Sluiten

Camping Les Acacias in Vercheny

Camping Les Acacias

Camping Les Acacias ligt in de vallei van de Drôme, tussen de Vercors en de Provence.

Op Camping Les Acacias of in de nabije omgeving kan men aan een groot aantal activiteiten deelnemen. Kinderen en volwassenen, die sportieve of ontspannende activiteiten in de buitenlucht zoeken, vinden altijd wel iets naar hun zin.

Camping Les Acacias ★★★
Les Tours
26340 - Vercheny
Frankrijk
Departement: Drôme
Tel: +33 475217251
Afstand vanaf Utrecht: 1047 km,
waarvan 980 km snelweg.
GPS coördinaten: 44.69619 / 5.24130
(44° 41' 46.3'' N    5° 14' 28.7'' O)
Aantal plaatsen: 90  / Hoogte: 298 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Rivier Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan BBQ toegestaan
Deze camping is aangesloten bij:
klik op logo voor info
ACSI CampingCard
Camping Les Acacias
Laatste mening

Algemene beoordeling

Plaatsen direct aan de rivier

Heerlijke camping
Fam. R van Essen - Duiven  28-07-2020
Plaats mening

Meningen over Camping Les Acacias

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
8
7
Hoogste
8
7
Gemiddeld
8.0
7.0
* over de jaren 2019 en later.
Mening nr: 69949
Datum: 28-07-2020
Fam. R van Essen - Duiven 
juli - augustus 2020
(Echt)paar
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 9| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 9| Comfort: 8| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 9|

Algemene beoordeling

Plaatsen direct aan de rivier

Heerlijke camping
Mening nr: 63677
Datum: 09-07-2015
Fam. Aalten - Ermelo 
juli - augustus 2015
(Echt)paar

Algemene beoordeling

De plek die we hadden bij de rivier..

Geen.

Wij hebben een heerlijke tijd gehad op Camping Les Acacias, we huurden een stacaravan aan de rivier, drie stappen en ik stond in de heerlijke rivier.. In onze periode begin juli was het erg heet met temperaturen richting de 40 graden,dus veel het water in. De camping was in deze periode lang niet vol, erg rustig en 's avonds om 10 uur was het dan ook stil.. Niks gemerkt van een rioollucht, en het personeel was erg behulpzaam.. Ook hadden we een prima WiFi verbinding. Veel gezien in de omgeving, Col de Rousset, Die, waterval, Mirmande, de Vercors in, Crest, Lavendelroute gereden.. Te veel om op te noemen,wij hebben een toptijd gehad en komen hier zeker weer eens terug.
Mening nr: 60057
Datum: 15-08-2013
Fam. Brosky 
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

In juli/ augustus bijna drie weken op deze camping doorgebracht. Op de camping staan veel bomen, dus veel plekken met schaduw. Soms maakt een boom het moeilijk om bijvoorbeeld een voortent te plaatsen. Camping ligt aan de rivier de Drome. Hier kan men met luchtbedden en banden dobberen in de stroomversnellingen. Door de aanwezigheid van de rivier wordt een zwembad niet gemist. Op de camping staan FR, NL en DU gasten. Ook zijn alle leeftijden vertegenwoordigd: gezinnen met jonge kinderen, pubers, twintigers zonder kinderen en 50+. Op het terras kan men gezellig iets drinken of eten. Brood wordt op de camping gebakken dus vers en de hele dag beschikbaar. Wifi is gratis en bijna op de hele camping bereik. De eerder genoemde rioollucht is inderdaad bij vlagen aanwezig. Heeft niets met de hygiene van het sanitair te maken: zag er keurig uit. Wel was het warme water niet altijd beschikbaar, dus soms een verfrissende douche-ervaring! De camping ligt aan een doorgaande weg, soms hoorbaar. Boodschappen halen in Crest of Die. Verder centraal gelegen voor uitstapjes: Col de Rousset, Crest, Die, dal van de Raone, chutes de la Druisse, vlinderboerderij...... Er was wat animatie voor de kinderen en er was twee keer een bandje. Camping is erg rustig, rond tien uur ' s avonds werd het echt stil. Wij hebben met veel plezier hier onze vakantie doorgebracht en onze hond heeft het hier ook prima naar z'n zin gehad.
Mening nr: 59844
Datum: 08-08-2013
Fam. te Kiefte 
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Afgelopen juli hier 3 dagen gestaan, we zijn eerder vertrokken dan gepland, dit was geen probleem want de camping was 'complet'. Pluspunten: De eigenaren en het personeel is vriendelijk en werken heel hard. Heerlijke rivier waar je in kan zwemmen, dammen bouwen, kano huren, kampvuur op het strand. Uitgebreid speeltuin voor de kleintjes. Broodservice uitstekend, restaurant prima. De tentplekken zonder elektra liggen prachtig rustig. Minpunten: de onrust die er heerst. Met name van de Nl'se gasten, pre-pubers die constant luidruchtig rond lopen (waarom mogen ze nog muziek hard aanzetten om 12 uur en gillend rond rennen van hun ouders ?). De hondenpoep die niet opgeruimd wordt, de kroketten en de Privé die er te koop zijn. De mistral die enorm hard waait, veel stof en erg heet en droge lucht. Er zou zeker nog een sanitairplek bij moeten, ook wij hebben last gehad van de rioollucht. Ondanks dat we het wisten viel ook het verkeersgeluid tegen en heel jammer dat het zicht op de rivier wordt geblokkeerd door de rij caravans van vaste bezoekers. Niet ons soort camping en ons soort publiek. Het sanitair werd overigens goed schoon gemaakt maar het is te weinig, de hurktoiletten zouden ook vervangen moeten worden voor moderne, wel is er wc papier. Ik denk dat als deze camping minder plaatsen zou hebben en er aan de rivier alleen tenten zouden mogen staan het er een stuk op vooruit zou gaan, handhaving van de rust en een parkeerterrein zou veel schelen.
Mening nr: 59748
Datum: 05-08-2013
Fam. anoniem 
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

in de derde week van juli is het erg druk, en kan men de drukte niet aan, hebben ruim 2 uur moeten wachten op het eten!!. De stroom viel regelmatig uit, het sanitair was totaal niet berekend op het aantal kampeerders. Er hangt een vervelende rioollucht op het einde van de camping (kant van Saillans) en de plaatsen tegen de weg zijn erg lawaaierig. In het bos waren er geen electriciteitspunten en moesten we met elkaar improviseren. Achterstallig onderhoud aan het terrein. Positief punt: de rivier, heerlijk en een prachtig uitzicht.
Mening nr: 57472
Datum: 12-08-2012
Fam. Fam Lomulder 
®  
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Dit is een van de mooiste campings die ik in deze omgeving heb gezien, maar ik mis hier toch een zwembad, aangezien de Drôme te ondiep is om lekker in te zwemmen. Verder hebben ze een probleem met het riool, wat dus nogal eens stankoverlast bezorgt. Het sanitair is trouwens netjes en schoon, maar in de meningen wordt hier nogal eens een laag cijfer gegeven, wat dan volgens mij meer met de stank te maken heeft. Ik vind de eigenaresse erg betrokken en de sfeer is erg leuk op deze camping. Voor pubers tot een jaar of 16 is het hier ook prima.
Mening nr: 48700
Datum: 14-01-2010
Fam. Fam. van Vliet Oudewater 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

3 Weken vakantie in de periode juli/augustus 2009. Eerste indruk van de camping was oke. Leuke rivier waar goed in vertoefd kan worden. Er stond weinig water in dus zwemmen ging niet, wel met een luchtbed met de stroming mee. Ook leuk om dammetjes te bouwen. Verderop lag een grote steen waar kinderen vanaf konden springen en daarom heen was het diep. De wc's, douches en het gedeelte waar je de afwas kon doen waren niet schoon. Ook stonk het riool heel erg. Douche's werden maar 1 keer per dag schoongemaakt. Heel vaak was het water koud om te douchen, ook voor de afwas. Dit was wel erg jammer. Ook als het een keer erg hard had geregend dan zijn er plekken bij die helemaal onder het water staan. Een pluspunt was dat je de gehele dag vers brood kon krijgen. Het weer was erg lekker daarvoor zal ik wel weer naar deze streek terug gaan, maar naar deze camping voorlopig niet meer.
Mening nr: 47430
Datum: 25-08-2009
Fam. Wolbers 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

We komen al jaren in de Drome. Erg mooie omgeving en er is veel te doen en te zien. Eens in de paar jaar proberen we iets anders dan de Drome, maar komen altijd weer terug. In 2005 en 2006 stonden we ook op de Camping Les Acacias. De kinderen hadden toen veel aansluiting met leeftijdgenootjes en genoten van het spelen op de camping en in de rivier. Verder was de sfeer prima op de camping. Het enige minpunt toen was de de staat van het sanitair. Het stonk er regelmatig en er was vaak geen warm water. Bovendien waren er eigenlijk te weinig WC's en douches voor het grote aantal gasten. Nu 3 jaar later hadden we gehoopt dat daar iets aan veranderd was. Helaas, geen nieuw sanitair erbij en nog steeds verstoppingen, met bijhorende luchten. Ik heb heel mijn leven gekampeerd en ben best wel iets gewend, maar ik baalde flink na 10 dagen koude douches, verstopte urinoires en stank. Zo erg, dat we een week eerder zijn vertrokken. Ik hoop dat Nathalie en Francois hier snel iets aan doen. We komen graag nog een keer terug, maar wel als het sanitair (en riolering) in orde is.
Mening nr: 46907
Datum: 17-08-2009
Fam. Julia 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Prima camping, erg naar ons zin gehad. Direct aan de rivier. Huurtenten zijn prima, een beetje stoffig van binnen maar dat mag de pret niet drukken...;-) Restaurantje bij de camping is top met gezellig terras. Elke dag een heerlijke dagschotel voor maar 8 euro en verder ook een goede kaart. Vaak gebruik van gemaakt.Er heerst een gezellige sfeer op de camping, af en toe leuke animatie voor jongere kinderen zoals lampionnen maken (met daarna een lampionnentocht over de camping), flesvoetbal etc. 'Avonds zo nu en dan muziek of karaoke op het terras. Schitterende omgeving, veel te doen. Toen wij er waren, was er elke dinsdag een bijeenkomst waarbij er van alles werd verteld over de omgeving en wat er te doen was. Aanrader!
Mening nr: 43210
Datum: 29-09-2008
Mevr. Resie 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

De camping is eenvoudig, maar dat heeft zeker ook z'n charme. Vlak bij het water wat wil je nog meer. De jeugd treft elkaar bij de "ping-pong-tafel"en trekt later op de avond naar de rivier. Een rustige, gezellige camping . De eigenaars doen veel moeite om het iedereen naar de zin te maken en zijn zeer behulpzaam. Toen wij op zaterdagavond een dokter nodig hadden, liet de eigenaresse het restaurant even voor wat het was en ging gelijk bellen. Super! Wat het sanitair betreft: het was niet altijd even netjes, maar dat lag niet aan het schoonmaken, maar aan de gebruikers!
Mening nr: 42930
Datum: 08-09-2008
Mevr. Sabine Van Gendt 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

De Camping voldoet aan de basis normen ( Franse wel te verstaan). Bij aankomst was het onthaal vriendelijk en men gaf ons indien nodig bijkomende informatie ivm de streek. De geboekte chalet was schoongemaakt maar niet met de nodige zorg. Dit kan stukken beter. De inventaris is veel te beperkt.We hadden bv maar 1 koffie tas van aannemelijke grote. En de bakpan was echt veel te klein om voor 4 pers.in te bakken. De eigenaars moeten nog echt hun zaak beter gaan runnen wat met deze locatie en tal van mogelijkheiden kan deze camping een topper worden. De streek is gewoon prachtig en zo dicht bij het water. Een aanrader voor gezinnen met kinderen en voor wie van rust houd.
Mening nr: 39387
Datum: 01-07-2008
Mevr. digi-oma 
®  
april - juni 2008
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Op 15 mei hier aangekomen. Camping was dus al 6 weken open. Bij de receptie verwijzing naar snackbar waar een wat ouder Nederlands echtpaar de honeurs waarna omdat de eigenaren een dagje weg waren. Dat dagje bleek achteraf een week te zijn. Die week is het sanitair niet schoongemaakt en zo te zien de periode ervoor ook niet. Er stond een stoomreiniger buiten (in de regen) en die is niet van zijn plaats geweest, net zo min als het toiletpapier dat op de grond lag. Wastafels echt vies. Ook de zakken cement in het afwasgebouwtje werden alleen maar vochtiger. De afvalbakken stroomden over van de plastic zakken en etensresten. Kranen lekten, op de vloer kapotte tegels met scherpe randen. Wanneer de camping in het hoogseizoen vol is lijkt het sanitair me allerminst voldoende. De kampeerplekken zijn niet genummerd (ooit wel, (gezien de enkele stenen met nummers) Kleine hobbelige plaatsen. Overal afgebroken takken op de grond en met wat wind komt de rest ook naar beneden (erg veel dood hout in de bomen). Met name het deel onder de bomen ligt wat lager en bij een forse regenbui (meegemaakt) staat de hele camping blank. Her en der afval zoals oude vaten. De slagboom staat vaak dag en nacht open. De huurtenten stonden gewoon open zodat je het koelkastje en de bedden kon zien terwijl er toch wat dagen veel wind en regen is geweest. Ideaal voor kruipende en vliegende beestjes. Ook toen de eigenaren terug waren hing er regelmatig een bordje Ferme (gesloten) bij de receptie zodat eventuele nieuwe gasten hun heil verderop zochten. Een typisch Franse sfeertje kan ik waarderen, achterstallig onderhoud en rotzooi niet en in die mate ben ik het op de andere elf campings ook niet tegen gekomen. Ik heb begrepen dat deze camping een hoofdzakelijk Nederlandse bezetting heeft. in het seizoen. Van het treintje merk je niets. Pluspunten... schitterende gelegen in een bocht van de rivier en zowel Crest als Die goed bereikbaar. Ga ook eens het achterland in richting Col de la Machine en Pont en Royans.
Mening nr: 37805
Datum: 14-10-2007
Fam. van Leeuwen 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

De plek die wij hadden was geweldig, aan het water en heel groot, maar de toiletten waren oud en vies. De douches waren vies, als je nat wilde worden moest je tegen de vieze muur aan gaan staan, de straal was erg klein! Broodjes waren lekker. Je kunt een koelkast huren op de camping, erg makkelijk. Je zit 20 minuten van Die en van Crest af voor je boodschappen. De rivier is heerlijk ook voor de hond.
Mening nr: 37298
Datum: 06-09-2007
Mevr. Beatrix 

Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Mijn fotopagina is geupdate met foto's van de zomer van 2007. Ga hiervoor naar www.picturetrail.com/beatrixmetselaar.
Mening nr: 35704
Datum: 11-08-2007
Fam. Schreudering 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Leuke camping, met een heel gezellig, rommelig, ongedwongen frans sfeertje. Vriendelijke mensen die de hele dag druk in de weer zijn om het iedereen naar de zin te maken. Erg leuke animatie voor onze (oudere) kinderen: riviersurvival, bergklimmen, nachtkanoen, enz., enz. De oudere jeugd vermaakte zich 's avonds ook prima bij de rivier met een gezellig kampvuurtje dat oogluikend toegestaan werd. Een zwembad zou de pret nog meer verhogen. Restaurantje is erg gezellig en niet te duur, het brood is heerlijk! Elke dag vers gebakken!! Hartelijk aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze fijne vakantie!
Mening nr: 35017
Datum: 05-08-2007
Mevr. Jeanette Out 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 10|

Algemene beoordeling

Graag wil ik Nathalie & Francis & Beatrix & Tom & het erg leuke meisje bij het restaurant & de altijd lachende lieve mijnheer - soms is hij zelfs Chef van de BBQ ! & iedereen die ik vergeten ben, van harte bedanken voor al hun harde werk, hun zwaaitjes, hun lachjes, hun gesprekjes & vooral voor hun hart voor de zaak !! Wil je een camping in een prachtige omgeving, direct aan een heel erg mooie rivier, met een echt franse sfeer, maar toch nederlandse animatie & nederlandse vriendjes voor jouw kids ? ! This is the place to be ! Heerlijk frans rommelig - in de goede zin van het woord ! Heerlijk frans brood met altijd een extra glimlachje van de charmante Francis ! Ook al is het nog zo druk bij het restaurant, het blijft gezellig onder mooie bomen & het hard werkende meisje aldaar blijft altijd even leuk ! Beatrix & Tom verzorgen de animatie & mijn kids vonden ze geweldig !! De rivier blijft een bron van vermaak, dammetjes bouwen (alle mannen van 1 - 80 waren bezig !), zwemmen in de geweldige zwemkuil, of met het luchtbed van boven naar beneden glijden ! De omgeving is net zo mooi - zowaar nog mooier - als op het blaadje ! Op zondag is er markt in Saillans, voor de lavendel, de rieten manden, franse kaasjes & oliven, aardewerk & ga zo maar door ! Wij hebben een Stacaravan met een heerlijk terras gehuurd (O' Hara) & ik kan zeggen...het is leven als god in Frankrijk ! Ik mis het terassje met het uitzicht op de berg & de mooie bomen nu al !! Wij hadden ook onze twee honden mee ! Er werd nooit moeilijk gedaan over het zwemmen in de rivier of lekker onder de tafel liggen bij het restaurant ! Onze pup van 6 maanden had wel last van alle stenen, die van 3 vond het alleen maar geweldig ! Van het sanitair hebben wij geen gebruik gemaakt, daar kan ik niets over zeggen...maar ik geef Nathalie & Francis voor deze camping een dikke 10 ! Ik hoop niet, dat zij al te veel gaan aanpassen om de franse charme te veranderen in nederlandse efficientie ! Dikke kus & merci beaucoup !!! Liefs Jeanette
Mening nr: 34379
Datum: 28-07-2007
Fam. Gert Coenraads 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Na 12 uur gereden te hebben naar Nederland willen we eigenlijk allemaal direct weer terug naar Les Acacias. De animatie ( Beatrix en Tom ) was geweldig, de plaatsen prima, net als sanitair, de warme broodjes etc etc. Onze complimenten voor de heerlijke vakantie. Tot volgend jaar !!! Gert Miriam Kim Olivier Sterre Coenraads
Mening nr: 32194
Datum: 09-01-2007
Mevr. Fam. Peter 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

We komen al jaren met veel plezier op camping les acacias. We noemen het ons paradijs. Heerlijke vrije plekjes. Ontspannen Frans sfeertje. Gastvrije eigenaars. Mooie omgeving in provencaalse sfeer,waardoor tochtjes per fiets/auto of als wandelaars mogelijk zijn.We missen het zwembad niet met de stromende Drome voor de deur. Elk jaar loopt de stroming weer anders, wat altijd weer een verrassing is. Boven is een klein restaurant waar je tegen kleine prijs lekker kunt eten. Het is er rustig vooral in voor en na seizoen.
Mening nr: 31908
Datum: 07-12-2006
Mevr. Fam kromhout 
april - juni 2006
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Onze eerste kennismaking met toen nog Camp de bas was in 1989. Inmiddels is de naam veranderd in Les Acacias en sinds een paar jaar is de camping ook van eigenaar gewisseld die het naar onze mening geweldig doen. In de periode dat onze kinderen nog meegingen hebben we het er altijd prima naar ons zin gehad. Nu we in de 50+ categorie vallen zijn we er in het voor- of naseizoen te vinden. Het blijft voor ons de mooiste plek op aarde. Grote plaatsen met voor elk wat wils, zon of schaduw en direct aan de rivier. Je kunt er lekker eten voor weinig geld. Het sanitair is schoon en netjes. Af en toe valt de stroom uit maar dat valt onder het kopje "de charme van het kamperen". Tot volgend jaar we kijken er nu al naar uit.
Mening nr: 31904
Datum: 06-12-2006
Mevr. Justine 
april - juni 2006
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Fantastische camping voor mensen die van rust houden. Ik kom al jaren op de camping en heb het nog steeds uitstekend naar mijn zin. De laatste jaren, onder het bewind van de nieuwe eigenaren, is de camping er een stuk op vooruit gegaan. Tegenwoordig is het restaurant open en kan je er elke avond ongedwongen eten, tegen een zeer redelijke prijs. Het zit de eigenaren niet altijd mee, maar problemen worden altijd prettig opgelost. Een aanrader voor jong en oud, behalve als je van disco houdt. Ook jonge gezinnen met kleine kinderen kunnen zich hier kostlijk vermaken.

Campingtips in de buurt