Terug

Campings in Doubs

Doubs

Het departement Doubs is gelegen in het oosten van Frankrijk, aan de grens met Zwitserland. Het is een gebied met prachtige natuur, historische steden en dorpen en lekker eten en drinken.

Een van de hoogtepunten van het departement is de stad Besançon, die bekend staat om haar imposante citadel, die is gebouwd door Vauban, de grootste militaire ingenieur uit de 17e eeuw. Vanaf de citadel heb je een prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Doubs. Ook is er een mooie kathedraal en een prachtig oud stadhuis.

Een andere bezienswaardigheid in het departement is het museum van de horloge-industrie in Morteau. Hier kun je zien hoe horloges worden gemaakt en er is ook een tentoonstelling van antieke horloges.

Als je van natuur houdt, is het departement Doubs ook een goede plek om te bezoeken. Er zijn veel wandel- en fietsroutes, zoals de "Grande Traversée du Jura", die je langs de mooiste plekjes van het departement leidt. Ook kun je genieten van de natuur in de "Parc Naturel Régional du Haut-Jura", waar je kunt wandelen, mountainbiken en paardrijden.

Voor liefhebbers van outdooractiviteiten is er ook de "Aventure Parc" in Ornans, waar je kunt klimmen, via ferrata's lopen en abseilen.

Er zijn ook verschillende kampeerplaatsen in het departement Doubs, waaronder de "Camping du Val de Loue" in Orchamps-Vennes, die beschikt over comfortabele stacaravans en chalets en een mooi zwembad.

In het departement Doubs kun je ook genieten van de lekkerste specialiteiten uit de streek, zoals de "Croûte aux Morilles", een hartige taart met morilles, en de "Gougère", een soort kaasgebak. Proef ook zeker de wijnen uit de Jura-streek, zoals de "Arbois" en de "Côtes du Jura".

In het departement Doubs is dus genoeg te doen voor een leuke vakantie, of je nu van cultuur, natuur of lekker eten en drinken houdt.