Sluiten

Camping Arc en Ciel in Vallon Pont d'Arc

Camping Arc en Ciel

Verspreid over een gebied van 5 hectaren, aan de oevers van de schone rivier de Ardèche in een prachtige en natuurijke omgeving ver van de autowegen, ligt de drie sterren Camping Arc en Ciel, 2,5 km van Vallon Pont d'Arc en 5 km van Ruoms. 

Camping Arc en Ciel ★★★
Lieu-Dit Les Mazés
07150 - Vallon Pont d'Arc
Frankrijk
Departement: Ardèche
Tel: +33 475880465
Afstand vanaf Utrecht: 1094 km,
waarvan 1030 km snelweg.
GPS coördinaten: 44.41226 / 4.35062
(44° 24' 44.1'' N    4° 21' 2.2'' O)
Aantal plaatsen: 218  / Hoogte: 107 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Waterglijbaan Rivier Buitenzwembad Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan BBQ toegestaan
Camping Arc en Ciel
Laatste mening

Algemene beoordeling

1,5 week op camping Arc en Ciel gecampeerd. De camping was 's avonds erg luidruchtig waardoor je niet rustig voor je tent kunt zitten door de disco die elke avond is. Gelukkig konden we overdag bij de rivier zitten waar het wel rustig is.
Mevr. Lieke  31-07-2011
Plaats mening
Mening nr: 53876
Datum: 31-07-2011
Mevr. Lieke 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

1,5 week op camping Arc en Ciel gecampeerd. De camping was 's avonds erg luidruchtig waardoor je niet rustig voor je tent kunt zitten door de disco die elke avond is. Gelukkig konden we overdag bij de rivier zitten waar het wel rustig is.
Mening nr: 46422
Datum: 11-08-2009
Fam. Annemarie 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Van 11 juli t/m 24 juli op deze camping gestaan. Zeer goed bevallen. Het is een camping met gemengde gasten, een leuk zwembad, alleen jammer dat ie dicht gaat tussen de middag, aan de rivier,ook erg leuk om te zwemmen, vissen en dobberen met je bootje. Regelmatig muziek bij de bar, goed restaurantje erbij, rond 12 uur is het stil op de camping, prima slapen dus. Mijn zoon van 9 jaar heeft zich zeer vermaakt hier, wij ook. In de omgeving is genoeg te doen, je hoef je hier niet te vervelen.
Mening nr: 42576
Datum: 27-08-2008
Fam. van Wageningen 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Grote plaatsen. Hoewel de toiletgebouwen wel goed werden schoon gehouden, kon dat toch de rioollucht niet wegnemen, die was bij het toiletgebouw wel heel overheersend en ook bij vlagen op een groot gedeelte van de camping waarneembaar. Vooral 's avonds een zeer rumoerige camping! Bij aankomst moest gelijk het volledige bedrag betaald worden, wat zeer ongastvrij overkwam. (Dit weerhield ons er ook van om weg te gaan). Het strandje aan de rivier was heerlijk, al werd het zwemmen bemoeilijkt door de vele waterplanten. Leuk zwembad. Een voetbalveldje/ trapveldje werd door de jongens wel gemist, maar dit wisten we van te voren. Genieten van de avondrust was onmogelijk door de muziek van de animatie (en de vele radio's). Dus wanneer dit allemaal geen bezwaar is dan is deze camping een echte aanrader!
Mening nr: 42121
Datum: 18-08-2008
Mevr. Linda van den Berg 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Van 22 juli t/m 7 augustus op deze camping gestaan. Het inchecken bij de balie verliep zonder problemen. Kregen een plattegrond mee waar onze plek was de komende 2,5 week. Wel nog even 5 euro borg betalen voor het rode bandje dat je om moest doen als je ging zwemmen maar dat kregen we na ons verblijf bij inlevering van de bandjes weer keurig terug. We stonden in rij F. Prima plek, vlakbij waterkraan, 20 stappen bij het meertje vandaan en 40 stappen bij het zwembad vandaan. Het sanitair gebouw ruikt, dat klopt. Echter wij hebben daar geen overdreven hinder van ondervonden. Ook niet als je ging douchen. De douches waren warm, soms heet. Het lag er aan hoeveel mensen er aan het douchen waren. Was alles bezet dan had je lauw water, was er maar 1 douche bezet dan had je heet water. Er zijn regelmatig activiteiten op de camping. De kinderclub is in het frans maar als je met de kinderen mee gaat en je vertaald het een beetje dan snappen ze al snel wat ze moeten doen. Het franse meisje deed er alles aan om de NL-talige kinderen erbij te betrekken. Ook het vertier 's avonds was goed verzorgd. Tot 24.00 uur en daarna was het stil, behalve na 1 augustus want dan komen die fransen vakantie vieren en die zijn luidruchtig tot 02.00 uur 's nachts. Maar ach, je hebt vakantie en je maakt je niet zo druk. Al met al hebben wij een prima vakantie gehad op camping Arc en Ciel.
Mening nr: 41755
Datum: 14-08-2008
Fam. Fam.Heroufosse 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Dit was de slechtste camping ooit. Heeel onvriendelijke receptie,stinkende wc gebouwen waar we gelukkig niet tegen stonden maar we moesten er wel altijd voorbij, er is totaal niks voor de kinderen een voetbalplein, basket,tennis, badmintong, speeltuin dat was er allemaal niet luidruchtig een ganse nacht was geen uitzondering een goede bar en zwembad dat is het enige positive oja warm water??? dan toch niet voor den afwas hebben daar geen warm water gezien...Deze camping zou ik aan niemand aanraden..
Mening nr: 40613
Datum: 02-08-2008
Mevr. J. Kregting-Jacobi 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Leuke camping gelegen aan de Ardeche. Mooie ruime plaatsen. Wij vonden het wel een rumourige camping, 's-avonds vaak tot na 12.00 uur muziek of bandjes. Zwembad was van 12.00 tot 14.30 uur gesloten, dit vonden wij geen probleem. 's-middags was het zwembad vol. Aan het strandje is het goed toeven, wel veel waterplanten in de Ardeche waardoor je niet echt lekker kon zwemmen. Op een luchtbedje kun je er heerlijk dobberen. Sanitair kon wat ons betreft schoner. Prima douches, altijd warm water en goede straal.
Mening nr: 35255
Datum: 07-08-2007
Mevr. Roos 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

We zijn van 4-8 tot 7-8 op arc en ciel geweest. Misschien is dat erg kort om een mening te geven maar, na de wat negatieve meningen willen wij ook graag die van ons geven. Het is een hele mooie camping in een schitterend gebied. Leuk zwembad, leuke bar/restaurant en gezellige animatie. Het sanitair is ook erg schoon en netjes. Het oude gebouw ruikt af en toe wel een beetje naar riool maar, dat is niet storend. Ze proberen er dan ook alles aan te doen om het op te lossen. De plekken zijn groot en van alles voorzien! We hebben er een leuke tijd gehad en denken er sterk overna om er volgend jaar weer naar toe te gaan!
Mening nr: 30740
Datum: 29-08-2006
Dhr. Quivooy 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Van 15 tot 26 augustus op deze camping gestaan. We hadden een fantastische plek aan het water, echt een mooi uitzicht en altijd wat te zien. Dus een aanrader oim een plek aan het water te reserveren. Ik had al aardig wat meningen van deze camping gelezen en opgemerkt dat er nogal wat mensen last hadden van de stank van het sanitair. Tijdens mijn verblijf heb ik hier heel weinig van gemerkt, natuurlijk wel wat geroken maar niet zo erg dat we er last van hadden. Misschien komt dat omdat we wat later in het seizoen waren en het daardoor minder druk was. Zwembad was prima en groot genoeg. Lijkt niet groter op de foto's dan het in werkelijkheid is, en voldoet prima in tegenstelling wat ik gelezen had hier. We zijn wel wat eerder naar huis vertrokken omdat we ons na bijna twee weken 's avonds verveelde op de camping, naar onze mening mocht er wat meer georganiseerd worden bij de bar. Het stadje lekker toeristisch, genoeg winkeltjes, restaurants en VEEL kano-verhuur-bedrijven.
Mening nr: 29865
Datum: 18-08-2006
Dhr. P de Vries 
april - juni 2006
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Deze camping was naar onze maatstaven goed!!!!!, vriendelijk personeel, je werd goed geholpen, de plaatsen waren ruim genoeg, maar groter kan altijd. Verder was er genoeg te doen in de buurt en het personeel gaf ook advies als je er om vroeg, de meesten spreken goed tot redelijk Engels. Het was voor ons een vakantieplaats met veel op plezier en lol. De rivier is leuk en diep genoeg de kinderen hebben er de tijd van hun leven gehad. Leuke buren en mooi weer, een biertje, een glaasje wijn, stukje worst, rust, lol, vertier, wat wil je nog meer. Verder wil ik nog wel wat zeggen over andere mensen, die altijd zoveel kritiek op alles en nog wat hebben ( ga in een hotel of zoiets want als je het perfect wilt hebben dan moet je niet kamperen gaan, want dat is inproviseren en je kunnen aanpassen in bepaalde situaties, maar kennelijk kunnen verwende mensen dat niet ).
Mening nr: 29809
Datum: 17-08-2006
Dhr. Stef Groenendijk 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Door de loop der jaren héél veel campings bezocht, maar deze camping wordt inderdaad wat mooier beschreven dan hij in werkelijkheid is. Ligt ook wellicht nogal aan de plaats die je op de camping wordt toegewezen. Wij stonden met de caravan op een nogal miniscuul plaatsje (ca 60m2). Andere / betere plaats was geen optie daar de camping bomvol was. Camping gaat mijns inziens een beetje gebukt onder een 'ondercapaciteit' in het hoogseizoen => Zou wellicht in het voor- en/of nazeisoen wel wat leuker zijn. De rioolzuivering stinkt inderdaad enorm, en niet alleen als je er in de buurt van staat !. Voor 10 dagen gereserveerd, maar na 6 dagen gauw weer de boel afgebroken verder getrokken, en dan zijn wij mijns inziens zéér snel tevreden en makkelijke kampeerders... Ik ben sinds jaren een regelmatig bezoeker van camping-frankrijk.nl, maar dit is de eerste keer dat ik mijn oprechte mening over een nogal zwaar tegenvallende camping wilde ventileren.
Mening nr: 28828
Datum: 08-08-2006
Dhr. dhr van Gaal 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Het is een redelijke camping alhoewel hij mooier word beschreven als hij in werkelijkheid is. Het ene sanitairgebouw is mooi en schoon maar dat was dikwijls gesloten ,het andere was door de stank bijna niet bruikbaar! Wij hadden een mobil-home gehuurd en dit was netjes en schoon, en de inrichting was goed. Het personeel bij de receptie was vriendelijk en behulpzaam en er was een goede service. Wat wel verbeterd zou kunnen worden was de lijst met gebruiksvoorwerpen die in het frans was en waar je voor moest tekenen , die zouden ze ook in het nederlands moeten vertalen. Het zwembad was, mooi en schoon, maar veel te klein als de camping vol was!. Het animatie progamma kwam pas laat op gang en was amper voldoende te noemen. Het winkeltje was magertjes uitgerust maar het oudere echtpaar wat het winkeltje bestierde was uiterst vriendelijk en behulpzaam!!. Het is een groot voordeel dat er in de buurt enkele grote winkels zijn en zelfs een Lidl! Voor de jeugd was het goed dat er bij de "barricage" de hele dag door gezwommen kon worden, anders was het voor hen een heel stuk minder prettig geweest met het idiote sluitinngsuur van het zwembad. De barricage was een stuw in de rivier vlakbij de camping. Het restaurant was matig en de pizzas waren beter geschikt als frisbee dan als voeding. Het zou een leuke camping kunnen worden als er een stel punten zouden worden verbeterd.
Mening nr: 28809
Datum: 08-08-2006
Mevr. Ellen Ros 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Mooie camping, waar we van 24 juli tot 6 augustus een heerlijke vakantie hebben gehad. Royale plaatsen afgebakend door acacia's, met veel schaduw. Mooi strandje aan de rivier, waar we heerlijk konden zwemmen, varen met het bootje, vissen vangen en steentjes gooien. Zwembad was wat klein, maar voor de leeftijd van onze kinderen (7, 5 en 4 jaar) zeer geschikt. Lekkere ligbedden erbij en leuk aangelegd. Vriendelijk personeel, leuke bar/restaurant, alleen als je lekker wilt eten kun je beter naar Vallon Pont D'Arc gaan. Sanitair gaf idd wat stankoverlast (niet waar wij stonden), maar werd allemaal goed schoon gemaakt! (Bij de receptie zeiden ze dat komend herfst het oude toiletgebouw wordt vervangen!) We misten alleen een speelveld(je), die waren er alleen als er een kampeerplaats onbezet was. Assortiment van het winkeltje was beperkt, maar wel lekker vers stokbrood en broodjes. Bovendien was er een hele grote supermarkt (SuperU) in de buurt. Erg mooie omgeving en veel leuke dingen te doen/zien!
Mening nr: 27505
Datum: 24-07-2006
Mevr. baar 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Ik heb een absolute geen leuke vakantie gehad. onvriendelijk personeel, zwembad op het heetst van de dag gesloten, sanitairgebouw/zuiveringsinstallatie vreselijke beerput. We hadden om een grote plaats gevraagd omdat de tent zeer groot is. Geen probleem was antwoord, we stonden aan rand met uitzicht op rivier(wel mooi), maar de voorkant van tent stond aan afgrond. Gelukkig hebben we ook nog een zijuitgang, anders lagen we beneden. Eten was niet lekker en wel duur. Kortom een camping waar ik nooooit meer terug zal gaan. Zeker geen aanrader.
Mening nr: 26433
Datum: 25-05-2006
Mevr. Kiky van der Velden 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij zijn vorig jaar naar deze camping gegaan. m'n ouders, m'n zus (17) , m'n broer (16) en ik (14) hebben het erg naar ons zin gehad. We hadden een grote plaats, en gelukkig zaten we niet dicht bij de waterzuivering. De zuivering staat ongeveer midden op de camping tegenover de ouder toiletgebouwen, en het zou echt niet leuk zijn als je daar vlak bij zou zitten, want het stinkt. Gelukkig zaten wij aan het einde van een pad , een beetje aan het einde van de camping en hadden wij er helemaal geen last van. De rivier langs de camping was echt heerlijk , je kon er echt heel de dag in gaan drijven, en het was best diep. Maar je moest wel waterschoentjes aan want er lagen best veel stenen in het water. Op het strandje lagen geen stenen , dus daar kon je gewoon lekker op liggen. De receptionistes en andere mensen die bij de camping hoorde waren heel vriendelijk, er was wel even moeite met de electriciteitskabel maar dat werd snel opgelost. De plekken waren heel fijn , want het ene deel was schaduw en het andere deel gewoon zon. Het Sanitair was wel oke , het ene sanitairblok is heel schoon netjes, en het andere sanitairblok is iets ouder en daardoor lijkt het minder schoon. Het zwembad vond ik niet zo leuk , het was simpel en vrij ondiep. (vooral kleine kinderen) Er was op de camping vaak iets te doen: Film kijken, muziekavonden, jeu de boule wedstrijden enz. De omgeving was heel mooi, je kan daar ook veel doen , je kan paardrijden, naar de grotten , er is een leuk stadje met restaurantjes winkeltjes en markten. En kanoën MOET je echt gedaan hebben. Dat is echt Super! We zijn bij alfa-bateaux heel vriendelijk ontvangen en het was handig dat ze nederlands spraken. Ook bij de pont-d'arc is het heel leuk swemmen. (5 min rijden vanaf de camping) het is heel erg mooi , en je kan de hele dag bezig zijn. Als je naar deze omgeving gaat zou ik je fietsen niet meenemen, alleen als je gewend bent om te mountainbiken. We hebben echt een onvergetelijke vakantie gehad. (wij gaan ieder jaar naar een andere camping , maar ik zou hier graag nog een keertje heen gaan!)
Mening nr: 26302
Datum: 14-05-2006
Mevr. elize 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

ik was vorig jaar 13 jaar en ik vond de camping geweldig! Net als mijn broertje van 9 jaar en mijn ouders. Mijn broertje had 10tallen vriendjes van zijn leefdtijd zelfs van 6 t/m 12 jaar oud. ik had ook veel vrienden/vriendinnen het liep op tot de 15 jaar. en kinderen ouder dan 15 hebben daar ook hun eigen vrienden groep hoor! je had wel een groot verschil tussen oude en nieuwe toilet gebouw. persoonlijk vond ik het oude fijner want de douche was warmer. en de rivier die was geweldig! verderop had jen og een dijk ofzo. daar is ook leuk we hebben veel gezwommen. en 2 vriendinnen vn mij wonen in zelfde stad die zie ik nog steeds en de mensen zijn vriendelijk. zelfs het eten in het restaurant was echt lekker. ze hielden couscous en paella avonden. elke donderdag avond volgens mij. ze hielden soms circus en karaoke en disco. genoeg te doen dus. het winkeltje was wel prijzig maar de zat een lidl 1 km vandaan en nog wat winkels. erg leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen dus!
Mening nr: 25767
Datum: 11-03-2006
Dhr. Jack van Lokven 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

In Augustus 2003 2,5 week op deze camping gestaan. Leuke gezellige camping. Erg heet in de Ardeche, meestal 38 graden gehad. Onze jongens destijds 13 en 16 hadden veel vertier bij de stuw op loop afstand van de camping. Ook 's-avonds hadden ze vertier op die plek. Alleen jammer voor hun dat we laat in het seizoen waren, dus veel Fransen en weinig Nederlanders. Vallon Pont d'Arc is een prachtige plaats. Veel goede restaurants, prima prijs kwaliteit vehouding, echt lekker gegeten. Een kanotocht op de Ardeche is zeker aan te bevelen. Alleen één nadeel, ín de Ardeche is heet, te heet.
Mening nr: 25420
Datum: 05-02-2006
Mevr. J. Deelen 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Na de voorgaande meningen te hebben gelezen, vind ik dat ik toch ook mijn mening moet geven, want ik ben het totaal niet eens met de meeste mensen! De camping was vreselijk stoffig, omdat alleen het hoofdpad verhard is. De paden naar de tenten zijn onverhard, waardoor als er auto's (meestal hard!) langs je tent rijden, er enorme stofwolken je tent in waaien. Het nieuwe sanitairgebouw werd zeer goed schoongehouden. Probleem was echter dat zodra het schoon was, dit gebouw op slot ging en dat was niet pas om 23.00 uur, maar ook een aantal keren gedurende de dag. Hierdoor ontstonden opstoppingen bij het oude (vieze!) sanitairgebouw. Het zwembadwater was troebel. Het receptiepersoneel zéér onvriendelijk. Wij zijn eerder vertrokken waarbij de receptionist binnensmonds "die stomme Hollanders"mompelde. Wel prachtige omgeving, maar volgende keer een andere camping!
Mening nr: 23479
Datum: 31-08-2005
Mevr. Van de Velde 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Toffe camping, sanitair is verouderd maar wordt 2 maal per dag schoongemaakt,. Het enige minpunt was dat de electriciteit te pas en te onpas uitviel, waardoor we geen koele dranken hadden in de koelkast.
Mening nr: 22650
Datum: 20-08-2005
Dhr. fam. P.Sapulette 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Een mooie kleine camping met veel schaduwrijke ruime plekken. We waren hier van 4 t/m 16 aug. In deze periode heeft het een aantal keren hard gewaaid (mistral) wat een behoorlijke zandlaag in je tent betekend. Een aantal keren was er ´s middags geen water beschikbaar, dus ook geen toiletten ea wat best wel vervelend is. Het nieuwe toiletgebouw heeft de voorkeur op het oude. Verdere indrukken zijn: mooie omgeving, prima zandstrand waar je heerlijk kunt vertoeven, zwemmen in de fantastische frisse en schone rivier en waarin je ook nog eens kunt gaan vissen, weinig verlichting op de paden, niet altijd vriendelijk receptie-personeel, zeer vriendelijke oudjes in het dure winkeltje, bijna elke avond leuke animatie, slappe natte margherita piza's uit het restaurant, mooi terras uitkijkend op het mooie zwembad. Wat we eigenlijk op deze camping misten was een infoblad wat er in de buurt oa in Valon pont ´d Arc te doen is, zoals bijv de gezellige avondmarkt op de dinsdagavond in V.pont ´d Arc. Dit is toch wel een gemis als je er niet bent geweest. De Acsi campingcdrom gids 2005 vermeld NL sprekend receptiepersoneel en uitgebreid assortiment in de winkel. Dit klopt dus niet.
Mening nr: 22295
Datum: 17-08-2005
Dhr. H. Bouwknegt 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Personeel op de receptie was niet zo vriendelijk (de laatste dag troffen we een dame die wel heel vriendelijk was), man in de winkel was erg vriendelijk, wilde wel proberen Nederlands te spreken. Sanitair was redelijk, het nieuwe toiletgebouw was goed, maar jammer dat die om 23.oo uur dicht ging, het oude toiletgebouw was wat minder en geen warm water!! In de rivier was het heerlijk zwemmen, behalve de keien. Op het strandje kon je heerlijk liggen. De kinderen vonden het zwembad leuk, alleen jammer dat het tussen 12.30 en 14.30 uur dicht was en al om 19.00 uur. De plaatsen zijn erg ruim. Wel lopen er veel honden los over de camping!

Campingtips in de buurt