Terug

Campings in Alsace

Campings in Alsace

De regio Alsace ligt in het oosten van Frankrijk, aan de grens met Duitsland. De regio is beroemd om haar prachtige wijngebieden, historische stadjes en natuurschoon.

Een bezoek aan de stad Colmar is een must als je naar Alsace gaat. De stad heeft een prachtig oud centrum met historische gebouwen, geplaveide straatjes en prachtige bloemenweides. Colmar is ook bekend om zijn wijngaarden en wijnproeverijen, dus vergeet zeker niet een aantal wijnen te proeven tijdens je bezoek.

Een andere populaire stad in Alsace is Straatsburg, de hoofdstad van de regio. De stad heeft een rijk historisch verleden en is bekend om zijn prachtige gotische kathedraal en het Europees Parlement. Er zijn ook veel leuke musea en galerieën om te bezoeken, zoals het Centre Pompidou-Metz of het Musee d'Art Moderne et Contemporain.

Als je naar Alsace gaat, mag je ook zeker de Elzasische wijngaarden niet overslaan. De regio is bekend om haar kwalitatief hoogstaande wijnen, zoals de Riesling en Gewurztraminer. Er zijn veel wijnproeverijen en wijnhuizen om te bezoeken, waar je de kans hebt om de lokale wijnen te proeven en te leren over de productie ervan.

Als je op zoek bent naar een rustige vakantie, dan zijn de campings in Alsace een perfecte optie. Er zijn veel campings in de regio, die allemaal zijn gelegen in prachtige natuurgebieden. De meeste campings hebben ook een zwembad en andere faciliteiten voor vakantiegangers, zoals restaurants, speeltuinen en sportvelden. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie, kun je ook kiezen voor een glampacking camping, waar je in een luxe tent met alle comfort verblijft.

Als je naar Alsace gaat, is er genoeg te doen en te zien voor jong en oud. Of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur of gewoon een ontspannen vakantie, de regio heeft iets voor iedereen. En met de prachtige campings in Alsace kun je ook genieten van de natuur en het comfort van een vakantiehuis.