Sluiten

Camping des Sources in Gordes

Camping des Sources

Camping des Sources kijkt uit op de Luberon en biedt een adembenemend uitzicht. Het is de ideale plek om te ontspannen. In een typisch Provençaalse omgeving is de de camping aangelegdmet aandacht voor de natuur en met behoud van de eiken, de terrassen en stenen gebouwen van Gordes. Dit geeft de plaats een eenvoudige en natuurlijke charme die rust uitstraalt.

Gelegen op 5 minuten van het centrum van het dorp Gordes, in een van de honderd mooiste dorpen van Frankrijk, is Camping des Sources het startpunt van uw vakantie en kunt u de Luberon met de auto, te voet of met de fiets verkennen. Relaxen op een van de vele ligstoelen bij het zwembad met uitzicht op de Luberon op de hoogten van Gordes.

De camping heeft comfortabele en perfect onderhouden verhuur accommodaties. Deze charmante camping biedt semi-schaduwrijke plaatsen voor tenten, caravans (7m max met dissel) en camper (7,5m max).

Camping des Sources ★★★★★
Route de Murs
84220 - Gordes
Frankrijk
Departement: Vaucluse
Tel: +33 490721248
Afstand vanaf Utrecht: 1147 km,
waarvan 1104 km snelweg.
GPS coördinaten: 43.92681 / 5.20205
(43° 55' 36.5'' N    5° 12' 7.4'' O)
Aantal plaatsen: 100  / Hoogte: 477 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Verwarmd zwembad Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan
Camping des Sources
Laatste mening

Algemene beoordeling

prachtige ligging, vanop plaats 84 een geweldig uitzicht! heerlijk zwembad, rustig, modern sanitair

geen

Minder toegankelijk voor grotere caravan, niet alle plekken zo groots en mooi, zorg voor extra beschutting tegen zon (vb luifel), leiding niet echt een persoonlijk contact maar stoorde niet, geweldige uitvalsplek voor uitstappen maar evenzeer fijne camping om rustig te vertoeven, beetje duur maar was het waard
Mevr. De Schutter - Ekeren  19-08-2018
Plaats mening

Meningen over Camping des Sources

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
9
10
Hoogste
9
10
Gemiddeld
9.0
10.0
* over de jaren 2018 en later.
Mening nr: 68226
Datum: 19-08-2018
Mevr. De Schutter - Ekeren 
juli - augustus 2018
Gezin met (jonge) kind(eren)
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 10| Hygiëne sanitair: 10| Ontvangst: 9| Faciliteiten: 9| Accomodatie/plaats: 10| Comfort: 9| Leiding van camping: 9| Animatie/Activiteiten: 9| Omgeving: 10| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

prachtige ligging, vanop plaats 84 een geweldig uitzicht! heerlijk zwembad, rustig, modern sanitair

geen

Minder toegankelijk voor grotere caravan, niet alle plekken zo groots en mooi, zorg voor extra beschutting tegen zon (vb luifel), leiding niet echt een persoonlijk contact maar stoorde niet, geweldige uitvalsplek voor uitstappen maar evenzeer fijne camping om rustig te vertoeven, beetje duur maar was het waard
Mening nr: 58911
Datum: 15-05-2013
Mevr. Len 
april - juni 2012
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

wij hebben hier een week in juni 2012 gekampeerd,mooie camping,maar wel veel klimmen,wij stonden helemaal beneden en voor alles was het een behoorlijke klim naar boven. schoon sanitair,leuk zwembad,rond zwembad en bar gratis wifi.Stadje zelf is natuurlijk heel mooi,is aan te lopen,maar wel een flinke wandeling.Er stonden in juni erg veel jonge gezinnen met hele kleine kinderen.De weg naar de camping gaat via Gordes zelf,maar is goed te doen,soms wat drukte,dus oppassen met caravan.Grote supermarkt op ongeveer 20 minuten rijden,in dorpje zelf was ook klein supermarktje.
Mening nr: 49444
Datum: 28-06-2010
Fam. Margreet 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Mooie camping, prachtig gelegen. Door vele slechte ervaringen heeft Vacansoleil deze camping geschrapt en terecht. Er deugde veel niet, vooral als het ging om uitrusting accommodaties, ontvangst bij de receptie en klantenomgang. Beheerders zullen nu wel vriendelijker en behulpzamer zijn, want zij moeten hun klandizie wel behouden. En zonder Vacansoleil is dit een stuk minder geworden. Heel jammer, want het is echt een prachtig gelegen camping met een fijn zwembad. Trouwens zelf geen problemen gehad, maar mensen om ons heen wel. Jammer dat Gordes zelf zo commercieel is geworden de laatste jaren. Maar desondanks een mooi dorp.
Mening nr: 47103
Datum: 19-08-2009
Fam. GILLEIR Karel 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Op nog geen twee kilometer van Gordes, in het hoogseizoen een super-touristisch dorpje, vonden wij een leuke, heel rustig gelegen camping. De sanitaire voorzieningen zijn er voldoende en ze werden ook goed onderhouden. (en uiteindelijk vindt men een douche of een toilet zo netjes als de kampeerder voor u het heeft achter gelaten)... Er is géén restaurant (meer) maar 's avonds zijn pizza's van een zeer aanvaardbare kwaliteit te verkrijgen. Er is ook geen echte winkel alhoewel enkele basisprodukten wél te verkrijgen zijn; brood (wees er wel tijdig bij!), melk, boter, eieren, wijn... Een wandeling door de camping toont dat het publiek voornamelijk uit Fransen bestaat (dit toch tijdens de maand augustus +/-95%), hetgeen misschien de sfeer voor sommige niet-Franse campeerders wat bepaalt. En dat verklaart misschien ook de wat stug-overkomende (!) houding van de uitbaters die ons als niet-Fransen nochtans in alles zéér behulpzaam zijn geweest en ons met enthousiasme alle informatie over plaatselijke evenementen e.d. bezorgden. Er is een zeer leuk 25-meter zwembad (waar vindt men een zwembad van zulke afmetingen op een camping?). Maar negatief is wél de strikt-aangehouden beperkte openingstijd ervan; nl. van 10.00 u tot 19.00 u, wat voor deze streek met haar soms tropische warmte een overdreven beperkte openingstijd is. Het verbod op het dragen van shorts in zwembaden is echter om hygienische redenen vrij algemeen. Wij gaan in alle geval graag terug naar deze camping als we er ooit nog in de buurt komen.
Mening nr: 39502
Datum: 06-07-2008
Fam. Dufais 
april - juni 2008
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben een week doorgebracht in een chalet op deze camping en hebben het ontzettend naar onze zin gehad. Ik herken niets in de reacties over het beheerders echtpaar. We vonden ze zeer aardig en behulpzaam. De chalet was zeer netjes en schoon. Hoewel er geen winkel op de camping is kun je er wel (erg lekker) brood bestellen. Verder is er een heerlijk zwembad en de omgeving is echt prachtig, het ene dorp is nog mooier dan het andere. Wij komen zeker terug.
Mening nr: 39331
Datum: 28-06-2008
Fam. Baden 
april - juni 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

In 2004 hebben wij een geweldige tijd gehad op deze camping. Helaas is de camping inmiddels van eigenaar veranderd en dit is geen verbetering helaas. De receptietijden worden niet aangehouden, je moet maar wachten tot er eens iemand op komt dagen. Er staat nergens een telefoonnummer dat gebeld kan worden als je echt iemand nodig hebt. De douche- en afwaswatertemperatuur is op zijn minst lauw te noemen. De receptioniste is te dom voor woorden, wij moesten bijvoorbeeld tot vijf keer toe het nummer van het plaatsje van onze keuze zeggen (in duidelijk Frans notabene) voordat ze het doorhad dat we het over nummer 95 hadden en niet over 97, 93 of 99. Ze had haar aandacht bij haar vriendje, de groezelige kok. De vriezers van het 'restaurant' zijn te vol gepropt met voedsel genoeg voor een weeshuis, maar er komt niemand eten. Madame de eigenaresse zat er naast en mompelde wat op de achtergrond terwijl haar personeel tobde. Wij hadden gepland hier een week te staan, maar zijn na 2 nachten weggegaan. Het verzoek om de rekening, aan de receptioniste de ochtend van ons vertrek, werk beantwoord met ´kom vanmiddag na 2 uur maar terug om af te rekenen´. Niet het juiste antwoord voor zeer ontevreden gasten die hun tent al aan het inpakken zijn. Uiteindelijk is een verbolgen Madame toch maar de rekening komen opmaken en hebben wij snel onze biezen gepakt. Zonde van een mooie camping in een schitterende omgeving!
Mening nr: 39293
Datum: 26-06-2008
Mevr. sylvie 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij hebben een leuke vakantie gehad. Vooral door de prachtige natuur en de leuke vrienden van de kinderen. Inderdaad, nog nooit zo'n uitgesproken onaardig beheerdersechtpaar meegemaakt. Wij hadden een tent gehuurd voor zes personen, bij aankomst bleek dat er maar vier bedden waren. Kan gebeuren dus wij melden dat vriendelijk en krijgen meteen (in het frans) te horen dat we voor een belachelijk bedrag dan maar twee bedden moesten bij huren. Gelukkig bracht vacansoleil vanuit Nederland de boel tot bedaren, maar dan ben je wel even verbijsterd als je net een lange reis hebt gemaakt. Over de ontbrekende borden en glazen hebben wij het met de beheerder maar niet meer gehad. Voor een luttel bedrag bij de Intermarchee gekocht. Overigens hadden wi wel een leuke plek voor de tent, schaduw en zon, lekker ruim. Het is dus afwachten. Het zwembad is ook een paar dagen dicht geweest vanwege de chemicalien, jammergoenoeg net op de warmste dagen, maar ja dan wordt het ook het meest gebruikt. In Isle sur la Sorgue is gelukkig een leuke rivier om in pootje te baden.
Mening nr: 33679
Datum: 06-07-2007
Mevr. Mevr van der Velde 
april - juni 2007

Algemene beoordeling

Mooie camping in een geweldige omgeving. Helaas hebben we over de eigenaresse niet veel goeds te melden, onze eerste indruk was heel vervelend. We hebben 4 uur moeten wachten voor we in onze mobielhome mochten, moest nog schoongemaakt worden aldus madam, we hebben op afstand zitten kijken, er is niemand bijgeweest, dus ook niet schoongemaakt. Vervolgens was er geen sleutel beschikbaar en kregen we de reservesleutel mee, voor onze verantwoording wanneer we die kwijt zouden raken. Wat een klinkklare onzin, zij hebben de spullen niet voor elkaar! Zo zijn er nog een paar dingen geweest waar we ons mateloos aan geërgerd hebben. Wij gaan daar niet meer heen.
Mening nr: 33567
Datum: 02-07-2007
Mevr. M. Eghuizen 
april - juni 2007
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

De camping is erg mooi, evenals de omgeving. Jammer dat de leidinggevenden verre van flexibel zijn, je verwacht dat jij de gast bent en niet andersom.
Mening nr: 33246
Datum: 15-06-2007
Mevr. mw. L. Gronsveld 
april - juni 2007
Algemene indruk: 4|

Algemene beoordeling

Camping is zeer mooi gelegen in een prachtige omgeving. De omgeving is wel erg toeristisch, dus druk. Op de camping zelf is niet veel te doen. Wij waren er in juni dus misschien is er in het hoogseizoen wat meer vertier. Het restaurant is ronduit slecht en je moet er flink voor betalen. Het echtpaar dat de camping leidt is niet bepaald vriendelijk en m.n. Madame niet. Wij vonden de sfeer op de camping niet prettig wat ons heeft doen besluiten om eerder te vertrekken. Aangezien we een caravan via VacanceSoleil gehuurd hadden, hebben we hierdoor een paar dagen vakantie laten lopen.
Mening nr: 32245
Datum: 12-01-2007
Dhr. RH van Loenen 
®  
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

In juli augustus 2006 in een chalet gezeten. Ontzettend genoten van de rust, de omgeving en het zwembad. Met eigenaren geen problemen gehad. Waren bij mij heel vriendelijk en behulpzaam, maar wel duidelijk. Miste wel een winkeltje en de stokbroodvoorraad was 's ochtends beperkt. Zeker voor herhaling vatbaar.
Mening nr: 30486
Datum: 25-08-2006
Mevr. m. borst 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

De mening van mevrouw hees delen wij. Heerlijke vakantie gehad vanwege aardige campingbezoekers en mooie omgeving. Ook wij hadden een tent via vacancesoleil en helaas hebben wij wel onze tent door de eigenaresse laten controleren en dat kostte ons inderdaad 30 euro. Het wekt dus wel wat irritatie op als je de tent wel hebt schoongemaakt. Het geeft een naar gevoel als je weggaat. We hadden niet het idee dat ze het de klanten naar de zin wilde maken.
Mening nr: 28115
Datum: 01-08-2006
Mevr. van HEES 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Leuke vakantie gehad maar dat kwam door de mensen op de camping en de prachtige ongeving en niet door de camping baas en bazin (bijnaam het spinnetje). Zij hebben niet van klant vriendelijk gehoord. Franse waren van harte welkom maar tegen niet Fransen waren ze soms erg onvriendelijk. Draag ook geen lange zwembroek want de camping baas komt het je bij het zwembad zeer onvriendelijk vertellen dat dat niet is toegestaan. Het was zelfs zo erg dat mensen uit Denemark van de camping zijn weggegaan.Wij hadden een tent van vacansoleil. Helaas stond deze erg slecht, wij keken vanuit ons terras in de urinunior. Niet zo prettig. Het is een terras camping dan moet je dus zorgen voor een goede afwaterig. Helaas. Veel water overlast gehad in onze tent zelfs een nacht in een mobiehome moeten slapen omdat onze matrassen vol water zaten. Het sanitair wordt maar 1 keer per dag schoongemaakt . Dit had wel 2 keer mogen zijn. Er wordt wel wat georganiseerd maar dat is niet professioneel maar het bracht wel de kinderen bij elkaar. Als je je tent moet laten kontroleren bij vertrek moet je dat niet door de camping bazin laten doen want dan kost het je geld. Via de meisjes van vacansoleil hebben wij moeten vernemen dat veel mensen niet graag voor de 2 keer terug komen op deze camping.
Mening nr: 26313
Datum: 15-05-2006
Dhr. Dobbel 
april - juni 2006
Algemene indruk: 4| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij zijn hier afgelopen mei vakantie geweest. De omgeving van deze camping is absoluut schitterend in het voorjaar. Deze camping vinden wij overigens geen aanrader. Het is hier vooral zeer stoffig, dit gecombineerd met de dagelijks sterke mistral is zeker geen pretje. Een dagelijks schouwspel: afwassen in een stofstorm door medekampeerders. Het resultaat is niet veelbelovend. Nog een waarschuwing voor het zwembad, onze kinderen kregen zeer sterke uitslag op de huid, we zagen de beheerder 's-ochtends ook rommelen met flessen chemicaliën. Probleem met de dosering?? Al met al zullen wij hier zeker geen tweede maal naar toe gaan, er zijn in deze omgeving veel betere campings te vinden. Toch nog een noemenswaardig pluspunt van deze camping: het stokbrood wat elke ochtend door een lokale bakker wordt afgeleverd is echt van topkwaliteit.
Mening nr: 26217
Datum: 07-05-2006
Dhr. Jen M 
april - juni 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

De eerste meiweek waren we op deze camping te gast. Het is een tweesterrencamping en mist dus een aantal zaken die op een viersterrencamping normaal zijn. Toch is het een prima camping, zeker voor mensen die rust zoeken of voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Er is een zwembad, een "voetbalbak" (een grote betonnen bak van pakweg 8 bij 20 meter), een tafeltennistafel en een tafeltennisvoetbalspel. Niet echt een camping om de hele dag door te brengen, maar ik geloof dat iedereen deze camping ziet als een uitvalsbasis om al het mooie in de nabije omgeving te bekijken. Op de camping is 's ochtends op bestelling brood verkrijgbaar. De dichtsbijzijnde Intermarché is in Isle sur la Sorgue, ongeveer 15 kilometer rijden. Maar al het moois in Isle en de omgeving is dat geen bezwaar. Vanaf de camping heb je een prachtig uitzicht over de Luberon. Vooral 's avonds als het donker is zie je in de verte de mooi verlichte stadjes als Lacoste,Bonnieux en Roussillon. Wij zaten in een stacaravan, maar de kampeerplaatsen voor tenten en caravans zijn naar mijn gevoel niet echt royaal. Toiletten en douches worden prima schoongehouden. Vanaf de camping is het stadje Gordes te voet goed bereikbaar, ongeveer 20 minuten. Bijzonder aardig campingeigenaarsechtpaar: laten zich niet stressen, kijken niet op een kwartiertje (ook niet 's middags als de receptie open moet), maar willen je alles vertellen over de beziienswaardigheden van de omgeving. Als ze merken dat je er moeite mee hebt, gaat het een tempo lager of deels in het Engels. De camping is ook ideaal voor mensen die in de omgeving willen fietsen en de Mont ventoux als de ultieme uitdaging zien. Mooi weer is er natuurlijk geen garantie, maar vanaf mei schijnt het er meestal prachtig weer te zijn. Aan te bevelen uitstapjes: abdij van Sénanque, Isle sur la Sorgues, Roussillon (de okerroute), Mont Ventoux via Bédoin, Orange, de dorpjes Ménerbes, Lacoste en Bonnieux, de wijngaarden rond Chateauneuf du Pape, Avignon. Wij hebben ons prima vermaakt.
Mening nr: 24332
Datum: 28-09-2005
Dhr. Ivan Vanhamel 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

We waren er te gast in de tweede helft van augustus, en hebben bijna 3 dagen kennis kunnen maken met de Mistral, wat geen lachtertje was zo boven op een berg. Gelukkig hadden we een stacaravan. Kleine camping met soms serieuze hellingen. Prachtig uitzicht op de vallei. Prachtige streek ook, met tal van bezienswaardigheden in de omtrek. Wij gingen winkelen in L'Isle-Sur-Sorgue, een 15km, maar geen probleem als je het koppelt aan een bezoek, ook zeker de moeite waard. Vriendelijk en behulpzaam personeel, er is animatie maar niet overdreven veel (hoefde voor ons ook niet). Een campingwinkeltje was misschien handig, maar Gordes is ook maar 2 km, en hier heb je een superette (maar geen parking). Camping was zeker proper en verzorgd. Zwembad was net niet te koud voor mij, maar de kinderen hadden er geen last van.
Mening nr: 20416
Datum: 01-08-2005
Mevr. Merel 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Vooral voor mensen met jonge kinderen is het een absolute aanrader. De camping ligt mooi (uitzicht over het dal) en is zeker niet te groot. Het zwembad is vooral heel erg schoon. Er mag niks gegeten en gedronken worden aan het zwembad (eten, drinken en roken mag wel op het terras) en daardoor zijn er dus ook nauwelijks insecten en geen troep. Om het zwembad zit een degelijk hek waardoor loslopende kinderen zonder dilploma niet onopgemerkt het zwembad in kunnen lopen. Het hele terrein, inclusief het sanitair is schoon. Er zijn heerlijke warme douches, zonder het geklooi met muntjes. Het personeel is behalve erg frans ook erg behulpzaam. Het verschil tussen de kampeerplaatsen is wel erg groot. Varieert van klein en vol in de zon tot erg groot en heel veel schaduw. Je moet het treffen. Als je reserveert zou ik vragen naar place no 74. Onze topplaats!
Mening nr: 16967
Datum: 08-01-2005
Dhr. A Nijhuis 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Kleine eenvoudige maar zeer gezellige camping met mooi zwembad en een basket/voetbalveld waar de jeugd zich s avonds prima vermaakt door een enthousiast team. Veel Nederlanders, Belgen en Denen. Eenvoudig maar schoon sanitair. De staanplaatsen zijn voldoende ruim om een behoorlijk eigen terras te hebben. Er waren voldoende bomen om een schaduwplek op te kunnen zoeken. Er is geen disco aanwezig dus het is 's avonds altijd op tijd rustig! Soms wel last van een harde wind die wel aangenaam is in de hitte. Schitterende omgeving de rode aarde van Roussillon ligt maar op 6 km van Gordes. De eigenaar organiseert verschillende evenementen. Een aanrader is de wandeltocht naar een klooster op +/- 5 km waar je vanaf de camping naar toe loopt. Onderweg heb je prachtige uitzichten. Na het nuttigen van eigen gemaakte sangria wordt men door de camping eigenaar met busjes weer teruggebracht naar de camping. Voor de racefietser is dit het walhalla.De Mont Ventoux ligt op +/- 40 km afstand. de weg ernaar toe is al een ervaring op zich en dan nog de 24km lange beklimming naar de top.
Mening nr: 15707
Datum: 13-09-2004
Mevr. van der zaag 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Op zich een mooie camping, schitterde omgeving. Een groot nadeel dat wij hebben ondervonden, is dat onze plaats vlak naas het zwembad was, en hierdoor 's nachts veel overlast hebben gehad van jongeren, dit daar vlak bij verzamelde. Onze ervaring is dat de eigenaar hier weinig aan doet. Veelal ook kleine plekken, voor tenten (en auto's).
Mening nr: 12252
Datum: 25-07-2004
Dhr. steenvoorde 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Ik sluit mij graag bij het vorige comentaar aan. Onze vakantie van 4 juli tot 22 juli is geslaagd geweest. De regio is uniek als racefietsgebied (indien je van klimmen houdt). Maar ook voor de niet fietser is er van alles te zien en te doen in de omgeving. De plaats Gordes vonden wij wat minder. Gordes is een mooie foto maar daar stopt het ook bij. De wekelijkse markt is klein, maar wel knus. In de regio zijn echter meer dan voldoende dorpjes te vinden die je hart veroveren. De camping is mooi, maar door de "stijle" hellingen minder geschikt voor caravans. Dit geldt ook een beetje voor de smalle en stijle toegangsweg naar de camping. De eigenaar is overigens wel bereid de caravan met een trekker op de gewenste plek te zetten.De eigenaar is vriendelijk en behulpzaam. Het zwembad ligt op een toplocatie evenals het restaurant met terras. De camping doet wat "ruig" aan, maar dat heeft wel iets. Het kan hier wel flink waaien (mistral) en dat levert dan wat stofoverlast op. Een groot deel van de camping wordt gebruikt voor verhuur van stacaravans en huurtenten (bekende verhuurorganisatie). Het aantal vrije kampeerplaatsen is daardoor beperkt. Wij stonden er echter prima.

Campingtips in de buurt