Terug

Campings in Finistère

Finistère

Het departement Finistère bevindt zich in het noordwesten van Frankrijk en is een populaire bestemming voor toeristen vanwege zijn prachtige kustlijn, pittoreske dorpjes en rijke historie.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Finistère is het kasteel van Kernick, dat dateert uit de 11e eeuw en tegenwoordig wordt gebruikt als museum. Het kasteel heeft een indrukwekkende burchtmuur en uitkijkpunten die een prachtig uitzicht bieden op de omgeving.

Een andere must-see bezienswaardigheid is de Pointe du Raz, een klif die uitkijkt over de Atlantische Oceaan. Hier kunt u genieten van prachtige uitzichten en wandelingen langs de kust.

Voor degenen die houden van natuur en avontuur, is Finistère ook een ideale bestemming. Het departement heeft verschillende natuurparken, waaronder het Nationaal Park van de Arréebergen, dat bekend staat om zijn schilderachtige berglandschap en vele wandelpaden.

Voor kampeerliefhebbers biedt Finistère verschillende campings aan langs de kust. De Camping La Plage in Plouhinec is bijvoorbeeld een populaire optie, met een prachtige locatie aan het strand en vele voorzieningen, zoals een zwembad en een speeltuin voor kinderen.

Tot slot is Finistère ook bekend om zijn culinaire specialiteiten, zoals de crêpes en cidre. Bezoek de lokale markten en restaurants om deze heerlijke gerechten te proeven tijdens uw verblijf in het departement.