Sluiten

SVR Camping Aire Naturelle de Keraluic in Plomeur

SVR Camping Aire Naturelle de Keraluic

De natuur, de rust? Keraluic, een typische Bretonse gerenoveerde boerderij, ligt midden in de rust van het platteland en de natuur, op 5 km. van de kust.

Camping aire naturelle de Keraluic ligt ideaal om de omgeving te verkennen. Mooi weer, de zon? Een heerlijk klimaat, zo vlak aan zee, dankzij de warme golfstroom, met een micro-klimaat. Dit zie je aan de mimosabomen die hier groeien en de hortensia’s die heel wat groter zijn dan in Nederland

.
+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
 • SVR Camping Aire Naturelle de Keraluic
  • Lieu dit Keraluic
   29120 - Plomeur
   Frankrijk
   Departement: Finistère

   Tel: +33 298821022 /
  • Aantal plaatsen: 23  / Hoogte: 24 m
   Afstand vanaf Utrecht:1056 km,
   waarvan 999 km snelweg.
   GPS coördinaten: 47.86152 / -4.26754
   (47° 51' 41.5'' N    4° 16' 3.1'' W)

  Faciliteiten:

  • Wifi beschikbaar
  • Nederlands/Vlaamse beheer
  • SVR camping
  • Aire naturelle
  • Wasmachine beschikbaar
  • Huisdieren toegestaan
   True
  • Verhuur van accommodatie
  • BBQ toegestaan
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over SVR Camping Aire Naturelle de Keraluic

SVR Camping Aire Naturelle de Keraluic
Laatste mening

Algemene beoordeling

Twee jaar terug met onze kids geweest. Grote plekken, vouwwagen plus extra tentje voor de oudste, met zelfs plek voor de hangmat. Wat een leuke camping. Schoon, netjes, gezellig. Dit jaar weer geboekt voor augustus, zelfde plekkie. We hebben er zin in !! Jan, Ilse, Puck, Sjoerd en Fenna
Fam. Hoogland - Schiedam  29-04-2018
Plaats mening
Mening nr: 67522
Datum: 29-04-2018
Fam. Hoogland - Schiedam 
juli - augustus 2016
Gezin met (jonge) kind(eren)
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 10| Hygiëne sanitair: 10| Ontvangst: 9| Faciliteiten: 9| Accomodatie/plaats: 10| Leiding van camping: 10| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 10|

Algemene beoordeling

Twee jaar terug met onze kids geweest. Grote plekken, vouwwagen plus extra tentje voor de oudste, met zelfs plek voor de hangmat. Wat een leuke camping. Schoon, netjes, gezellig. Dit jaar weer geboekt voor augustus, zelfde plekkie. We hebben er zin in !! Jan, Ilse, Puck, Sjoerd en Fenna
Mening nr: 67497
Datum: 04-03-2018
Dhr. User16936 - GORINCHEM 
®  
juli - augustus 2017
Gezin met (jonge) kind(eren)
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 7| Ontvangst: 8| Omgeving: 10|

Algemene beoordeling

Locatie

Te weinig sanitair

De locatie van deze camping vonden wij perfect. Leuke stadjes en dorpjes op korte (rij)afstand en stranden die je in augustus voor jezelf hebt! Hoeveelheid sanitair was bij een volle camping niet voldoende, je stond in de rij voor het toilet en de douches. Wel keurig schoon. De sfeer op de camping vonden wij niet echt gezellig, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.
Mening nr: 52520
Datum: 28-12-2010
Fam. De Lange 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

We hebben hier 2 vakanties van 3 weken doorgebracht, wat wij nog nooit eerder gedaan hebben. Bij het oprijden van de camping krijg je al het gevoel dat het goed zit. Coen en Tineke beheren de camping en zijn gastvrij, vriendelijk en behulpzaam. Leuke en compacte camping, miniwinkel met krantje en vers brood. Veel Nederlanders, kindvriendelijk, leuk gesitueerd, goed sanitair, goede prijsstelling. De plaatsen zijn ruim en de omgeving is heerlijk. Voor iedereen is er een duidelijke plattegrond van de direkte omgeving en informatie over alle leuke dingen die er in de omtrek zijn te doen. Wij hebben hier heel veel gebruik van gemaakt. Deze camping is echt een aanrader voor gezinnen met kinderen.
Mening nr: 49232
Datum: 04-06-2010
Mevr. Veronique Ren 
april - juni 2010
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Op aanraden van vrienden deze camping aangedaan en wat een bof dat ik heb geluisterd! Heerlijk rustige camping met vriendelijke mensen; zowel de eigenaren als de overige gasten. Spontaan hulp bij het neerzetten van de caravan en voortent. Verder geheel vrij. Ik heb genoten van de rust, het lekkere week, de aangeraden uitstapjes en restaurants. Kortom, vakantie!
Mening nr: 49126
Datum: 14-05-2010
Mevr. Gozeling 
april - juni 2010
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Een mooie ruime en rustige camping, waar het heerlijk toeven is. 's Nachts af en toe wat regen en in 2 weken maar 1 dag bewolkt! Een camping waar je tot rust kunt komen zonder dat er de hele dag van alles wordt georganiseerd. Sanitair is nieuw en schoon. Camping eigenaren, Nederlanders, erg vriendelijk en behulpzaam. Weten veel van de omgeving. Een camping om vaker heen te gaan!
Mening nr: 48775
Datum: 31-01-2010
Fam. familie reitsma 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 4| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Op basis van de positieve berichten op deze site en op basis van de website hebben we vorig jaar voor een paar weken gereserveerd op deze camping. Wat was dat een tegenvaller. We hadden gevraagd om een ruime en rustige plaats en zouden die ook krijgen. De reden hadden we ook aangegeven: we hebben 2 kinderen, een vrij grote caravan en een hond (friese stabij). De hond is erg lief, maar wel een beetje waaks, dus is het niet handig om een plek te staan waar de hele dag mensen langslopen. Vanwege werk kwamen we een week later dan gereserveerd (hetgeen netjes was afgestemd en ook gewoon door ons was betaald). Er was nog 1 plaats vrij: de eerste op de camping en direct naast de parkeerplaats en zo klein dat we de dissel van de caravan in de bosjes moesten steken om met de andere kant niet de tent van de buren te raken. De plek was dus zowel qua oppervlak en qua ligging een drama (overdag kwam iedereen bij ons voorlangs en 's avonds werden de auto's die niet meer de camping op mochten naast ons geparkeerd) Heerlijk voor een waakse hond. De eigenaar (een nederlander.....) had volgens mij het idee dat hij overal regels voor moest verzinnen en deze voortdurend moest handhaven. De kinderen van de gasten mochten op de meest vreemde plekken niet spelen of rennen. Zelden heb ik iemand gezien die zo geforceerd bezig was om rust te organiseren. Hoewel de gasten op de camping (en ook hun kinderen) gek waren met onze hond. Kwam de eigenaar op een gegeven moment bij iedere kik die de hond gaf vragen of het zachter kon. Echt om gek van te worden. En dit terwijl iedereen aangaf er geen last van te hebben. Natuurlijk doen we ons best op zo'n moment, maar na 2! nachten hebben we besloten te vertrekken. Voornamelijk vanwege de eigenaar en zijn vrouw die zich echt verschikkelijk opstelden. Toen ik de reden vertelde van vertrek, was hij natuurlijk poeslief, begreep dat wij teleurgesteld waren over de plek, bedoelde alles ten aanzien van de hond natuurlijk niet zo, etc. Echter enige cent terugbetalen van de 2,5 week die we betaald hadden terwijl we 2 nachten hebben gestaan deed hij niet. Een ding is zeker : op Keraluic zie je ons niet weer terug.
Mening nr: 48672
Datum: 10-01-2010
Fam. de Vijf 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Bijna 3 weken op deze camping gestaan in augustus. Best een mooie camping, en inderdaad vrij grote plaatsen. Niet alle plaatsen zijn even ruim, en de plaatsen midden op het veld hebben weinig privacy. Meteen bij aankomst moet je betalen voor de tijd die je hebt geboekt. We kamperen al jaren in Frankrijk, maar hebben dit nog niet eerder meegemaakt. Sanitair is vrij nieuw, wel jammer dat de vier douches zo koud waren. Bij een volle camping is 1 maal per dag schoonmaken wat weinig.Omgeving is leuk, veel te doen. Heel veel Nederlanders op de camping, en hier en daar een enkele Fransman. Veel gezinnen met kinderen.Veel mensen kenden elkaar, en dat gaf soms wel een beetje het idee van een "kliek". Eigenaren zijn behulpzaam en houden de camping de hele dag goed in de gaten. Prima camping voor 1 vakantie, maar voor ons was 1x genoeg.
Mening nr: 47109
Datum: 20-08-2009
Fam. van Loon 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Voor de derde keer geweest en zoals altijd, GEWELDIG. Heerlijke vakantie; redelijk weer, lieve mensen en een fraaie omgeving. Warme douches met harde straal en goed, schoon sanitair. Een heel fijne twee weken gehad, veel gelezen, gewandeld en genoten van de rust en gezelligheid! Kinderen gespeeld naar hartenlust. Pêche à pied, georganiseerd door de camping, was een geweldige ervaring. Nooit geweten dat er zoveel leeft aan de kust. Coen en Tineke, bedankt en zeker tot ziens!
Mening nr: 46033
Datum: 06-08-2009
Fam. Frankrijk fans 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Leuke camping, ruim 2 weken boeken is gelijk ruim 2 weken bij aankomst betalen. Hebben wij nog nooit meegemaakt op een soort gelijke camping met grote en soms ook kleine plaatsen. De wind kan flink op de camping waaien en het maakt dat ook zeker uit waar je zit en hoe de tent/vouwwagen of caravan neer zet. We werden er door de camping eigenaren wel op gewezen. Het climaat is zoals op de site vermeld suptropisch dus het kan veel regenen. Een kleine ruimte met boeken en spelletjes kan voor 10 kids een uitkomst bieden maar zeker niet voor allemaal. Douches zijn gratis maar het water gemeten 33grd is zeker niet te warm. 1x per dag schoonmaak is wat weinig. sanitair 2 wc 4 douches waavan 1 invalide met wc en 3 wasruimtes. Kinderen konden leuk spelen op het veld maar het vikingen spel meegebracht door een ander gezin was toch wel de grote trekker. Er wordt door de eigenaren weinig tot niks georganiseerd en de belangstelling van de eigenaren vond ik persoonlijk erg weining. Mensen die eerder weg gingen door het slechte weer werden met een tot ziens gegroet en geld terug dat ging echt niet, jammer zo laat je niet echt een indruk achter dat mensen nog een keer terug willen komen. Er zijn betere campings met eigenaren die echt belangstelling hebben en die je graag volgend jaar terug zien, als het aan ons ligt zoeken we volgend jaar wat anders (met echt goed weer)
Mening nr: 43076
Datum: 18-09-2008
Fam. Rotterdam 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

We zijn dit jaar voor het eerst gaan kamperen. Een camping gezocht die géén gruwelijk animatieprogramma, disco of andere onrust zou hebben. Ons oog viel op Keraluic en alle wensen zijn waargemaakt. Onwijs aardige en behulpzame(NL) campingeigenaars, schoon en prima sanitair, grote plaatsen, maar bovenal, rust. Het is een mooi terrein met giga speelveld in het midden waar onze kinderen avond aan avond speelden met diverse andere kinderen. Als het regent (zo af en toe) is er zelfs een salle de jeux, een klein huisje met speelgoed, kinderboeken, spelletjes etc waar de kinderen bij slecht weer zich prima konden vermaken. We willen volgende jaar weer gaan kamperen en hebben van de andere campinggasten begrepen (die al jaren kamperen en vele campings gezien hebben) dat we volledig verpest zijn, iedere camping hierna valt in het niet....
Mening nr: 41173
Datum: 08-08-2008
Fam. Bretagne-fans 
®  
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben bijna 3 weken met veel plezier op deze camping gestaan. Er is een groot veld, waar de kinderen naar hartelust samenspelen. Het viel op hoe leuk de kinderen van klein tot groot met zijn allen verstoppertje, voetbal en andere groepsspellen deden. En bij slecht weer kruipen ze bij elkaar voor gezelsschapsspelletjes in de "Salle de jeux". De omgeving is prachtig, ruige rotskusten en mooie zandstranden. Kortom, alles wat ons Bretagne-fan-hartje begeert!
Mening nr: 28401
Datum: 04-08-2006
Dhr. Familie Ficker 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

We hebben eind juli 2006 12 dagen op deze geweldige camping gestaan. Vorig jaar waren we hier al enkele dagen in het voorseizoen. De hartelijke ontvangst van Tineke en Coen en de omgeving zorgden ervoor dat we dit jaar graag terugkeerden. Het was alsof we oude vrienden terugzagen. De camping was nu volgeboekt maar kwam niet over als vol. Tineke en Coen hanteren een maximum aantal, zeer ruime, staanplaatsen waardoor er voldoende ruimte overblijft rond je tent. Kinderen hebben ook meer dan genoeg ruimte om te spelen. Het is een echte tentencamping. Er zijn veel gezinnen met kinderen onder de 10 jaar op deze camping. Onze zoon van 4 heeft zich uitstekend vermaakt met leeftijdsgenootjes en heeft al gezegd dat hij hier voortaan altijd naartoe wil. Er is geen animatie maar dat is ook niet nodig, de mensen die hier komen weten zich uitstekend zelf te vermaken en de kinderen verzinnen hun eigen animatie, vaak onder zeer inspirerende aanvoering van Maud en Monique de dochters van de eigenaren. Tineke had dit keer wel een uitstapje georganiseerd onder leiding van een medewerker van het visserijmuseum in Le Guilvinec. Gewapend met schepnetjes trokken we er met jong en oud erop uit om krabben, zeesterren en sponsen etc. te vinden (en terug te zetten). De geweldige vertaling van het Frans naar Nederlands van de 10-jarige Monique zorgde ervoor dat de uitleg van Dominique (van het museum) niet helemaal aan ons voorbij ging. Voor iedereen onvergetelijk. Eigenlijk is dit weer zo’n camping die je voor jezelf wilt houden, dus niet doorvertellen a.u.b. Robert, Marije en Boris
Mening nr: 25194
Datum: 16-01-2006
Mevr. fam. de Jong 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij hebben de afgelopen zomer erg genoten bij Coen en Tineke op de camping. Het is een rustige camping met een open sfeer. Onze kinderen (8,6 en 4 jaar) hebben gespeeld van 's morgens (gelukkig niet te vroeg) tot 's avonds laat. Alle kinderen groot en klein renden en speelden door elkaar heen. Genoeg gezellige mensen voor een praatje of een glas franse wijn. Een ruime plek met schaduw en zon en helaas regelmatig een straffe wind. Het sanitair mag wat worden uitgebreid, maar zoals wij hebben begrepen staat dat nog op de planning. De stranden in de buurt zijn prachtig. Veel kleine strandjes met mooie rotspartijen om kreeftjes en visjes te zoeken. De havenstadjes zijn gemoedelijk en echt Bretons. Verder zijn er legio leuke uitstapjes te maken en we hebben aan het strand erg genoten van de zon, wind en prachtige golven. Voor ons een plek om zeker een keer terug te komen. Oh ja, Monique en Maud jullie waren gezellige meiden en onze kinderen hebben het nog regelmatig over deze fijne vakantie bij jullie.
Mening nr: 23424
Datum: 30-08-2005
Dhr. Westerbeek, Kees 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Het was alweer de tweede keer, dat wij bij deze camping waren. We waren van plan om 1 week te blijven, maar het werden er 2. Gelukkig kon er in onze periode wat geschoven worden. We troffen het met het weer, we hadden een fantastische stek en het was supergezellig. Het sanitair is wat karig, maar wordt ook in het hoogseizoen keurig schoongehouden. Een verzoek om de douche een graadje warmer te zetten, werd direct en zonder problemen ingewilligd. We hebben tekeningen mogen zien voor renovatie dit jaar van het sanitairblok. En ja, dan ga je toch helemaal nergens anders meer heen......!
Mening nr: 16638
Datum: 06-12-2004
Dhr. Peter Westen & Lydia Dekker 

Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Camping Ai re Naturelle de Keraluic: Plomeur, Bretagne. In het voorjaar waren we de eerste campinggasten die Coen en Tineke van Dorssen op hun camping hadden. We stonden er vorstelijk. Prachtig begroeide Bretonse “dijkjes” omzoomden de camping. Begroeid met de meest bijzondere planten en varens nog in de knop. Mooie boompartijen en een schilderachtige gîtes, waar steeds rustige mensen logeerden. Een plaatje, we keken zelfs vogels op de camping. We zagen o.a. een paartje groene spechten. Een echte “kom bij camping”! Leuke mensen, die Coen en Tineke. Gastvrij, meelevend, maar nooit opdringerig. Als je ze nodig hebt zijn ze er voor hun gasten. Voor de kinderen is er ook van alles. En niet te vergeten een jeu de boules baan. Een boerderij camping met gîtes. Bretonse charme, Nederlandse degelijkheid (wat betreft toiletvoorzieningen) en warme gastvrijheid gaan op deze camping hand in hand. Ook nog een schitterende omgeving: kortom een aanrader voor iedereen. We keerden er in het najaar terug en zagen hoeveel Coen en Tineke in dat half jaar hadden verbeterd (in het voorjaar waren Coen en Tineke net drie weken eigenaar van deze al bestaande boerderij-camping). Ook voor hen die niet kamperen is deze camping fantastisch want de gîtes zijn geweldig. Vogelaars en natuurliefhebbers komen hier volledig aan hun trekken. Maar cultuur is hier ook binnen handbereik en uiteraard de zee. Nogmaals een echte aanrader. Lydia Dekker, Peter westen tel. 0592-347321
Mening nr: 16457
Datum: 10-11-2004
Mevr. Fam. Bik- Schets 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een gemoedelijke, rustige camping met 25 ruime plaatsen rondom een weide. Onze kinderen (10 en 6) hebben zich hier uitstekend vermaakt met de anderen kinderen van hun leeftijd. Vooral de tafeltennistafel was een groot succes! Een camping zonder onnodige opsmuk, maar wel met elke ochtend vers brood, en ijsje als we daar zin in hadden. Wij hebben genoten van de rust en vonden de wijze waarop de nieuwe eigenaren hun gasten tegemoed traden erg plezierig. De sanitaire voorzieningen waren altijd schoon, maar vonden wij wel wat beperkt (met name de toiletten). Ik zie dat er al plannen zijn om hier iets aan te veranderen; dat lijkt me een prima idee. De omgeving van de camping is aangenaam, mooie stranden, ook goede wandel mogelijkheden en leuke dorpen.
Mening nr: 15795
Datum: 16-09-2004
Dhr. Vincent & Anne vd Ploeg 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Heerlijke, eerlijke camping, rustig en gezellig in een mooie omgeving. Ruime plekken en zeer aardige en behuplzame eigenaar ! Goede plek voor golfsurfers met een auto op 10 min rijden een super stek hier kunnen ook surfboards gehuurd worden!! Wij hebben alleen maar mensen gesproken die zeer positief waren over de eigenaars ook mensen die al eerder geweest zijn en niemand is eerder weg gegaan! Groetjes Vincent van der Ploeg.
Mening nr: 15365
Datum: 30-08-2004
Mevr. Jet Westerbeek 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een gezellige, rustige camping met fantastisch grote plekken. Het sanitair is sober maar wordt goed onderhouden. Keraluic heeft voor volgend jaar een uitbreiding en andere opstelling van douche- toilet en wasbakken op de planning staan. Een echte gezinscamping en ook ideaal voor ouderen. Oudere kinderen hebben hier niet veel te zoeken, tenzij het wandelaars, fietsers of surfers zijn. Om de hoek een waar surfersparadijs. Ben het totaal niet eens met Marc Jagt. De nieuwe eigenaren proberen het iedereen naar de zin te maken en als campeerders eerder weg gaan vanwege het weer kun je dat de eigenaren niet aanrekenen. Wij spraken met gasten die 4 dagen geboekt hadden, en nu al voor hun derde week aanwezig waren. Ook een gast gesproken die op de terugreis van zijn zwerftocht door Frankrijk nog een paar dagen op Keraluic wilde overnachten. Chapeau! We komen weer terug!
Mening nr: 15354
Datum: 30-08-2004
Dhr. Jan Luuk de Ridder 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Wat een heerlijke, goed verzorgde camping en wat een fantastische gastheer en gastvrouw. Ruimte en rust en genoeg te doen voor de kinderen (5 en 8). 's Morgens is er heerlijk brood en 's middags prima rosé bij Coen en Tineke te koop.
Mening nr: 14935
Datum: 24-08-2004
Dhr. B. Roozen 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Erg flauw van u, fam. v.d. Jagt. Je kunt natuurlijk bij nieuw management niet dezelfde privileges verwachten. Ook is het vrij dom om het afvalwater van uw WASMACHINE in de bosjes te lozen. En natuurlijk moet de hond altijd aan de lijn, ook als de campingbaas niet kijkt. Wij hebben in ieder geval erg genoten van de gastvrijheid en de mooie omgeving en komen zeker terug. Familie Roozen