Terug

Campings in Dordogne

Dordogne

Het departement Dordogne is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk en is bekend om zijn prachtige natuur, historische bezienswaardigheden en lekker eten.
Een van de bekendste bezienswaardigheden in Dordogne is het kasteel van Castelnaud, gelegen in het dorp Castelnaud-la-Chapelle. Dit indrukwekkende kasteel, gebouwd in de 12e eeuw, biedt prachtig uitzicht op de rivier de Dordogne en heeft een interessant museum over oorlogvoering in de Middeleeuwen.
Ook is het grottencomplex van Lascaux, gelegen in het dorp Montignac, een must-see. Deze prachtige grotten bevatten oude kunstwerken uit de Paleolithicum periode en zijn op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst.
Voor degenen die van natuur houden, biedt Dordogne een aantal prachtige wandel- en fietsroutes, waaronder het Périgord Limousin Natural Regional Park en het Périgord Noir. Hier kunt u genieten van het fraaie landschap van bossen, rivieren en valleien.
Als u op zoek bent naar een leuke manier om de lokale cultuur te ervaren, kunt u de markten en dorpsfeesten bezoeken die regelmatig in de steden en dorpen van Dordogne plaatsvinden. Hier kunt u genieten van lokale producten en delicatessen, zoals truffels, wijn en foie gras.
Er zijn ook veel mogelijkheden om te kamperen in Dordogne, met campings die geschikt zijn voor tenten, caravans en campers. Veel van deze campings bevinden zich op mooie, rustige locaties in de buurt van prachtige natuurgebieden en bezienswaardigheden.
In samenvatting biedt Dordogne veel prachtige bezienswaardigheden en activiteiten voor toeristen, waaronder historische kastelen, grotten met oude kunstwerken, prachtige natuurgebieden en lekker eten. Er zijn ook veel mogelijkheden om te kamperen in deze regio, wat een geweldige manier is om de omgeving te verkennen en te genieten van de lokale cultuur.