Terug

Campings in Cantal

Cantal

Het departement Cantal ligt in het hart van Frankrijk, in de regio Auvergne. Het is een prachtig gebied met een rijke historie en een adembenemende natuur.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Cantal is het kasteel van Polignac. Dit indrukwekkende kasteel dateert uit de 14e eeuw en staat op een hoge rots boven het dorp Polignac. Vanuit het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Ook is het bezoeken van het natuurreservaat Puy Mary zeker een aanrader. Dit natuurreservaat ligt op een hoogte van 1.400 meter en is het grootste natuurreservaat van de regio. Hier kun je genieten van de prachtige natuur en talloze wandelingen maken.

Een andere bezienswaardigheid is het dorp Aurillac, dat bekend staat om zijn historische gebouwen en gezellige marktplein. Ook is het leuk om een bezoek te brengen aan de St. Geraud Abbey, een oude abdij uit de 10e eeuw.

Voor liefhebbers van kamperen is Cantal ook een goede keuze. Er zijn talloze kampeerterreinen te vinden in de omgeving, waaronder Camping Le Chateau de Polignac en Camping La Plaine. Ook zijn er veel mooie campingplaatsen te vinden in de natuur, zoals Camping Les Gorges du Cère en Camping Le Lac de Lavalette.

Kortom, Cantal is een prachtig departement met veel te bieden voor toeristen. Van historische bezienswaardigheden tot prachtige natuur en gezellige kampeerterreinen, er is voor ieder wat wils.