Sluiten

Camping La Colombière in Neydens

Camping La Colombière

Camping La Colombière is voorzien van alle comfort en een goede ligging voor een bezoek aan Genève en de Franse en Zwitserse gebergtes. Gelegen op de route van St. Jacques de Compostelle (gr 65). Het is de perfecte uitvalsbasis zijn voor excursies.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over Camping La Colombière

Camping La Colombière
Laatste mening

Algemene beoordeling

Prachtig zwembad met heel mooi peutergedeelte, heel veiligLigging vd camping

Mobile homes kunnen een likje verf gebruiken

Heerlijke vakantie gehad met onze tweeling van nog geen jaar. Prima uitgeruste mobile home, alleen buitenkant kan een likje verf gebruiken. De omgeving en ligging vd camping is prachtig, er is genoeg te doen. Eten op de camping kan beter, duur en weinig keuze. Uitbater onvriendelijk, deze man hoort niet bij de camping zelf. Het zwembad was heerlijk, zelfs voor onze jonge kids echt al erg leuk. Wij hebben genoten.
Fam. FH - Overijssel  17-02-2020
Plaats mening
Mening nr: 69761
Datum: 17-02-2020
Fam. FH - Overijssel 
juli - augustus 2019
Gezin met baby
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 7| Comfort: 7| Leiding van camping: 9| Animatie/Activiteiten: 8| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 7|

Algemene beoordeling

Prachtig zwembad met heel mooi peutergedeelte, heel veiligLigging vd camping

Mobile homes kunnen een likje verf gebruiken

Heerlijke vakantie gehad met onze tweeling van nog geen jaar. Prima uitgeruste mobile home, alleen buitenkant kan een likje verf gebruiken. De omgeving en ligging vd camping is prachtig, er is genoeg te doen. Eten op de camping kan beter, duur en weinig keuze. Uitbater onvriendelijk, deze man hoort niet bij de camping zelf. Het zwembad was heerlijk, zelfs voor onze jonge kids echt al erg leuk. Wij hebben genoten.
Mening nr: 68305
Datum: 26-08-2018
Fam. Martin - HILVERSUM 
®  
juli - augustus 2018
Gezin met tieners
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9| Hygiëne sanitair: 9| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 7| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 8| Prijs/Kwaliteit: 7|

Algemene beoordeling

Keurige camping. Mooie plekken. Mooi en schoon sanitair.

Waren hier maar 1 nacht (overnachting)

Zie niet vaak zo een verzorgde camping. Staat bij ons op het lijstje voor een langer bezoek in de toekomst.
Mening nr: 56863
Datum: 26-07-2012
Fam. Lieve 
®  
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Verzorgde camping met erg betrokken eigenaars, die altijd voor je klaar staan. Mooie, vlakke en ruime plaatsen naar keuze in de volle zon, volledige schaduw of halfschaduw. Wie toekomt, wordt rondgereden om een aantal plaatsen te bekijken om daaruit te kiezen. Sanitair is heel schoon en wordt vaak schoongemaakt. Animatie is leuk en kleinschalig, niet opdringerig! Voldoende te beleven in de directe en wat verdere omgeving. Tips: 1) heel lekkere, verschillende broodsoorten bij de biologische bakkerij op 300m van de camping: noten, vijgen, olijven, gedroogd fruit, quinoa, 5-granen,... En nog veel meer. 2) het is mogelijk om van op de camping naar Geneve te fietsen in ongeveer een uurtje. Links van het kerkhof van Neydens neem je de Chemin de Mal pertuis. Het gaat soms over landelijke (hobbelige) wegen, dus zorg voor een degelijke fiets. Zorg ook voor een detailkaart (stadsplan) van Geneve. 3) In Cruseilles kan je lekker eten bij Au Vieux Fournil: lokale gerechten; geen pasta en pizza. Wel veel vlees en vis. Aanrader, zij het niet met pubers, tenzij die weinig collega-jeugd nodig hebben.
Mening nr: 54678
Datum: 17-08-2011
Fam. E. 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Heerlijke vakantie gehad op deze camping en omgeving. Dorpje zelf stelt weinig voor, maar met 45 min. ben je bij meer van Annecy of meer van Genève, allebei prachtige meren en verder is er in de buurt ook nog veel te zien. Buitenbad op camping is prima, niet super groot, maar ook niet echt klein. Binnenbadje is wel echt klein. Vlakbij (1 km) is wel een groot aquapark met buiten en binnen mogelijkheden. Leuk voor een dagje, maar wel duur, voor een dag 23 euro voor volwassene, 17 euro voor kind (via de camping krijg je wel 20% korting). Sanitair was ok, maar ik had het idee, hoe later op de morgen je ging douchen, hoe kouder het water werd.
Mening nr: 52465
Datum: 30-11-2010
Dhr. en mevr. van T. 
september - oktober 2010
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Ervaring betreft een nacht als 'passanten'. Vriendelijk ontvangen en uitgebreid rondgeleid om uit de beschikbare plaatsen te kiezen. Het was laat in het seizoen dus rustig. Het sanitair is keurig verzorgd, schoon en in een goed verwarmde (eind oktober) ruimte met goed warm water. De prijs/kwaliteitsverhouding is, zeker voor een overnachting, wel aan de hoge kant. Dit wordt enerzijds veroorzaakt door het hoge tarief voor elektriciteit (dit tarief is het gehele seizoen gelijk) en anderzijds mogelijk door de aanwezigheid van een inpandig zwembad (iets waar je als passant meestal toch geen gebruik van maakt). Voor een langer verblijf is de camping gunstig gelegen in een fraaie omgeving met voldoende interessante plaatsen binnen bereik: Geneve, Annecy, de Mont Saleve (met werkelijk schitterende panorama's over de omgeving in alle richtingen) en de prachtige binnenlanden van dit deel van de Haute-Savoie. En 'om de hoek' ligt sinds kort een nieuw en groot complex met o.a. sportfaciliteiten en een supermarkt. Op de camping is (tegen betaling) WiFi beschikbaar, maar op genoemd complex is er bij McDonalds gratis WiFi (zoals overal in Frankrijk).
Mening nr: 50768
Datum: 11-08-2010
Fam. Les Hollandais 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Wij zijn van 25 juli - 9 augustus 2010 op deze camping geweest. Een aanrader! Een goede uitvalsbasis om de omgeving te bezoeken met dagtripjes. Het is een echte familiecamping en dat merk je bij ontvangst en de fam. Bussat is erg behulpzaam. Er worden veel activiteiten georganiseerd en voor onze kinderen (2 en 4 jaar) was er voldoende te beleven. Een klein speeltuintje en de diverse zwembaden (babybad, zwembad en binnenbadje) voldeden ruimschoots aan onze wensen. Op 1 km van de camping is er een nieuw zwembad waar vele baden en glijbanen zijn, ook hier is een supermarkt. Op de camping zijn voornamelijk brood en drank te krijgen. Het sanitair is erg netjes en er is warm, zelfs heet water. De plaatsen zijn ruim bemeten en redelijk vlak met schaduwrijke plaatsen, afgeschermd met hagen. De omgeving leent zich vanwege het bergachtig karakter alleen voor de geoefende fietser. Voor de wandelaars zijn er voldoende routes in de omgeving en op de Saleve, de berg waar je vanuit de camping tegenaan kijkt. Met de auto kun je relatief snel op de toeristische plaatsen komen.
Mening nr: 35370
Datum: 08-08-2007
Fam. Letterie 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

In 2007 weer eens een mening over deze camping. Ideaal gesitueerde camping voor doorreizigers naar Italie, Zwitserland of elders. Op 5 minuten van de A40 af. (enig snelweggeluid hoor je 's avonds wel, maar zeker niet hinderlijk). De camping ligt aan de westkant van de grens met Zwitserland (ca 7 km rijden) en aan de oostkant van de mont Saleve. Daar kijk je tegenaan op de camping. De camping ligt op 560m hoogte en le Saleve is zo'n 1260m hoog. De nachten kunnen dus koud zijn. Wij hadden 1 ochtend met 7 graden! En wij waren er in de periode 22 juli t/m 3 augustus. Over het algemeen vlakke plekken. De een groter dan de ander. Wij hebben een tunneltent van zo'n 19m2 en die kon er op. En ook de auto en het karretje konden er staan. En dan nog plek om te zitten :-) De meeste plekken voorzien van een appelboom, dus schaduw is er wel. 2 sanitaire gebouwen die zeer schoon werden gehouden. Oke.. de schoonmaakster deed er wel ruim 2 uur per gebouw over, maar dan had je ook wat. Druk-Mengkranen die heel heet water konden leveren. Wel was het zo dat je soms moest blijven mengen.. dan weer koud, dan weer warm.. Maar goed... Over het algemeen goed. Het zwembad is niet heel groot en opgewarmd door de zon. Een klein peuterbadje en een binnenzwembad. Ook niet groot, maar wel warm. Een speeltuintje, een jeu de boulbaan, een activiteitenzaal. En daarin werd elke avond wel wat gedaan. Er is ook een kidsclub in het Nederlands! De eigenaar en medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam. We mochten zelfs nog een plekje uitzoeken. We reden dan mee in een soort golfkarretje. Een minpuntje daarbij was wel dat ze zelf aardig doorscheurden over het terrein. Er moet maar net een kindje achter een auto vandaan schieten.. maar goed.. niet gebeurd. Er is Wifi, dus de laptop kan mee.. Internetten is goedkoop. Stokbrood vanaf 8 uur en dient de dag ervoor besteld te worden. Ook een krant.. helaas de telegraaf ;-) Er is niet veel te halen aan boodschappen op de camping. Daarvoor moet je echt naar een supermarkt in St Julien Genevoise (8 km, Intermarche, Champion) of de grotere supermarkten in Annemasse (oa de E.Leclerc.. wel een half uur rijden) Er ligt nog een intermarche tussen richting Annemasse, maar daar kwamen we pas de laatste dag achter. Een minpuntje voor de nabije toekomst kan voor de camping zijn dat er aan een nieuwe snelweg gewerkt wordt, De A41Nord. Die komt dus ook bij de afslag naar de camping te liggen, aansluitend op de A40. Ook wordt er gebouwd aan appartementen tegenover de camping. Maar wie voor de omgeving komt, die zit gebakken. De Jura, de Alpen, Chamonix-Mont Blanc (80km) en Annecy (35km)... Geneve op 10 km (Let op.. neem de binnenwegen ipv de snelweg. Dat scheelt je 30 euro aan een wegenvignet). Verder veel mooie vergezichten en meren (die van Geneve en Annecy)... Enfin.. Een bezoek zeker waard!
Mening nr: 26475
Datum: 29-05-2006
Dhr. Rob van Meurs 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij zij in de periode juli augustus 2002 op deze camping gweest met twee kleine kinderen. Omdat wij roblemen hebben gehad met de betalng van de de tussenpersoon hier in Naderland heben we op de laatste dage vor ons vertrek veel contact gehad met de camping. Daar hebben ze echt heel erg hun best gedaan om toch noch een plaats te creëren voor ons. Was echt klasse. De campinfg zelf in eenvoudig maar meer hoef je niet hebben Een zeer geschikte lovatie coor trips naar de bergen, en het meer van Annecy. Zeer vriendelijk en behulpzame medewerkers van de camping.
Mening nr: 24844
Datum: 26-11-2005
Mevr. Corine 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Camping was leuk, personeel zeer behulpzaam. Sanitair zag er prima uit, alleen werd een gedeelte afgesloten toen het wat minder druk werd, waardoor je soms moest wachten. Maar het water was altijd lekker warm, wat je toch wel eens anders treft in Frankrijk. Zwembad was wel aan de kleine kant, en stelde niet zoveel voor. Draadloos internetten werkte niet op de gehele camping, vooraan was de verbinding wel prima. Omgeving van Neydens was niet zo heel bijzonder, maar het is een goede uitvalsbasis. Bezoekjes aan Chamonix (en uiteraard de Mont Blanc) en Annecy zijn zeker de moeite waard!!
Mening nr: 23912
Datum: 09-09-2005
Mevr. John 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Het is een vrij eenvoudige camping en het heeft misschien geen idyllische ligging, iets wat je uit de website en de prijs al kan op maken. Wij gaan doorgaans naar veel duurdere campings in Frankrijk en kan zeggen dat het sanitairblok 2 waar wij tegenover lagen veel mooier en schoner was dan wij doorgaans gewend zijn. Ik heb bovendien zelden zo'n vriendelijk personeel meegemaakt (voor Franse begrippen wel te verstaan). Voor gezinnen met kinderen tot pakweg 10 jaar en ouders die er graag op uit trekken kan ik deze camping zeker aanbevelen.
Mening nr: 19273
Datum: 07-07-2005
Dhr. P.J.A.M Reintjes 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij hebben een enorm fijne vakantie gehad op deze camping.Enthousiaste campingeigenaar en behulpzaam personeel. Ideale uitvalsbasis voor trips in de omgeving,zoals Geneve,Jura en de Alpen. Zwembad groot genoeg om even af te koelen,gezellige thema avonden met muziek.Heerlijk wandelen en heerlijke homemade wijn.Kortom zeer de moeite waard voor verblijf of als tussenstop.
Mening nr: 17032
Datum: 12-01-2005
Dhr. Paul Jehoul 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Deze camping - die we toevallig leerden kennen nadat we op een eerder gereserveerde camping 'gevlucht' waren voor massa, drukte en erbarmelijke hygiënische toestanden – was een verademing van gastvrijheid, rust, sfeer en culinair genot. In het piepkleine dorpje Neydens, op enkele kilometers van het meer van Geneve, runt de familie Bussat met veel enthousiasme en vooral persoonlijke aandacht hun kleine (65 toerplaatsen) camping; mooi gelegen in een appelboomgaard met ruime, meestal afgebakende plaatsen. Er is een mooi zwembad waar je niet veel last zal hebben van lawaaierige jeugd. De eigenaar, Jean-Francois Bussat (hoe Frans kun je heten?) verbouwt zijn eigen wijn waarvan wij vooral de Rosé erg op prijs stelden. Als je na je verblijf afscheid neemt krijg je ongetwijfeld enkele flessen toegestopt en zwaaien ze je persoonlijk uit. Jean-Francois organiseert excursies in de directe omgeving (bijvoorbeeld het oude stadsgedeelte van Geneve) zodat je je desgewenst zeker niet hoeft te vervelen. Wat ons het meest aansprak was het restaurant. Heerlijk Franse gerechten waarbij ons de 'Salade Colombiere' het meest is bijgebleven. Zelfs de inwoners van Genève komen Hier graag eten! Als we bij andere vakanties uit het Zuiden naar huis rijden en we passeren Geneve is het inmiddels een traditie geworden om te roepen: "even langs Neydens voor een Salade Colombiere?" We hebben nooit de daad bij het woord gevoegd maar dat zal er zeker een keer van komen. De camping ligt als het ware aan de voet van de Alpen. De voorlopers van dit gebergte doemen achter de camping op en als je de eerste 'heuvel' op rijdt krijg je boven meteen een machtig uitzicht dat smeekt om ontdekt te worden. Het parapente (het deltavliegen vanaf de berg op de opstuwende warme lucht) is er erg populair en mooi om te aanschouwen. Je kunt zelfs 'meeliften' als je een beetje avontuurlijk ingesteld bent. Op camping La Colombiere is alles aanwezig om heerlijk te genieten als 'God in Frankrijk'.
Mening nr: 16035
Datum: 29-09-2004
Dhr. H de graaf 
september - oktober 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Aankomst 18 september. Leuke camping, mooie omgeving en dicht bij Genève. Ontvangst was prima. Sanitair was op zich zelf niet slecht. Maar het was nog redelijk druk op de camping, met een paar groepen jongeren. Door de toeloop werd het sanitair snel vuiler en daar werd tijdens ons twee daags verblijf niets (meer) aan gedaan. Prullebakken puilden uit en toen we weg gingen was dat nog steeds zo. Verder gewoon goed.
Mening nr: 15917
Datum: 22-09-2004
Dhr. Penders 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Aardige camping met een welliswaar klein maar fijn zwembad. Sanitair is redelijk/goed van kwaliteit en de standplaatsen zijn zonnig, half schaduw of schaduw. Restaurant was in ons geval niet bevallen daar de opgediende vleesspiezen verbrand waren. In de omgeving zijn aardige tochten te maken maar na een week heb je het daar toch wel gezien.
Mening nr: 13398
Datum: 09-08-2004
Dhr. Somers 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Prima camping. Nette plekken, mooie omgeving, vriendelijke mensen, verzorgd zwembad, goed restaurant en schoon sanitair. WIFI Hotspot (draadloos internet) beschikbaar over een redelijk gedeelte van de camping en zeker bij het restaurant. Ideaal dus om draadloos met je notebook en/of PDA het internet even op te kunnen.
Mening nr: 9989
Datum: 07-03-2004
Mevr. A.Benschop 
april - juni 2003
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij zijn in juni 2003 geweest. Gezellige camping met grote plaatsen. Vriendelijke mensen en een mooie omgeving. Even een opmerking: Er is wel degelijk een bakker in het plaatsje op loopafstand van de camping. Bij uitgang camping rechts, na 100 meter aan de overkant van de weg. Elke dag verse broodjes!!!!! Camping is niet leuk voor pubers.
Mening nr: 8450
Datum: 28-11-2003
Dhr. Gerrit Wortel 
juli - augustus 2001
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een prima camping waar mijn gezin ( kinderen 6 en 8 jaar) het reuze naar de zin hebben gehad! Familie Bussat zet zich elke dag voor 110% in om het de gasten naar de zin te maken) Het is er rustig, en het goed verzorgde zwembad dient als trefpunt voor de jeugd waar zij lekker kunnen ravotten. Is niet echt geschikt voor jeugd vanaf een jaar of 14: te weinig te beleven. Goed punt waarvandaan dagtripjes te maken. (Geneve, Chamoniex, Annemas etc.) Zijn er 2 jaar achtereenvolgens geweest en denken er nog steeds met veel plezier aan terug! Een echte AANRADER!! Laurence et famille: CHAPEAU!
Mening nr: 6684
Datum: 15-08-2003
Dhr. Ger van Wunnik 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Gezellige, rustige camping. Goed en schoon sanitair. Ruime plaatsen, aardig en goed onderhouden zwembad. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Maken zelf wijn (Malpertuis), erg lekker.
Mening nr: 5862
Datum: 04-08-2003
Mevr. Liesbeth de Haan 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Prima camping. Geen disco enzo maar wel een lekker zwembad(je). De eigenaar is een typische fransman, hij rent niet zo hard. De andere werknemers (dochters) rennen zich de benen uit het lijf. Prima restaurant (wel reserveren) winkels in St Julien en vooral ook in Annemass(mega). Redelijk wat Nederlanders,maar ook wat Fransen, Denen en Engelsen. Een aanrader: vanuit Chamonix(uurtje met de auto) op de Aiguille du Midi de Mont Blanc bekijken. Wel even de meteo bellen van te voren.
Mening nr: 5094
Datum: 21-07-2003
Dhr. Harry Kors 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Neydens is een zeer klein dorp onder de rook van Geneve. De camping La Colombiere is een leuke camping aan de rand van het dorp. De eigenaarsfamilie is zeer vriendelijk en behulpzaam en sommigen spreken redelijk Engels. De plaatsen zijn voldoende ruim (wij hadden zelfs een grote plek) maar bieden weinig beschutting tegen de zon. Het zwembad is eenvoudig maar functioneel en ziet er verzorgd uit. Het sanitair is zonder meer zeer goed en schoon. De familie organiseerd voor een ieder wat. De camping heeft een goed restaurant waar men kan eten. Ook kan er pizza's en patat gehaald worden. Het restaurant wordt ook bezocht door de lokale bevolking. De sfeer op de camping is gezellig. Het is er rustig en 's nachts stil. Omdat de camping op zo'n 560 meter ligt koelt het goed af zodat men lekker slapen kan. Overdag en 's avonds vliegen er vliegtuigen over, maar dat is niet echt storend. De kerkklok is goed hoorbaar, (vooral 's morgens om zeven uur) Neydens is zoals gezegd erg klein en niet toeristisch. Het dorp heeft geen winkels (zelfs geen bakker) en voor de supermarkt moet men naar St.Julien en Genevois (is met de auto goed te doen) Wel ligt het dorp heerlijk centraal tussen de bergen. Tochtjes naar Anecy, De Mont Blanc, Evian en het meer van Geneve zijn een aanrader. Uiteraard is de stad Geneve, waar men vanuit het dorp op kijkt, een bezoek zeker waard. Deze camping is een aanrader. Alleen voor gezinnen met pubers minder geschikt.

    Campingtips in de buurt