Sluiten

Camping Cap de Bréhat in Plouezec

Camping Cap de Bréhat

Camping Le Cap de Bréhat ligt direct aan een mooi fijn zandstrand tegenover het eiland Brehat, met een schitterend uitzicht op de baai, en beschikt over moderne faciliteiten om hier te genieten van een onvergetelijke vakantie.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
8
7
Hoogste
8
7
Gemiddeld
8.0
7.0

* over de jaren 2021 en later.
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over Camping Cap de Bréhat

Camping Cap de Bréhat
Laatste mening

Algemene beoordeling

Geweldig uitzicht als je helemaal boven staat, maar dan wél als je ook vooráán staat !

Waarom altijd in de douches zo weinig haakjes om iets op te hangen !! Neer te zetten !!

Boven sta je geweldig , als je tenminste vooraan staat anders kijk je nóg steeds tegen je voorganger aan ipv naar zee . Nadeel is dat daar de bochten om naar beneden te gaan ( als je vertrekt ) smal en kort zijn dus met grote caravans...min punt! Ga eerst kijken !! Geweldige omgeving !!!
Dhr. Henk - Breda  07-09-2022
Plaats mening
Mening nr: 72026
Datum: 07-09-2022
Dhr. Henk - Breda 
september - oktober 2022
Senioren
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 9| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 9| Comfort: 8| Leiding van camping: 9| Omgeving: 10| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

Geweldig uitzicht als je helemaal boven staat, maar dan wél als je ook vooráán staat !

Waarom altijd in de douches zo weinig haakjes om iets op te hangen !! Neer te zetten !!

Boven sta je geweldig , als je tenminste vooraan staat anders kijk je nóg steeds tegen je voorganger aan ipv naar zee . Nadeel is dat daar de bochten om naar beneden te gaan ( als je vertrekt ) smal en kort zijn dus met grote caravans...min punt! Ga eerst kijken !! Geweldige omgeving !!!
Mening nr: 67761
Datum: 05-07-2018
Fam. E.A. - Emmen 
april - juni 2018
(Echt)paar
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 7| Accomodatie/plaats: 9| Comfort: 7| Leiding van camping: 7| Omgeving: 8| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

uitzicht op de zee en baai van Paimpol.Wandelmogelijkheden in directe omgeving

grindstrand voor de camping, geen zandstrand.toiletgebouw en receptie vrij ver lopen vanaf de achte

Mooie, goed onderhouden camping. Panorama plaatsen voor ons te steil. maar plaatsen in de "Vallei" hebben ook een mooi uitzicht. Jammer dat de toiletten "gender neutraal" gemaakt zijn. Er zijn wel 2 aparte lokalen, maar op de deur is een mannetje of vrouwtje bijgeplaatst. De dames lopen zo tegen de urinoirs aan, terwijl een deur verderop alles voor dames ingericht is. toiletten wel heel schoon.
Mening nr: 58682
Datum: 04-02-2013
Mevr. Monique 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Camping adverteert vooral met mooi uitzicht, dat is er zeker, maar aangekomen blijkt dat deze (panorama)plaatsen met een caravan erg moeilijk bereikbaar zijn (steile, korte helling) en vooral lastig om er na regen weer uit te komen. Geen ruimte om snelheid te maken voor de helling. Verder is het sanitair minimaal en wordt slecht schoon gehouden en zijn er maar 2 watertappunten voor het hele hoger gelegen deel van de camping. We hadden voor 3 weken gereserveered, maar 1 week was lang genoeg geweest op deze camping, wij vonden het teleurstellend.
Mening nr: 58312
Datum: 02-10-2012
Fam. B.Huisman 
september - oktober 2012
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Toen wij op deze camping waren, was het hoogseizoen voorbij, dus volop plekken. Daardoor een mooi uitzicht (het gedeelte panoramique) over de zee. Waarschijnlijk zal dit een stuk minder zijn, als de camping vol is. Ook vond ik het aantal toiletten niet echt veel, zeg maar weinig. Waarschijnlijk waren er een aantal gesloten, maar of alles voldoende is in het hoogseizoen, zou ik niet zeker weten. Ook zou het sanitair wel wat schoner kunnen, maar dit hangt natuurlijk ook sterk af van je medekampeerders. Vriendelijke ontvangst, klein winkeltje, zwembad, kortom alles is wel zo'n beetje aanwezig. Zelf geen kleine kinderen meer, maar ik denk dat ook aan de kinderen is gedacht. In het dorp is een goede supermarkt aanwezig. Tip 1: als je kan kiezen uit de plaatsen, let goed op of je dit gaat lukken met je caravan. Wij hebben ons verkeken op de helling en de hoek waardoor wij de grootste moeite hadden om zonder brokken de caravan op z'n plaats te krijgen. We gingen namelijk voor het uitzicht en later bleek, dat er plaatsen waren, waar je met twee vingers in je neus de caravan op kan zetten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Tip 2: Het wandelpad langs de kust, de GR .. is een aanrader. Voor de iets sportieve wandelaar. Kortom: deze camping is zeker een aanrader, alleen niet voor het strand.
Mening nr: 51887
Datum: 05-09-2010
Mevr. MEVR. SCHOENMAKERS 

Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Wij hadden de laatste week van augustus, en de eerste week van september een mobile home gehuurd. Het was een mooie caravan, maar absoluut niet schoon. Je moest 45 euro borg betalen, en die kreeg je terug als de caravan schoon was, anders niet. Ik heb bij aankomst zelf eerst wat schoon gemaakt, was echt wel nodig, zonde van op zich een mooie mobile home. Het uitzicht van uit de caravan was echt schitterend, dit maakte alles goed. De omgeving was ook super mooi, veel te zien, wandelen enz. Wij hebben een hele mooie vakantie gehad.
Mening nr: 51480
Datum: 24-08-2010
Fam. Elfdan 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Mooie camping met ruime plaatsen met uitzicht op zee. Er is een eigen strandje, maar dat is voornamelijk grind en veel (stinkend) zeewier. De camping grenst aan een GR-pad, waar je fijn kunt wandelen, ook met honden. De eigenaresse was zeer vriendelijk, doch ietwat chaotisch. :) Ik vond dat de plaatsen wel erg dicht op elkaar waren, je zit als kampeerders toch wel op elkaar lip. Ik zou hier geen drie weken willen zitten, maar dat is persoonlijk. Wij kwamen op de bonnefooi met twee honden, in augustus en konden toch voor vier nachten blijven. Kom daar maar eens om in Nederland. In de omgeving is veel moois te zien, veel wandelen en klauteren.
Mening nr: 47080
Datum: 19-08-2009
Fam. M. Verstegen 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Prima en sympathieke camping met prachtig en weids uitzicht over de baai van Paimpol. Bij eb zie je de oesterbanken liggen. Wij stonden op het lagere gedeelte (ook mooi uitzicht) en hadden we twee plekken nodig (dat kon gelukkig in de maand juli). Zijn er een week geweest. Alle faciliteiten bij de hand als je beneden staat: zwembad, speeltuin, springkussen. Boven is nog een hele mooi tentenveld! (tip) alleen niet altijd stroom. De bovenplekken ook prima, stuk groter alleen wel veel witte mobile homes. Leuke camping, prima beheerd. Een keer crépes/galletes-avond (komt busje op de camping die ze bakt) waarbij iedereen gezellig eet aan lange tafels. Ook een keer een avond heel zwijn aan het spit (typisch frans erg grappig). Prima sanitair, kinderwasgelegenheid ietwat verouderd en op slot maar wordt op verzoek direct geopend. Camping wordt vooral bezocht door Fransen, Nederlanders en Engelsen. Echt een aanrader! Omgeving interessant, niet zo toeristisch. Voor leuke zandstrandjes moet je wat minuten rijden. Bij de receptie hebben ze voldoende info.
Mening nr: 46156
Datum: 08-08-2009
Mevr. margriet 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Prachtig gelegen camping, fantastisch uitzicht. Veel te zien in de omgeving, voor een strandje moet je een stukje rijden. Zijn hier 10 dagen geweest met kinderen van 12 en 10. Zij hebben zich uitstekend vermaakt. Sanitair voldoet, met kleine kinderen en slecht weer kan het in het douchegebouw te koud zijn. Vriendelijke mensen, servicegericht. Deze camping is goed voor de kuitspieren!!!
Mening nr: 42213
Datum: 19-08-2008
Fam. M.Berendsen/H.Snijders 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Wij zijn deze zomer 3 weken met 5 kinderen in de leeftijd van 8 t/m14 jaar op deze camping geweest. We hebben het er super gehad, prachtig uitzicht op zee en een grote plek waar makkelijk onze caravan met voortent en twee bijzettentjes op konden. Dit hadden wij van te voren aan gegeven bij de boeking en we hebben wel een van de grootste plekken gekregen. Onderaan de camping zijn hele kleine plekken en is geen goed uitzicht op de zee. Vriendelijke eigenaar en een zeer schone en niet te grote rustige camping. Wat er voorgaande jaren is geschreven over het sanitair is absoluut niet meer van toepassing. Toiletgebouwen zijn super schoon en netjes. Bovendien lekker warm water. Enigste wat er aan verbeterd zou kunnen worden zijn toiletbrillen plaatsen. Maar in Frankrijk is bijna geen toilet met bril te vinden op een camping. Vanuit de camping makkelijk naar het strand te lopen, wel kiezelstenen. Vooraan liggen oesterkwekerijen. Voor zandstrandjes moet je even de auto in. Maar doordat er veel eb en vloed verschil is hebben we heerlijk langs de zee gestruind. Mosselen, Jean Jacques schelpen, krabben en oesters zoeken was elke keer weer een feest. Bij terugkomst was het telkens een kook en bakfestijn. Elke dag is er wat voor de kinderen te doen, animatie was voor onze kinderen voldoende. Dichtbij in de buurt het eiland brehat en in een klein uurtje ben je in Trégastel, hier vind je prachtige roze graniet rotsen. De kust van Bretagne is gewoon prachtig! We gaan zeker nog eens terug, wat we normaal nooit doen. Voor ons allen was het een TOP-vakantie!
Mening nr: 29930
Datum: 18-08-2006
Dhr. familie ter Borg 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij waren van 29 juli tot en met 15 augustus op Le Cap Horn. Wij hebben in maart per E-mail gereserveerd en aangegeven dat wij een stroom-plek zochten voor een grote tent (De Waard Albatros met varioluifel) en een bijzettent. Hadden wij geluk, of wordt er rekening met je gehouden, wij houden het op het laatste, wij kregen de grootste plek van de camping. Hadden wij deze plek echter niet gekregen maar een van de andere mooi geklegen plekken, dan hadden wij onze tenten niet kwijt gekund. Het uitzicht vanuit onze tent over de zee met uitzicht op de archipel Ile de Behat is prachtig. De plaatsen op de camping zijn, met uitzondering van het bovenste veld, afgescheiden door hagen. Zoals gezegd zijn de plaatsen op de camping niet ruim bemeten. Op het bovenste veld echter, zijn geen hagen en kun je net zo veel plaats innemen als je maar nodig hebt en er bechikbaar is. Op dit vrije bovenveld is geen elektriciteit, maar het uitzicht is daar echt spectaculair. De eigenaren van de camping zijn vriendelijk en behulpzaam. Je zag het personeel van de camping regelmatig aan het werk om de hagen te snoeien en eventuele rommel op te ruimen. De camping ligt er dan ook netjes bij. Er worden diverse activiteiten georganiseerd zonder dat het opdringerig is. De Moules et Frites op de maandagavond is hierbij zeker een aanrader, evenals de aquagym (ook voor mannen heel leuk). Het sanitair krijgt, door de afwezigheid van toiletbrillen en lauw water voor de douches een wat lagere beoordeling. Al met al kunnen wij en onze twee kinderen van 10 en 13 jaar deze camping bij iedereen aanraden.
Mening nr: 28470
Datum: 05-08-2006
Mevr. fam hubers 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij zijn op deze camping geweest in juli 2006 voor twee en halve week. De camping ligt erg mooi. Je kijkt er prachtig over de zee uit. Er is een fijn verwarmt zwembad bij met peuterbad. In het restaurant kun je lekkere piza's eten en er word elke dag wel iets georganiseerd. Dit loopt uiteen van elke dag aquagym tot regelmatig sporten als waterpolospelletjes badminton etc. Een paar keer per week was er iets in het restaurant te doen Een bretonse muziekgroep een bandje of disco. Als je het pad volgt achter het zwembad naar benee kom je (100 meter lopen) aan de zee met keienstrand. Leuk is het eb en vloedverschil waarbij de bootjes allemaal droog liggen. Er is een speelveldje met basketbalnet schommel etc niet zo spectaculer. De camping is in hoog en laag verdeeld Wij stonden laag. Heel mooi groen uitzicht op zee maar niet zulke grote plekken Boven is er geen boom te zien maar heb je een schitterend uitzicht over zee Je zit hier niet in het meest toeristische deel van cotes amor Als je bv 40 km westelijk gaat bij de granieten rotsen is het veel drukker Overigens een schitterend gebied. Het saniter was wel het mi puntje Nergens wc brillen op de wc's en al werd het 2 keer per dag gepoetst Het rook niet fris. Klein winkeltje voor brood pasta kaarten etc Met onze drie kids van 4 9 en 11 hebben wij een heerlijke vacantie hier gehad.
Mening nr: 16538
Datum: 20-11-2004
Mevr. geke 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

In de zomer van 2004 2 weken op le Cap Horn gestaan. Met name de eerste week was prachtig voor wat de camping betreft. De tweede week stond de camping meer dan vol. Ons speelveld was nu helemaal volgezet met tenten. Hierdoor bleef er weinig ruimte voor kaatsen, voetballen etc. Prachtige streek, niet heel erg toeristisch, een paar leuke kleine stranden, prachtige wandelroutes (GR) ook goed te doen voor kinderen (5 en 7 jaar) Lekker klimmen en klauteren! Staanplaatsen aan de krappe kant voor een vrij grote stormtent. Prettige sfeer. Speeltuintje stelde niet zo veel voor. Volop gebruik gemaakt van het zwembad, met name de eerste week ideaal, moeders op het ligbedje met een mooi boek, kinderen plonzen. Terras bij de kantine ook prima, met uitzicht op het zwembadje. Vanaf onze staanplaatsen die hoger gelegen waren hadden wij een fantastisch uitzicht op zee!. Strand vol grove kiezels, wel leuk om een paar keer rond te struinen maar voor het echte strand moest je de auto pakken en een kilometer of 8 rijden.
Mening nr: 11479
Datum: 02-07-2004
Mevr. Jolien van den Berg 
juli - augustus 2001
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Een top camping! Ik kom er al heel wat jaar en ben nu 21 jaar. Ik ga volgende week donderdag weer die kant op. Le cap horn hera I come.... Jolien
Mening nr: 9139
Datum: 12-01-2004
Mevr. tessa 
juli - augustus 2001
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Ik vond dit een leuke camping. Wij zaten op het bovenste deel van de camping, daar had je een heel mooi uitzicht over de zee. Naast ons was er een overloop veld, maar dat stond niet vol, daar hebben wij dan ook volop van genoten. We konden door softballen vliegeren en voetballen. Ook het zwembad was leuk maar niet erg groot. Het strand was gelijk aan de camping wat natuurlijk wel heel mooi was. Het enige nadeel was dat het een keien strand was. In de periode dat ik er ben geweest vond ik het een hele leuke camping.
Mening nr: 4232
Datum: 31-05-2003
Mevr. timmerman 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij komen met de kinderen al jaren op de le Cap Horn. Als we Bretagne bezoeken moeten we er altijd even naar toe. Het uitzicht vanaf de rots op zee is heel de dag door prachtig. De camping vinden wij in de loopt der jaren wel drukker geworden en vooral vorige zomer schrokken wij van de geplaatste mobile-homes. Het zwembad is lekker voor de kinderen ( 14,17,17 jr.)De omgeving is mooi. Stranden genoeg: Brehec, plage Bonaparte ( bij ons favouriet). En dan als laatste de fest-noz: dorpsfeesten met Bretonse muziek en dans.
Mening nr: 4120
Datum: 18-05-2003
Mevr. A. Lindeboom 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Redelijk rustige, vrij kleine camping met vriendelijke eigenaar. Het sanitair is oke, werd redelijk goed schoongehouden. De grootte van onze plek viel ons erg tegen; gelukkig deelden we ons veldje slechts met een andere caravan, en niet met drie, wat in het geval van een volle camping wel zo was geweest. De wat lager gelegen plaatsen waren echter wel veel ruimer en opener, maar beschikten niet over electriciteit. Daar stonden veel nederlanders met 'de Waard-tenten'. Het strand waar je vanaf de camping naartoe kunt afdalen is leuk voor wat grotere kinderen om schelpen, mosselen, krabjes etc. te zoeken of om te klauteren over rotsblokken.Dit strand leent zich niet voor 'lekker op je handdoekje bakken in de zon' . Dit soort strandjes zijn er echter wel in de omgeving. Wij waren er met twee kinderen, een van bijna 4 en een van anderhalf. Ondanks het bewolkte weer varmaakten die zich prima in het zwembad of in het speeltuintje,of gewoon bij de caravan.Een minpuntje was dat het campingpersoneel vaak met een behoorlijke snelheid per scooter over het pad sjeeste. Niet echt relaxed met een watervlugge peuter!
Mening nr: 3028
Datum: 13-01-2003
Dhr. W. van der Maaden 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Leuke, niet al te grote camping met voldoende/goed sanitair. De camping is fraai gelegen aan een baai en beschikt over een eigen kiezelstrandje (met grove kiezels, dus niet altijd even prettig) maar voor onze kinderen prachtig, om van alles te zoeken/jutten. Van de plaatsen op de hogergelegen gedeeltes heb je een fraai uitzicht maar dan is het wel een behoorlijke klimpartij naar het stand en terug, niet altijd even handig met buggies en kleine kinderen. Leuke omgeving voor evt. verkenning van een 'gedeelte' van Bretagne, zoals de roze granieten rotsen. Ga ook eens wadlopen en mosselen steken op de drooggevallen slikvelden of de oesterbanken bekijken.

    Campingtips in de buurt