving: 8| Prijs/Kwaliteit: 9|

Algemene beoordeling

We hebben een ontzettend leuke week gehad op La Foret du Morvan. Geweldig gastvrije eigenaren! Voor de campingfaciliteiten is gebruik gemaakt van de oude boerderijgebouwen, wat een hele pittoreske sfeer geeft. Onze kinderen vermaakten zich uitstekend bij het meertje, op de speeltoestellen, op de hooizolder, met de skelters en natuurlijk ook met de konijnen. Ook de animatie viel in de smaak. Aanrader is de wekelijkse pizza-avond, waarbij kinderen en ouders zelf pizza's maken die gebakken worden in de authentieke houtoven. De kakelverse eieren van de eigen kippen die de kinderen zelf mochten rapen, de broodbestelling die 's ochtends aan je tent hing, de table d' hote waarbij alle campinggasten aan konden schuiven, het verjaardagscadeau, dat onze zoon namens de camping kreeg: allemaal ontzettend leuk!! De camping is overigens wel met name gericht op kleine kinderen: onze zoon van 10 behoorde tot de oudere kinderen.
Mening nr: 56516
Datum: 06-07-2012
Fam. Krigaren 
april - juni 2012
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Volgens mij is het zeer afhankelijk wat u zoekt en wanneer u de camping bezoekt bij de vorming van uw beeld over deze camping. Wij (echtpaar, eind veertig) hebben in de tweede week van juni 2012 de camping bezocht. Het is een zeer eenvoudige - maar kindvriendelijk camping. Dat kindvriendelijke sprak uit het vele speelgoed wat op het erf voorhanden is en de indoor speelruimte en disco. En inderdaad de plekken zijn riant, buitengewoon riant eigenlijk. Prachtig geschakeld met een groots uitzicht. Het sanitaire indeling wijkt af van wat normaal gebruikelijk is op een camping; er zijn namelijk rond de 16 eenvoudige maar schone badkamers. Toen wij er kampeerden, was het rustig en dan is zo'n constructie van aparte (bad)kamers ideaal echter, als het wat drukker is, zou ik meer kiezen voor aparte wc's en douches. Wat nog meer? De campingeigenaar (familie): wat zijn dat ontzettende fijne en aardige mensen. Doen er echt alles aan om de gasten het naar de zin te maken. Dit maakt, dat wij er ontzettend hebben genoten van de gastvrijheid. Ook zonder kinderen kunt u gerust kiezen voor deze camping. Onze keuze is dan wel buiten het drukke zomerseizoen - tijdens topdrukte lijken ons de sanitaire voorzieningen een beetje aan de krappe kant. Maar, wij zijn wel wat verwend en misschien vallen wij wel onder de kritische kampeerder. Een andere fijne bijkomstigheid is dat de streek veel rust kan bieden. Daarnaast is er genoeg te bezichtigen en op sportief gebied (wandelen) kan de Morvan u voldoende bieden. Zo'n 8 kilometer verderop ligt een klein dorpje: Poil. Direct na de eerste dag kwamen wij er (gelukkig) achter dat je in het plaatselijke restaurant zeer voordelig kan eten. Het is eenvoudig maar de prijzen zijn zeer schappelijk. Er wordt gekookt met streekproducten (vleesgerechten)! Een camping met twee gezichten wat ons betreft. Enerzijds, tijdens het hoogseizoen: - Zeer kindvriendelijk: een speelparadijs voor jonge kinderen. - Eenvoudig, sober schoon sanitair. Maar voldoende in aantal? - Voor gezinnen met kleine kinderen een Eldorado. Anderzijds, tijdens voor- en naseizoen: - Ook een Eldorado voor de wat oudere (tent)kampeerder. - Rust, ruimte en ontspanning. - Voldoende sanitair (lage bezetting), eventueel verhuur van privé-sanitair. Het lijkt wel een reclamespot, maar ik kan u verzekeren dat wij nog eens terug zullen gaan naar dit kleine paradijsje in de Morvan. Ik neem dan voor lief, dat de camping met de 'Franse slag' wordt gerund. Dit heeft absoluut ook zijn charme. Kortom: bent u niet te kritisch wat netheid betreft en alles geordend wilt aantreffen, dan kunnen wij u deze camping van harte aanbevelen met een lichte voorkeur naar het laagseizoen. Maar dat komt waarschijnlijk, omdat wij zelf zo langzaamaan vakantie willen vieren buiten de schoolvakantie en meer de rust kunnen waarderen.
Mening nr: 46031
Datum: 06-08-2009
Fam. Floor 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Leuke eenvoudige camping met 25 plekken. Echte kindercamping. Heel veel privacy op echt grote plekken en prachtig uitzicht. Veel speelgelegenheid voor de kinderen. Een hooizolder en een spelletjesschuur. En natuurlijk de zwemvijver. Van bronwater. Wat ik erg leuk vond is dat de tiener-kinderen van de eigenaren zich zo goed inzetten. Ze brengen brood rond, en spelen en knutselen met de kleine kinderen. Ze helpen bij de maaltijdavonden. Het sanitair is simpel maar doet het wel goed. De Morvan is heel groen. Toen wij er waren regende het wel veel. De wandelingetjes rond de camping zijn echt een aanrader.

  Campingtips in de buurt