Sluiten

Camping Naturiste Domaine de Lambeyran in Lodève

Camping Naturiste Domaine de Lambeyran

Camping Domaine de Lambeyran is de grootste naturistencamping die er bestaat met een oppervlakte van 345 ha, gelegen op 50 km ten NW van Montpellier, met uitzicht op de Vallee de Herault en is omgeven door bossen, met 30 km bewegwijzerde paden een ideaal gebied voor de naturisten.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
 • Camping Naturiste Domaine de Lambeyran ★★★
  • Hameau de Lambeyran
   34700 - Lodève
   Frankrijk
   Departement: Herault

   Tel: +33 467441399 / +33 622554863
  • Aantal plaatsen: 100  / Hoogte: 476 m
   Afstand vanaf Utrecht:1163 km,
   waarvan 1141 km snelweg.
   GPS coördinaten: 43.73631 / 3.26354
   (43° 44' 10.7'' N    3° 15' 48.7'' O)

  Faciliteiten:

  • Wifi beschikbaar
  • Buitenzwembad
  • Naturistencamping
  • Wasmachine beschikbaar
  • Verhuur van accommodatie
  • BBQ toegestaan
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over Camping Naturiste Domaine de Lambeyran

Camping Naturiste Domaine de Lambeyran
Laatste mening

Algemene beoordeling

Deze camping is in de zomer van 2018 gesloten omdat men al sinds 2015 niet meer over de noodzakelijke vergunningen bleek te beschikken. Het is niet duidelijk of en wanneer de camping weer open gaat.
Fam. Hans - Haarlem  15-02-2019
Plaats mening
Mening nr: 68725
Datum: 15-02-2019
Fam. Hans - Haarlem 
april - juni 2015
Jong (echt)paar

Algemene beoordeling

Deze camping is in de zomer van 2018 gesloten omdat men al sinds 2015 niet meer over de noodzakelijke vergunningen bleek te beschikken. Het is niet duidelijk of en wanneer de camping weer open gaat.
Mening nr: 63638
Datum: 07-07-2015
Dhr. Ben - brussel 
april - juni 2015
Alleen
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9| Hygiëne sanitair: 9| Ontvangst: 9| Faciliteiten: 9| Accomodatie/plaats: 9| Comfort: 9| Leiding van camping: 9| Animatie/Activiteiten: 6| Omgeving: 10| Prijs/Kwaliteit: 9|

Algemene beoordeling

prachtige natuur !

een wonder dat zo'n locatie nog bestaat ! stilte , prachtige omgeving , 300ha voor een kleine groep van mensen ! , een aanrader voor echte naturisten !
Mening nr: 58371
Datum: 16-10-2012
Fam. Coos 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben een aantal weken in augustus j.l. op camping Lambeyran gestaan. Dit is geweldig goed bevallen. Met name het grote terrein biedt heel veel mogelijkheden om midden in een geweldig mooi natuur gebied heerlijk te wandelen, te luieren en te genieten van de dieren, die je tot soms vlak bij de tent/caravan kunt zien en horen. Een gevoel van God in Frankrijk. Ook de vriendelijke service van zowel de receptioniste, medewerkers als de eigenaar hebben wij bijzonder gewaardeerd. Puur natuur! De kampeerplekken zijn over het algemeen ruim en bieden voldoende privicy. Het sanitair is ruimschoots op niveau. Zeker een aanbeveling voor hen, die even weg willen van drukte en veel dagelijks gedoe.
Mening nr: 52236
Datum: 06-10-2010
Dhr. Jan van den Biggelaar 
®  

Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

De camping is nog steeds zo mooi als reeds in eerdere berichten is geschreven door mij en anderen. Jammer dat dit jaar niet alles op tijd klaar was maar hiervoor was een goede reden, hoewel dit de kampeerder niet altijd interessert. Precies zoals in Nederland had ook hier vadertje winter zich doen gelden met daarna tot ruim half mei heel veel regen. Het is een natuurcamping, wat inhoudt, dat er een aantal plaatsen laat in het voorseizoen gemaaid worden. Dit om de natuurliefhebber ten volle te kunnen laten genieten van al die mooie wilde bloemen en planten. Daarom is de reactie van de familie Vanwettere uit België niet op zijn plaats wat het onderhoud van het terrein betreft. De prijzen die de familie uit België noemt, zijn vooraf bekend en als men het niet eens is met die prijs, kan men alsnog rechtsomkeert maken en men krijgt altijd een paar plaatsen opgegeven, waaruit men mag kiezen. Verder hangt er bij de ingang van het terrein een mededeling in 3 talen die aangeeft dat, indien de ketting de ingang afsluit, men deze mag openen met het verzoek om deze na het binnengaan weer te sluiten. Net als op sommige andere plaatsen met een slagboom. Wij zijn het met de familie Vanwettere eens wat betreft hun hun opmerking over de 345 ha mooie natuur met mooie en lange wandelwegen. Dit jaar waren wij enige maanden daar en denken daardoor een goed beeld van de camping te hebben
Mening nr: 49460
Datum: 29-06-2010
Fam. vanwettere belgie 
april - juni 2010
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Na ons vertrek op La Source St Pierre hier terecht gekomen. Steile lange weg (5km) naar camping. Heel onvriendelike ontvangst door meneer Alain. Mochten niet kiezen, maar moesten op terras bij de Nederlanders(niets tegen nederlanders hoor). Op onze vraag hoeveel ampere we kregen, antwoordde hij nors: 3 ampere et c' est tout. Op het toegewezen terras stonden we met ongeveer 25 campeerders en daarvoor was een sanitair blokje met twee douches en twee toiletten open. Het terrein gaf een verloederde indruk met veel plaatsen die niet meer onderhouden en gemaaid worden. Receptie slechts heel beperkt open en op sommige uren gaat zelfs de ketting aan de toegangspoort. Enkel de omgeving en de 345 ha van het terrein zelf zijn enorm prachtig. Je kunt er uren naturistisch wandelen. We vinden 26 euro voor twee personen en 3 amp electra dan ook te veel in deze periode van het jaar. De prijs van de electra (4,5 euro)is trouwens voor iedereen dezelfde( 3of 6 amp afhankelijk van het terras waar je mag staan). Hij vraagt zelfs een forfait van 2,5 euro als je een bewijs van betaling vraagt bij het vertrek. Ondanks de pracht van het terrein en de omgeving komen we hier niet meer terug.
Mening nr: 47030
Datum: 18-08-2009
Dhr. Jan van den Biggelaar 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een tweede berichtje van ons over Domaine de Lambeyran. Deze mooie camping in de regio Herault verdient de aandacht en dit bericht. Liggend met zijn 345 ha in een prachtige natuur met de mogelijkheid tot urenlange naturistische wandelingen. Voor kampeerders met tent en/of caravan zijn mooie ruime plaatsen beschikbaar met veel zon en/of schaduw.Men kan genieten van de rust die daar heerst zelfs als het bijna vol is. Het is een echte natuurcamping maar wat nodig is is aanwezig zoals een mooi groot zwembad en kinderbad, enkele speelmogelijkheden voor kinderen , een bar met eenvoudig restaurant en kleine winkel met artikelen voor eerste behoeften. Ook dit jaar waren vele nederlanders hier te gast die het over het algemeen goed naar hun zin hadden evenals duitsers , belgen, engelsen en natuurlijk fransen. In het hoogseizoen worden door de eigenaar jeux de boule , volleybal en kinderspelen georganiseerd evenals dansavonden met live muziek echter ook dansavonden waarbij de huidige eigenaar de muziek verzorgt. Deze avonden worden vooraf gegaan door grill , picknick of paellja maaltijden waaraan men kan deelnemen. Zowel de eigenaar als zijn personeel doet moeite om het de gasten naar de zin te maken. Ze zijn vriendelijk en behulpzaam. In juni 2009 overleed de vader van de huidige eigenaar.Hierna kwam het gerucht op gang dat de camping zijn deuren zou sluiten. De eigenaar heeft dit middels een bekendmaking op de camping naar het rijk der fabelen verwezen en hoopt vele nederlandse gasten in 2010 te mogen begroeten. Een bezoek aan dit domein is voor de rustzoekende en natuur liefhebbende naturist zeker aan te bevelen. Kitty en Jan
Mening nr: 44739
Datum: 23-06-2009
Dhr. Ruud 
april - juni 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

De camping is er geen, zoals zo vaak, met een haag, hek of schutting er omheen, maar onderdeel van een fantastisch natuurgebied. Dat betekent vrij uitzicht en naturistische wandelmogelijkheden naar alle kanten. De beheerder was vriendelijk en behulpzaam. Het onderhoud van de camping wordt gepleegd naarmate het aantal gasten stijgt. Begin juni waren een groot aantal plaatsen nog niet gemaaid en deed het terrein ruig en hier en daar onverzorgd aan. Absoluut minpunt is het gedateerde sanitair. In het redelijk stille voorseizoen eigenlijk al net niet toereikend qua capaciteit. Wat het sanitair betreft moet ik er niet aan denken om hier in het hoogseizoen te staan. Steile toegangsweg van 4 km. vanuit Lodeve. Je gaat niet even op de fiets naar het dorp voor een ijsje. Lodeve is een leuk stadje met een leuke markt op zaterdag. Er is een goed internetcafe. Wil je op de camping op internet, dan kun je dat alleen doen door een tijdelijk abonnement op Orange. Geen WiFi-mogelijkheid via de camping.
Mening nr: 43992
Datum: 17-02-2009
Fam. van den Biggelaar 
®  
april - juni 2008
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Op zaterdag 31 mei kwamen we aan. De beheerder was gezien ons aankomst tijdstip nog niet daar. Echter wel een van de vaste medewerkers die ons vriendelijk te woord stond. Niet in het Frans overigens omdat we dat te weinig praten. Later kwam de beheerder Alain. Hoewel in eerdere verslagen staat geschreven dat hij onvriendelijk zou zijn moet ik zeggen dat wij een andere ervaring hebben opgedaan gedurende ons 3 weeks verblijf.Misschien is het tegemoet trede van de personen ook belangrijk. De eigenaar, Alain , was vriendelijk en behulpzaam in alles wat we vroegen in ons gebrekkige Frans en een wat beter Engels. Alain spreekt genoeg en goed Engels, gelukkig voor ons. Hij begeleide ons keurig naar ons gehuurde mobilhome en gaf de nodige uitleg en inderdaad ook over de tweede toegang. Ik kan niet oordelen over het sanitair op het terrein alleen kan ik zeggen dat gedeelte wat in gebruik was is misschien wat oud maar veel belangrijker voor de gebruikers het was schoon. Dat laatste gold ook voor ons mobilhome, hoewel misschien niet nieuw, het was brandschoon tot de kleinste richel toe lag nergens een stofje. Ook het interieur was in heel goede staat en goed onderhouden. Ook keukengerei was compleet en verzorgd. Diegene van het personeel die de accomodaties schoon houdt of maakt doet dat voortreffelijk en is een applaus waard, perfect. Dan het terrein. Inderdaad er was nog niet overal gemaaid zoals gemeld in eerder verslag , mogelijk had dat ook te maken met het vele slechte weer voordat wij daar aankwamen. Uiteraard was bij het mobilhome wel alles gemaaid. Lambeyran is prachtig met al de brem die er groeide en bloeide zover je kon kijken.Wandelen kun je er perfect en veel paden zijn redelijk tot goed begaanbaar. Fijn een beetje heuvelachtig waar wij ons thuis voelen. Wanneer je boven op de heuvel staat en uitkijkt over Lambeyran en in de vallei Lodeve schitterend gewoon. Het is een plek om verliefd op te worden. Rustig, niet commercieël gelukkig (hoewel dat door sommigen als nadeel wordt ervaren), en vriendelijke mensen. Zeker ook Annie die de winkel en het restaurant voor haar rekening neemt op haar vriendelijke goedlachse manier van doen. Dat geldt ook voor de twee mannen die het onderhoud voor hun rekening nemen, erg vriendelijk en behulpzaam. Wij gaan er zeker terug, als het kan meerdere keren voor een langere periode, omdat zoals ik zei we verliefd zijn geworden op Lambeyran met zijn schitterend natuurschoon en rust. De Familie Caspari kam en mag trots zijn op hun " Domaine de Lambeyran". Wij vinden het een PAREL in de regio Herault. Bezoekdatum: juni 2008 03/07/2008.
Mening nr: 39368
Datum: 30-06-2008
Fam. dick en brigitte 
®  
april - juni 2008
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Bij aankomst regende het bijzonder hard, zodat wij geen indruk van de kampingterrein hebben kunnen krijgen. Het toilet en douchegebouwtje was wel in redelijke staat, echter veel te klein.! Wel kregen wij geen bijzonder klantvriendelijke indruk van de eigenaar. De kamping ligt hoog in de heuvels, zodat "even" naar Lodeve lastig wordt. Lodeve is een leuk stadje. Vanwege de "klantvriendelijkheid" van de eigenaar zijn wij de volgende dag vertrokken. Niet te vergeten !!!!! : bij regenval zijn de kamperplekjes die wij gezien hebben met de caravan zeer moeilijk te bereiken !!! . Het lukte ons eerst met hulp van anderen om de caravan op de plek te krijgen. Wij komen hiet vast niet meer terug.
Mening nr: 23247
Datum: 27-08-2005
Dhr. Willem Marsman 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Lambeyran beslaat 245 hectare, de campeerplaatsen liggen in een centraal deel verscholen tussen de begroeiing of op kleine campeervelden. Er zijn op het domaine een aantal wandelroutes uitgezet, tijdens de wandelingen zit je midden in de Zuid-Franse natuur. Groot zwembad met uitzicht richting Lodeve. Het management van de camping laat kansen liggen.
Mening nr: 18164
Datum: 25-04-2005
Dhr. v. Oevelen 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

We zijn hier jaren terug ook al eens geweest toen was er nog geen spraken van dat homo gedoe wat ik trouwens belachelijk vind hoor wij hebben op een andere camping naast een homo koppel gestaan en we hebben daar geen enkel probleem mee gehad. Deze camping is vrij groot je kan er uren wandelen en de bakker komt s`morgens op de camping de toegangsweg is zeer goed te rijden en je mag zelf een plaats uitzoeken mits die niet is besproken. Het onthaal vont ik wat koeltjes tegen over de vorige keer dat we er waren nu was de zoon hier de baas.
Mening nr: 11781
Datum: 12-07-2004
Dhr. Luc 
juli - augustus 2000
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Mooi camping bij Lodeve. Mooie plaatsen. Het zwembad was spartaans koud, brrrr.... Waar wij stonden, daar stikte het van de muggen, ik werd helemaal lek geprikt, da's minder. Het sanitair was oke. Het terrein is heel groot, wel zo'n 300 ha. Je kunt er dus flink naturistisch wandelen. Eigenlijk is het een heel natuurlijk, eenvoudig terrein. De omgeving is erg mooi, leuke stadjes en mooie natuur. Vergeet ook niet naar Cirque de Navacelles te gaan. Een keteldal, geweldig!
Mening nr: 9986
Datum: 06-03-2004
Dhr. Johan van der Velden 
april - juni 2003
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Heerlijke en vooral rustige camping. Veel terugkomende gasten uit Nederland. Was in voorseizoen rustig, mogelijk door negatieve publiciteit over samenreizende mannen. Lesbienes worden daar wel toegelaten, maar de cultuur ten aanzien de acceptatie van homo's is nu eenmaal anders in Frankrijk. Overigens geen camping, zoals vaak aan stranden worden aangetroffen waar 'heren' kontakt met elkaar zoeken vanuit de duinen, zoals bijvoorbeeld serignan plage of in montalivet. Ze zeggen dat dit de grootste camping ter wereld is, niet qua staanplaatsen maar omvang. Urenlang naturistisch wandelen behoort daar tot de mogelijkheden. Sanitair wordt dagelijks schoongehouden en er lopen geen geklede gasten rond. Kortom puike camping.
Mening nr: 1299
Datum: 31-07-2002
Dhr. Jos Drubers 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Twee weken voorafgaand aan onze vakantie gemaild met de camping en een plaats gereserveerd. 's Nachts gereden en tot onze verbijstering 's morgens vroeg op de camping geweigerd omdat we twee heren waren. Ondanks de bevestiging van de reservering! Uiteindelijk konden we vijf dagen 'gedoogd' worden omdat vrienden van ons (een gezin met twee kinderen) er al stonden. Hier zijn we uiteraard niet op ingegaan. We hebben hen verweten dat ze in al hun advertenties geen melding maken van het feit dat ze mannen weigeren. Met name verweten we hen dat zij zelfs in de bevestiging van de reservering hier geen melding over maakten. Dit verwijt kregen we echter teruggespeeld, want wij hadden in de reservering moeten melden dat we twee heren waren. Nog nimmer hebben we een reservering gedaan met de vermelding dat we twee heren zijn. Reserveer je niet altijd voor twee personen i.p.v. vermelding van je geslacht? Bovendien: zij vulden voor ons in dat we twee alleenstaande heren waren terwijl we notabene 12 jaar een relatie hebben. We hebben later vernomen dat deze camping er om bekend staat dat zij openlijk discrimineren. Ook donkergetinte mensen worden er geweigerd. Zelfs wist een andere campingeigenaar te vermelden dat ze in staat zij bij het 'eventuele gedogen' je systematisch te negeren wanneer je bijvoorbeeld een drankje wil bestellen. We zijn op zoek gegaan naar een andere camping. Nog nimmer is ons zoiets overkomen. Ik weet niet wat voor gedrag ze ons toeschrijven op basis waarvan ze ons durven te weigeren. We hebben de camping in ieder geval gezegd dat ons laatste woord hierover nog niet gezegd is.
Mening nr: 816
Datum: 01-06-2002
Dhr. jan schuiling 
april - juni 2002
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

net terug van 8 dagen l'Ambeyran. Zwembad nog niet gevuld. Rest is al klaar. Lekkere vakantie gehad!

  Campingtips in de buurt