Terug

Campings in Eure

Eure

Het departement Eure bevindt zich in het noordwesten van Frankrijk, in de regio Normandië. Het gebied is bekend om zijn prachtige landschappen, waaronder de Normandische kust, de groene valleien en de bossen.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het departement Eure is de kathedraal van Rouen, die gebouwd is in de 14e eeuw en bekend staat om zijn mooie gotische architectuur. Ook is het beroemde klooster Abbaye du Mont-Saint-Michel, gelegen op een rotsachtig eiland in de Baai van Mont-Saint-Michel, zeker een bezoek waard.

Voor liefhebbers van natuur is het departement Eure ook een ideale bestemming, met talloze natuurgebieden om te verkennen. Zo kunt u wandelingen maken in het natuurreservaat Forêt d'Eawy, of fietstochten maken door de Vallei van de Seine.

Er zijn ook talloze mogelijkheden om te kamperen in het departement Eure, met campings in de buurt van de kust, in de valleien of in de bossen. Een aanrader is Camping Les Peupliers, gelegen aan de rivier de Seine, met een prachtig zwembad en tal van activiteiten voor jong en oud.

In het departement Eure kunt u ook genieten van de lokale gastronomie, met specialiteiten zoals de beroemde Normandische appeltaart en de cider uit de regio. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de lokale markten, waar u kunt genieten van verse producten en lokale lekkernijen.

Kortom, het departement Eure is een ideale bestemming voor iedereen die op zoek is naar een afwisselende vakantie met prachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en lekkere gastronomie.