Terug

Campings in Picardie

Campings in Picardie

De regio Picardie in Frankrijk is een prachtige regio die rijk is aan natuur, geschiedenis en culturele bezienswaardigheden. Het is gelegen in het noorden van Frankrijk en grenst aan de regio's Champagne-Ardenne en Haute-Normandie.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de regio Picardie is het historische stadje Amiens. De stad is bekend om haar indrukwekkende kathedraal, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De kathedraal is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en biedt een adembenemend uitzicht over de stad.

Ook is de regio rijk aan natuur, met veel bossen, meren en rivieren. Er zijn verschillende nationale parken waar je kunt genieten van de prachtige natuur, zoals het Parc Naturel Régional de l'Avesnois en het Parc Naturel Régional de la Haute-Somme.

Er zijn ook tal van musea en kastelen te bezoeken in de regio Picardie, zoals het Musée des Beaux-Arts in Amiens en het Château de Coucy.

Als je op zoek bent naar een leuke camping in de regio Picardie, dan zijn er verschillende opties. Zo zijn er campings met zwembaden, restaurants en activiteiten voor kinderen. Er zijn ook rustieke campings waar je kunt genieten van de rust en de natuur.

Een voorbeeld van een populaire camping in de regio Picardie is Camping Le Val de Sambre, gelegen in het pittoreske dorpje Sambreville. De camping biedt verschillende accommodaties, zoals tenten, caravans en stacaravans. Er is ook een zwembad, een speeltuin en een bar-restaurant op het terrein.

Al met al biedt de regio Picardie veel te bieden voor toeristen, van historische bezienswaardigheden tot prachtige natuur en leuke campings. Het is zeker een bezoek waard als je op zoek bent naar een avontuurlijke en cultureel rijke vakantie.