Sluiten

Camping Le Céou in Saint Cybranet

Camping Le Céou

Camping le Céou ligt in het mooiste deel van Frankrijk, in het zuiden van de Dordogne, de Perigord Noir. Midden in een gebied met veel natuurschoon en oude stadjes.

De camping bevindt zich in de vallei van de kristalheldere Céou, een kristalheldere zijrivier van de Dordogne.

Camping Le Céou ★★★
Lieu-dit Le Coudert
24250 - Saint Cybranet
Frankrijk
Departement: Dordogne
Tel: +33 553294623 / +33 967454623
Afstand vanaf Utrecht: 1017 km,
waarvan 958 km snelweg.
GPS coördinaten: 44.77960 / 1.17313
(44° 46' 46.6'' N    1° 10' 23.3'' O)
Aantal plaatsen: 88  / Hoogte: 79 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Waterglijbaan Buitenzwembad Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie BBQ toegestaan
Camping Le Céou
Laatste mening

Algemene beoordeling

de ligging en de rust

We hadden een stacaravan geboekt via Neckermann België, deze was vrij nieuw en super schoon. Alles wat we nodig hebben is aanwezig. Geen gebruik gemaakt van het zwembad of het sanitair, wel van de wifi. De verbinding was goed. Jammer dat het restaurant gesloten was en dat we geen brood konden bestellen, maar wat wil je als je eind september daar zit en de gehele camping voor jezelf hebt. Wij hebben een super vakantie gehad en vinden de camping een prima uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving die erg mooi is.
Fam. Bloepmje - Roosendaal  10-10-2015
Plaats mening
Mening nr: 64618
Datum: 10-10-2015
Fam. Bloepmje - Roosendaal 
september - oktober 2015
(Echt)paar
Algemene indruk: 7| Ontvangst: 8| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 8| Leiding van camping: 8| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

de ligging en de rust

We hadden een stacaravan geboekt via Neckermann België, deze was vrij nieuw en super schoon. Alles wat we nodig hebben is aanwezig. Geen gebruik gemaakt van het zwembad of het sanitair, wel van de wifi. De verbinding was goed. Jammer dat het restaurant gesloten was en dat we geen brood konden bestellen, maar wat wil je als je eind september daar zit en de gehele camping voor jezelf hebt. Wij hebben een super vakantie gehad en vinden de camping een prima uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving die erg mooi is.
Mening nr: 62534
Datum: 24-08-2014
Dhr. Johan - Leiden 
juli - augustus 2014
Anders

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Mening nr: 62376
Datum: 18-08-2014
Dhr. Johan - Leiden 
juli - augustus 2014
Anders

Algemene beoordeling

De camping is 2 jaar gesloten geweest en nu weer open gegaan onder Frans beheer. Op de website staat nog aangegeven, dat de camping onder Nederlandse leiding staat en dat er Nederlands op de receptie gesproken wordt. Dit was nu niet het geval. Wel staat er op de website vermeld dat de camping een nieuwe eigenaar heeft.
Mening nr: 52328
Datum: 25-10-2010
Fam. Reijnders 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Het was hoogseizoen en de camping stond vol met vooral Hollanders, onze plek was voldoende ruim maar er was op geen enkel moment van de dag ook maar een straaltje zon. We waren er bijna drie weken en hebben drie maal hetzelfde animatie-programma langs zien komen. Het sanitair was ronduit slecht, kapotte tegels bleven liggen, de wc's werden niet voldoende schoongemaakt. In de folder stond dat er twee toiletgebouwen zouden zijn, wij hebben er maar één gevonden. De boiler bleek stuk, dus koud water onder de douche. De eigenaar? wat die daar deed weet ik nog steeds niet. Hij schitterde door onzichtbaarheid. Elke ochtend broodjes halen duurde lang, vooral omdat er maar één persoon hielp. De rest zat breeduit te kijken, hoe wij met z'n allen in de rij stonden. Verder was alles erg onduidelijk. Friet halen ging prima, ook de pizza's die er gemaakt worden, zijn gewoon goed. Nee, voor ons geen camping om bij vrienden aan te bevelen. In de directe omgeving zijn erg veel campings, waar er vast tussen zitten, die meer voor hun klanten over hebben.
Mening nr: 52099
Datum: 20-09-2010
Fam. Hoppe 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij zijn op Le Ceou geweest van 26 juli tot 9 augustus. Op zich mooie camping met mooie grote plekken waarvan de meeste met ruim schaduw. Wat betreft de grootte van de camping klopt de plattegrond op de site en ook ter plekke niet want de camping heeft meer plekken dan wordt aangegeven en moet nodig ge-update worden. Er zijn veel plekken op het veld bij het maisveld bij gekomen, dit heeft vervolgens invloed op het gebruik van het zwembad en sanitair want dat is hier niet echt op berekend in het hoofdseizoen. Het beheer vond ik redelijk chaotisch; onduidelijke toewijzing van de staanplek, onderhoud sanitair liet te wensen over, 's ochtends een wachtrij van een half uur bij het afhalen van het brood. Camping eigenaren behalve bij bediening op terras en bij opvragen rekening niet of nauwelijks gezien. Camping werd voor 95% bevolkt door Nederlanders, maar dat is meestal als de eigenaren ook (deels) Nederlander zijn. Het meest storende vond ik eigenlijk nog de weg die door de camping liep en waar wij onze plek tegenaan hadden liggen (4 meter afstand). Vooraf gedacht dat dit een rustig landweggetje zou zijn met minimaal verkeer, maar dat viel zwaar tegen. Doordat er verder op nog meer campings aan de weg lagen reed er behoorlijk veel verkeer. Tevens lag er 2 Km verder op een zand- en grindopslagplaats aan de weg, waardoor er regelmatig (eerste al om 6:30 's ochtends!!) zware kiepauto's voorbij denderen, die vooral leeg een hoop herrie maakten. Animatie zoals elders al beschreven was leuk en ook het eten op het terras was erg lekker. Al met al zou ik niet gauw meer terug gaan naar deze camping.
Mening nr: 48114
Datum: 22-09-2009
Mevr. Anja Baumhor 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Zoals gewoonlijk is het voor ons weer echt thuis komen zodra we op de camping zijn. HEERLIJK!!!! Om alle oude bekenden,vrienden en kenissen weer te zien is een feest. Onze zoons(15 en 12jaar) vinden het er net zo fijn, weer lekker chillen, kampvuur, spooktocht en natuurlijk de vossenjacht. Ook naar de Ceou gaan en met de honden wandelen is er erg fijn. Je kan daar nog uren wandelen zonder dat je iemand tegenkomt. Even over de camping zelf. Er zijn enorme grote plaatsen met of zonder schaduw. Je hoeft de camping eigenlijk niet af, je kunt er brood bestellen en in de avond kan je er ook heerlijk eten op het terras of meenemen van snacks en een heerlijke pizza (zelf gemaakt en gebakken in de nieuwe pizzaria). De eigenaar met zijn vrouw zullen je altijd helpen indien mogelijk. Ook is er een heerlijk zwembad met glijbaan. In de bar kun je internetten en poolen, tafeltennissen en gezellig wat drinken en een praatje maken met andere campinggasten.De omgeving is echt heel mooi Sarlat, Domme, Daglan, Kanovaren op de Dodogne, een ballonvaart is zelfs ook nog mogelijk etc., etc. Dus voor ons nooit meer iets anders en volgend jaar gaan we voor de 10e keer
Mening nr: 45431
Datum: 26-07-2009
Fam. co 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7|

Algemene beoordeling

We zijn op deze camping geweest met onze 2 jongens van 16 en 12 in een stacaravan van de camping zelf,vanaf half juli voor 2 weken. De stacaravan stond op een leuke ruime plaats met voldoende privacy. Wel een erg kleine stacaravan,de ruimte om het 2 persoonsbed was erg minimaal, je kon er niet behoorlijk langs zonder je benen te stoten. Kussens waren verschrikkelijk,1 bonk harde watten. Matras was redelijk, ramen sloten niet zo goed,en erg weinig keukenraad, 1 pan, 1 steelpannetje, en een paar hele kleine drinkglaasjes. Camping is zeer goed gelegen voor uitstapjes. Erg veel kleine kinderen,daardoor overdag wel gejengel maar ;s avonds lekker rustig als ze op bed liggen. Voor onze grote jongens is de camping niet zo geschikt,ze gingen samen poolen of tafeltennissen, en naar het zwembad elke dag een uurtje. Vrienden hebben ze daar niet ontmoet. Pizza's zijn op de camping superlekker. We hebben ons erg vermaakt in de omgeving, en de camping was oke.
Mening nr: 43851
Datum: 23-01-2009
Fam. Fam. van den Hark, Grave 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Le Ceou is een prachtige camping in een nog mooiere omgeving FANTASTISCH. We hebben in geen jaren zo'n leuke vakantie gehad. De weg die de camping in tweeen deelt is een heel klein minpunt. Kreeg de indruk dat de Fransen s'avonds als gekken, maar overdag wordt er toch goed uitekeken. We hadden een tent van Vancant Soleil gehuurd op een stekkie vlakbij het zwembad, naast het centrale sanitairblok Perfect Onze kinderen 10 en 12 hebben zich heerlijk vermaakt. Kortom: een comliment voor de eigenaar PRIMA CAMPING Zal het zeker aanbevelen aan anderen. Ik zit nog maanden na te genieten van een mooie en fijne vakantie. GA ZO DOOR
Mening nr: 43585
Datum: 01-12-2008
Mevr. Anja Baumhor 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij gaan het komende jaar voor de 10e keer naar Camping Le Ceou dus dat zegt wel genoeg denk ik. Wij hebben 2 zoons een van 12 en 14 jaar. En 3honden die het daar geweldig vinden voor ons nooit iets anders.
Mening nr: 36576
Datum: 21-08-2007
Mevr. Anja 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij komen hier al 7 jaar en voor de 8ste keer. Onze jongens van 10 en 13 jaar oud willen niets anders dan deze camping. Er zijn heel veel speelkameraadjes en er is genoeg te doen; o.a.zwembad met glijbaan, vossenjacht op de camping, karaokeavond, tafeltennissen ,voetballen ,vissen vangen in de aangrenzende Le Ceou, Kastelen in de buurt bezoeken, grotten in Domme, marktjes in de buurt het circus op de camping, etc. etc. Wij willen niets anders meer. Sinds 2 jaar ook een animatie team met natuurlijk Victor(helemaal geweldig).
Mening nr: 34994
Datum: 04-08-2007
Mevr. Nicolle Neuteboom 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Zijn net terug van drie heerlijke weken vakantie, waarvan twee op deze camping. Wij hadden een staanplaats via Vrij-Uit geboekt. De ontvangst was vriendelijk. Er werd met ons een rondje over de camping gemaakt, en mochten uiteindelijk zelf beslissen waar we wilden staan. We hadden een mooi plekje (onder de pruimenbomen) met zowel zon als schaduw. Een camping van Nederlandse eigenaars, die soms wat nors overkwamen. Het personeel van Vacansoleil, wat er aanwezig was, en dan met name Victor, was fantastisch. Onze kinderen van 8, 4 en 4 jaar waren weg van hem. Zo'n drie keer per week was er 's ochtends een kinderclub, voor ongeveer een uurtje, waar ze allerlei knutselwerkjes hebben gemaakt. Er werd een kanotocht georganiseerd, elke donderdagavond karaoke, vossenjacht en zwembadspelletjes. Het zwembad, met glijbaan en apart kinder-en peuterbad is heerlijk. Werd elke ochtend schoongemaakt, en er stonden mooie ligbedden. Het sanitair is wat verouderd, maar wel schoon.
Mening nr: 32265
Datum: 14-01-2007
Dhr. Anton 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Camping Le Ceou is in een woord verschrikkelijk. De beheerder doet al jaren niets meer aan onderhoud van haar camping. Ze loopt met een chagrjinig gezicht de hele dag in een hoek sigaretten met elkaar aan te steken. Het onderhoud aan zwembad, glijbaan, sanitair, ontvangstruimte en kinderspeelplaats is dramatisch. Nog niet te spreken van de droevige oplevering van de caravan. Deze stonk bij aankomst, was al even niet schoon gemaakt en de bedden waren slechter dan slapen op een grindpad. Touroperator Vacansoleil beloofde ons veel meer camping dan het in de praktijk ooit is geweest. Voor wie overweegt voor wellicht wat minder geld naar Le Ceou (en zeker via Vacansoleil) te gaan adviseer ik nog even doorzoeken. Voor 2-3 weken vakantie verdien je echt meer vakantie! Kom je alleen voor de omgeving is Cybranet/Domme en Sarlat echt een aanrader. De camping ligt vlak bij Dordogne en dat is prachtig. Op het bordje, maar ook in de gids van VACANSOLEIL krijgt deze camping 3 sterren.....en dat zijn er drie te veel! Vandaar mijn cijfer...
Mening nr: 31957
Datum: 15-12-2006
Mevr. Katja 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 6|

Algemene beoordeling

Deze camping ligt in een prachtige omgeving. Het riviertje de Céou is heel mooi en avontuurlijk voor kinderen en volwassenen. Alleen jammer dat je zelf maar uit moet vogelen hoe je er moet komen. Je moet n.l. door de maïsvelden en als je het niet weet, vind je het niet. De eigenaren van de camping vertellen het niet spontaan, terwijl dit een van de leukste dingen is die je op (bij) de camping kunt doen. Wij zaten in een mobilhome die keurig schoon was en verder ook in orde, maar waarvan de bedden slecht waren (je voelde de veren). Reparaties aan ons sanitair werden prima opgelost. Alleen jammer dat er geen ruimte was om te badmintonnen of zoiets. Op andere terassen kon dit wel. Als je op de bovenste terassen een huisje huurt, is het een hele klim, vooral ook met buggy's. De weg tussen het verhuurgedeelte en de camping met zwembad is niet heel druk maar niet stil genoeg om hier kinderen jonger dan 10 jaar alleen te laten oversteken. Op de camping is weinig te beleven. Het zwembad is mooi maar klein en inderdaad veel losse tegels (al jaren los als ik de commentaren zo lees) en kapotte ligstoelen. Op de glijbaan hebben onze kinderen van 10 en 12 zich uitstekend vermaakt. Er is geen speeltuin (op een schommel en een trapeze na). Onze kinderen waren steeds maar aan het poolbiljarten (tegen betaling) want dat was zo'n beetje het enige wat ze konden doen. Het uitzicht is wel prachtig. Broodservice ok (slechts 1x geen brood gehad). De eigenaren van de camping lijken wat moe en uitgeblust heb ik het idee. Maar toch wel aardig. Kan ook komen omdat wij aan het eind van het hoogseizoen kwamen. De Franse mevrouw spreekt heel goed Nederlands en is ook bereid tot een praatje. In het dorpje St. Cybranet is weinig te doen (wel pittoresk) maar in de omgeving zijn zat leuke stadjes. Kleine supermarkten zijn ook in deze plaatsjes te vinden (aardige minimarkt-eigenaar in St.Cybranet). Grote supermarché in Sarlat. Banken om geld te pinnen: het lukte meestal in Daglan, in andere plaatsen vaak "hors service" of je moet verder weg. Al met al zou ik niet zo snel weer naar deze camping toe gaan met onze kinderen omdat er voor hun zo weing te doen is. Voor rustzoekers die de omgeving willen verkennen is het een redelijke camping. Over het sanitair kan ik niets zeggen vanwege het mobilhome.
Mening nr: 30534
Datum: 26-08-2006
Mevr. vermeulen 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

We hadden een sta-caravan van Vrij-uit gereserveerd. Was keurig op wat kleine dingen na die verholpen zijn. De eigenaars zijn vriendelijke mensen vooral Valerie. Snackbar is uitstekend met lekkere patat en salades. Zwembad is goed. De ligstoelen waren bijna allemaal heel toen we aankwamen maar na 2 weken waren ze allemaal kapot. Jammer! De camping is vrij rustig ondanks dat er veel jongelui waren. Onze kinderen [13+14]hebben zich uistekend vermaakt. Na 24.00 geen herrie meer. Er is 1 avond in de week een karaoke avond. Vanaf de camping wordt er ook een kanotocht georganiseerd over de Dordogne. Voor de kleinere kinderen ook sport en spel. De omgeving is prachtig maar wel erg toeristisch. De camping is niet zo groot. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad.
Mening nr: 26934
Datum: 03-07-2006
Dhr. Gerd Renkema 
april - juni 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Waren hier 2 weken in juni, de camping stond beneden grotendeels leeg slechts op 2,3 staanplaatsen bezetting. Wij hadden hier een Vacansoleil tent. Deze hebben op de camping een prachtige plek. De eigenaars zijn aardige mensen, die de tijd voor een praatje hebben. De omgeving spreekt voor zich, de camping is heel gunstig gelegen. Het dorpje stelt niet veel voor, wel kun je overal wandelen. Voor de grotere supers ben je aangewezen op Sarlat. Zondagmorgen is er een heel leuke markt in het nabije St.Cyprien.(groente,fruit,etc) Overigens is groente in Frankrijk vreselijk duur, ook op de markt. Het sanitairgebouw op het benedengedeelte is deels gerenoveerd.
Mening nr: 25166
Datum: 14-01-2006
Dhr. Marco 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Bij onze aankomst op 13 juli 2005 was men het benedengedeelte nog aan het klaar maken vor het hoogseizoen... Er liep niemand mee, we konden staan waar we wilden Dat deden we dus. Toen onze vouwwagen en voortent vast stond, kwam de eigenaar: 'Hé, jullie staan op twee plekken, ga je daar ook voor betalen?'. De scheiding tussen de plaatsen is niet aangegeven, men was vergeten dat uit te leggen... Van iedereen hoorde je dat de Nederlandse eigenaren absoluut onvriendelijk en ongeïnteresseerd waren. De eigenaar dronk liever bier ('In het voorseizoen heb je meer contact, dan is het lekker rustig!!!!'). Het sanitair was goor. Iemand zegt op deze website dat de gasten dat zelf doen. Klopt, maar dat is een enkeling die het verziekt voor iedereen. Want het personeel maakt niet schoon. Dezelfde poep zit drie dagen op de muur. Douches vaak lauw. De invalidetoilet uit de ANWBgids, bleek al minstens 2 jaar opgeknapt te worden. Onze buren zijn dus maar gevlucht met hun kind. Het zwembad was leuk, de camping lekker rustig. Iets teveel Nederlanders, sommigen te rumoerig (tot 3.30 uur...). Omgeving is prachtig, de Céou lekker fris en rustig. Geen massa camping, eigenaren hebben weinig zin meer in het (camping)leven. De omgeving is schitterend, de rust meestal weldadig. We hebben lekker veel gelezen. Een echte aanrader is de camping niet voor wie een camping zoekt met alles erop en eraan.
Mening nr: 24969
Datum: 15-12-2005
Mevr. Fam. Prins 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij hadden via Vrij Uit een stacaravan gehuurd. Deze was prima in orde. De ontvangst bij de receptie had hartelijker gekund net als het gedrag van de eigenares tegen de kinderen die wel eens in het 'restaurant' ging poolen. De franse Valerie was echter zeer aardig en behulpzaam. Afhaalmenu bestond alleen uit patat met kroket/frikandel/salade. Na 18.00 uur. Het speeltuintje stelde werkelijk niks voor. De rustige weg die de camping in 2-en deelt is toch echt te druk om kinderen alleen over te laten steken. Het zwembad op zich was goed; leuke glijbaan. Jammer dat 9 van de 10 ligbedden gescheurd waren. Veel losse tegels rondom het zwembad. Bord met veiligheidsvoorschriften onleesbaar. Duidelijk gebrek aan onderhoud. Totaal geen animatie (wij waren hier vanaf 20 augustus). De omgeving echter is prachtig en er kunnen vele leuke uitstapjes gemaakt worden.
Mening nr: 24814
Datum: 22-11-2005
Mevr. jan en Edith 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Wij zijn afgelopen zomer op deze camping geweest. (ligt best een stukje van de rijksweg af). Ik vond de eigenaar een rare man, die inderdaad weinig interesse toonde. Toen wij aankwamen, heb ik mij gemeld bij de receptie. Daar kreeg ik te horen dat ik zelf een plekje uit moest zoeken aan de overkant van de weg. Niemand liep even mee en ook naderhand kwam er niemand kijken. De afscheiding van de plaatsen was er niet en dus was dat erg verwarrend. 2 dagen met een lege koelkast voor mijn deur gestaan van de vorige huurders. 2 dagen p...vegen op de muur van het toilet lijkt mij niet nodig. 's Avonds vaak koud douchen. Niet erg fijn met een kleine van 2. De glijbaan was erg in trek bij de twee oudsten van 9 en 12. Ook het riviertje is prachtig. Of je in een paradijsje bent. En ook de omgeving was erg mooi.
Mening nr: 23938
Datum: 10-09-2005
Mevr. lia 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij zijn half augustus op deze camping geweest wij hadden een toercaravaan gehuurd.wij komen al 4 jaar op deze camping. Hele lieve eigenaars. De campinggasten maken zelf een rotzooi van het sanitair. Elke morgen wordt alles schoongemaakt. Prima in orde. Lekker zwembad. Mooie omgeving, wij komen zeker nog terug op deze camping.
Mening nr: 22894
Datum: 23-08-2005
Mevr. Loes Peeters 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij zijn met twee families twee weken te gast geweest op deze kleinschalige camping. We hebben het prima gehad, maar er zijn enkele dingen, waar je rekening mee moet houden, als je naar le Ceou vertrekt. De camping bestaat uit een terrassen gedeelte met sta caravans en chalets. Het is hier best steil. Als je helemaal bovenaan staat en met een buggy op en neer moet lopen, dan is dat best een opgave. Wij arriveerden met twee vouwwagens en stonden op het onderste deel van de camping. De weg die tussen beide delen door loopt, is niet druk, er maakt voornamelijk plaatselijk verkeer gebruik van dat naar Daglan (6km) op weg is. Het onderste deel van de camping bestaat uit drie laantjes met vakken, die door heggen afgescheiden worden. De bovenste van deze laantjes grenst aan de weg. Dit kan door mensen als hinderlijk worden ervaren. Wij hadden geboekt via Vrij-uit en een plaats, waar water aanwezig was, verwacht. De laantjes stonden vol; o.a. met huur tenten en huur caravans. De eigenaar plaatste ons in de Noten-boomgaard. Ruime plaatsen met uitzicht op de boerenschuur van de buren (bijna camperen bij de boer dus). De plaatsen waren erg schuin, wat lastig was bij het opzetten, er was veel schaduw, wat we als prettig hebben ervaren. Door de vele ruimte kon je alsnog de zon opzoeken enkele meters verder, als je daar behoefte aan had. Op deze plaatsen waren alleen enkele stroompalen, die ver uit elkaar stonden en nauwelijks dicht konden. Maar goed dat er geen regen was, want dan hadden we echt een veiligheidsprobleem met de stroom kunnen krijgen, zowel de aansluitingen als de lange kabels waren vaak erg onveilig. De jonge eigenaar kwam erg nonchalant/ongeinteresseerd over; de oudere dame die veelal in en rond de bar te vinden was, kon je nauwelijks antwoord geven op je vragen. Onze kinderen lopen nu nog thuis rond met de slagzin "ik zou ut nie weten!" De Francaise Valerie, die overigens zeer goed Nederlands spreekt, is echter zeer behulpzaam. Mensen van le Ceou, indien jullie dit ook lezen. Het kleinschalige van de camping was erg ontspannend voor ons, het sanitair was wel enigzins beschadigd maar voldoende schoon en meestal was er ook genoeg warm water. Wat wij misten was een stukje info. Een mapje bij binnenkomst met algemene gegevens en enkele folders uit de omgeving moet toch vrij simpel samen te stellen zijn. Nu vertrokken er mensen zonder de toeristenbelasting te betalen, omdat er door jullie niet over gesproken werd. Als het ergens staat kunnen mensen zich ook niet verschuilen achter "ik wist het niet" en op het prikbord hebben jullie wel enkele regels hangen, volgens mij is het dan een kleine moeite om deze te copieren en uit te reiken bij aankomst. De broodservice werkte wel, maar je moest wel goed opletten, N 28 werd al snel ingevuld bij N38 bijvoorbeeld. Het zwembad was prima en slechts 1 maal was het er zo druk, dat er zit/lgplaatsen te weinig waren. De omgeving krijgt een 9 ! Ook de afstanden naar allerlei bezienswaardigheden zijn beperkt: binnen een straal van 10 km waren er al vele mogelijkheden. Er zijn kano-mogelijkheden, echt een aanrader, maar spannend (zoals in de Ardeche) is dit niet. De omgeving is wel toeristisch, maar niet hinderlijk.

Campingtips in de buurt