Terug

Campings in Auvergne

Campings in Auvergne

De regio Auvergne is een prachtige bestemming voor een vakantie in Frankrijk. Gelegen in het hart van het land, biedt de regio een grote verscheidenheid aan natuur, cultuur en historie.

De Auvergne staat bekend om haar prachtige natuur, met hoge bergen, groene valleien en meren. Een van de hoogtepunten van de regio is het Nationaal Park des Volcans d'Auvergne, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de vulkanen en kunt wandelen langs de uitgestrekte heidevelden en bossen.

Ook is de Auvergne bekend om haar historische steden en dorpen, waaronder de kleurrijke stad Clermont-Ferrand, bekend om haar grote kathedraal en haar volkskoren. Andere bezienswaardigheden in de regio zijn de kastelen van de Loire-vallei, de grotten van de Velay en de thermen van Vichy.

Als je op zoek bent naar een leuke camping in de Auvergne, dan heb je keuze genoeg. Er zijn talloze campings te vinden in de regio, variërend van kleine, rustige campings tot grote, volledig uitgeruste resorts. Sommige campings zijn gelegen in het hart van de natuur, terwijl andere zich bevinden op korte afstand van de steden en dorpen.

Een populaire camping in de Auvergne is de Camping du Puy-en-Velay, gelegen in de stad Le Puy-en-Velay. Deze camping biedt allerlei voorzieningen, zoals zwembaden, kinderanimatie en een restaurant. Ook is de camping ideaal gelegen voor het maken van wandelingen in de omgeving.

Een andere aanrader is de Camping de la Forêt, gelegen in het bosrijke gebied van de Auvergne. Deze camping biedt ruime staanplaatsen en is geschikt voor tenten, caravans en campers. Ook is er een zwembad, speeltuin en een restaurant aanwezig.

In de Auvergne zijn dus talloze campings te vinden, voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een rustige camping in de natuur of naar een volledig uitgeruste resort, in de Auvergne vind je het allemaal.