Terug

Campings in Aisne

Aisne

Het departement Aisne ligt in het noorden van Frankrijk, in de regio Hauts-de-France. Het is bekend om zijn rijke historie en natuurpracht.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Aisne is het historische dorpje Saint-Quentin, dat bekend staat om zijn prachtige stadhuis en kathedraal. Verder is het departement rijk aan kastelen, zoals het indrukwekkende Château de Coucy, dat op een heuveltop is gelegen en biedt uitzicht over de hele omgeving.

Voor liefhebbers van de natuur is Aisne een waar paradijs, met onder andere het Nationaal Park van de Ardennes, dat bekend staat om zijn rijkdom aan flora en fauna. Ook is er het Nationaal Park van de Baie de Somme, waar je tijdens een wandeling of fietstocht de mooiste uitzichten kunt bewonderen.

Daarnaast is Aisne ook bekend om zijn wijngaarden en kaasboerderijen. Proef tijdens je verblijf zeker een glas wijn uit de regio en geniet van de lokale kaassoorten.

Een bezoek aan de stad Compiègne is ook zeker aan te raden. Hier vind je het koninklijk paleis van Compiègne, dat bekend staat om zijn prachtige tuinen en parken. Ook het museum van de Grandes Voitures is een aanrader, met zijn collectie van historische auto's.

Tot slot is het ook leuk om een bezoek te brengen aan een van de vele markten in Aisne, waar je kunt genieten van de lokale producten en sfeer. Proef bijvoorbeeld de heerlijke champagne uit de regio en neem een paar stukken kaas mee naar huis als souvenir.

In het departement Aisne is er dus voor ieder wat wils, van historie en kunst tot natuur en culinaire hoogtepunten. Je kunt hier heerlijk ontspannen en genieten van alles wat de regio te bieden heeft.