Sluiten

Camping Les Alberes in Laroque des Albères

Camping Les Alberes

Camping Les Albères biedt een aquacentrum, met een buitenbad, en ook een pierenbad voor de allerkleinsten. Op een 500m2 groot strand kan men genieten van de zon en de Pyreneeën.

In het Albères massief kan men tijdens een wandeling de flora, fauna en een Mediterrane vegetatie ontdekken. Er gaat trouwens een deel van de beroemde GR 10: van de Atlantische tot de Middellandse; over de dennentoppen van de gemeente Laroque. Er zijn vele wandel- en mountainbiketochten te maken om opmerkelijke sites te ontdekken, zoals de overhangende Dolmen van la Balma-del-moro, de Roc des Trois Termes, col de l'Ouillat en Pic du Néulos.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
8
9
Hoogste
8
9
Gemiddeld
8.0
9.0

* over de jaren 2021 en later.
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over Camping Les Alberes

Camping Les Alberes
Laatste mening

Algemene beoordeling

Ontvangst Receptie

Geen

Na 3 dagen reizen door Frankrijk was dit de laatste camping voordat we de Pyreneeën over zouden gaan, maar helaas begaf onze auto het en moesten we, met hulp van het personeel van de camping, onze caravan naar het perceel brengen en in afwachting van reparatie onze tijd hier doorbrengen. Daar hebben we door de uiterst vriendelijke opstelling van het camping-personeel geen moment spijt van gehad! Hulde voor alle medewerkers en Stephanie in het bijzonder!
Fam. van Huijgevoort - Den Helder  07-07-2024
Plaats mening
Mening nr: 73072
Datum: 07-07-2024
Fam. van Huijgevoort - Den Helder 
april - juni 2024
(Echt)paar
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 10| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 8| Leiding van camping: 10| Animatie/Activiteiten: 8| Omgeving: 8| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

Ontvangst Receptie

Geen

Na 3 dagen reizen door Frankrijk was dit de laatste camping voordat we de Pyreneeën over zouden gaan, maar helaas begaf onze auto het en moesten we, met hulp van het personeel van de camping, onze caravan naar het perceel brengen en in afwachting van reparatie onze tijd hier doorbrengen. Daar hebben we door de uiterst vriendelijke opstelling van het camping-personeel geen moment spijt van gehad! Hulde voor alle medewerkers en Stephanie in het bijzonder!
Mening nr: 53781
Datum: 29-07-2011
Fam. A 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Goed verzorgde camping, maar met relatief kleine plekken. Verhuuraccomodaties staan erg dicht op elkaar en soms alleen te bereiken via steile trap. Dit is een camping waar vele franse gasten al jaren komen of een vaste staanplaats hebben. Er waren in de periode dat wij er waren (juli) weinig andere nationaliteiten. Om 23.00 uur moet het stil zijn op de camping, echter er is regelmatig animatie (franstalig)en die gaat nog wel eens wat later door (en ook niet zachtjes). Meteen aan deze camping grenst een andere camping waar ook geluidsoverlast van kan zijn. Al met al wel een goede camping als je net uit de drukte van de kust (7 km) wilt zijn. Zwembad is OK, maar wel met superstreng toezicht. In het water springen of teveel spetteren mag niet. Mooie omgeving, zowel qua strand en bergen en ook Barcelona is goed te bereiken. Het dorpje is leuk, supermarkt is niet ver en op de camping is dagelijks vers brood te krijgen. Wij zullen echter niet weer voor deze camping kiezen, met name omdat je toch wel hutje mutje op elkaar zat en we veel geluidshinder hebben ervaren.
Mening nr: 51757
Datum: 31-08-2010
Fam. Rikkert Koelewijn 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Afgelopen vakantie op deze camping gestaan. Op zich is het een prima camping, maar het hangt zeer af van waar je staat. Het is een echte terrassen-camping en echt iedere vierkante centimeter probeert men te verhuren. De plekken zijn over het algemeen ruim, maar doordat ze van ieder lapje een plek proberen te maken zitten er ook plaatsen tussen waarvan je je afvraagt hoe ze het durven daar geld voor te vragen. Sommige plekken zijn alleen te bereiken via trappen en je moet dan dus je auto onderaan de berg laten staan. Wij hebben er een week gestaan. Het sanitair was perfect, maar dat gold voor ons stuk van de camping. Dit was namelijk een nieuw gebouw. Lager was het echt een bende, oud hok met afgebrokkelde tegels en douches met pisstraaltjes (eerste dag hier gedoucht omdat we het andere gebouw nog niet hadden gevonden. Het zwembad is mooi, maar wel een beetje in verval (veel loszittende kitranden e.d.) Van de bar en het restaurant (wat er voor door moet gaan) had ik geen hoge pet op, maar hier maakte we ook geen gebruik van. Er was een klein kampwinkeltje waar je in ieder geval goed vers brood kon halen. Animatie was er op vrijdag en zondag en daar kon je een beetje last van hebben, maar voor die paar dagen maakte het niet uit. Wat wel vervelend was, was het feit dat als het zwembad gesloten werd er een een of andere pomp opgestart werd met een diesel aggeragaat die twee uur het zwembad filterde ofzo. Je went er wel aan, maar dat moet toch beter kunnen op een camping die niet heel goedkoop is. Mijn cijfer voor het sanitair is gebaseerd op het nieuwe gebouw, maar het kan dus veel slechter. Al met al een prima camping, maar let dus wel op waar je staat het kan enorm verschillen!
Mening nr: 48959
Datum: 01-04-2010
Fam. kouvaras 

Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij komen al jaren (vanaf 1989) in dat gebied. Eerst 5 zomers gekampeerd bij camping Las Planes (precies aan de andere kant van Laroque). Toen regeerde daar de oudere familie Gouzien en het was leuk, rustig mooie mengelmoes van Fransen, Nederlanders, Belgen, Duitsers en Britten. Later is het overgenomen door de zoon en het werd meteen een stuk lawaaieriger en er was meteen een klikvorming, waaraan je mee moest doen. Nu schijnt het beter te gaan. Op mijn ochtendlijke fietstochten kom ik regelmatig Nederlanders tegen die op zoek zijn naar Las Planes. Na de overname zijn we overgestapt naar camping Les Alberes. Daar zijn we 7 zomers (augustus/september)terug gekomen. Het eerste jaar was de oude eigenaar bezig met de overdracht naar de familie Coisson die het t/m 2009 beheerd heeft. Onder de Coissons is het beter geworden, ze hebben duidelijk veel geld in geinvesteerd. Rustig, schoon, de lijken van stacaravans zijn vervangen door moderne chalets (aantal flink uitgebreid), strakker geleid. Er komen bijna geen Nederlanders. De gasten van de stacaravans zijn soms zeer nadrukkelijk aanwezig. Gelukkig is hun verblijf van korte duur. Er komen veel (te veel) vaste Franse gasten en die klitten met elkaar. Na al die jaren geen contact overgehouden, ook niet met Fransen die we 7 jaar 4 weken lang naast ons hebben staan. In 2008 was het duidelijk dat de Coissons niet veel zin meer in hadden. Het sanitair werd niet meer 2x daags schoongemaakt, lawaai tot ver in de nacht (zelfs de Fransen gingen zich onderling irriteren aan hun gedrag). Begin 2010 hebben we het bericht gekregen dat de camping verkocht was. Het is een mooi gelegen camping, veel terrassen waardoor moeilijk voor een grote combinatie, plaatsen met veel tot weinig schaduw, veel eeuwenoude kurkeiken (ons vaste plek al die jaren). Bij heftige onweders (en die hebben we zonder uitzondering minstens een keer per vakantie meegemaakt) stromen de laag gelegen plaatsen onder. Overdag, als iedereen naar het strand is, is het heerlijk rustig. De omgeving is prachtig (Pyreneeen, zandstranden van Argeles, kleine rotsstrandjes naar het zuiden, Collioure, Spanje ligt achter de bergkam van Les Alberes, mooie tochten naar Tour de Madeloc met prachtige vergezichten, achterland met veel geschidenis van de Catharen, de koopgoot van Andorra en Le Perthus en veel meer). Maar het gebied wordt ook overspoeld door Engelse pensionados en die hebben met hun onderling geklit geen positieve bijdrage aan geleverd. Sinds 1989 zien we 't elk jaar verder "in ontwikkeling" komen. Al met al, we hebben daar zeer mooie vakanties gehad, zelfs gedacht om een 2e huis daar te kopen, maar tijdens de vakantie van 2008 was de magie ineens weg. Voor ons is het hoofdstuk Laroque des Albères gesloten. Maar voor anderen kan het evengoed net geopend worden. Veel plezier.
Mening nr: 40442
Datum: 31-07-2008
Dhr. dhr. den Hertog 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

De camping was een drama. Er hing een rare ongezellige sfeer, dit kwam door alle regels die er waren op de camping, met als negatieve uitschieter het zwembad. Er mocht helemaal niets in het zwembad, het spetteren met water was volgens de badmeester een doodzonde, laat staan duiken of een balletje mee het zwembad in. Verder liep er 's avonds een sécurite met een zaklamp waarvan je bij de geringste overschreden van het aantal decibel een klacht kreeg. M'n broer dook op de laatste dag voor de grap het water in, waarop hij door drie mensen van de camping, waaronder de baas met z'n snor en zijn zoon, aangevallen werd. Het duiken in de zwembad moest hij bekopen met een knietje in z'n kruis en verder werd hij ook bij z'n keel gegrepen. We gingen dezelfde dag weg, maar toen we weg wilden rijden werden we door de zoon van de baas op onze plaats gehouden. Hij blokkeerde onze auto met, nog zoiets, een golfkarretje. Kortom echt een drama deze camping, heeft onze vakantie goed vergald. Tennisbaan daarentegen was wel erg leuk om op de camping te hebben en sanitair was ook wel voldoende.
Mening nr: 38099
Datum: 09-12-2007
Dhr. Koos 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Eigenlijk is er helemaal niks mis met camping des Albères, maar toch... we misten vooral sfeer en gezelligheid. De voorzieningen zijn goed, er is een mooi zwembad, een tennisbaan, een restaurant (met een heel bescheiden kaart) en het sanitair op 'ons' gedeelte kon er ook best mee door. Het terrein is mooi aangelegd en ligt net buiten het dorp tegen een helling. Er komen niet veel Nederlanders en de vooral Franse gasten bemoeien zich hooguit met elkaar. Laroque is een aardig dorp en de omgeving is ook de moeite waard. In een klein half uur rijd je naar het strand bij Argeles. Kortom: een beste camping, maar op de een of andere manier voelden wij er ons net niet helemaal 'thuis'.
Mening nr: 26628
Datum: 14-06-2006
Dhr. Arwi 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Fijne, rustige camping, goed verzorgd, vriendelijke beheerder, toezicht bij het zwembad wel wat strak. Grootte van plaatsen verschilt nogal, op nieuwe (lager gelegen) gedeelte weinig schaduw. Weinig Nederlanders, dus een echte Franse vakantie gehad!
Mening nr: 22363
Datum: 18-08-2005
Mevr. fam. Vernooy 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Camping ligt prachtig in het groen, is erg rustig. Er wordt 's avonds veel gecontroleerd op de camping om deze rust ook te bewaken. Het strenge toezicht bij het zwembad vonden wij wat overdreven, toen mijn zoon van 7 blij het zwembad inhuppelde, werd hij afgesnauwd, omdat hij niet mocht "rennen". Personeel bij receptie en restaurant is wel erg vriendelijk. Wat ik jammer vond, was, dat er zo veel vaste staanplaatsen op deze camping zijn. De vele vaste Franse bezoekers hebben weinig zin om met de anderstaligen te communiceren, om de doodeenvoudige reden, dat ze er gewoon geen belangstelling voor (lijken te) hebben. Dat vond ik wel ongezellig. Ook voor onze jongens (7 en 11 jaar) werd het na verloop van tijd wat saai, omdat er nauwelijks Nederlandse vriendjes voor hen waren. Nu gaan we niet naar Frankrijk om er alleen maar Nederlanders te willen tegenkomen, maar ik vond het toch een gekke ervaring, dat wij ondanks een behoorlijke kennis van de Franse taal geen enkel contact kregen. Sanitair is schoon, maar erg beperkt en behoorlijk verouderd. Omgeving is verder prachtig, La Roque is een echt Frans dorp met enkele zeer goede restaurants. Ongeveer 20 minuten rijden naar prachtige stranden. Pyreneeen zijn indrukwekkend, heel speciaal zijn de Gorges de Fou!
Mening nr: 6206
Datum: 09-08-2003
Dhr. A. Leppers 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Erg gezellige terrassen camping met grote plekken (sommige +/- 15 mtr.diep / 8 mtr. breed). Ligt buiten het dorp Laroque-des-Albères in de uitlopers van de Pyreneën. Afstand naar zee (Argelès Plage)+/- 12 km.) Mooi zwembad, kleine kampwinkel (water,brood e.d.), jeux-de-boules etc. Er worden diverse dingen georganiseerd voor jong en oud. Supermarkt (Champion) op 5 min. rijden. Let op: prijzen zijn niet per nacht, maar per dag !