Sluiten

Camping Les Bardons in Castellet

Camping Les Bardons

Aan de voet van de Moure Nègre, de top van de Grand Luberon, vindt men een prachtige accommodatie op 500 m hoogte, ideaal voor de rust.

Ver weg van de grote wegen kan men bij Camping Les Bardons in Le Castellet (Vaucluse) een heerlijke vakantie vieren onder de zon. Men kan er gebruik maken van een zwembad en verblijft in een prachtige omgeving waar rust het sleutelwoord is...

Camping Les Bardons ★★
Les Bardons RD 48
84400 - Castellet
Frankrijk
Departement: Vaucluse
Tel: +33 490752087
Afstand vanaf Utrecht: 1174 km,
waarvan 1104 km snelweg.
GPS coördinaten: 43.84061 / 5.47063
(43° 50' 26.2'' N    5° 28' 14.3'' O)
Aantal plaatsen: 67  / Hoogte: 482 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Buitenzwembad Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie BBQ toegestaan
Camping Les Bardons
Laatste mening

Algemene beoordeling

kampeerplekken, sfeer, omgeving ,zwembad,leiding Paul,Michel, Marian.

wifi

Heen gaan is terug komen verslavend fijn
Fam. Ruud en Marian Oudejans - Heerhugowaard  08-06-2019
Plaats mening
Mening nr: 68842
Datum: 08-06-2019
Fam. Ruud en Marian Oudejans - Heerhugowaard 
april - juni 2018
(Echt)paar

Algemene beoordeling

kampeerplekken, sfeer, omgeving ,zwembad,leiding Paul,Michel, Marian.

wifi

Heen gaan is terug komen verslavend fijn
Mening nr: 61559
Datum: 16-07-2014
Fam. Cor en Marian Ernst - Oosterhout 
april - juni 2014
(Echt)paar
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 7| Ontvangst: 10| Faciliteiten: 9| Accomodatie/plaats: 10| Comfort: 10| Leiding van camping: 10| Omgeving: 10| Prijs/Kwaliteit: 10|

Algemene beoordeling

In 2009 kwamen wij voor de eerste keer op camping Les Bardons en onze eerste indruk was direct, dit gaat het niet worden, morgen weer weg. Maar ondertussen is dit de 7e keer dat wij Les Bardons aandoen op onze vakantie en ieder jaar wordt het langer. Maar om weer te geven wat deze camping met je doet is onmogelijk, het is het gevoel. Het gevoel van thuis komen. Waarom komen mensen hier al 20 tot 30 jaar. Ze hebben geen idee, al zullen ze proberen om het je uit te leggen en ook wij zullen hier, bij leven en wijlzijn, nog jaren terug keren en steeds langer. Het is een typisch Franse camping met Paul en Michel Mangeot als gastheren. De uitdrukking;met de franse slag, is hier echt op zijn plaats, heerlijk! Een heerlijk zwembad met natuurlijk bronwater. De rust, de gemoedelijkheid, de prachtige omgeving....... Misschien moet ik deze camping wel niet te veel aanprijzen, dan blijft ie lekker rustig en gemoedelijk zoals het hoort. Maar als je toch van plan bent om te komen, zullen de mensen nadat ze de kat uit de boom hebben gekeken, je vriendelijk verwelkomen, omarmen en zul je, als je dat zoekt wat wij daar vonden, met het Les Bardon virus besmet raken. Zo niet dan hoor je daar niet thuis........................
Mening nr: 56644
Datum: 14-07-2012
Fam. Mara Hoogteijling 
®  
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Gezellige sfeervolle camping, fijn zwembad en elke dag verse broodjes!!
Mening nr: 55638
Datum: 08-11-2011
Fam. van den Greve 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Een camping met een mooie, idyllische ligging. Wanneer het drukker wordt op de camping (juli / augustus), haalt dit helaas wel wat van de charme weg. Erg veel Nederlanders in juni/juli. Ruime plekken, die je niet veel meer tegen komt in de Provence op andere campings. Groot ons kent ons gehalte, hele families strijken op deze camping neer. Kan leuk zijn, wij vonden het wat teveel 'ons kent ons'. Sfeer op de camping viel tegen. De mogelijkheden om wat te doen met onze kinderen vielen erg tegen, zwembad zat vol met wespen. Is een terugkerend probleem, hoorden wij. Zowel in het zwembad zelf als langs de kant wespen. Water van het zwembad komt rechtstreeks uit een bron en is steenkoud, dat geldt ook voor het kinderbad. Ook veel chloor in het water. Het grasveldje erbij was ongezellig en niet goed onderhouden. De camping heeft een zeer beperkt aanbod van eten en dranken. Minimalistisch.
Mening nr: 51210
Datum: 18-08-2010
Fam. Frank Salemans 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Les Bardons is een heel gezellige camping. Het heeft een fantastisch mooi zwembad en twee sanitairgebouwtjes, waarvan het tweede nog afgewerkt moet worden maar wel al bruikbaar is. In al zijn eenvoud een camping die groeit in je waardering met elke dag dat je er verblijft. Geweldig om te zien hoe op een camping jong en oud met elkaar omgaat. Op de dansavond vrijdag staat de hele camping van 2 jaar tot 80 jaar op de dansvloer. Een unieke ambiance. Wel een camping met twee gezichten: van half juli tot begin augustus heel erg druk (wel gezellig) met relatief weinig privacy. Vanaf 10 augustus veel rustiger; pas dan zie je hoe parkachtig mooi de camping is. Enkele punten die m.i. beter kunnen: waarom geen terrasje waar je een kopje koffie of getapt pilsje kunt bestellen? Waarom geen Wifi? Zeker een van de mooiste en gezelligste campings waar wij de afgelopen 30 jaar gestaan hebben. In een prachtige omgeving (Luberon) met prachtige dorpjes, wandelroutes en een kraakheldere sterrenhemel. Ik weet zeker dat we hier weer eens terug zullen keren.
Mening nr: 49987
Datum: 28-07-2010
Dhr. Andre de Lignie 

Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Het is 5 jaar terug, dat wij tijdens een rondrit door de Luberon kennis maakten met Les Bardons. De sfeer trok ons direct aan. De broers Mangeot (Paul/Michel) waren zeer behulpzaam bij het zoeken van een goede plaats. Dat werd nr. 6 recht tegenover het (toen) gedateerde sanitairgebouw. Wij (mijn inmiddels overleden echtgenote en ik) moesten wel even wennen aan het feit, dat bijna alle campinggasten elkaar al kenden. Sommigen kwamen al sinds de oprichting zo'n 35 jaar geleden bijna elk jaar weer terug op deze camping! Maar na verloop van tijd voelden wij ons min of meer opgenomen in de club, ook al zijn we niet zo van dat meteen maar moeten meedoen! Hoefde ook niet. Enkele van de vele zeer plezierige herinneringen aan die tijd (23/06 t/m 16/07/2005) zijn de onge- dwongen en familiaire sfeer, de koelte onder de bomen (het was soms 30 graden!), de gezamenlijke BBQ's en maaltijden, de dia-voorstellingen en wandelingen van Paul, de boule-wedstrijden boven het zwembad (als er iemand tekort was mocht ik meedoen, hoewel ik ondanks een ruim 50-jarige kam- peerervaring in Frankrijk de spelregels nog steeds niet helemaal snap!), de rust op het terrein, de pizzaboer die eens per week de camping op kwam, de karpervijver met de ontelbare en altijd hongerige vissen, het "bronnenhuisje" en de kleurige bloemen er omheen, het uitzicht over de om- geving met de talloze lavendelvelden, de heuvels met in de verte de "grijze man Mont Ventoux, de lieftallige Marie-Christine (echtgenote van Paul) die samen met het Belgische meisje Marlies Kort- houdt o.a. de optocht organiseerde naar het dorpje Castellet aan de vooravond van Quatorze Juillet 2005 (het thema was toen La Mer) en waarvoor zij "geridderd" werden in de Orde van de Nederlandse Klomp (notabene door Neptunus, die door sommigen ook wel oneerbiedig "Nep-Tinus" werd genoemd), en niet te vergeten Hans van der Vliet uit Alkmaar (door ons de "campingburgemeester genoemd), de heren "Knabbel en Babbel" (die zo mooi konden zingen!), Bart Korthoudt die zo mooi muziek kon maken, de receptie ter ere van Quatorze Juillet op het terras, compleet met het bijna door allen meegezongen "provencaalse volkslied" en met naar keuze pastis of cola, enz.,enz. Kortom een unieke, fraaie, rustige (tot half juli!) en gezellige camping. En Hans, blijf de gebraden konijnenpootjes promoten, Bart blijf muziek maken, Marie-Christine blijf creatief, Marlies blijf lief en mooi, Kabbel en Babbel blijf zingen en Michel en Paul veel succes met jullie Les Bardons! Wie weet tot ziens! Andre.
Mening nr: 49012
Datum: 21-04-2010
Dhr. Bart korthoudt 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

ik kijk heel erg er naar uit om weer naar de camping te komen!!!
Mening nr: 45823
Datum: 03-08-2009
Mevr. Rianne Rump 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Het is een topcamping.. kwa jeugd is er alles.. van baby tot adolescent.. Er zijn zelfs mensen van boven de 20. Aardige campingbazen. Jeugd gaat s'avonds naar hun vaste ''hang''plekje. Over de bbq waar fam. Desiree Klercq het over had... dat is ook altijd erg gezellig.. en doe je niet meer met de bbq .. Daarna is er altijd een big party met alle soorten muziek voor jong tot oud. Ik was er 7 en 8 jaar geleden geweest en afgelopen jaar weer.. En het is ook altijd mooi weer daar.. en het is altijd nog super leuk geweest.. een echte aanrader..!!
Mening nr: 43587
Datum: 01-12-2008
Mevr. eva de lange 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Ik was even aan het zoeken hoe deze camping nu is omdat ik vanaf baby tot mijn 15de jaarlijks op deze camping kwam. Helaas ben ik er daarna nooit meer gekomen , en daar wil ik volgend jaar weer verandering in brengen. Ik mis soms echt de geur en sfeer van deze camping !
Mening nr: 42405
Datum: 23-08-2008
Fam. Desiree Klercq 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Dit jaar voor het eerst op Des bardons geweest en ook aangestoken door het "vrius". Een heel gezellige kneuterige franse camping. Mooie ruime plekken. Hele gemoedelijke en gezellige sfeer. Mix van nederlanders, fransen en belgen. Prachtig uitzicht op de Luberon, heerlijke geur van de lavendel velden. In Castellet zelf geen winkels wel in Apt met 3 grote marchès. Op zaterdag leuke grote toeristenmarkt Dit jaar wel last gehad van vliegen (maar dit schijnt niet elk jaar zo te zijn) Soms wat wespen bij het zwembad. Wel wordt er bezuinigd op het warme water, douchewater is iets minder dan lichaamstemperatuur. 1 nadeel is de vrijdagavond, dan wordt een soiree de barbecue georganiseerd en als je daar niet aan mee doet lig je tot 02.00 uur 's nachts te dreunen in je bed van de harde muziek. Maar verder een dikke 10 voor de camping en we komen volgend jaar zeker terug omdat echtgenoot moet strijden voor de 1e plek in het boules tournooi. Dit jaar 2e geworden.
Mening nr: 41689
Datum: 13-08-2008
Mevr. Simone Verkerk 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Oke we zijn weer geweest. Na 2 andere campings bekeken te hebben zijn we weer voor Les Bardons gevallen. Nu met eigen caravan. Door Paul en Michel hartelijk ontvangen en nog één plaats over, wat tevens een mooie plek was. We werden door de Nederlandse en Franse groep hartelijk verwelkomd. Ed moest meteen mee doen aan petanque. Helaas met het toernooi weer tweede geworden. (frans) We zijn nu weer thuis maar verlangen alweer na de lucht van lavendel de rust en de gezelligheid van de camping. Tot volgend jaar maar weer.
Mening nr: 39354
Datum: 29-06-2008
Mevr. lucie gosselink 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Toen onze dochter Violet 5 jaar werd zijn we voor het eerst op deze camping terechtgekomen. We kwamen er via het dunne campingboekje, van de anwb . Het vogeltje was geheel zwart ingekleurd, rust en ruimte. We zijn er daarna bijna elk jaar geweest, dus vanaf 1993. Voor het laatst waren we er in 2005. Het is er werkelijk fantastisch. Onze kinderen willen ook nog een keertje terug, en dan met event. vrienden en vriendinnen. Ik hoop dat het er voor ons ook nog een keertje van komt. Het is alsof je thuiskomt. Vertrouwd, familiair, gezellig rommelig, lavendel waar je niet genoeg van krijgt. Tien en Peer,. vrienden van ons gaan dit jaar niet. Tien vindt het vreeeeselijk.!! Groeten aan iedereen. van Jan benneker en lucie gosselink, rosa en violet.
Mening nr: 39160
Datum: 11-06-2008
Fam. margot 
®  
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij zijn er een jaar of 18 geleden, geweest, hadden een prachtige plaats aan de overkant van de weg, bij een ruine aan een pad met uitzicht over eindeloze lavendel velden, erg aardige eigenaars, toen, weet niet of dat nog dezelfde zijn, nederlandse vrouw, franse man en oma die op het winkeltje paste, die zal wel niet meer leven, ze was toen al erg oud. We hebben het er heerlijk gehad, wil eigenlijk wel weer eens terug! p.s moet een jaartal invullen, maar was dus ongeveer 1991
Mening nr: 39153
Datum: 10-06-2008
Fam. Jan en Rieneke Dijk 

Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij gaan geloof ik dit jaar voor de zevende keer naar Camping Les Bardons. Het is bij aankomst een soort van thuiskomen. De eerste keer 'per ongeluk' daar terecht gekomen. Maar het virus heeft ons te pakken. Ieder jaar weer de vraag of de vaste gasten(campingvrienden) er weer zullen zijn. En wat het sanitair betreft. Misschien niet altijd tip top, maar de rommel maken we zelf. En de sfeer op de camping vergoed veel. Wij gaan meestal eind juni voor een week of drie/vier. Verder sluiten wij ons volledig aan bij de mening van Hans van der Vliet. Volgende week zondag 22 juni vertrekken we weer naar het zuiden. Wij hebben er zin in!
Mening nr: 39017
Datum: 18-05-2008
Dhr. J.H. van der Vliet. 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Prachtig gelegen, met uitzicht op de Luberon, ruime plaatsen, vriendelijke leiding en over het algemeen een dito publiek. Vanaf een uur of vier, wordt erdruk gebouled. Vooral plezierig als je redelijk Frans spreekt. Voor de boodschappen moet je 10 km rijden naar Apt. 's Nachts koelt het heerlijk af en heerst er een gezegende rust
Mening nr: 38727
Datum: 06-04-2008
Mevr. sanne de kock 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Het is echt een super camping.. Ik kom er al sinds mijn 7de en voel me helemaal thuis.. Vind het echt super jammer dat ik aankomende zomer niet heen kan.. groetjes aan iedereen daar!!
Mening nr: 36258
Datum: 17-08-2007
Dhr. Thomas 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Was weer tijdje geleden nadat we de laatste keer op deze camping waren geweest! Vier jaar ongeveer, maar het gevoel van thuiskomen dat vele mensen hebben wanneer ze weer op deze camping terugkomen is zelfs na zo'n lange periode of juist na zo'n lange periode bij ons niet onbekend. Leuke contacten tussen Nederlanders en de Fransen. Watervallen bezocht, vrijdagavond disco met hun oude dansnummers, berg beklommen waar je helaas niet meer mocht blijven slapen en meegedaan aan het beruchte jeu-de-boule toernooi! Waar ik samen met fransman Jo en Nederlandse dame Anita een hele leuke dag heb gehad die voor ons tot de finale mocht duren. Hopelijk gaan we volgend jaar weer terug, zo niet dan ongetwijfeld een andere keer want eens deze camping ervaren te hebben dan is er geen andere camping meer! Jean Paul en Ruth bedankt avonden in het gehuurde huisje, de bergtocht en de watervallentocht! Volgende jaar hopelijk weer. Thomas
Mening nr: 36059
Datum: 15-08-2007
Mevr. Simone Verkerk 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Ja hoor we zijn weer geweest. Het is en blijft een heerlijke camping. Helaas deze keer maar voor een week. Het was weer thuis komen fantastisch. Hans en vele andere hebben ons weer verwelkomd. Ed weer aan het boulen en ook deze keer een toernooi. Lekker ontspannen en vele boeken gelezen dat kan op deze camping. Alles mag maar moet niet. Sanitair weer wat aangepast en douches waren dit jaar mindere koud dus uit te houden. We zijn volgend jaar weer aanwezig. geweldig!!!!!!
Mening nr: 33888
Datum: 18-07-2007
Dhr. bart korthoudt 
april - juni 2007
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Proficiat aan magreet die gekomen is na dat haar man nog niet zo lang heeft moeten afgeven!!! Ik heb voor één familie een hard gejuich gelaten!! Toen familie amelsfort kwam aangereden Toen begon het feestje pas! Toen ze uit de auto kwamen spoten tranen van blijdschap uit mijn ogen. En ze verdienen het!!! Want ik heb hun lang niet meer gezien! Ik dank ook de twee schatjes van paul en maria van amelsfort door hun liefde dat ze tonen naar mij!!!! Ik heb ook met de twee schatjes van paul en maria iets pesiaal gedaan! Het was heerlijk hoe de twee schatjes tegen over mij deden!!! Ik dank ook de twee camping bazen! En ik dank iedereen voor het spontaane applauzen!!! hihiihihihihihihihih zo vind ik het heerlijk om accordeon te spelen.Ik heb met de roos van an kristi! heel veel succes geboekt!!!! het is genieten zo hoor!!! En ik was een witte cloun je had me moeten zien!!! aahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaahhaahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ze leuk feestje!!! en gieren gieren!!!! tot uren in de nacht! Ik was er zo blij om!!! hihihiihihihihihihihihihihihihihih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! En ik dank ook De direcktie voor alles! het was weer top!!! egt waar! En natuurlijk ben ik naar de brandweer gaan bezoeken in apt een groote kazerne! Ik kom volgend jaar weer terug!!!! ik zal altijd rond de camping rond hangen in de wind! wees niet ongerust ik ben er denk maar veel aan de roos!! Ik ben er wie me er nu mist!!! sorry wie ik moest achter laten. voel de wind en in de wind hang ik!!! heel veel liefs Bart
Mening nr: 33748
Datum: 10-07-2007
Dhr. Barton Meijer 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Ik deel de mening van Bob, we hebben elkaar op deze camping ooit ontmoet (al hebben we elkaar al een paar jaar niet meer gezien). Ik kwam er op mijn vijftiende voor het eerst en ben daar ook zo'n beetje opgegroeid. De sfeer is uiterst relaxed en juist het simpele en eenvoudige van deze camping geeft het zijn charme.

Campingtips in de buurt