Terug

Campings in Bouches du Rhône

Bouches du Rhône

Het departement Bouches du Rhône ligt in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur in het zuiden van Frankrijk en is één van de populairste toeristische bestemmingen van het land. De streek is beroemd om haar prachtige mediterrane kustlijn, pittoreske dorpjes, ruige bergen en uitgestrekte wijnvelden.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het departement is de historische stad Marseille, gelegen aan de Middellandse Zee. De oudste stad van Frankrijk biedt een rijke geschiedenis, prachtige boulevards en interessante musea zoals het MuCEM (Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée). Ook kun je in Marseille genieten van de lokale Provençaalse keuken en de vele markten en winkeltjes bezoeken.

Een andere bekende stad in het departement is Aix-en-Provence, bekend om haar rijke kunst- en cultuurgeschiedenis. Hier kun je bijvoorbeeld het atelier bezoeken van de beroemde schilder Paul Cézanne of een wandeling maken door de oude stad met haar prachtige fonteinen en mooie gebouwen.

Verder is het departement ook bekend om haar prachtige natuurgebieden, zoals het Nationaal Park Calanques. Dit park ligt langs de kust en biedt een adembenemend uitzicht op de blauwe Middellandse Zee en de witte kliffen. Het is een perfecte plek om te wandelen, te zwemmen of te kanoën.

Als je op zoek bent naar rust en ontspanning, kun je ook terecht op één van de vele kampeerterreinen in het departement. Er zijn kampeerplaatsen te vinden in bijna alle dorpen en steden, vaak met voorzieningen zoals sanitair, elektriciteit en een zwembad. Er zijn ook verschillende kleinere, rustig gelegen kampeerterreinen in de natuur, zoals bijvoorbeeld Camping Les Ramades in het dorpje Meyrargues.

In het departement Bouches du Rhône is genoeg te zien en te doen voor elk type toerist. Of je nu op zoek bent naar historie, cultuur, natuur of zon, zee en strand, dit departement heeft het allemaal.