Terug

Campings in Somme

Somme

Het departement Somme ligt in het noordwesten van Frankrijk en is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar prachtige natuur, historische bezienswaardigheden en authentieke dorpen.

Een van de bekendste bezienswaardigheden in het departement Somme is het historische stadje Amiens, dat bekend staat om zijn indrukwekkende kathedraal en het huis van Jules Verne. Bezoekers kunnen ook een wandeling maken door de oude stadscentrum met zijn mooie huizen en gezellige marktpleinen.

Een andere populaire attractie in het departement Somme is de Somme-vallei, die bekend staat om zijn prachtige landschap en grote aantal vogels. Hier kunt u genieten van uitgestrekte wandelingen en fietstochten langs de rivier de Somme en de omliggende natuurgebieden.

Voor degenen die op zoek zijn naar een rustige en afgelegen kampeerplek, is het departement Somme ook een ideale bestemming. Er zijn tal van campings en vakantieparken te vinden in de omgeving, waaronder de Camping du P'tit Bois in het stadje Albert en de Camping du Bois des Aiguilles in het dorpje Camon.

Voor degenen die graag actief bezig zijn, biedt het departement Somme ook tal van outdooractiviteiten, zoals golfen, paardrijden en vissen. Er zijn ook diverse musea en galeries te bezoeken, waaronder het Musée de la Machine de Marly en het Musée des Beaux-Arts d'Amiens.

Kortom, het departement Somme is een uitstekende bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een mix van natuur, cultuur en historie. Of u nu op zoek bent naar rustige kampeerplekken of actieve outdooractiviteiten, het departement Somme heeft voor ieder wat wils.