Terug

Campings in Aude

Aude

Het departement Aude in Frankrijk is een prachtige bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar historie, cultuur en natuur. Het is gelegen in de regio Languedoc-Roussillon en biedt een divers aanbod aan bezienswaardigheden en activiteiten.

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Aude is het kasteel van Carcassonne. Dit imposante kasteel is een van de best bewaarde middeleeuwse citadellen in Europa en biedt een unieke kijk op de geschiedenis van de regio.

Een andere must-see in het departement Aude is de Cathar Castles Route. Deze route leidt langs verschillende kastelen die tijdens de Cathar-periode werden gebouwd, waaronder het kasteel van Peyrepertuse en het kasteel van Queribus.

Voor liefhebbers van natuur is het departement Aude ook een perfecte bestemming. Zo kunt u bijvoorbeeld het natuurgebied van de Haut-Languedoc bezoeken, dat bekend staat om zijn prachtige landschappen en uitgestrekte bossen.

Er zijn ook verschillende leuke steden en dorpen om te bezoeken in het departement Aude, zoals Limoux, bekend om zijn wijnen, en Narbonne, met zijn prachtige Romeinse overblijfselen.

Voor degenen die graag kamperen, zijn er verschillende mooie campings in het departement Aude. Een aanbevolen optie is Camping La Pommeraie, gelegen aan de oevers van de rivier de l'Aude. Deze camping biedt zowel stacaravans als kampeerplaatsen en heeft een zwembad, speeltuin en restaurant op het terrein.

In het kort biedt het departement Aude een rijke en diverse bestemming voor toeristen, met prachtige bezienswaardigheden, natuur en leuke steden en dorpen om te verkennen. Het is zeker een bezoek waard voor wie van cultuur en natuur houdt.