Terug

Campings in Haut Rhin

Haut Rhin

Het departement Haut Rhin bevindt zich in het oosten van Frankrijk, in de regio Grand Est. Het grenst aan Duitsland en Zwitserland en is daardoor de ideale bestemming voor een cultureel en natuurrijke vakantie.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Haut Rhin is het kasteel van Haut-Koenigsbourg. Dit prachtige kasteel is gebouwd op een bergtop en biedt een adembenemend uitzicht over de omgeving. Het kasteel is te bezoeken van april tot oktober en biedt rondleidingen in het Frans, Duits en Engels.

Ook de stad Mulhouse is een bezoek waard. Hier bevindt zich het Cité de l'Automobile, het grootste museum voor auto's ter wereld. Hier kun je meer dan 400 auto's bewonderen, van oude klassiekers tot moderne sportwagens.

Andere leuke uitstapjes in Haut Rhin zijn het Musée de l'Impression sur Etoffes in Mulhouse, waar je alles kunt leren over de geschiedenis van de stoffenindustrie, en het Parc Zoologique et Botanique de Mulhouse, een groot dieren- en plantenpark.

Voor wie op zoek is naar rust en natuur, is Haut Rhin ook een geweldige bestemming. Er zijn verschillende kampeerterreinen in de omgeving, zoals het Camping de la Vallée in Mulhouse, waar je kunt genieten van de prachtige Franse landschap en de rivier de Ill.

In de zomermaanden zijn er ook tal van outdoor activiteiten te doen, zoals wandelen, fietsen en kanoën. Probeer ook zeker eens de wijnroute van Haut Rhin, waarbij je langs de prachtige wijngaarden van de regio kunt rijden.

Met al deze prachtige bezienswaardigheden en activiteiten is Haut Rhin een uitstekende bestemming voor een vakantie vol cultuur, natuur en ontspanning.