Sluiten

Capfun Camping La Grenouillère in Suèvres

Capfun Camping La Grenouillère

Camping la Grenouillère ligt tussen Blois en Chambord in het hart van de regio Centre met haar indrukwekkende kastelen en tuinen.

Op camping de la Grenouillère ligt een mooi waterpark met drie zwembaden, waarvan een overdekt en verwarmd. Een duik nemen en lekker spetteren in het water, van de glijbanen roetsjen of bijkomen in de jacuzzi, er zijn allerlei mogelijkheden om heerlijk te ontspannen op camping de la Grenouillère.

Volwassenen kunnen in het overdekte zwembad gebruik te maken van de verschillende wellnessinstallaties (bubbelbad, zwanenhalzen, stromen, masserende waterstralen) voor een moment van ontspanning.

Capfun Camping La Grenouillère ★★★★
Route Nationale 152
41500 - Suèvres
Frankrijk
Departement: Loir et Cher
Tel: +33 254878037
Afstand vanaf Utrecht: 638 km,
waarvan 611 km snelweg.
GPS coördinaten: 47.68787 / 1.48423
(47° 41' 16.3'' N    1° 29' 3.2'' O)
Aantal plaatsen: 322  / Hoogte: 87 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Waterpark Waterglijbaan Overdektzwembad Verwarmd zwembad Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan
Capfun Camping La Grenouillère
Laatste mening

Algemene beoordeling

Omgeving

Erger dan Tomorrowland

Staan hier momenteel 3 dagen op “La Grenouillère” en denk er sterk over na om te vluchten. Het is momenteel 23u45 en op mijn plaats meet ik nog steeds meer dan 90dB aan hinder van de disco. Net of ik op een dancefestival terecht gekomen hen. Geen idee wat zij onder kindvriendelijk verstaan maar mijn kind is de uitputting nabij. Bar sluit officieel om 23u (wat al aan de late kant is voor kleuters) maar lawaai gaat ongehinderd voort en animator blijft publiek opjutten. Slapen is niet echt aan de orde en kind wordt er erg vervelend van. Niet bepaald wat ik versta onder een kindvriendelijke vakantie. CapFun hoeft voor mij echt niet meer.
Fam. Beens - Brasschaat  08-08-2018
Plaats mening

Meningen over Capfun Camping La Grenouillère

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
3
8
Hoogste
3
8
Gemiddeld
3.0
8.0
* over de jaren 2019 en later.
Mening nr: 68083
Datum: 08-08-2018
Fam. Beens - Brasschaat 
juli - augustus 2018
Gezin met (jonge) kind(eren)
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 8| Hygiëne sanitair: 5| Ontvangst: 5| Faciliteiten: 6| Accomodatie/plaats: 9| Comfort: 3| Leiding van camping: 3| Animatie/Activiteiten: 3| Omgeving: 10| Prijs/Kwaliteit: 3|

Algemene beoordeling

Omgeving

Erger dan Tomorrowland

Staan hier momenteel 3 dagen op “La Grenouillère” en denk er sterk over na om te vluchten. Het is momenteel 23u45 en op mijn plaats meet ik nog steeds meer dan 90dB aan hinder van de disco. Net of ik op een dancefestival terecht gekomen hen. Geen idee wat zij onder kindvriendelijk verstaan maar mijn kind is de uitputting nabij. Bar sluit officieel om 23u (wat al aan de late kant is voor kleuters) maar lawaai gaat ongehinderd voort en animator blijft publiek opjutten. Slapen is niet echt aan de orde en kind wordt er erg vervelend van. Niet bepaald wat ik versta onder een kindvriendelijke vakantie. CapFun hoeft voor mij echt niet meer.
Mening nr: 65309
Datum: 21-07-2016
Fam. Cornelis - Bussum 
juli - augustus 2016
Gezin met tieners
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 7| Ontvangst: 7| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 5| Comfort: 6| Leiding van camping: 6| Animatie/Activiteiten: 6| Omgeving: 8| Prijs/Kwaliteit: 6|

Algemene beoordeling

Veel vermaak op camping

Gericht op verhuur stacaravans. Niet op kampeerders

Vorig jaar stonden we op nabij gelegen Chateau des Marais. Dit jaar voor deze camping gekozen en daar hebben we behoorlijk spijt van. Het draait op deze camping vooral om het vermaken van de huisjes-gasten. De kampeervelden staan vlak bij het centrum. Veel last van de animatie en schreeuwende kinderen, omdat de verlichting in de speeltuin tot 23.30 aan blijft. Er is niet bij iedere plaats water waardoor buren over jouw plaats moeten om water te halen. Maar ook absurde prijzen zoals € 5.00 per bakje friet per persoon. We zijn hier 2 nachten gebleven om even te relaxen bij het zwembad. Vrije bedjes zijn er helaas niet, omdat 's ochtends iedereen al een bedje reserveert voor de rest van de dag. Uren lang ligt er vervolgens niemand en anderen moeten op de grond liggen. Enige positieve is de onlangs aangelegde glijbanen-toren. Kinderen vanaf 1.20 meter kunnen zich hierin prima vermaken. Maar wij beginnen onze vakantie voortaan niet meer op Chateau de la Grenouillere. Niet geschikt voor kampeerders. Hooguit als overnachtingscamping, want de camping ligt dicht bij de snelweg. ( die hoor je duidelijk). Al zitten ze niet op je te wachten, want ondanks dat er voldoende plek was, stond er alle dagen een bord met complet. Even 5 minuten doorrijden naar Château de Marais is ons advies.
Mening nr: 61528
Datum: 13-07-2014
Mevr. Verberne - Nuenen 
juli - augustus 2014
Senioren
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 8| Hygiëne sanitair: 7| Ontvangst: 3| Faciliteiten: 6| Comfort: 3| Leiding van camping: 3| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 3|

Algemene beoordeling

Grote plaatsen

Men luistert niet naar argumenten

Wij, 2 x 55 + waren van plan 4 nachten op deze camping te staan en betaalden deze van tevoren. De weersvoorspellingen waren goed: 24 graden en zon! Het werd echter 16 graden en regen, regen, regen. We moesten deppen, dweilen en vegen om onze tent in of uit te kunnen komen! Na 2 nachten hadden we het wel gezien en wilden weg. Ons geld van de andere 2 nachten kregen we echter niet terug. De directrice was geenszins van plan om ons ondanks diverse argumenten van slechte bereikbaarheid van onze eigen tent, geld terug te geven. Betaal hier nooit meer dan 1 nacht of ga er gewoon niet naar toe! Dit is geen klantvriendelijkheid en zeker geen 5 sterren waard.
Mening nr: 59810
Datum: 07-08-2013
Fam. Linders 
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Prima overnachtingscamping. Mooi zwembad, goed restaurant. Goed sanitair. ruime plaatsen. Wifi bij bar.
Mening nr: 51773
Datum: 31-08-2010
Fam. I.Hermans 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Mooie camping, prima als doortrekcamping. De plaatsen zijn ruim. Het sanitair was schoon. Niet gegeten op de camping, daarover dus geen mening. Zullen hier zeker nog eens terug komen.
Mening nr: 51597
Datum: 27-08-2010
Fam. Peter Mingels 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Ideale camping om de kastelen in de buurt te bezoeken. Wij hebben op de terugreis 2 nachten op deze camping gestaan om de stad Blois te bezoeken. Het sanitair is geweldig! Altijd warm water, mooi schoon en grote ruimtes - echt geweldig! Het zwembad is een opeenhoping van baden. Als je 's middags naar het zwembad gaat zijn alle bedjes bezet. Overal liggen handdoeken op de bedjes maar niemand is in het zwembad. Ik vind dit onzettend vervelend, irritant en typisch Hollands! (bedjes reserveren door alvast een handdoek erop te leggen).
Mening nr: 51141
Datum: 17-08-2010
Fam. Anita 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 7|

Algemene beoordeling

1 Nacht op doorreis op deze camping doorgebracht. Het stonk hier op de camping naar rioollucht. Dat was het meest opvallende. Goede camperfaciliteiten, mooie ruime doortrekplaatsen. Winkeltje stelt helemaal niks voor. Restaurant zag er niet aantrekkelijk uit, eten afgehaald, prima. Zwembad ziet er leuk uit. Je hoort de snelweg en de trein op sommige plaatsen heel duidelijk. Als doortrekcamping prima, ik zou hier niet veel langer willen blijven dan hooguit 2 nachten. Grote Super U richting Mer kleine afstand van de camping.
Mening nr: 49403
Datum: 22-06-2010
Dhr. Jan van Iersel 
®  
april - juni 2010
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Dat was even schrikken toen we onze stacaravan betraden! Ik weet niet hoe oud dat ding was maar de kleuren kwamen rechtstreeks uit de jaren-70: oranje, bruin en okergeel!! Een lullig verwarmingselementje: kregen het 's avonds niet aangebibberd! Stacaravan stond in de lengte met een stel andere in een straatje zodat je als je buiten zat gedwongen werd te koekeloeren naar de overburen. Voordeel was dat er veel speelruimte was voor de kinderen.-----Het warmste plekje op camping was het overdekte zwembad. Onze kleindochters waren daar niet weg te slaan. Iedere dag verdween een kakelende groep meiden richting zwembad. Heerlijk!!!----De camping zelf vond ik verschrikkelijk! Waar je ook keek: alleen maar stacaravans en chaletjes. Op de paar overgebleven veldjes zou ik mijn tent niet neerzetten. Ik vind het wel prettig om gras onder mijn voeten te voelen.-----Maar, achter het zwembad was nog een stuk camping! Als ze me daar met een blindoek hadden neergezet dan zou ik gezworen hebben dat ik op een municipal stond. Mals gras en mooie heggen!! Wat wil een mens nog meer!-----Het sanitair..... Ach, daar is mee te leven. Had er meer van verwacht gezien de oudere meningen.-----HET RESTAURANT!! Ga d'r a.u.b. niet eten!!! Zonde van je geld. Even het menu aflopen. Een soortement tomatensoep wat rechtstreeks uit de fabriek kwam. De enige eigen inbreng was een scheut room. Ik had eendeborst besteld en kreeg een enorm bord met friet waar ook nog eendeborst naast lag. De substantie leek verdacht veel op rubber. Mijn vrouw had varkenshaas met een honingsaus. Jakkes, wat was dat zoet!! De meiden dan.... De oudste wilde lasagne. Volgens haar was de lasagne van Super de Boer beter! De jongste koos voor spaghetti bolognese. Een bord vol spaghetti met een rood prutje erop. Over naar het dessert. Vrouwlief een koffie met Tia Maria. Die zat met een tevreden gezicht rond te kijken. De meiden een dame blanche. En die was onverwacht goed! En ik profiteroles: kwamen rechtstreeks uit de vriezer. Keihard!!! En de bediening??? Een tien met een griffel!!!
Mening nr: 45696
Datum: 01-08-2009
Fam. g.J. Damen 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Gebruikt als overnachtings camping op doorreis naar ZW frankrijk. Eenvoudig te vinden vanaf de A10. We hadden een plek achter op de camping, hier was de spoorbaan zeer duidelijk te horen, want het spoor ligt hoger dan de camping, het geluid wordt niet afgeschermd.Treinen rijden van ongeveer 5.30 tot 24.00. Plaatsen aan het eind van de camping hebben last van veel vliegjes, Een ander nederlands stel was hier mee bekend en zocht een andere plaats. Veel huur -tenten en mobil-homes Hoeveelheid sanitair aan de magere kant voor zo'n grote camping, wel goede baby voorzieningen. Douches en wastafels waren gecombineerd, wat de efficientie niet ten goede komt. Zwembad is leuk voor de kinderen, inderdaad fris. Animatie ,bar en resutaurant: :hebben we geen gebruik van gemaakt. Camping is erg duur voor de geboden kwaliteit :55 euro voor 2 volw + 2 kinderen , kleine caravan, bijzet tent en electra. Je betaalt voor de naam Kasteel Camping, heeft verder geen toegevoegde waarde. Wij komen hier niet meer terug.
Mening nr: 41723
Datum: 14-08-2008
Mevr. Nina 
®  
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Wij stonden acheraan op de camping aan het speelveldje. We zijn hier 1 nacht op de heen- en terugreis geweest (we hebben de camping al vaker als doorreiscamping gebruikt, maar het is een verblijfscamping). Het is een kastelen camping, het heeft een landhuis met slotgracht er omheen. Het kampwinkeltje is zielig, maar dat geeft niet want als je net van de camping af bent zie je een grote supermarkt waar je ook kunt tanken. Bij de receptie wordt je vriendelijk geholpen in het Engels. Er is zat informatie over de omgeving waar ook veel te zien is. De staanplaatsen zijn ruim bemeten, alhoewel er ook ietsje kleinere tussen zitten. Het toiletgebouw is prima, pas vernieuwd ! 's-Avonds was er amusement, er trad een country band op, erg gezellig. Het zwembadcomplex is prima, alle toeters en bellen, en als het slecht weer is kan er ook een bad overdekt worden. Voor zover wij gezien hebben zijn er zeker 2 speeltuinen op de camping. Er is achter de camping een spoorbaan, wij vonden hem niet echt storend, en hebben 'm 's-nachts niet gehoord. Je mag vissen in de slotgracht.
Mening nr: 40547
Datum: 01-08-2008
Mevr. Lapere 
®  
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben hier met onze caravan op doorreis 1 nacht verbleven. Leuke camping, propere sanitair, leuk zwembad,... Wij gaan er op doorreis zeker nog terug.
Mening nr: 38287
Datum: 13-01-2008
Fam. S. van Wendel 

Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Geweest eind juni 2007. Vanaf de tolweg een kleine 10 min. rijden ligt de camping direct aan proviciale weg. Het kan, afhankelijk van je plaats, zo zijn dat je deze drukke weg hoort 'ruisen'. Het was onze eerste ervaring met mobile-home. Deze voldoet aan de basic-eisen. Twee slaapkamers (1x2 pers.bed en 1 kamer met 2 losse bedden naast elkaar en een hoogslaper erboven), kleine living met hoekbank en aanrechtblok (geen koffiezetter, wel grote koelkast met apart vriesvak). Niet overdreven groot, maar als het weer mee zit leef je grotendeels buiten. Wij hadden veel regen(buien) en dan valt het binnenzitten in de beperkte ruimte tegen. De plaatsen zijn ruim en onder bomen gelegen. Nederlandse beheerders staan je prima bij. Centraal ligt een grote speeltuin met springkasteel; verspreid liggen diverse kleinere. Vooral geschikt voor kinderen tot 10/12 jaar. Zwembad niet bezocht; dit ziet er wel aardig uit, met binnen en buitenbad en ligbedden; niet overdreven groot. Campingwinkel stelt niks voor. Wel logisch, gezien er een heeele grote Super-U supermarkt op 1 km ligt waar je alles in overvloed kunt krijgen. Wij gingen voor de kastelen in de buurt. Chambord ligt op klein kwartiertje van de camping en is erg indrukwekkend. Ga ook es rond 20:00 uur op een van de wildkansels kijken. Verder zijn ook bijv. Cheverny (40min) en Chenonceau (60min) goed te bereiken. Het nabij gelegen Blois is ook het bekijken waard. Jammer dat je, om iets te willen zien, altijd een stuk moet rijden. De camping zelf ligt solitair en er is verder weinig te doen; da's jammer. Bezoekers waren voornamelijk nederlanders, engelsen en fransen. Camping was schoon en rustig; auto bij mobile-home.
Mening nr: 37939
Datum: 02-11-2007
Fam. erna 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij waren er de twee laatste weken van augustus met 2 gezinnen in twee tenten van Rent-a-Tent. Het was erg gezellig werden leuk opgevangen door mar en frans met een drankje en veel informatie, die werkelijk niets te veel was. Wel jammer was dat ik de tweede dag gordelroos kreeg, maar Mar zorgde voor een bezoek aan de dokter en vertaalde alles, want de franse taal zijn wij niet machtig. Jammer dat de mensen een troep van de toilletten maakten, want de mevrouw die het schoonmaakte deed enorm haar best. Ze heeft van mij ook een fooitje gekregen (misschien een tip voor andere mensen), want ga er maar aan staan. We hebben een paar keer stoofperen gegeten zo van de bomen geplukt en nu genieten we nog van de walnoten die we geplukt hebben. Misschien volgend jaar weer?
Mening nr: 37733
Datum: 05-10-2007
Dhr. Henk van der Hoek 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7|

Algemene beoordeling

Wij hebben deze camping bezocht in de laatste week van augustus. Een nette camping welke een goed uitgangspunt is voor bezoeken aan een aantal kastelen rondom de Loire en de Cher. De sta-caravan voldeed aan onze wensen en we hadden een ruime plaats voorzien van een gasbarbeque. Het zwembad is heel goed zowel het binnen als buitenbad zijn goed verzorgd. Het restaurant heeft een beperkte kaart, maar is van redelijke kwaliteit. Tevens is er een afhaal mogelijkheid van o.a. pizza"s. Kortom een aanrader voor een niet te lang verblijf.
Mening nr: 37316
Datum: 07-09-2007
Mevr. anita 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij zijn in juli-augustus op deze camping geweest. We werden vriendelijk ontvangen en een goede eerste indruk het zwembad was erg leuk, maar idd erg koud. Er werden erg leuke dingen georganiseerd, zoals ponyrijden (2euro) magic show , en de miniclub kampvuur etc.... De mensen van de animatie krijgen van ons wel een pluim!!! Die deden super hun best!! Het sanitair konden ze niet bijhouden, iedereen liep er door heen; afsluiten is misschien een tip!!! De mensen lieten de douches vies achter, even een trekker er door heen was al te veel gevraagd!!! De eerste weken waren er meer nederlanders, toen was het veel schoner!!!. Wel een muizenplaag op de camping, erg vervelend in je tent!!! De afhaalmenu`s zoals pizza, patat worstjes etc.. is echt niet te eten. Ook in het restaurant geen kwaliteit. Wel helemaal geweldig met een goede super U op zo`n korte afstand leuke bezienswaardigheden in de buurt. Of we hier ooit nog terug komen, dat weet ik niet..
Mening nr: 35979
Datum: 14-08-2007
Dhr. Caravanner 
®  
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Wij hebben een aantal dagen op deze (kasteel)camping gestaan en vonden het een camping zonder enige uitstraling. Door het publiek wat deze camping trekt heerst er geen echte camping sfeer op deze camping. Zoek je dit juist niet dan zit je op deze veels te dure camping wel goed. Sanitair (vooraan de camping) is zeer matig en te weinig, zelfs direct na de schoonmaak waren de ruime douches (een enkeling met massage stralen) nog smerig. Animatie is niet wat men zegt, verhuur fietsen en skelters voor een rondje over de camping prijzig.(prijzig zoals zoveel op de camping) Veel caravan en tent plaatsen zijn ondanks de hoge prijs slecht onderhouden, achter op de camping zijn de losse plekken beter. Zwembaden buiten met minder warm weer ijskoud, gelukkig ging het gedeelte wat overdekt was in de middag op tijd dicht, zodat je daar nog in lauw water nog even lekker kon spatteren. Enkele kastelen zijn in de nabijheid, zoals Chambord. Vlakbij de camping is een grote Super U. De combinatie ligging van de camping en gebodene geen echte topper. Een landhuis is ook geen kasteel.
Mening nr: 35375
Datum: 08-08-2007
Fam. Fam Dobbelsteen 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij zijn de eerste 2 weken van augustus 2007 hier geweest met onze eigen caravan. Een mooie verzorgde camping. Het sanitair was redelijk schoon maar onze tip is om toiletgebouw voor een deel af te sluiten want nu werd er tussen de mensen door schoongemaakt en gedweild en dat gaat natuurlijk niet zo goed. En als de gasten de douche die ze gebruiken ook netjes achter laten helpt dat ook wel mee. Zwembad was leuk, buiten was het water wat aan de koude kant maar wij hebben 30 gr meegemaakt en dan is het wel lekker!! Leuk vertier voor de kinderen. We hebben een paar kastelen bezocht en naar Blois en Orleans geweest. De camping verdient een dikke pluim en zeker voor herhaling vatbaar!!!
Mening nr: 34504
Datum: 29-07-2007
Fam. Janse 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Ik vond het een pima camping, mooie ruime plaatsen en schoon sanitair. Er werd genoeg georganiseerd, muziek avonden, karaoke, pony ritjes voor de kinderen twee keer per week. Een gochelaar, leuk voor de kinderen die hier gratis naar konden kijken.Het enige nadeel vond ik de prijs. Wij betaalden met zijn vieren 51 euro per nacht en dat vond ik toch goed aan de prijs. Er zijn leuke speeltuintjes en het zwembad was ook leuk, wel een beetje fris maar naarmate de temperatuur beter werd ging ook de temeprautuur van het zwemwater omhoog. Voor de rest een mooie omgeving. Zeker een camping die wij nog wel eens zullen bezoeken.
Mening nr: 28124
Datum: 01-08-2006
Mevr. Welmoed (16) 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Gister zijn wij teruggekomen van vakantie op deze camping. We hebben er 9 dagen gestaan in een stacaravan. De camping is meer voor kleine kinderen, maar ik en een vriendin (ook 16 jaar) hebben ons wel vermaakt. Je merkt alleen wel dat er veel meer kleine kinderen zijn dan jongeren. Wat ons wel opviel was, dat er niet veel georganiseerd werd, terwijl je op de site leest van wel. Het zwembad is mooi, er zit alleen heel veel chloor in. Het sanitair was redelijk schoon & wel warm water. In onze stacaravan douchte ik niet, want hij ging steeds van heel koud naar heel heet en andersom. Op sommige plekken op de camping stinkt het af en toe naar riool, geen idee hoe dat kan. De temperatuur was een paar dagen heel hoog, waardoor je niet veel kon doen. Later werd het meer bewolkt en frisser. We zijn ook naar het kasteel Chambord geweest en dat was heel mooi.
Mening nr: 26980
Datum: 05-07-2006
Dhr. ewald 
april - juni 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Mooie camping met mooie plaatsen. Met kleine kinderen is het fantastisch om bij de speeltuin in de buurt van het restaurant te staan. Het toiletgebouw op dat gedeelte van de camping was net gerenoveerd en zag en fantastisch uit. Ze waren ook bezig met het renoveren van een ander toiletgebouw. Een nadeel van deze camping is de prijs. Voor het voorseizoen vind ik 38 euro per nacht voor een tent, stroom, 2 volwassenen en 2 kleine kinderen (1 en 3 jaar) zelfs voor zo'n mooie camping aan de hoge kant.

Campingtips in de buurt