Sluiten

Camping La Semnadisse in Rimondeix

Camping La Semnadisse

Camping La Semnadisse ligt op een prachtig terrein van meer dan 4,5 hectare weide- en bosgrond. Er zijn vlakke en glooiende velden met volop zon en schaduw van grote eiken, essen of oude appelbomen.

Vanaf de camping zijn veel wandelingen te maken, de meeste op goed onderhouden onverharde paden; ook korte voor kleine kinderen

Camping La Semnadisse
La Semnadisse
23140 - Rimondeix
Frankrijk
Departement: Creuse
Tel: +33 555808609
Afstand vanaf Utrecht: 851 km,
waarvan 777 km snelweg.
GPS coördinaten: 46.23851 / 2.10165
(46° 14' 18.6'' N    2° 6' 5.9'' O)
Aantal plaatsen: 30  / Hoogte: 393 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Nederlands/Vlaamse beheer SVR camping Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan BBQ toegestaan
Camping La Semnadisse
Laatste mening

Algemene beoordeling

Natuur sfeer rust

Geen

Wat een prachtige camping! Wij zijn net terug. Waren van plan om een week te blijven maar zijn blijven hangen. Eigenaren Iris en Alistair zijn erg behulpzaam. Wij zaten in een stacaravan met een gigantische veranda, erg gezellig. De camping ligt prachtig in de natuur en je komt er echt tot rust. Er heerst een hele fijne sfeer op de camping. Echt een aanrader, wij komen zeker terug!
Fam. Krikke - Rheden  25-06-2018
Plaats mening
Mening nr: 67682
Datum: 25-06-2018
Fam. Krikke - Rheden 
april - juni 2018
Gezin met (jonge) kind(eren)
Algemene indruk: 10| Hygiëne sanitair: 10| Faciliteiten: 10| Comfort: 10| Animatie/Activiteiten: 10| Prijs/Kwaliteit: 10|

Algemene beoordeling

Natuur sfeer rust

Geen

Wat een prachtige camping! Wij zijn net terug. Waren van plan om een week te blijven maar zijn blijven hangen. Eigenaren Iris en Alistair zijn erg behulpzaam. Wij zaten in een stacaravan met een gigantische veranda, erg gezellig. De camping ligt prachtig in de natuur en je komt er echt tot rust. Er heerst een hele fijne sfeer op de camping. Echt een aanrader, wij komen zeker terug!
Mening nr: 65728
Datum: 24-08-2016
Fam. Verstraete - Den Haag 
juli - augustus 2016
Gezin met baby
Algemene indruk: 10| Hygiëne sanitair: 9| Ontvangst: 10| Faciliteiten: 9| Comfort: 9| Animatie/Activiteiten: 9| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 10|

Algemene beoordeling

Natuurcamping, ruimte tussen de plekken, stacaravans met overdekt terras en complete inrichting

Voor de tweede maal verblijven we op deze geweldige camping bij gastvrouw en heer Iris en Alaister. De streek is een en al natuur, met leuke bezienswaardigheden in de buurt. Wie van rust, natuur en uitstapjes houdt moet nar de Creuze. Op de camping kun je zowel kamperen met een tent als één van de vele stacaravans huren. Deze laatste zijn ingericht met overdekt terras, tafels, stoelen, sofa, BBQ, etc.. Rondom iedere plek is veel ruimte, de camping is rustig, en af en toe rijdt de eigenaar met zijn traktor de kinderen rond over het terrein. Op vrijdag worden pizza's gebakken in een echte stenen oven, en hele beleving. Het is een camping waar je gerust 2 weken vakantie kunt houden. echte aanrader!!
Mening nr: 59670
Datum: 02-08-2013
Mevr. Carolien@1 
®  
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Prachtige camping met enorme plekken. Door de grootte van de kampeerplekken en de afstand tot je campingburen heb je erg veel privacy. Wij vonden dit heerlijk! Ook één van onze honden kon los bij onze plek lopen. Op de camping moeten ze uiteraard wel aangelijnd worden. Een aantal plekken heeft niet veel schaduw en er is niet op elke plek stroom. Als je een mailtje stuurt naar de camping krijg je een beschrijving van de kampeerplekken. Erg aardige eigenaren die het hun kampeerders naar de zin wensen te maken. Op elke plek staat een vuurton/vuurschaal waarin je een kampvuurtje kunt maken. Brood is elke dag te bestellen en eens per week wordt er pizza gemaakt. Sanitair prima in orde en er is overal aan gedacht. Zo is er een overdekte plek waar je je was kunt drogen bij regen, een gratis te gebruiken, oude handwasmachine en een soort aanrechtblad waarop je na het douchen je kinderen kunt aankleden. Bij het sanitairgebouwtje is een speelplek zodat kinderen lekker kunnen spelen terwijl hun ouders de afwas doen! Ook bij de hangar, waar je iets kunt drinken, is een speeltuintje. Zwemmeertje is zeer idyllisch gelegen en lekker om af te koelen. Heerlijke plek waar wij zeker nog eens terug zullen komen!
Mening nr: 55133
Datum: 31-08-2011
Fam. Buskes 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Tien jaar geleden hier met onze kleine kinderen geweest. Wat een feest. Zwemmen, fikkie stoken, pizza bakken en genieten van alle rust en ruimte. Nu, tien jaar later uit Bretagne weg geregend en hier weer terecht gekomen. Het was weer helemaal super. Deze plek blinkt uit in eenvoud en gastvrijheid. Helemaal goed. Dit jaar met bepakking vanuit de camping via voetpaden naar de GR 41 bij Boussac gelopen. Deze 4 dagen gevolgd en toen weer terug richting camping. Het landschap is erg mooi en toegankelijk. Geen grote hoogte verschillen of uitdagende rotsen, maar glooiend goed onderhouden parklandschap.
Mening nr: 53490
Datum: 18-07-2011
Fam. Kleinjan 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Een prachtige, natuurlijke camping. Veel ruimte en heerlijke rust. Ook op de camping veel hoogteverschillen en vanwege alle ruimte moet je dus ook wel een stukje lopen naar het sanitair. Sanitair is vernieuwd en wordt heel goed schoon gehouden. Vanwege de langdurige droogte, mochten we helaas geen kampvuurtje stoken. Op deze camping vind je nog echte kampeerders, die genieten van zo min mogelijk luxe. Meertje is ook mooi gelegen en heerlijk fris. De beek stond zo goed als droog doordat het zo lang niet geregend had.
Mening nr: 52744
Datum: 27-02-2011
Fam. L. t'Sas 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Op deze camping zouden wij het liefst elk jaar de zomervakantie vieren. Er is geen oppervlakkig entertainment met een hoop herrie. Je vindt hier veel ruimte, natuur en rust. Kinderen zoeken elkaar op bij het natuurmeer of de hangar bij de ingang van de camping. Afgelopen jaar organiseerden de kinderen een danswedstrijd op een klein houten podium. De prijs was zelfgeknutseld. Op vrijdagmiddag kunnen ze eigenaresse Iris helpen met de voorbereidingen van het wekelijkse pizza-ritueel (uit eigen steenoven). Bij onze stacaravan bouwden we elke avond een eigen kampvuur waarop we marshmallows smolten. Voor wie weet dat de eenvoudige dingen in het leven het meest waardevol zijn, is dit absoluut een plek waar je geweest moet zijn. Wij zullen er nog regelmatig terugkeren!
Mening nr: 52426
Datum: 16-11-2010
Fam. van den Brand-Schimmel 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Vier jaar op rij komen we al op de heerlijke camping La Semnadisse. Ruimte, rust, vuurtje stoken, geweldige huurcaravans met veranda, lekker zwemmeertje en de leuke campingeigenaren Iris en Alastair maken dat wij er geen genoeg van kunnen krijgen. Wij voelen ons er helemaal thuis en kunnen daardoor echt tot rust komen. De kinderen vermaken zich ook prima, o.a. door het prachtige kasteeltje ( dat soms ook spontaan gebruikt wordt als podium) dat Alastair heeft gebouwd, en natuurlijk de vrijdagse pizza-avond met afsluitende tractorrit, daar verheugen ze zich nu alweer op: volgend jaar weer! Echt een aanrader.
Mening nr: 51669
Datum: 29-08-2010
Mevr. Jacky 
®  
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Geweldig ! Een camping die volgens mij enig is in zijn soort. Verwacht geen luxe. Het terrein is enorm, de plaatsen gigantisch. Op elke plek een vuurplaats. Het sanitair is eenvoudig, karig, maar schoon en voldoet . De camping is niet aansloten op het riool dus chemische toiletten kunnen niet geleegd worden. De genoemde hangar is super ! Het meertje is klein maar erg leuk om te spelen, af te koelen of te vissen. ( de eigenaren stellen het op prijs om niet met weerhaakje te vissen en dat geeft hun zorgzaamheid prijs !) Een camping met eigenaren die een beetje in de 70's zijn blijven hangen en erg aardig. De campinggasten erg aardig, vriendelijk.
Mening nr: 44558
Datum: 03-06-2009
Dhr. merlijn sevinga 

Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Ik kom er nu al van af mijn 4de en ben nu 21 en vind het nog steeds de leukste plek om te zijn. Je komt er helemaal tot rust bij het kamp vuur met een biertje. Beter kan toch niet. Ik hoop er snel weer heen te kunnen.
Mening nr: 42330
Datum: 22-08-2008
Fam. Patrick 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Als je op zoek bent naar rust en een nog niet bij de massa bekende streek als de Creuse, dan ben je bij La Semnadisse helemaal op je plek. Grote camping met heeeele grote plaatsen in een glooiend landschap. Veel ruimte dus en ook de mogelijkheid om met je eigen gesprokkelde hout een kampvuur te maken bij je tent! Kinderen zijn de hele dag druk met van alles en nog wat. De ouderen kinderen vinden hun heil vaak in en rond het middelpunt van de camping, de 'hangar', een grote open hangar waar veel stoelen en tafels staan en waar veel gelachen wordt. De kleinere hebben ook van alles te doen. Bijvoorbeeld in het beekje en meertje naast de camping. Rondje op de tractor over de camping en de pizza avond zijn ook helemaal goed! Kinderen worden er erg serieus genomen en vinden dat zichtbaar erg prettig!
Mening nr: 33656
Datum: 05-07-2007
Mevr. laura (hoving) 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Deze camping is méér dan geweldig, het bouwt gewoon zon goede sfeer op dat je moet blijven komen. Ik ben vorig jaar niet geweest en dit jaar gaan we weer niet. ik mis het ontzettend. duitsland zuigt! la smna is geweldig! semna, ga zo door;)
Mening nr: 32872
Datum: 22-04-2007
Mevr. Liza Neijnens 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

La semnadisse is echt een geweldige camping. Veel rust en heel veel ruimte waar iedereen het ook mee eens is. Ik weet al niet meer precies hoevaak we er zijn geweest maar ik weet wel dat ik er zo lang heel wil als het maar kan. Het sanitair is soms misschien een rommeltje maar dat geeft ook gelijk een gezellige sfeer en het wordt goed schoon gemaakt dus ik zie het probleem niet. De bbq en pizza avonden zijn super leuk omdat we dan met z'n alle pizza's en salade's gaan maken voor heel de camping. Het is 1 grote gezellige boel daar. Kan niet meer wachten om erheen te gaan.
Mening nr: 30977
Datum: 04-09-2006
Mevr. Diana de Bruijn 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

In juli 2005 voor een paar dagen op deze camping geweest. Dat beviel zo goed, dat we dit jaar voor 3 weken bij Iris en Allister hebben gereserveerd. De camping is verdeeld in diverse velden. Het grote veld (+/-12 plaatsen)is een zeer ruim veld, je staat ver uit elkaar. Je hebt geen last van je buren, er heerst een heerlijke rust, het is weids, maar je moet soms wel een eind lopen naar het toiletgebouwtje. Hier stonden we vorig jaar. Dit jaar op het kleine veld (5 plaatsen), dit is kleiner, minder ruimtelijk, omzoomd door bomen, maar knus en vlakbij toiletgebouwtje. Onze kinderen van 8 en 4 vonden net als vorig jaar snel vriendjes. Het was dus bijna heel de dag zwemmen in het zwemmeertje (wat was het heet in juli !), hout sprokkelen, vanaf 20.30 uur voetballen met alle kinderen van de camping, en vaak als afsluiting een vuurtje stoken met Papa. Op dinsdag (barbque) en vrijdag (pizza van het huis) worden er in de schuur maaltijden verzorgd. Pizza's waren heerlijk. We begrepen, dat een deel van de opbrengst naar een goed doel ging. Leuk op deze camping: ruimte, middenin de natuur, kinderen kunnen er niet ver: kindvriendelijk , de gezamenlijke maaltijden, ritje voor de kinderen op de kar achter de tractor,prive zwemmeer, prachtige zonsondergangen, sterrenhemel!, vriendelijke eigenaren. Minder: camping is hier en daar wat rommelig, sanitairgebouw voldoet/ is schoon, maar kan wel een opknapbeurtje gebruiken!, evt. extra sanitairgebouwtje op het grote veld!, kabelbaan bij het meertje mag er voor mij uit: gevaarlijk!, jammer dat er alleen Nederlands-taligen komen, gemengd met een beetje Frans is leuker, omgeving mooi, maar wat minder te bieden aan bezienswaardigheden. Conclusie: 2 heerlijke vakanties gehad, echt tot rust gekomen. En de kinderen willen in 2007 terug....
Mening nr: 25603
Datum: 21-02-2006
Dhr. M.A.W. Steens 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij hebben nu voor het 5 de achtereenvolgend jaar gereserveerd. We hadden ons altijd voorgenomen dit niet te doen maar om elk jaar ergens anders heen te gaan. We hebben 4 kinderen in de leeftijd van 15, 11 en twee van 6 jaar. Ze willen niets liever weer terug te gaan naar " de boer ". De kinderen vermaken zich vanaf dag 1. Lekker keutelen over het terrein en hout sprokkelen voor het kampvuur. Zelfs de puber van 15 wil graag terug. Alles mag en niets moet. Kortom voor ons een heerlijk camping om te genieten van de kinderen en de rust.
Mening nr: 25431
Datum: 05-02-2006
Dhr. Y Brouwer 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Voor de vakantie van zomer 2005 deze camping via de site geselecteerd. Gezien de meeste commentaren moest dit een heel behoorlijke camping zijn. Bij aankomst bleek echter als snel dat als je niet direct voor een langere periode boekte je maximaal 1 nacht kon blijven. Niet bepaald hartelijk zou ik zo zeggen. Voor 4 opgroeiende kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar was er ook niet bepaald veel te doen. Met enkele loslopende kippen en een paar ezels hield het vertier wel op. Het meertje was op dat moment blijkbaar ook niet op z'n best. wij zouden onze kinderen daar niet in laten zwemmen. Sanitair was matig. In de donkere uren moest je goed uitkijken dat je niet je benen brak onderweg naar toilet of douche. De schuur moest het punt van gezelligheid zijn. Goed dat hebben we dan op die ene avond net gemist. Niettemin heb ik zelden een grotere rotzooi op een hoop gezien. De uitbaters van deze camping hebben een zeer goed ontwikkeld commercieel talent. Ze zijn in staat om een grote bende te verkopen onder het mom van ouderwetse gezelligheid. Zeker gezien de prijsstelling die men hanteerd.
Mening nr: 23297
Datum: 28-08-2005
Mevr. H. van der Mey 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Absoluut ruime camping. De caravans zijn mooi gesitueerd. De sterrenhemel is prachtig. De wringer bij het washok functioneel! En de buitendouche perfect. Toch een paar gezond kritische noten. We hebben in twee caravans onze vakantie doorgebracht. Vooral de eerste caravan was matig qua bestek, potten, pannen en fornuis. Verder is 99% van de bezoekers een landgenoot, niet echt goed voor het Frankrijk-gevoel. Het viel ons op, dat veel mensen elkaar kennen [familie, vrienden en/of collega's]. We spraken mensen, die er al 8 jaar komen en niets anders willen.... Het 's avonds voetballen [tot 22:00 uur!] verstoorde eerst de beloofde rust. Overigens heeft de campingeigenaar dit goed en snel opgelost. Het meertje is niet echt geschikt voor kinderen t/m 4 jaar. De omgeving heeft naast rust niet echt veel te bieden. Je moet veel in de auto zitten om iets te bezoeken. Kortom, een perfecte camping voor niet echt avontuurlijke mensen.
Mening nr: 21166
Datum: 08-08-2005
Mevr. Hannah van Eijk 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wat een heerlijke vakantie was het op deze camping. Hier is echt veel ruimte en rust. Met plezier denk ik terug aan het heerlijke meertje waar ook onze kids van 3 en 5 jaar lekker konden zwemmen en het beekje waar je lekker dammetjes kan bouwen; het is een paradijselijke plek waar het wemelt van de krekels, kikkers en vissen. Ook ijsvogels, reeen en beverratten gezien. En dan een vuur voor de tent. Dit is het echte kamperen waar je lekker kunt onthaasten.
Mening nr: 17627
Datum: 01-03-2005
Mevr. J. van Baekel 

Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

We komen net weer terug van ons "tweede huis" in Frankrijk: de Boerderij van de fam. Knox in Semnadisse. Omdat het nu natuurlijk te koud is om een van de heerlijke caravans te huren, hebben we de voorjaarsvakantie in het vakantiehuisje van camping Semnadisse doorgebracht. Daar aankomen is alsof je in een warm bad stapt: de prachtige velden van de camping, waar nu de schaapjes grazen, het idyllische dal, waar nu een woeste beek doorheen jaagt, ('s zomers een kabbelend stroompje), het meertje, waar de koeien omheen grazen en waar we bijna op konden schaatsen en de boswei waar de moeder aller ezels met haar kroost graast! Na het verhaal van dhr R. Braams even gekeken of het echt zo'n ellende was bij het sanitair: integendeel! Nog meer warme douches en een ruime douche waar je makkelijk zittend kunt douchen of met je kind! En zelfs in het hoogseizoen als de camping "vol" staat hoef je daar niet op een w.c. te wachten. Genoeg toiletten voor het aantal mensen dat op de camping staat. Luxe? nee, gelukkig niet, wel schoon en altijd (gratis!) warm water. Wij moeten er ook echt weer een keer 's zomers naar toe!
Mening nr: 17604
Datum: 27-02-2005
Mevr. Marjolein Uijlenburg 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Toen ik de eerste keer op de camping kwam was ik zeer verbaasd over de ruimte die je daar hebt. Wij kamperen altijd op kleine campings, maar dit is een grote camping met weinig plaatsen, dus alle ruimte en rust voor jezelf. De gezelligheid kun je zelf opzoeken op de barbeque of pizza-avonden maar als je geen zin hebt....blijf je heerlijk rustig bij je tentje zitten, met een kampvuurtje onder de prachtige sterrenhemel die goed te zien. In het donker kan het erg spannend zijn om het toiletgebouw te vinden, tenminste als je geen zaklamp hebt. Het meertje is een fantastiche plek op de camping en voor kinderen een paradijs. Geen georganiseerde toestanden, gewoon echt vakantie.
Mening nr: 17596
Datum: 26-02-2005
Dhr. Fred Nak 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

De boerderijcamping La Semnadisse hebben we zes jaar geleden via mond op mond reclame ontdekt. De kampeerplaatsen waren toen heel ruim van opzet en zijn dat tot op heden nog steeds.Het sanitair is sober maar wel schoon. Het meertje bij de camping zorgt voor een heerlijke verkoeling tijdens een warme dag en is erg in trek bij de kinderen. In de natuurlijke omgeving van de camping kan je heerlijk wandelen en kom je ook weinig mensen tegen. Het is een camping waar iedereen tot rust kan komen. In de "Creuse" streek zijn genoeg mogelijkheden om uitstapjes te maken. Elke ochtend is er vers brood te koop en twee maal per week is er een mogelijkheid om, gezamelijk met andere campinggasten, een maaltijd te gebruiken. Deze avonden zijn ook druk bezocht en heel gezellig. Deze boerderijcamping en zijn omgeving is een aanrader voor iedereen die rust en ruimte nodig heeft. Zelfs de kinderen hebben geen recreatieteam nodig, ze vervelen zich geen minuut. Deze camping en de eigenaren hebben een apparte plaats in ons hart ingenomen. Kijk vooral op de website. Het wordt niet mooier voorgesteld dan dat het is.

Campingtips in de buurt