Sluiten

Camping Les Osiers in Sainte Enimie

Camping Les Osiers

Camping Les Osiers ligt het hart van in het hart van het Parc National des Cévennes, bij het plaatsje Sainte-Enimie, een middeleeuws dorp dat staat op de lijst van Plus Beaux Villages de France, aan de overs van de rivier de Tarn.

In deze omgeving zijn er diverse wandel en fietsroutes, kan men kanoen, vissen etc. Verder kan men uitstapjes maken naar des Gorges du Tarn, Gorges de la Jonte, Vallée du Tarn, Gorges de la Dourbie, Millau, Vallée du Lot et Grands Causses.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
 • Camping Les Osiers ★★★
  • La Chadenède
   48210 - Sainte Enimie
   Frankrijk
   Departement: Lozère

   Tel: +33 466484536 / +33 675705079
  • Aantal plaatsen: 79  / Hoogte: 490 m
   Afstand vanaf Utrecht:1089 km,
   waarvan 1042 km snelweg.
   GPS coördinaten: 44.33533 / 3.47999
   (44° 20' 7.2'' N    3° 28' 48.0'' O)

  Faciliteiten:

  • Wifi beschikbaar
  • Rivier
  • Wasmachine beschikbaar
  • Huisdieren toegestaan
   True
  • Verhuur van accommodatie
  • Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan
  • BBQ toegestaan
Top van de pagina
Top van de pagina

Meningen over Camping Les Osiers

Camping Les Osiers
Laatste mening

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Dhr. Johan  29-12-2011
Plaats mening
Mening nr: 55758
Datum: 29-12-2011
Dhr. Johan 
®  
juli - augustus 2010

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Mening nr: 50511
Datum: 07-08-2010
Fam. de Haan 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij zijn in 2009 en 2010 op deze camping geweest met 4 kids van 2 tot 11 jaar. Camping ligt op echt fantastische plek aan de rivier de Tarn. Wij stonden op een plek een meter of 20 van de rivier, en omdat het terrassenvormig is kon onze kleinste zelf niet naar de rivier toe, prettig ivm veiligheid. De anderen natuurlijk wel en die waren hier de hele dag om te zwemmen, vissen, dammen bouwen, etc. Aan de rivier heb je een kiezelstrand en dat strekt zich langs de hele camping uit, is dus vrij lang en ook vrij breed, en dat vinden wij ook een voordeel want je hebt er gewoon ruimte zat. Het sanitair is wat ons betreft vrij slecht maar wij nemen het op de koop toe omdat de ligging zo mooi is. Ook electra is beroerd geregeld, het hele terrein ligt vol met verlengkabels omdat er maar een paar aansluitpunten zijn. Maar goed, er zijn veel mooie ruime plaatsen op de camping. Het is ook vrij goedkoop, wij stonden er dit jaar met 6 personen, vouwwagen, electra en auto voor +- 25 per nacht. Brood van de camping is inderdaad ook niet onze smaak, wij wandelen iedere ochtend naar het volgende dorpje, ben je in een minuut of 10. Omgeving is top, prachtige gorges, mooi om te kano-en, maar je kunt ook mooie wandelingen maken.
Mening nr: 50296
Datum: 03-08-2010
Fam. van der Schaaf 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Een geweldige camping. De camping is heel basic maar ligt mooi aan de rivier de Tarn. Het strandje aan de Tarn is langgerekt en je kunt dus vrij zitten, zonder bij een ander op schoot te zitten. Het sanitair werd dit jaar wel erg slecht schoon gehouden, maar er is voldoende capaciteit. De omgeving is heel mooi. Je kunt kanoën op de Tarn, er worden diverse mogelijkheden aangeboden vanaf de camping. Wij hebben één keer brood van de camping gegeten, dat vonden wij niet zo lekker. Voor goed boord is er een klein winkeltje in Blajoux, een dorpje aan de overkant van de rivier. Daar kunnen ook kleine boodschappen gedaan worden. Als je een croissant wilt eten moet je er wel op tijd bij zijn, in ieder geval voor 9 uur! Wij waren overigens met een vrij grote caravan daar. De weg er naar toe is smal en bochtig maar niet ondoenlijk. Wel als je een tegenligger hebt... Een nadeel was wel de hoeveelheid vliegen. Zorg ervoor dat je voldoende horren mee hebt.
Mening nr: 45370
Datum: 25-07-2009
Mevr. Manon van Doorn 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wat een heerlijke camping is dit!! Direct aan de rivier waar je heerlijk in kan zwemmen, spelen, dammetjes bouwen etc. Ontvangst was heel vriendelijk, de eigenaar liet ons zien waar we nog konden staan. Wij kozen voor een plek met veel schaduw bij het speelveld, lekkere grote plek en rustig, want iedereen wil zo dicht mogelijk bij de rivier, die plaatsen zijn kleiner en drukker. Sanitair was voldoende en schoon genoeg, zowel het oude als nieuwe gedeelte. De douches in het oude gedeelte waren beter. Ik heb er geen ervaring mee maar denk dat deze camping met een caravan erg moeilijk te bereiken is. De weg er naar toe is zeer smal en veel bochten. Prachtige omgeving, heerlijke dorpjes, prachtige bergen, mooie wandelingen, kanoën, we hebben een geweldige week gehad!!
Mening nr: 32370
Datum: 23-01-2007
Mevr. B.F 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

In 2006 in de maand juli voor een week een luxe mobilhome gehuurd met airco. Kleine, simpele camping voor wie van rust houdt aan de rivier in prachtige omgeving. De aanvraag tot huren van de mobilhome verliep heel goed. Eenmaal op de camping was de eigenaar meer dan nors telkens als hem iets vroeg. Heel vreemd want ik sprak frans, zei het niet vloeiend. Hij was tot op het einde zeer vervelend betreft de schoonmaak. Ging met zijn vinger over de vloer, terwijl wij het goed hadden schoongemaakt. Enfin dus voor het eerst hoogoplopende ruzie in het frans gevoerd. UIteindelijk hem een derde van de borg laten houden. Dus wees gewaarschuwd! Kom wel vaker in Frankrijk en vind de Fransen over het algemeen aardig. Neemt niet weg dat we het geweldig naar onze zin hebben gehad. Drie kanotochten gemaakt, gieren bekeken, dorpjes bekeken en lekker gegeten in de restaurantjes. Kortom een aanrader voor wie ervan houdt!
Mening nr: 31185
Datum: 12-09-2006
Mevr. hettie 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

We hebben hier in 2004 2,5 week gestaan en een heerlijke tijd gehad. Het verbaast me wel om te lezen dat de plekken krap waren; ik vond ze juist erg ruim. Misschien hadden we geluk. Prachtige plek aan een rand, 2 meter lager een stukje leeg veld van 10 meter diep en daarachter het strandje en de rivier. Vrij uitzicht dus. Verwacht niet te veel qua faciliteiten: het winkeltje heeft niet veel meer dan brood, klein speeltuintje, geen open sportveld o.i.d. Maar we hebben het allemaal niet gemist op deze kleine gemoedelijke camping met strandjes langs de Tarn, in die prachtige omgeving. Publiek: NL, B, F hielden elkaar redelijk in evenwicht. Veel gezinnen met jonge kinderen. Mooi wandelen in de omgeving, ook direct vanaf de camping.
Mening nr: 25679
Datum: 28-02-2006
Dhr. Edwin 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij hebben juli 2005 1,5 week op deze camping gestaan. Bij aankomst kregen we een plek toegewezen waar onze vouwwagen net kon staan. De meeste plaatsen zijn niet groter dan 90 a 100 m2. Het verbaasde me bij aankomst toch nog al wat caravans aan te treffen: de toegangsweg is niet direct uitnodigend, nauw en vrij bochtig door de gorge, de chaufeur dient wel watervaring te hebben met het rijden over dergelijke routes. De omgeving is prachtig, je kan heerlijk zwemmen in de tarn die hier langs de camping loopt(een beetje opletten met alle konos die langs komen). Je kunt bij de receptie/acuiel bovenaan de camping brood halen en wat kleine boodschapjes/ijsjes/drank etc. Tevens kan je bij de familie terplekke kanos huren. Het sanitair is mischien wat krap bemeten bij een volle camping maar heb nooit moeten wachten, alles wel redelijk schoon. Kortom een goedkope plezierige camping op een zeer mooie stek waar je met plezier vakantie kunt houden.
Mening nr: 21009
Datum: 07-08-2005
Mevr. CORNETTE 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Dit is een plaatswaar wij graag kamperen. Goede ontvangst en vriendelijke uitbaaters, ruime platsen en geen al te veel regelmenten. Hier komen wij nog terug.
Mening nr: 17007
Datum: 10-01-2005
Mevr. Rina 
®  
april - juni 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

In juni 2004 hebben wij hier 14 dagen doorgebracht, zeer rustig, er waren dagen dat we alleen op de camping stonden ( vinden wij niet erg ) wij hadden ruimte genoeg, onder de bomen met rijpe morellen, maar als je de nummering van de plekken aanhoudt, zijn ze knap klein. Sanitair werd spaarzaam schoongemaakt, het water van de douche was meer lauw dan warm, winkeltje was niet open, toch betaalden we de prijzen van het hoogseizoen. De rust was heerlijk, als uitgangspunt voor wandelingen is dit ook een prima plek, kanoën kan hier prima, er zwommen bevers in de Tarn.
Mening nr: 9381
Datum: 24-01-2004
Mevr. joke de jong 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij hebben hier juni/juli 2003 gestaan. Prachtige plek vlakbij de Tarn. De camping heeft beneden bij de rivier prachtige plekken. Boven terrassen met plekken onder de bomen. Onze dochters 5 en 7 jaar hebben zich hier prima vermaakt, zwemmen, vissen, stenen gooien en dammetjes bouwen. Zeer rustige camping met simpel en schoon sanitair. Klein winkeltje en iedere dag vers brood van de bakker. Boodschappen doe je in ispangnac 15 minuten rijden.
Mening nr: 3115
Datum: 19-01-2003
Dhr. Leo Rietve+d 
juli - augustus 1997
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij hebben hier in 2000 een prima tijd gehad (met twee kleine kinderen). Een eenvoudige maar zeer prettige camping in een schitterende omgeving, dicht bij Castelbouc, Ispagnac en Ste Enimie. In de Tarn kun je hier pootje baaien maar ook echt zwemmen, en er zijn heerlijke strandjes die bij de camping horen. Er is een heel eenvoudig winkeltje, maar helaas geen terrasje.