Terug

Campings in Gard

Gard

Het departement Gard is een prachtige streek in het zuiden van Frankrijk, gelegen in de regio Occitanie. Het is een ideale bestemming voor iedereen die op zoek is naar een vakantie vol zon, zee, cultuur en natuur.
Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Gard is het historische stadje Nîmes, bekend om zijn indrukwekkende Romeinse monumenten zoals de Maison Carrée en de Arena. Ook de stad Avignon is een must-see, met haar prachtige middeleeuwse stadsmuren en de Palais des Papes.
Verder is Gard ook bekend om zijn prachtige natuur, met tal van wandel- en fietspaden langs de rivier de Rhône en in het Parc National des Cévennes. Voor een ontspannen dag aan zee kun je terecht aan de kust van de Middellandse Zee, met mooie badplaatsen zoals Le Grau-du-Roi en La Grande Motte.
Er zijn ook diverse kampeerterreinen in Gard, zowel in de stad als in de natuur. Zo kun je bijvoorbeeld terecht op het kampeerterrein Les Pins in Le Grau-du-Roi, of op het rustige kampeerterrein Le Petit Bois in Nîmes. Camping de L’Arche in Anduze met zijn prachtige rivier en vele faciliteiten is een echte aanrader.
Kortom, Gard is een ideale vakantiebestemming voor iedereen die houdt van cultuur, natuur en een vleugje luxe. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie of gewoon wilt genieten van het Franse leven, Gard heeft voor iedereen wat wils.