Sluiten

Camping Naturiste La Genese in Méjannes le Clap

Camping Naturiste La Genese

Camping La Genese ligt in het steile kloofdal van de Cèze, pal aan de rivier, en is weelderig begroeid en intiem van sfeer: de ideale omgeving om uit te rusten en nieuwe krachten op te doen. La Genèse organiseert allerlei sportieve, kunstzinnige en intellectuele activiteiten voor jong en oud.

In de omgeving kunnen liefhebbers van mooie landschappen, wandelingen en cultuur hun hart ophalen.

Op Camping La Genese staat de tijd stil en geniet men van ieder moment en van het plezier om samen te zijn.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over Camping Naturiste La Genese

Camping Naturiste La Genese
Laatste mening

Algemene beoordeling

Fantastisch gebied. Uitzicht vanaf campingplaats prachtig. Riviertje

Sterk verouderd onderhouden sanitair.

Wij komen hier al jaren. Het is een prachtige plek op aarde. Maar we geven al jaren aan dat de sanitairgebouwen op de prairie toch echt aan vernieuwing toe zijn. Er wordt gezegd dat ze geen geld hebben voor investeringen. Tohapi als overkoepelend orgaan zou eens even langs moeten komen voor een blik in de sanitair gebouwen. De invalidentoiletruimte is ook een doorn in het oog. Animatie is flink teruggeschroefd ten opzichte van een jaar of 8 geleden. Jammer. Zo verdwijnt nieuwe jonge aanwas voor naturisme.
Fam. Hummelink - Eerbeek  08-08-2022
Plaats mening
Mening nr: 71787
Datum: 08-08-2022
Fam. Hummelink - Eerbeek 
juli - augustus 2022
(Echt)paar

Algemene beoordeling

Fantastisch gebied. Uitzicht vanaf campingplaats prachtig. Riviertje

Sterk verouderd onderhouden sanitair.

Wij komen hier al jaren. Het is een prachtige plek op aarde. Maar we geven al jaren aan dat de sanitairgebouwen op de prairie toch echt aan vernieuwing toe zijn. Er wordt gezegd dat ze geen geld hebben voor investeringen. Tohapi als overkoepelend orgaan zou eens even langs moeten komen voor een blik in de sanitair gebouwen. De invalidentoiletruimte is ook een doorn in het oog. Animatie is flink teruggeschroefd ten opzichte van een jaar of 8 geleden. Jammer. Zo verdwijnt nieuwe jonge aanwas voor naturisme.
Mening nr: 64673
Datum: 03-11-2015
Fam. Jean-luc Tap - Rijswijk ZH 
april - juni 2015
Senioren
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 9| Comfort: 8| Leiding van camping: 9| Omgeving: 10| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

Heerlijk rustig, Mooie omgeving, Leuke plaatsen met markten, egt als je iets moois wil hebben .

Negatieve berichten.

Leuke dorpen, zoals Mejannes-le-Clap, Barjac, Goudargues, St.Ambroix, Uzes, Pont Du Gard, Bagnols sur Ceze, St. Martin D'Ardeche. 100 km van de Mediterranée, Mont-Ventoux, enz. Als je iets moois wil hebben neem de smalle weg (valt mee) op de koop toe.
Mening nr: 64349
Datum: 26-08-2015
Dhr. Cornelis - Utrecht 
april - juni 2015
(Echt)paar
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6| Hygiëne sanitair: 7| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 7| Accomodatie/plaats: 7| Comfort: 7| Omgeving: 7| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

midden in de natuur, rust

wel heel erg ver overal vandaan

Via een verschrikkelijke slingerweg met veel hairpins waar je elkaar niet kunt passeren op deze camping beland. Ondanks de tijd van het jaar (juni) toch al aardig vol. Lastige plaatsen, ongelijk, hobbelige grond etc. heerlijk rustig, maar wel heel erg afgelegen en elke keer moet je 25 km rijden door een natuurgebied met hellingen van 15 procent om ergens iets te gaan bezoeken. Daar wil je 's avonds in het donker niet rijden!! Mooi zwembad, goed gesorteerde supermarkt, brood op bestelling, altijd Nederlandse kranten, aardig restaurant. Sanitair niet modern, op andere plaatsen op de camping was dat wel het geval, maar wel altijd schoon. De Cèze was goed om pootje te baden, maar zat vol algen en wier. De rust was lekker maar wij willen ook graag wat zien. Deze camping is wel heel erg ver weggestopt.
Mening nr: 44778
Datum: 27-06-2009
Fam. dick en brigitte 
®  
april - juni 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

De camping is ruim voldoende voorzien van modern sanitair, douches etc. Er is ruim warm water voorhanden. Het zwembad is prachtig. Als je gaat afwassen bij de sanitaire blocs tref je jammer genoeg erg weinig ruimte aan om de afgewassen vaat neer te zetten. De Ceze is prachtig, terwijl het water een fijne temperatuur heeft. Ook is het personeel van de camping erg behulpzaam en vriendelijk. Wandelmogelijkheid in je blootje voldoende. Wij verbleven de eerste week van Juni 2009, dus lekker rustig.
Mening nr: 26374
Datum: 19-05-2006
Dhr. TAP J.W.J. 
april - juni 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Hallo camping vrienden ik kom al vanaf 1978 op La Genese, mijn schoonzoon komt er vandaan zijn ouders hebben daar sinds 1975 een vaste plek, wij vinden het een ideale camping voor kinderen , de animatie in het hoogseizoen is perfekt, omdat wij ouder zijn gaan we sinds jaren in het voorseizoen, ook dan is het fijn vertoeven, leuke dorpen in de omgeving, o.a. uzes, barjac, st. ambroix, de pont du gard, bagnols s ceze, pont st esprit, enz. je zit 100km van de kust af.je kan de provance in, de cevenne,ik ga er dan ook dit jaar weer heen niet voor de familie, maar omdat het daar fijn , netjes en een mooie omgeving is.en het geluids overlast neem ik voor lief, ik ben ook jong geweest, vr.gr. gerry en jean-luc.
Mening nr: 23033
Datum: 24-08-2005
Mevr. Anja  
®  
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij zijn in de periode juli 2005 voor de tweede maal op La Genese geweest. In 2004 niet wetende een naturistencamping te hebben besproken na een fantastische vakantie helemaal 'om'. Leuke camping en veel activiteiten dus voor ons een reden om terug te gaan dit jaar naar een prachtig plekje op aarde. Opnieuw een prima vakantie gehad, maar er zijn toch wel een aantal zaken, die wij minder vonden dan vorig jaar. Baloe, de entertainer, was vorig jaar de spirit achter de animatie. Hier was dit jaar weinig van terug te vinden. Het hele animatieprogramma was als een kaars uitgegaan. Vele avonden niets te doen in de bar (dus ook geen omzet). Een begeleider voor de wandeltochten, die samen met Rosa de tochten moet doen. Deze persoon vind je de volgende dag niet meer de moeite waard om je te groeten. Rosa is ook degene, die het nog leuk maakt. Vincent vindt ook alleen de Fransen interessant genoeg om zich daar voor uit te sloven. Er is een nieuw toiletgebouw geplaatst en deze is prima. Het oude toiletgebouw mag wel wat aandacht hebben. Dan wordt op een dag de rivier afgesloten om in te zwemmen in verband met slechte waterkwaliteit, maar hangt er alleen aan het zwembad in het Frans een papier. Toch is het voor ons ondanks deze aandachtspuntjes een prachtige camping met fantastisch wandelgebied. Leuke speeltuin en prachtig uitzicht. De sfeer op de camping is ook heerlijk ontspannen. Een heerlijk plekje om te ontstressen. Wellicht moeten we directer bij de receptie een aantal zaken melden als alleen mopperen. Wij hebben gemeld, dat op een gegeven moment een toilet verstopt was, een geen slot op zat en de derde versmeerd. Met 5 minuten werd dit opgelost. Dus tegen je buurman mopperen lost het niet op. Wij komen zeker terug.
Mening nr: 18935
Datum: 23-06-2005
Mevr. M 
april - juni 2005

Algemene beoordeling

Er is al een tijd niks meer over deze camping geschreven. Jammer, want ik ben zelf erg nieuwsgierig naar deze camping. In juli en augustus ga ik daar werken (receptie) en ik weet niet wat me te wachten staat. Ik ben er al geweest en het zag er allemaal goed uit. Er is tegenwoordig zelfs een internetcafé. De camping is tegenwoordig van een jong frans echtpaar. Ik zal met een paar weken een mening geven.
Mening nr: 18174
Datum: 26-04-2005
Mevr. Martijn 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Op La Genese werden we eind augustus 2003 vriendelijk verwelkomd door Paul en Margreet. Ook nu weer een fles wijn cadeau. De bungalowtent was ruim en ook van alle gemakken voorzien. De plek zag er veel gezelliger uit dan op Heliomonde. Van de overstromingen van het jaar ervoor was weinig meer te merken dan wat omgevallen bomen dicht bij het water. Alle paden waren verder hersteld. La Genese is een commercieel terrein dat is verdeeld in (grofweg) drie gedeelten: Sauvage, Prairie en nog een deel waar ik de naam van ben vergeten, waar wat huisjes staan die je kunt huren. De tenten van Naturocamp staan aan het eind van Prairie tegenover camping Le Ran du Chabrier. Dat laatste is een beetje jammer. Niet dat ik iets fundamenteels tegen die camping heb, maar het heeft toch twee nadelen. 's Avonds vanaf een uur of negen tot elf of twaalf uur heb je op de plek waar wij stonden veel last van de muziek die van die camping komt. Voorts ligt aan die kant in de rivierbedding het "Speelveld" van die camping en toen wij de tweede dag een wandelingetje die kant op maakten, bleek al gauw dat er andere spelletjes werden gespeeld dan verwacht. We dachten serieus (zij het een kort moment) dat een mevrouw een hartaanval aan het hebben was en dat een aantal mannen haar aan het reanimeren was, maar ze bleek het erg naar haar zin te hebben met die mannen. Maakt mij niet uit, maar ik kan mij voorstellen dat iemand met jonge kinderen, die kinderen daar niet graag laat spelen. Voor de goede orde: het is bijzonder gemakkelijk om op dat stuk te komen en in de praktijk wandelen heel veel mensen van Le Ran naar La Genese en omgekeerd. Overigens denk ik dat je op het campingdeel Sauvage nauwelijks last hebt van Le Ran omdat je daar tegenover Le Fereyrolles en La Sabliere staat. De camping heeft een gezellig restaurant met een vrij uitgebreide kaart (al wordt in het naseizoen geen pizza meer gebakken en dunt de kaart nogal uit). Een winkeltje heeft een aardig assortiment. Verder zijn er een midgetgolfbaan (gratis!) met tien holes, kun je er (eveneens gratis) kano's huren (de mijne bleek wel vrij lek te zijn) een saunaatje (niet in geweest, dus kan ik weinig over vertellen) en een zwembad met ligstoelen. Er is ook een disco, maar die doet het kennelijk enkel in het hoogseizoen, net als de rest van de animatie met uitzondering van het kleien en schilderen, dat was nog open. Alle kampeerplekken zijn afgebakend met dezelfde stompzinnige oranje paaltjes op Heliomonde die ook hier veelal stuk waren. De plekken ogen niet heel ruim (de auto moet er ook nog op passen!) en er is weinig privacy. Nu was het heel rustig en was het goed te doen, maar in het hoogseizoen, als het vol is, zit je volgens mij nogal hutjemutje. Het sanitair is deels zwaar verouderd en deels recent vernieuwd (na de overstroming?). In het hoogseizoen lijkt het mij nauwelijks voldoende. Ook nu stond ik vaak met alle douches bezet en hing er een briefje met het verzoek om kinderen niet onbegeleid te laten douchen omdat het water dan te snel op zou gaan. Een groot voordeel van de camping is dat je mooie naturistische wandelingen kunt maken. Via Le Ran naar rechts is een aardig pad langs de rivier dat (na een klein half uurtje) eindigt bij een parkeerplaats dat volgens mij nogal eens dienst doet als homo-ontmoetingsplaats. Heb ik ook niets tegen, maar het is maar dat u het weet. Ook via Le Ran, maar dan naar links over Le Fereyrolles loop je naar de ruine van wat eens een chateau moet zijn geweest. Erg mooi uitzicht. Vandaar kun je ook via een wat lastiger pad naar La Sabliere lopen en dan via het strandje van die camping weer de rivier over naar La Genese. Bij deze wandeling viel ons op dat Le Ran wel erg beschaduwd is, dat Le Fereyrolles wel een beetje onderkomen is en dat La Sabliere eigenlijk de mooiste camping is: mooie plekken (zeker bij de rivier, waar het nu leeg was wegens gevaar voor verzakkingen), erg mooi zwembad en ook een gezellig zandstrandje wat de andere campings ontberen. Bovendien is dat strandje aan een mooi stukje van de rivier waar je ook echt kunt zwemmen. Nadeel is dat La Sabliere wel een groot hoogteverschil heeft; om over het terrein te lopen gedurende een hele vakantie heb je goede knieën nodig. Wat qua wandelingen niet onvermeld mag blijven is dat achter La Genese, achter het boogschietterrein bij de huisjes een paadje loopt dat al gauw uitkomt bij een viersprong van officiële wandelpaden die ook gemerkt zijn. Je kunt er eindeloos wandelen naar onder meer grotten die je ook een stukje in kunt lopen (zaklamp mee!). Omdat het officiële wandelpaden zijn, bestaat de mogelijkheid dat je geklede mensen tegenkomt, maar gelet op de staat van de paden die ik heb bewandeld, is die kans vrij klein. Wel is er bij de grotten van de Arendsrots een klimmuur die wat meer gebruikt lijkt te worden. Hoe dan ook, ik ben er niemand tegengekomen. Voor de rest: weinig insecten, diverse nationaliteiten, goede toegangsweg al is die steil met wat haarspeldbochten.
Mening nr: 13864
Datum: 13-08-2004
Dhr. Willem Marsman 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

La Genese ligt schitterend aan de Ceze. Veel plaatsen liggen volledig onder de bomen. De camping is een smalle strook langs de rivier, bij elkaar geeft dit een wat opgesloten gevoel. Tegenover La Genese liggen aaneengesloten de naturisten campings Chateau-de-Fereyrolles en Ran-du-Chambier, iets verderop La Sabliere. 's-Avonds is er regelmatig geluidsoverlast van de buren. La Genese wordt zakelijk geleid. Voordeel is dat de voorzieningen goed zijn onderhouden, maar ook heb je te maken met pasjes en een frequent gebruikt omroep systeem. Het sanitair is goed, al zijn er geen wc-brillen. Auto's mogen op het terrein en hebben tot 0:30 uur toegang! Naar de tent terugkerende bar / disco gangers veroorzaken overlast, zorg er voor niet aan het 'hoofdpad' te staan.
Mening nr: 13042
Datum: 05-08-2004
Dhr. W. Gerritsen 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij (M,V en baby) hebben van 16 tm 28 juli 2004 op camping La Genese gekampeerd. Wij hebben een plezierige vakantie gehad, toch moeten ons een aantal zaken van het hart over deze bestemming. De camping is prachtig gelegen in een dal, direct aan de rivier de Ceze. Het dichtstbijzijnde dorp is 15 min. rijden, de dichtstbijzijnde supermarkt 30 min. Gezien de afgelegen ligging verwacht je hier vooral rust.... dit klopt overdag ook, tot ´s avonds een uur of half elf. Dan barst een aantal avonden per week de disco of de live muziek los wat tot een uur of 2 ´s nachts duurt. Het zal ongetwijfeld in een behoefte voorzien maar voor ons hoeft het niet zo. 1 keer zijn we om 6 uur ´s ochtends gewekt door een stel op/aangeschoten franse jongeren die via de campingspeaker de Marsellaise schreeuwden. Het sanitair is uiterst eenvoudig, wordt wel redelijk schoon gehouden. Sommige WC´s spoelen niet goed door. De ondergrond is erg onregelmatig en niet vlak, wat het voor ons als tent kampeerders moeilijker maakt om een goede plek te vinden. Ook is de ondergrond zanderig/stoffig waardoor binnen de kortste keren je hele hebben en houwen inclusief jezelf onder het stof zit. Kort en goed: Grote, fraai gelegen camping in een schitterende omgeving (Cevennes) met redelijk veel faciliteiten en redelijk sanitair, echter vooral vanwege het nachtelijke rumoer en de onprettige ondergrond zullen wij er niet meer terugkeren.
Mening nr: 8572
Datum: 11-12-2003
Dhr. a.bootsma 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een heerlijke camping, waar we al veel jaren met heel veel plezier naar toe gaan, en de kinderen de vakantie van hun leven hebben. We horen ze niet en we zien ze niet.
Mening nr: 3841
Datum: 11-04-2003
Dhr. Frans Willighagen 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Een prima camping voor mensen die geen probleem hebben met bloot lopen. Onze jongens van 12 en 14 willen niet anders. Vooral de rotsen om de hoek hebben aantrekkingskracht om van af te springen. Een aanrader!!!
Mening nr: 702
Datum: 01-05-2002
Dhr. Marc De Muyer 
juli - augustus 2001
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

De kamping begind de laatste jaren wel luidruchtiger te worden dan vroeger wij komen hier al 9 jaar. Ook heel veel nederlanders die zich bepaalde rechten toeeigenen die ze niet hebben, zoals een prive parking, zij plaatsen hun auto bij iemand anders op de plaats of op een plaats die leeg is zo krijg je soms het gevoel dat je op een parking zit. Ook houden sommige zich niet aan de campeerplaatsen, hier word door de directie niet erg streng tegen opgetereden. Maar voor de rest is het hier prima, leuk, rustig en erg mooi van natuur. ook is er een heel goed restaurant en winkel aan die normale prijzen vraagd voor zijn waar.
Mening nr: 411
Datum: 05-02-2002
Dhr. Tjeerd de Graaf 
juli - augustus 2001
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

2001 was ons vierde jaar op Genese, dat geeft wel aan dat het goed bevalt. Zeker het gedeelte wat bekend staat als Sauvage is rustig, voldoende schaduw en op loopafstand van de rivier de Ceze. De plaatsen zijn groot genoeg en de privacy wat ons betreft ook. De rivier is schoon en heerlijk fris als het warm is. De meeste nachten koelt het in het rivierdal aangenaam af. De auto staat bij de tent, dat betekent wel enig verkeer overdag. Vooral voor de jongeren 12-20 jaar (wij hebben er drie in die leeftijd) is de camping buitengewoon geschikt. Een leuke groep, Belgs, Frans, Nederlands die het erg gezellig heeft en veelal toegankelijk is. De voorzieningen zijn eenvoudig maar ruim voldoende. In de omgeving is het prima wandelen, fietsen, cano, winkelen (markt),... Het weer is vrijwel altijd uitstekend. Personeel is heel prettig en spreekt meerdere talen, ook Nederlands.