Sluiten

Capfun Camping Fumades in Allègre-les-Fumades

Capfun Camping Fumades

Camping Les Fumades strekt zich over 4 hectaren uit en vormt met zijn verrassende décor een ware oase midden in het kuuroord. De kruidige geuren van de Provence en het gezang van de krekels worden op de wind gedragen, bananenpalmen ritselen, muren in zachte okertinten steken af tegen een felblauwe lucht en op de achtergrond klinkt het verfrissende geklater van de fonteinen op de met blauwe mozaïeken gedecoreerde patio...

4-sterren Camping Les Fumades is als een prachtige zuidelijke tuin, met een rijke exotische vegetatie, en met onverwachte hoekjes waar de architectuur, de planten en het water een perfecte harmonie vormen.

Capfun Camping Fumades ★★★★
Le Fumades
30500 - Allègre-les-Fumades
Frankrijk
Departement: Gard
Tel: +33 466248078
Afstand vanaf Utrecht: 1129 km,
waarvan 1052 km snelweg.
GPS coördinaten: 44.18528 / 4.22833
(44° 11' 7.0'' N    4° 13' 42.0'' O)
Aantal plaatsen: 253  / Hoogte: 136 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Waterpark Waterglijbaan Waterspeeltuin Rivier Overdektzwembad Verwarmd zwembad Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan
Capfun Camping Fumades
Laatste mening

Algemene beoordeling

in meivakantie lekker rustig en MH betaalbaar

niet direct aan leuke wandelroutes (GR)

Franse camping met dito slag. Franceloc zorgt wel voor leuke zwembaden en speelkastelen over het parc. Service was zeer correct en goed. Zo ging ik melden bij de receptie, dat het gas op was en voordat ik terug gelopen was naar onze MH, stond men de flessen al te vervangen. Ook het stokbrood, wat te bestelllen was, is zeer lekker en ook de volgende dag nog eetbaar.
Fam. de wert - eindhoven  07-05-2016
Plaats mening
Mening nr: 64925
Datum: 07-05-2016
Fam. de wert - eindhoven 
april - juni 2016
Gezin met (jonge) kind(eren)
Algemene indruk: 7| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 7| Comfort: 7| Leiding van camping: 8| Omgeving: 8| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

in meivakantie lekker rustig en MH betaalbaar

niet direct aan leuke wandelroutes (GR)

Franse camping met dito slag. Franceloc zorgt wel voor leuke zwembaden en speelkastelen over het parc. Service was zeer correct en goed. Zo ging ik melden bij de receptie, dat het gas op was en voordat ik terug gelopen was naar onze MH, stond men de flessen al te vervangen. Ook het stokbrood, wat te bestelllen was, is zeer lekker en ook de volgende dag nog eetbaar.
Mening nr: 59463
Datum: 24-07-2013
Mevr. Corine 
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Dit is een hele leuke camping voor groot en klein. Er is een mooi zwembad, daar wordt nog wel eens het handdoekjes - leggen toegepast, maar soms is er een controle en dan worden alle handdoeken die niet bezet zijn op een hoop gegooid, en terecht. Er wordt de hele dag iets georganiseerd, dit is meestal in het Frans. En 's avonds is er live muziek, disco, schuimparty, hypnoseshow en nog veel meer. Om 24 uur is het echt stil, dat is prima! De jongeren vinden elkaar vaak bij de voetbalkooi of op een andere plek. In de omgeving ook heel veel te zien: watervallen van Sautadet, stroomtrein bij Anduze, markten, leuke dorpjes, gorges d'ardeche, dagje middelandse zee, en nog veel meer. Camargue is mooi, maar ga niet met zo'n rondvaartboot mee, je ziet bijna niks, heb geen flamingo's gezien en ook maar weinig paarden. Het is inderdaad een heel goed idee om de vvv te bezoeken, zit echt heel dichtbij. Mobilhome was een Habana, was wel wat verouderd, slapen was een drama op een bed waarbij je de spiralen in je rug voelt prikken en het bed kraakt wanneer je je teen beweegt, maar ook daar hebben we ons aan aangepast. Ook de plek (M06) was niet bijzonder, uitzicht op de voorstaande mobilhome. Het is een camping waar ik zeker nog wel eens naar terug wil, in de omgeving is nog genoeg te zien. Ook kan ik zeker deze camping aan anderen adviseren.
Mening nr: 59224
Datum: 08-07-2013
Fam. Els Hout 
april - juni 2013
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Eind juni/ begin juli met onze tent een week op deze camping gestaan. De camping was ruimer en groter dan verwacht evenals onze plek, daar had nog een tent bijgepast! In Juni was het op de camping heerlijk rustig met betrekkelijk weinig animatie en disco avonden. aan het zwembad was het rustig en de wifi werkte goed. In juli (toen de schoolvakanties begonnen) werd het veel drukker en minder rustig, zelfs achteraan op de camping waren de disco muziek en de animatrices te horen. Het personeel bij de receptie en de bar was vriendelijk. De douches van het achterste sanitairgebouw zijn niet te regelen wat jammer was aangezien het water erg warm was om mee te beginnen. De toiletten konden niet tweemaal kort achter elkaar worden doorgetrokken waardoor we regelmatig de "boodschappen" van de bezoekers voor ons in de pot aantroffen... Voor een 4 sterren camping vind ik dat onacceptabel. Het restaurant bood gevarieerd eten (ook afhaal mogelijkheid) maar helaas werd alle vlees erg zwart gebakken.
Mening nr: 53903
Datum: 01-08-2011
Fam. Cornelisse 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij waren in juli 2 weken op deze camping met tenten en hadden een mooie grote rustige plek achteraan op de camping. Plekken zijn goed aangelegd, zodat bij een hevige regenbui de lager gelegen plekken niet onderlopen. Prettige camping, geen massa toerisme. Receptie spreekt goed Engels. Mooi zwembad. Sanitair is wat verouderd en aantal wc's is m.i. klein t.o.v. het aantal gasten. Goede en voldoende douches. 2 keer een dansfeest bij een restaurant in de buurt waarbij de muziek duidelijk hoorbaar doorging tot 0.30-1.00uur s' nachts. Camping beschikt over WiFi, maar was regelmatig overbelast. Onze kinderen hebben zich prima vermaakt met andere Nederlands en Belgische kinderen. Meeste Nederlands sprekende kinderen waren jonger dan 16. Enkele dagen per week rijdt er een bus naar een discotheek in de buurt.
Mening nr: 52506
Datum: 20-12-2010
Fam. Renders 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 9|

Algemene beoordeling

Mooie camping, prachtig zwembad, 's avonds muziek, na 23.30 stil. 's Nachts heel rustig op de camping. Mobilhome schoon, beetje krap, maar je leeft toch veel buiten en we hadden een mooie veranda met overkapping. Afhaaleten matig, tennisbaan ?5,- per uur, gratis rackets lenen. Camping ligt wat afgelegen. Kinderen (tweeling van 14 jaar) willen volgend jaar weer terug!!
Mening nr: 51446
Datum: 23-08-2010
Fam. Marian 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Wij hadden een mooi grote plaats met veel schaduw. Helaas wel naast het sanitairgebouw. Het sanitairgebouw is schandalig voor een 4 sterren camping. En over de 'schoonmaak' maar gezwegen. Met hetzelfde doekje even over de bril en de rest van het gebouw. De vloeren natmaken met koud water en droogtrekken en ze hadden waren weer klaar. Deuren en muren zaten 2 weken lang onder dezelfde smurrie. Heb bij de Carrefour een paar pakken saniatairdoekjes gekocht om in elk gaval zelf nog fris te plassen. In het afwashok lauw water en een prullenbak die kapot was. Ach ja, zak erin klaar. Verder is er tot s'avonds laat veel rumoer op de camping en geen controle hierop. Om 3, 4 uur s'nachts kwamen er nog groepen lallende jongeren terug van de dancing net buiten de camping. Het zwembad is mooi met leuke glijbanen. Het bedje bezet houden met je handdoek en intussen andere dingen gaan doen is erg irritant. Hier wordt niets van gezegd, maar als je met een schuimrubber balletje wil overgooien is dit gelijk verboden. Gelukkig hebben we mooi weer gehad en is de omgeving mooi, maar de camping was niet wat ik me ervan had voorgesteld helaas.
Mening nr: 51252
Datum: 18-08-2010
Dhr. jos 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben hier met ons gezin een geweldige vakantie gehad. Op de camping ziet alles er goed verzorgd uit, en het personeel is erg vriendelijk. Ook is er regelmatig animatie. In de omgeving is ook veel te zien en te doen. Een aanrader is Avignon, een hele mooie stad. Kortom een leuke camping in een mooie omgeving!!!!
Mening nr: 50478
Datum: 07-08-2010
Mevr. Ingrid Elgersma 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Leuke camping. Mooie schaduwplekken. Heerlijk zwembad met prachtige glijbanen voor de kinderen. Prima vakantie gehad op deze camping.
Mening nr: 50310
Datum: 04-08-2010
Fam. m.doll 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij zijn net terug na 3 weken op deze camping in juli. Het wordt redelijk allemaal schoon gemaakt maar het sanitair is wel degelijk aan vernieuwing toe. Mooie grote beschutte plaatsen en we hebben een leuke vakantie hier gehad. Weer was ook fantastisch.
Mening nr: 49474
Datum: 29-06-2010
Fam. m.doll 
juli - augustus 2010

Algemene beoordeling

Wij hebben ook online gebook en betaald ook via de visa met het bookingsformulier. Ook na wat heen en weer gebeld zou er niets zijn over gemaakt (volgens de camping). Toen ook via buitenlandse betaling met mijn bank betaald en de visa gebeld om het geld terug te boeken, want het was wel afgeschreven. Binnen 2 weken een mailtje v.d. camping gekregen, dat de boekingen in het begin van het jaar via een andere camping werden gedaan en die hadden wel het geld geind maar blijkbaar niet de camping hier over ingelicht. Het voorschot is nu van het restantbedrag afgetrokken en we hopen in juli een mooie vakantie hier te hebben.
Mening nr: 49370
Datum: 20-06-2010
Mevr. Ingrid Elgersma 
juli - augustus 2010

Algemene beoordeling

Over de camping zelf nog geen mening, want we gaan pas in juli, maar even in reactie op de meneer Hub: Ook wij hebben gereserveerd via internet en de aanbetaling (ergens in januari) ging prima. Bij het betalen van het restantbedrag ging het ook mis... We kregen wel een mailtje van de camping dat het niet gelukt was, maar veel verder kwamen we na een aantal mails van onze kant en telefoongesprekken over en weer in eerste instantie niet. Uiteindelijk hebben we het bedrag nu maar via de bank overgemaakt. We gaan er gezien de reacties van de mensen die de camping al bezocht hebben dat het nu helemaal goed gaat komen, maar het begin was niet helemaal vlekkeloos.
Mening nr: 49312
Datum: 15-06-2010
Dhr. hub 
juli - augustus 2010

Algemene beoordeling

Online gereserveerd.Kregen alsmaar geen bevestiging; uiteindelijk navraag bij Visa leerde ons dat betaling niet gelukt was. Was toch een kleine moeite van de camping geweest om dit even via de mail door te geven?
Mening nr: 49088
Datum: 10-05-2010
Fam. Fam. Bos (Herma) 
®  
april - juni 2010
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

De meivakantie hier doorgebracht. Ondanks de slechte weerberichten is het zeker niet tegengevallen. Via de camping een mobilhome gehuurd. Camping met overwegend (mooie en goede) mobilhome's. Staan wel behoorlijk op elkaar. Inventaris laat weleens wat te wensen over maar fijn uitgerust met grote koelkast met behoorlijk vriesgedeelte en magnetron. Camping doet heel natuurlijk aan. Veel bomen en groen. We hebben genoten van het geweldig zwembad complex; 1 bad overdekt, glijbanen, 2 buitenbaden en jaccuzi's Camping ligt centraal voor heel veel uitstapjes in de omgeving. Boodschappen in Ales of St. Ambroix, gemakkelijk naar toe te rijden. Receptie en campingwinkel met brooddepot (prima brood) waren open, restaurant en bar waren nog gesloten. Ze waren de camping nog volop aan het klaar maken .We hebben hier 8 dagen genoten. Het is ons wel een raadsel waarom deze camping in de zomer zo duur moet zijn.
Mening nr: 47756
Datum: 02-09-2009
Mevr. Corine 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 9|

Algemene beoordeling

Mooie camping met veel vertier wat inderdaad pas om 21.30 begint, maar ook stipt om 24.00 uur stopt. Wij stonden erg dicht bij deze activiteiten, maar hebben het niet als storend ervaren. Verder is er veel te zien in de omgeving: Nimes, Avignon, Uzes, Pont du Gard, Pont d'Arc, Uzes, Ales, Haribo museum, Roque sur Ceze (watervallen, erg mooi!). Kortom, je zult je niet vervelen! Op de camping werd er ook voldoende georganiseerd overdag; weliswaar veelal in het Frans, maarja, je bent dan ook in Frankrijk op vakantie en had anders in Nederland moeten blijven vind ik persoonlijk. Het winkeltje kan er mee door; stokbrood vond ik erg tegenvallen vergeleken met vorige campings, maar onderweg zijn er voldoende bakkers te vinden. Zwembad was helemaal goed en het avondzwemmen op de zondagavond was ook erg leuk. De plekken hadden voldoende privacy en ik had het idee dat de plekken voor tent/caravans ook best ruim waren. Wij vinden het wel een aanrader!
Mening nr: 47242
Datum: 22-08-2009
Mevr. Yolanda 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Erg belangrijk om toch nog even te vermelden, de animatie begint pas rond half 10 en dat kan behoorlijk luidruchtig zijn. Zeker wanneer je met wat jongeren kinderen bent, is het slapen gaan voor middernacht eerder regel dan uitzondering.
Mening nr: 47241
Datum: 22-08-2009
Mevr. Yolanda 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij zijn in augustus 3 weken met onze vouwwagen op de camping geweest, mooie grote schaduwrijke plekken, zeker nodig gezien de temperatuur, in de laatste week zelfs rond de 40 graden. Prachtig zwembad. Gelukkig mag er niet gerookt worden. Ook geen lange zwembroeken zijn toegestaan geen eten en drinken. er zijn veel wespen maar daar heb je geen last van. De badmeesters zijn erg streng rondom de glijbanen, en dat is maar goed ook. Nadeel is wel handdoeken s'morgens op de ligbedden neerleggen. Veel te doen voor de kids, 's-morgens franse kidsclub en 's-middags nederlands. Veel gezamelijke kinderactiviteiten voor jong en oud, olympische spelen, jeu de boules. Laatste sanitairgebouw netjes schoon gemaakt, voldoende douches, en toiletten zelfs wc papier. Mooie ruimte voor een handwasje. Altijd warm water ook voor de douche. Voor de boodschappen moet je inderdaad een kwartiertje rijden naar St. Ambroix, maar dat is goed te doen. je kunt ook naar Ales is iets langer rijden. Zelfs in de campingwinkel kun je je boodschappen doen geen extreme hoge prijzen. Brood moet je bestellen voor de volgende ochtend ligt dan netjes voor je klaar. Leuk terras, goed restaurant. In de omgeving genoeg te doen. Veel marktjes..en festivals. Aanrader is echt Uzes super leuk dorp. Haribo is te doen watervallen zijn ook erg mooi. Pond du Gard fantastisch, vallon pond d árc ligt op een ruim half uur. Al met al een erg leuke camping.
Mening nr: 44425
Datum: 11-05-2009
Fam. Ingrid Schouten 
april - juni 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij zijn net terug van een weekje genieten in de meivakantie. Schitterend weer, en niet heel druk dus voor onze kinderen was het zwembad geweldig en de glijbanen ook! Receptie was vriendelijk en behulpzaam. Mobilhome was super, netjes ingericht en met magnetron etc. Keukenuitrusting (kookgerei en bestek) was minimaal wat soms wat lastig was. Wij hadden een mobilhome met veranda, wat erg prettig was. Boodschappen is inderdaad verder rijden, echter de campingwinkel heeft zelfs in het voorseizoen in geval van nood genoeg! (is kleine supermarkt) We hebben een erg leuke week gehad!
Mening nr: 41996
Datum: 17-08-2008
Mevr. Monique 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Wij zijn in juli/augustus 3 weken op deze camping geweest. Via Easycamp geboekt en in een stacaravan gezeten. Toen wij aankwamen wel even wennen want bij de receptie stuurde ze ons door en moesten wij bordjes volgen van Easycamp. Daar moesten wij bij een tent ons melden bij Keith en Iris. Hij fietste voor naar onze caravan en in eerste instantie schrokken wij van de plek van onze caravan, godszijdank hadden wij de achterste want er staan er gewoon 3 achter elkaar op een rij en overal naast je en om je heen caravans hutje mutje. Het staat ook erg scheef op een heuvel dus opletten hoe je gaat zitten. Ik moet zeggen hoe langer wij er waren dat we het toch prima bij onze caravan hebben gehad. Er stond een partytent bij en dat was echt ideaal. Een paar keer een paar spatjes regen gehad en wij konden gewoon onder de partytent blijven zitten, onze buren hadden die niet en moesten naar binnen rennen. We hebben gelukkig op die paar spatjes regen na 3 weken prachtig en ook zeer warm weer gehad, de laatste week constant temperaturen boven de 30 graden. We hebben onwijs veel gedaan en bezocht, de omgeving is zo prachtig daar dat blijf je keer op keer mooi vinden. Wij zijn uiteraard naar de Pont du Gard geweest, naar Nimes (vonden wij tegenvallen), naar Aigues Mortes (boottocht gemaakt), naar de krokodillenfarm in Pierrelatte (bloedheet binnen wel leuk), naar het Haribo-snoepmuseum in Uzes, naar La Roque sur Ceze echt prachtig daar met al die rotsen en watervallen echt een aanrader! Kortom er is zoveel te bezichtigen je komt tijd tekort. Het zwembad was heerlijk om bij te liggen, ondanks dat het er stikte van de wespen had je daar helemaal geen last van. Wel deden de tegels ontzettend pijn aan je voeten. De glijbanen (die eindigen in een soort "waterbak") vonden onze kinderen van 10 en 5 jaar prachtig! Je moet wel mazzel hebben met een ligstoel want mensen leggen allemaal 's ochtends vroeg hun handdoeken al neer op bedden. Mijn zoon heeft dat ook 1 keer geprobeerd en toen hij wegliep zag hij de "badmeester" ze er alweer afgooien erg raar want 3 vrouwen die de badmeester een zoen gaven mochten hun handdoeken wel laten liggen terwijl ze weer weggingen maar dit ter zijde. Onze buren legden ook elke ochtend hun handdoeken al neer en die zijn nooit weggehaald dus misschien pure pech die dag? De wc's bij het zwembad zijn echt heel vies bah ik heb zelfs een keer een drol met wc-papier van de grond moeten rapen. De pizza's en patat die je daar kan halen zijn ook wel goed te eten. Wel hoor je tot zeker 's avonds een uur of 23.45 uur harde muziek van allerlei dingen die georganiseerd werden (karaoke, disco, playbackshow etc.) maar dat mocht de pret niet drukken. Al met al kijken wij terug op een hele fijne/leuke vakantie en kregen wij hoe langer wij op de camping waren het steeds meer naar ons zin en gaan wij misschien zelfs volgend jaar wel weer terug naar deze camping. Er zijn veel Fransen, ook wat Engelsen en Nederlanders. In ieder geval qua omgeving raad ik echt iedereen aan hierheen te gaan het is en blijft echt prachtig!! De omgeving zoeken wij zeker volgend jaar weer op!!!!
Mening nr: 41979
Datum: 17-08-2008
Mevr. Sandra 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een erge leuke camping, normaal gaan wij 's avonds op een camping niet naar de georg. dingen maar hier was het gewoon erg leuk, veel te doen voor de kinderen en jeugd! Sanitair is wel aan vernieuwing toe maar werd goed schoongehouden, helaas voor de dames, zodra ze wegwaren werd het door de campinggasten weer smerig gemaakt. Zwembad is leuk en de omgeving geweldig, wil je lekker winkelen is Nimes en Avignon een aanrader (ook voor de cultuurliefhebbers) over het algemeen ruime plekken, maarw ij hebben 2 avonden regen meegemaakt (van de 21 nachten) de meeste plekken stonden blank. Ps. dit is echt een franse camping, met ook Engelsen en Nederlanders natuurlijk.
Mening nr: 38537
Datum: 17-02-2008
Fam. van Deelen 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Hoi, Wij zijn op deze camping geweest met 2 stellen met kinderen in leeftijd van 8 ,5 en 4 jaar. Hebben ons prima geamuseerd. hadden zelf caravan bij en stonden achetraan op de camping, de ligging was prachtig. Jammer dat de animatie s,avonds wat laat begon en meestal hetzelfde...ook prima jeu de boules banen. Ook goed geregeld was dat je schoenen voor zwembad uit moest doen en ook roken was buiten het zwembad. Had je een plaats en bleef je liggen , terwijl man even wegging, kreeg je meteen commentaar van badmeester dat ik de stoelen niet bezet kon houden??. jammer was wel dat het ijscowinkeltje vaak dicht was met het hete weer en dan betaalde je ook nog erg veel geld voor. In de buurt erg veel te doen en erg mooi. Aanraders zijn: * Vallon pont D,Arc en ook daarom heen rijden en kanoen natuurlijk. * cascades du sautadet, erg prachtig, heerlijk zwemwater en indrukwekkend. * Zwemmen in de Ceze richting mejannes le clap. Moeilijk te vinden als je geen tomtom hebt, maar het was de moeite waard dit via een zandweg te vinden en er was maar een ander stel en voor de rest niemand......erg mooi en dat omdat wij een folder van het vvv kantoor hadden gehad en daar wilden we wel heen. * De stad Nimes met zijn romeinse arena is ook de moeite waard, net zoals omliggende dorpjes. * Anduze, met het treintje heen en weer. Wij hebben gewoon een heerlijke vakantie gehad en in 2008 gaan we weer naar een Franceloc camping toe ( Domaine d, Imbours) ligt boven Valon pont D ,arc. Groetjes familie van Deelen

Campingtips in de buurt