Terug

Campings in Haute-Savoie

Haute-Savoie

Haute-Savoie is een prachtig departement in het oosten van Frankrijk, gelegen in de regio Rhône-Alpes. Het is omringd door de Alpen en de Jura, wat betekent dat het een perfecte bestemming is voor wintersporters en natuurliefhebbers. Maar ook voor cultuurliefhebbers is er genoeg te doen in Haute-Savoie.

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Haute-Savoie is het meer van Genève, dat zich op de grens van Frankrijk en Zwitserland bevindt. Hier kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de Alpen en de stad Genève, en de vele watersporten beoefenen. Ook de stad Annecy is zeker een bezoek waard. Deze stad wordt ook wel "de Venetië van de Alpen" genoemd vanwege haar mooie kanalen en oude binnenstad.

Er zijn ook tal van kastelen en kloosters te bezoeken in Haute-Savoie, zoals het kasteel van Menthon-Saint-Bernard en het Abbaye de Tamié. Voor wie geïnteresseerd is in de natuur, zijn er prachtige nationale parken en natuurreservaten, zoals het Parc National de la Vanoise en het Parc Naturel Régional du Massif des Bauges.

Voor liefhebbers van kamperen is Haute-Savoie ook een geweldige bestemming, met tal van campings in de prachtige omgeving. Een aanrader is de camping Les Rousses, gelegen in het hart van de Alpen en met uitzicht op het meer van Genève. Andere populaire campings zijn Camping Les Clarines in de buurt van Annecy en Camping Le Leman in Thonon-les-Bains.

Kortom, Haute-Savoie heeft voor ieder wat wils, of u nu op zoek bent naar actief vertier in de natuur of wilt genieten van culturele bezienswaardigheden. Zoek een van de vele campings op en ontdek dit prachtige departement.