Terug

Campings in Loiret

Loiret

Het departement Loiret bevindt zich in het hart van Frankrijk, in de regio Centre-Val de Loire. Het is een prachtig gebied met talloze kastelen, historische monumenten en mooie natuurgebieden. Hieronder geven we enkele toeristische tips voor bezienswaardigheden en kamperen in het departement Loiret.

Bezienswaardigheden:

Kasteel van Sully-sur-Loire: Dit imposante kasteel uit de 15e eeuw is gelegen aan de oevers van de rivier de Loire. Het is een mooi voorbeeld van de Franse Renaissance-architectuur en is open voor publiek. Binnen kun je rondleidingen volgen en het prachtige interieur bekijken.

Kasteel van Chambord: Dit prachtige kasteel is één van de grootste en meest indrukwekkende kastelen in Frankrijk. Het is gebouwd in de 16e eeuw door koning François I en heeft een opmerkelijk ontwerp met tal van torentjes, spitsen en bogen. Binnen kun je rondleidingen volgen en het prachtige interieur bekijken.

Parc Naturel Régional de la Haute Vallée de Chevreuse: Dit natuurgebied is gelegen in het departement Loiret en biedt prachtige wandel- en fietsroutes door de prachtige natuur. Er zijn talloze wandelpaden en het gebied is ook geschikt voor mountainbiken.

Basiliek van Saint-Denis-en-Pail: Deze prachtige basiliek is gelegen in het dorpje Saint-Denis-en-Pail en dateert uit de 13e eeuw. Het is een mooi voorbeeld van de Gotische architectuur en binnen kun je rondleidingen volgen en het prachtige interieur bekijken.

Kamperen:

Er zijn talloze mogelijkheden voor kamperen in het departement Loiret. Hieronder geven we enkele tips:

Camping Le Châtelet: Deze camping is gelegen in het dorpje Sully-sur-Loire, op loopafstand van het kasteel van Sully-sur-Loire. De camping biedt ruime plaatsen voor tenten, caravans en campers. Er is ook een verwarmd zwembad en een kinderspeelplaats.

Camping La Côte: Deze camping is gelegen in het dorpje Amilly, op een kleine afstand van het kasteel van Chambord. De camping biedt ruime plaatsen voor tenten, caravans en campers. Er is ook een verwarmd zwem