Sluiten

Camping La Molière in Vébron

Camping La Molière

Camping La Molière ligt in het hart van het Parc National des Cévennes, erkend door de Unesco werelderfgoedlijst, in het centrum van een typisch plaatsje van de Cevennes, Vébron, met een natuurlijk zwembad de rivier de Tarnon.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
 • Camping La Molière ★★
  • Le Village
   48400 - Vébron
   Frankrijk
   Departement: Lozère

   Tel: +33 466440240 /
  • Aantal plaatsen: 50  / Hoogte: 638 m
   Afstand vanaf Utrecht:1123 km,
   waarvan 1031 km snelweg.
   GPS coördinaten: 44.23997 / 3.57940
   (44° 14' 23.9'' N    3° 34' 45.8'' O)

  Faciliteiten:

  • Wifi beschikbaar
  • Rivier
  • Wasmachine beschikbaar
  • Huisdieren toegestaan
   True
  • Verhuur van accommodatie
  • Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan
  • BBQ toegestaan
  • Privé sanitair
Top van de pagina
Top van de pagina

Meningen over Camping La Molière

Camping La Molière
Laatste mening

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Dhr. Johan (webmaster) - -  24-07-2015
Plaats mening
Mening nr: 63791
Datum: 24-07-2015
Dhr. Johan (webmaster) - - 
®  
juli - augustus 2015
Anders

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Mening nr: 50067
Datum: 30-07-2010
Fam. Bastiaanse 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij waren hier begin augustus 2009 van dinsdag tot zaterdag. De camping ligt in een groen 'theater'. 's Avonds is het aardedonker, de mensen doen de afwas met een mijnwerkerslampje op hun voorhoofd. Wij hebben hier geweldige sterrenluchten gezien. Op een avond kwam er een kometenregen over (de Perseïden-meteorenzwerm). We hebben de kinderen uit hun tent gehaald om in hun slaapzak te kijken naar dit 'vuurwerk'. Als de zon achter de bergwand verdwijnt, koelt het erg af. Geen plakkerige nachten dus. Overdag was het wel heel warm. Je kunt dan zwemmen bij de oude brug in het dorpje, ongeveer 500 meter lopen. Je loopt wel langs een smalle weg, waarover af en toe verkeer komt, ook vrachtwagens, zodat we de jongste kinderen (6 en 8 jaar) niet alleen durfden te laten gaan. De rivier is in augustus wel een klein stroompje, maar onder de brug is een bassin en rotsen waar je af kunt springen en duiken. Verderop is een grindstrandje. Op deze camping waren vooral tentkampeerders. Weinig Nederlanders. Als je op tijd bent, reserveer een plaats aan de rand van de camping aan de kant van de rivier, dan zit je vrij, groen, rustig en met mooi uitzicht. Er is nauwelijks afscheiding tussen de plaatsen dus je zit wel op elkaar te kijken. Er is een grappig terrasje waar je wat kunt eten en drinken. Op 50 meter lopen zit een dorpswinkeltje met de eerste levensbehoeften en elke dag vers brood. Tegenover de camping zit een 'temple' van de eglise reformée met om de week een dienst. Op het plein van het dorp wordt gejeudebould door de mannen van het dorp. Daar begint ook een beverwandeling want Vébron komt van hetzelfde woord als het woord bever. In de schemering kun je ze zien bij de rivier. De eigenares van de camping weet waar je moet zijn. Helaas konden wij de uitkijkplek niet vinden. Zou ietsje terug langs de weg naar Florac moeten zijn. Wel hebben we 2 dassen gezien! In Florac zit de dichtstbijzijnde supermarkt (12 km) Daar kun je ook pinnen. Wij kozen deze camping als uitvalsbasis voor : Mont Aigoual, Abime de Bramibiau (stond zowat droog), Vautours de Truel, Point Sublime. Is allemaal goed te doen, maar je zit wel veel in de auto en het was 30 graden, dus die duik in de rivier was heerlijk daarna.
Mening nr: 26379
Datum: 20-05-2006
Dhr. Leyn 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Waren hier met de kinderen in augustus 2005. Camping ok, heel ruime plaatsen, zelf uit te kiezen, weinig volk. Sanitair oud maar prima onderhouden. In het dorp valt niets te beleven, verderop in Florac heerst er een gezellige drukte. Dit is absolute top wat betreft rust en natuur.
Mening nr: 7327
Datum: 30-08-2003
Mevr. inge huizing 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een prachtige camping, in een rustig dorpje. Erg ruime plaatsen, eenvoudig maar heel schoon sanitair. In het riviertje op een paar minuten lopen kun je zwemmen en duiken. De beheerster heeft een doos vol wandelingen en fietstochten in de prachtige omgeving. Aanbeveling(?): bijna geen nederlanders op deze camping gezien.