Sluiten

Camping de L'Espiguette in Le Grau du Roi

Camping de L'Espiguette

Camping De L'Espiguette ligt op twee stappen van de zee (directe toegang), in de gemeente Gardoise van Le Grau du Roi en in de nabijheid van Port Camargue.

Camping De L'Espiguette die dezelfde naam draagt als het strand, biedt staanplaatsen voor caravan of tent. De camping biedt vrije tijd, aquatisch park, glijbanen, speelterreinen voor kinderen, vermaak, sportieve activiteiten, petanqueterrein, animatie, muzikale avonden,...

Camping de L'Espiguette ★★★
Route de L'Epiguette
30240 - Le Grau du Roi
Frankrijk
Departement: Gard
Tel: +33 466514392
Afstand vanaf Utrecht: 1187 km,
waarvan 1146 km snelweg.
GPS coördinaten: 43.50875 / 4.12622
(43° 30' 31.5'' N    4° 7' 34.4'' O)
Aantal plaatsen: 2078  / Hoogte: 2 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Waterpark Waterglijbaan Waterspeeltuin Buitenzwembad Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan BBQ toegestaan
Camping de L'Espiguette
Laatste mening

Algemene beoordeling

Vroeger als kleine jongen hier vaak geweest. Nu hier weer teruggekeerd. Het concept is een puur franse camping (90% van de bezoekers is frans) redelijk betaalbaar, veel voorzieningen op een gezien de grootte verrassend rustige camping. Echter, het kan geen kwaad om tijdens de winter een keertje geen bungalows neer te zetten maar alles een lik verf te geven en te bekijken of het sanitair niet twee keer per dag schoon te maken. Bovendien kunnen een aantal vuilcontainers geen kwaad. toch viel het zeker niet tegen en kom ik zeker hier weer terug.
Dhr. jelle settels  03-07-2009
Plaats mening
Mening nr: 44891
Datum: 03-07-2009
Dhr. jelle settels 
april - juni 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Vroeger als kleine jongen hier vaak geweest. Nu hier weer teruggekeerd. Het concept is een puur franse camping (90% van de bezoekers is frans) redelijk betaalbaar, veel voorzieningen op een gezien de grootte verrassend rustige camping. Echter, het kan geen kwaad om tijdens de winter een keertje geen bungalows neer te zetten maar alles een lik verf te geven en te bekijken of het sanitair niet twee keer per dag schoon te maken. Bovendien kunnen een aantal vuilcontainers geen kwaad. toch viel het zeker niet tegen en kom ik zeker hier weer terug.
Mening nr: 34461
Datum: 29-07-2007
Dhr. theo wismans 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Te gekke camping! Geen reservering, je kunt zelf je plaats uitzoeken. Erg groot, 43 ha. Vooral franse families. Fijne sfeer. Sanitair is dik in orde. aan de zee. Zeer sympathieke receptiemedewerkerd. Sfeer is ongedwongen en relaxed op de camping. Voorzieningen zijn dik in orde. Grote supermarkt, prima afhaalkeuken.
Mening nr: 25659
Datum: 26-02-2006
Dhr. Max 
april - juni 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Wij zijn de laatste week van juni en de eerste week van juli 2005 op deze camping geweest. Enorm grote camping en in elk geval tot de 2e week van juli verassend weinig bezet. Dus absoluut niet noodzakelijk te reserveren. De camping bestaat uit hele grote velden en wij hadden zelfs begin juli een veld voor ons zelf met de buren op 50 meter afstand. Sanitair is gerenoveerd en wordt 2 x per dag erg goed schoongemaakt. Op de camping kan je alles vinden wat je wenst, supermarkt, slager, bakker, restaurant, dokter, winkeltjes, kinder zwembad en animatie. Een erg goede camping voor een redelijke prijs. Enige nadeel vonden wij de muzikale avond animatie. Tot juli prima, maar dans beginnen s'avonds de concerten, karakoe en disco etc, en is het tot 24 uur vrij lawaaig. De camping ligt recht aan een ontzendend breed strand, een soort openlucht bus brengt je elk half uur tot aan het water. Wij gingen vaak met de fiets naar de andere stranden of naar Grau-du Roi. Tot half juli is de camping erg aan te raden.
Mening nr: 22405
Datum: 18-08-2005
Mevr. r v d vorst 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Een bijzondere camping. Tegen fijn strand gelegen, uitgestrekt, alles aanwezig, maar ga er niet naar toe in augustus, want dan is het een gekkenhuis.
Mening nr: 22369
Datum: 18-08-2005
Mevr. marieke 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Ik ben backpackend op deze camping terechtgekomen en vond het een regelrechte ramp. We moesten zelf een plekje opzoeken, maar aangezien alles stampvol was, moesten we ons tentje bij iemand anders op de plek opzetten. De mensen bij de receptie konden geen woord Engels en waren erg onvriendelijk. Bovendien waren ze nergens van op de hoogte. 's Avonds erg veel herrie door de disco en jongeren, die zich behoorlijk asociaal gedroegen. We zijn de volgende dag zo snel mogelijk weggegaan! Ga niet naar deze camping als je rust wilt of van natuur wilt genieten, alles draait hier om vermaak. Als je komt voor een zon-zee-strand vakantie, een camping wilt met alles erop en eraan, en veel vermaak wilt zoals een disco 's avonds, is het misschien nog wel aan te raden... Zorg in ieder geval, dat je een plekje zoekt ergens achteraan de camping..!
Mening nr: 20167
Datum: 29-07-2005
Mevr. J. Willemsteijn 
april - juni 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij bezochten deze camping begin mei. Omdat het vakantieseizoen dan nog niet echt op gang is gekomen, zijn nog niet alle faciliteiten volledig open, zoals het waterspeelcomplex (wel beperkt open). Er is geen echt zwembad, wel een enorm leuk glijbanen-, speelcomplex. Het treintje over het enorme, schitterende strand reed al wel. De camping is enorm groot, maar in dit seizoen zijn maar enkele velden druk bezocht. Aangezien je vrije keus hebt, kozen wij een groot veld voor ons alleen (heerlijk rustig). Sanitair was niet echt schoon. Gezien het tarief vonden wij het wel een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Mening nr: 14174
Datum: 16-08-2004
Mevr. a konings 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij komen al jaren op deze camping, het is een prima uitvalsbasis voor een doe- vakantie. Je kunt staan waar je wilt en ieder jaar weer in het hoogseizoen vinden wij hier een mooi plekje en vooral heel ruim. Onze ervaring is: ga niet te vlakbij de ingang of bij een sanitairblok zitten en je hebt van niemand last. Animatie op z'n Frans, iedere avond ,wat erg hilarisch kan zijn . Wij hechten vooral waarde aan het feit dat we omringd zijn door de Fransen zelf en niet door landgenoten of ander schreeuwvolk. Alles mag dan wat verouderd zijn maar je moet wat over hebben om aan het breedste zandstrand van Europa te liggen en ja, er rijdt een treintje in de zomer.
Mening nr: 11264
Datum: 22-06-2004
Mevr. els 
april - juni 2004
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wanneer we door Frankrijk trekken met ons campertje, doen we meestal wel een paar dagen deze camping aan. Ook in 2004 weer. We zijn er meestal in mei of juni. De camping ligt direct aan een prachtig, enorm strand. Je moet wel een flink eind lopen naar zee, er schijnt in de zomer een tractortreintje te rijden naar zee. Prachtig gezicht vanaf het strand naar La Grande Motte. Geweldige ruige natuur van de Camarque via het strand. Je kunt werkelijk kilometers lopen over het strand, maar ik weet niet of dat in het hoogseizoen een goed plan is. Het zal er dan best heet zijn. Een telkens terugkerende ergenis is de ontzettend trage afhandeling bij de receptie. Je bent zo een half tot een heel uur kwijt en dat is een aanslag op je geduld na een lange autorit. En dat in het voorseizoen!! Ik moet er niet aan denken hoe dat in het hoogseizoen zal zijn. De medewerksters van de receptie zijn onverstoorbaar en absoluut niet van plan zich druk te maken (let op een klein, tenger typetje met bril, die zit er al jaren). De rest van het personeel op de camping is wel aardig, van schoonma(a)k(st)ers tot winkelpersoneel. Het sanitair is matig. Niet heel slecht. Al met al vinden wij de camping zeker de moeite waard, anders zouden we er niet steeds terugkeren, maar echt heel erg welkom voel je je niet. Groot voordeel is (vinden wij), dat je in het voorseizoen veel vrijheid hebt.
Mening nr: 10996
Datum: 07-06-2004
Dhr. Henk en Sandra 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 4| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

De camping is heeeel erg groot (2500 plaatsen). In eerste instantie kregen we een afgelegen plaats aangeboden op een grasveld. De truc is echter dat je kunt gaan staan waar je wil. Je mag er zelf naartoe. De camping wordt met name bezocht door de lagere klasse van de Franse bevolking. Onze ervaring was dat de jeugd zich nogal asociaal en 's avonds nogal dreigend gedroeg. De camping heeft veel animatie. Elke avond is er wel iets te beleven.
Mening nr: 7807
Datum: 24-09-2003
Dhr. S.Pfennings 
april - juni 2003
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Echte franse 2-sterren(en niet dus 4 sterren) camping met een druk(vooral in augustus) in parcelen gedeeld deel en een fijn 'wild'-kamperen-deel. Kom er al 20 jaar. Sanitair doelmatig,sober evenals winkels en andere voorzieningen. Enorm breed wit zandstrandstrand(1000mtr). Dit is echt kamperen, Camargue-achtig, ruig. Gras is in april al dor, dus zand blijf over. Veel struiken en voor een deel nieuwe bomen voor schaduw. In de zomer altijd koele zeewind. Prachtig achterland (Nimes, Montpellier, Arles,etc.).
Mening nr: 6533
Datum: 13-08-2003
Mevr. Maria 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Bij aankomst leek het een mooie camping. Fraaie entree, maar daar hield het ook op. Verouderde winkels, geen mooie plaatsen, veel zand op de staanplaatsen. Sanitair niet schoon en veelal geen mogelijkheid om deuren op slot te doen. Wanneer je achteraan stond zoals wij moest er een flinke afstand afgelegd worden om brood te halen. Wel fantastisch: het strand met veel watersportmogelijheden en een fantastisch uitzicht op La Grande Motte.
Mening nr: 6348
Datum: 11-08-2003
Dhr. T. Hoving 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 4| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Ik vond het een heel erge klotencamping! Volgens de selecteur van een campinggids moet dit een fantastische camping zijn maar niet voor ons. Veel te groot, maar dat wist ik van te voren. Maar geen voorzieningen in de nabijheid. Dus geen speeltuintjes zandbak of id. Heel chaotisch allemaal. Het 'zwembad' (zeewater en zandgrond en heel ondiep) was op een kwartier lopen. Op zich was dit wel leuk met de speeltuin in het zwembad en de mooie glijbanen. Maar ja als volwassene wil je toch ook zwemmen en dat kon er niet. Het strand was zeker een half uur lopen. Achteraf hoorden we dat er wel een treintje ging. Het strand en de zee waren trouwens geweldig. Het sanitair was redelijk. We zijn slechts 1 dag gebleven en hadden het al gezien.
Mening nr: 4277
Datum: 04-06-2003
Mevr. Mevr. M. Lammers 
september - oktober 2002
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Camping is prima, wel een beetje verouderd. Zeer groot en voorzien van winkeltjes. Sanitairgebouw op zich is best goed, alleen moet het vaker schoongemaakt worden, want zelfs in het naseizoen was het soms smerig. Strand is fantastisch!! Zeker de moeite waard voor een paar dagen.
Mening nr: 845
Datum: 06-06-2002
Dhr. H. Smit 
juli - augustus 2001
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Deze camping is een dorp met straatjes aan een kilometers lang strand.Dit is ook de enige reden voor een verblijf van enkele dagen. De camping is geheel omheind, met slechts enkele poorten. Securite bij het hek genoeg, maar aan brandveiligheid is totaal niet gedacht. Levensgevaarlijk bij droogte en wind! Geen blusmiddelen en nauwelijks (nood)uitgangen. Barbecueen met openvuur was toegestaan. Conclusie:onveilige massacamping aan fantastisch zandstrand.
Mening nr: 268
Datum: 13-01-2002
Mevr. Geke Evertze 
juli - augustus 2000
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Leuke camping. Direct aan een kilometerbreed strand. Je wordt met een vrachtwagen + aanhanger naar de kustlijn gereden. Het zwembad is heel apart.Zoutwater!. Het is een soort boot waarop 3 spannende waterglijbanen liggen,met strenge badmeesters,en daar omheen een speeltuin in het water. Je kunt niet reserveren op deze camping,en je vind er dan ook haast geen Nederlanders. Ik vind dat prettig. De camping had een groot nadeel, het sanitair was uitgesproken vies. Wij gebruikten het toilet in de caravan, en douchten met slippers aan !.