Sluiten

Capfun Camping Le Sagittaire in Nyons

Capfun Camping Le Sagittaire

Tussen de Rhône en de Alpen, in het hart van de rustige provençaalse Drôme, ligt Camping Le Sagittaire.

De camping is slechts een paar kilometers verwijderd van de plaatsjes Vinsobres en Nyons, bekend om zijn olijven en microklimaat.

Welkom in het land van de Côtes du Rhône, perfect voor liefhebbers van een goede wijn. Maar ook natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken: lavendelvelden, kersenboomgaarden, abrikozenbomen en olijfbomen laten de ware kleuren van de Provence zien.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
7
8
Hoogste
7
8
Gemiddeld
7.0
8.0

* over de jaren 2021 en later.
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over Capfun Camping Le Sagittaire

Capfun Camping Le Sagittaire
Laatste mening

Algemene beoordeling

Zwembad

Kinderen op de electrische steps en fietsen

Mooi zwembad maar daar was alles mee gezegd. Speeltuinen zitten achteraan op de camping dus even een drankje en de kinderen spelen zit er niet in. Je word voor je voeten gereden door kinderen op electrische steps of fietsen. Erg jammer
Fam. Kooning - ROZENBURG  03-09-2022
Plaats mening
Mening nr: 72002
Datum: 03-09-2022
Fam. Kooning - ROZENBURG 
juli - augustus 2022
Gezin met (jonge) kind(eren)
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 9| Faciliteiten: 9| Accomodatie/plaats: 6| Comfort: 5| Leiding van camping: 8| Animatie/Activiteiten: 7| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

Zwembad

Kinderen op de electrische steps en fietsen

Mooi zwembad maar daar was alles mee gezegd. Speeltuinen zitten achteraan op de camping dus even een drankje en de kinderen spelen zit er niet in. Je word voor je voeten gereden door kinderen op electrische steps of fietsen. Erg jammer
Mening nr: 47868
Datum: 06-09-2009
Fam. Berghmans 

Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben de de laatste week van Augustus en de eerste week van September op de Camping gestaan met onze tent. Een minpuntje was de kiezel/harde ondergrond van onze plaats wel genoeg schaduw (192). De mensen bij de receptie waren zeer vriendelijk en behulpzaam. Het sanitair is proper. Het zwembad is heel fijn je moet wel vroeg zijn voor een bedje (weekenden van bezoekers). Het eten in het restaurant is goed en niet duur. In het winkeltje is genoeg keus en voor grote boodschappen ga je in de omgeving van Nyons of Vaison la Romain.
Mening nr: 47137
Datum: 20-08-2009
Fam. w.hoeksma 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij (en 5 kinderen met de leeftijd van 17,16,15,11 en 3 jaar) hebben deze zomer (eind juli begin aug.) op deze camping gestaan. We hebben ons prima vermaakt op deze camping,mooie grote plaats, schaduw, alleen niet tussen 3 en 5 uur (nr2). Sanitair was netjes en schoon, de supermarkt is alles te verkrijgen, alleen moet je niet na 10 uur om brood gaan, want dan heb je grote kans dat de croissantjes op zijn. Voor meer keuze in boodschappen gingen we meestal naar Nyons, waar ook hele leuke winkeltjes zijn, en leuke restaurants en niet duur. Waar je ook lekker kunt eten is op de camping zelf, we hebben er 2 x gegeten en beide keren waren we 75 euro kwijt en dat met 7 personen incl. 2x drinken. Er zijn niet veel Nederlanders op deze camping, hierdoor wordt er niet veel nederlands gesproken bij het animatie team, terwijl wij hier wel van uitgingen(zo word de website van deze camping wel beschreven). Ook was er s'avonds veel franse muziek, wel mooie muziek hoor, maar wat minder bekend voor de nederlandse jeugd. Heel mooi zwembad, veel verschillende glijbanen voor groot en klein, alleen de nieuwe grote glijbaan die dit jaar erbij is gekomen is nog niet glad genoeg, want voor je het weet heb je kleine gaatje in de zwemkleding. In de omgeving is ook voldoende te bezichtigen, oke je moet er wel een eindje voor rijden maar wat wil je in zo'n groot land als Frankrijk. Kortom we hebben hier een mooie en warme vakantie gehad.
Mening nr: 46610
Datum: 13-08-2009
Fam. Veenstra 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij (gezin met 3 kinderen in de leeftijd van 3 t/m 10) hebben 2 weken op Sagittaire gestaan. Op de camping is voldoende te beleven voor de kids met 's morgens en 's middags de kinderclub (9.00 uur 's morgens is wel vroeg). 's Avonds zijn er shows en optredens bij het zwembad. De kinderen en volwassenen kunnen zich prima vermaken in het prachtige zwembad met diverse glijbanen. Dit zwembad is ook toegankelijk voor mensen van buiten de camping. Als je wilt kun je ook zwemmen in het zwembad wat alleen bestemd is voor de campinggasten, dit stelt echter niet zoveel voor. Wij hadden een plek dicht bij de speeltuin (80). Voldoende voor een grote caravan. Onze plek had weinig schaduw maar over het algemeen zijn er voldoende schaduwplekken op de camping. De staanplaatsen zijn over het algemeen vlak, dus weinig problemen om een caravan of vouwwagen waterpas te zetten. Ondergrond is hard (stenen/grind). Stroom- en waterpunten niet altijd op de plaats maar wel altijd in buurt van je staanplaats. Het sanitair is niet het nieuwste maar wel altijd goed schoon, wij hebben geen smerige toiletten gezien. De douches zijn over het algemeen ook warm, alleen wanneer iemand een toilet doorspoelt wordt de douche gedurende een paar seconden gloeiend heet. In de supermarkt op de camping is in principe alles verkrijgbaar wat je nodig bent tijdens een vakantie. Wil je naar een grotere supermarkt dan moet je naar Nyons of Vaison la Romaine. Op de camping vind je allelei nationaliteiten, naast Fransen zijn er voornamelijk Belgen, Duitsers en Nederlanders. Het is geen "Nederlandse" camping. Wij hebben ons prima vermaakt op Sagittaire, natuurlijk ook omdat het 14 dagen prachtig weer is geweest.
Mening nr: 46395
Datum: 10-08-2009
Fam. Lallemand 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij (met kids 8 en 11) zijn net terug van 2 wkn met de caravan. Hebben ons daar prima vermaakt ondanks dat het druk (vol) was. Het sanitair werd 3x per dag schoongemaakt en er stonden genoeg prullenbakken en trekkers voor de ruime douches. Het zwembad werd druk bezocht (ook omdat het bloedheet was) maar op bepaalde tijden viel het wel mee. Er zijn veel bedjes, stoelen en parasols en het werd elke avond goed schoongemaakt. In principe mag je geen etenswaren nuttigen maar hier werd niet moeilijk over gedaan. De kinderclub is leuk, maar begint al om 09.00 uur!!! Veel te vroeg, vele komen dus te laat! Leuke animatie, goed geregeld, Edwin is heel leuk met de kids! Op de camping is een supermarktje aanwezig met vanalles tegen redelijke prijzen. Maar vooral het versgebakken stokbrood het Alg.Dagblad van dezelfde dag is fijn. In het volgende dorp Nuyons is een flinke supermarkt en ietsiepietsie verder vind je de Aldi en Lidl dus boodschappen geen probleem.Leuke omgeving, wijngaarden, lavendel, olijfbomen en ... de Mont Ventoux op ± 20 km ! Op de camping is een soort hoofdweg. Daar hebben we de 1e 2 nachten gestaan en dat vonden wij niks. Continu mensen die langsrijden, lopen en om 2 uur snachts net zo hard praten als 2 uur smiddags!! Gelukkig kregen we een andere plek toen we daarom vroegen.
Mening nr: 44525
Datum: 31-05-2009
Fam. Petra 
april - juni 2009
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Camping staat vol met vrekkebekken (grijze raven met ACSI-kortingskaartje). Deze mensen lijken zelfs op elkaar.... Met hemelvaart komen daar de Franse bij, wat ervoor zorgt dat het een drukte van belang is! Personeel is bijzonder vriendelijk; het ontbreekt echter aan kwalitatief personeel. Camping is gedurende de nacht niet verlicht. Dit resulteerde in 2 inbraken en 1 poging tot inbraak.... Nacht erna een tweetal schimmen naast mijn caravan geconstateerd. Ik ben ervan overtuigd dat mijn middelgrote zwarte hond ervoor gezorgd heeft dat mijn vakantieplezier ongestoord gecontinueerd werd!!!! Camping ligt in de middel of nowhere.... Dichtsbijzijnde kleine supermarkt ligt op 10 km rijden! Zwembad wordt ook gebruikt door de locale bevolking, wat resulteert in een overvol zwembad. Oftewel al samenvattend... leuke camping voor de grijze medemens die goedkoop wil kamperen met een kortingspasje! Dus niet meer voor mij!
Mening nr: 44318
Datum: 02-05-2009
Fam. Fam. Windhorst/Bolland 
april - juni 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

We zijn er al 3 keer geweest en we hadden het elke keer naar ons zin. Vooral toen het grote buiten zwembad open was met vele glijbanen. Naast het restaurant bij het binnen zwembad is sanitair gelegenheid waar je je kan omkleden. Daar vonden we het wel erg koud. Voor de rest is het een leuke en fijne camping.
Mening nr: 43106
Datum: 21-09-2008
Mevr. Mevr. Annelies 

Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Eind augustus-september 2008. Net terug van 14 dagen verblijf op deze camping. Zeer behulpzaam personeel, met name de enthousiaste blonde ned. jongeman. Ondanks verblijf in naseizoen schoon sanitair; 2x per dag schoongemaakt . Vers brood, leuk goed bezet restaurant. Misschien tip als men iets meer 's avonds organiseerde zou het terras en cafe ook vast meer mensen trekken. Niet alleen vutters maar ook 50+ waarvan de kinderen niet meer mee gingen om wat voor reden ook. Bezetting begin september 80-90%. Mooie ruime plaatsen van ruim 100m2 met bij ieder een volle plataan op het zuiden op het nieuwere deel. Nadeel is toch wel dat (op meerdere plekken hoorbaar) de camping ingesloten ligt tussen 2 wegen. Drukke doorgangsweg Bollene-Nyons (oude deel camping) en D weg naar Vaison la Romaine. Leuke markten op dinsdag en donderdag in omgeving. Veel gasten met racefiets, goede start voor Mont Ventoux. Genoeg uitstapjes in omgeving.
Mening nr: 43024
Datum: 14-09-2008
Fam. wolffgramm/koning 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Na een verblijf van ruim 2 weken in het (onvriendelijke) zuid-Frankrijk (kust). Was Le Sagittaire "Thuiskomen". Al was het al om het ontvangst!! Het uitgebeidde zwembad inclusief glijbanen!! Het meer met echte vissen waar je ook in kunt zwemmen, de rivier, de bar, het restaurant, het avond vermaak, de winkel, en de omgeving hebben wij maar op de koop toe genomen........ Ik zeg: Bestemd voor gasten van 0 tot 100 jaar!! Alleen die onhandige randen op de vloer bij het zwembad, die dienen voor het overkappen van het bad,zijn een tikkie gevaarlijk. Menig mens dat met zijn hoofd in de wolken liep over dit water weelde , heeft de vloer van wel heel dichtbij bekeken...... Een 7 voor het sanitair vanwege de wisselende temp. van het water.
Mening nr: 38944
Datum: 13-05-2008
Fam. R. Leever 
april - juni 2008
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

We hebben 15 nachten op deze camping doorgebracht, de ontvangst was erg vriendelijk mede door de behulpzame nederlandse jongen, de plekken zijn goed en de supermarkt met een uitgebreid assortiment en altijd vers brood is ook goed. Het zwemcomplex is fantastisch, als campinggast krijg je een bandje om (soort tierip) om in het zwembad te kunnen, dat is minder dus voor verbetering vatbaar. Het sanitair was niet zo goed, vaak was er geen warm water voor het afwassen en ook was de douche af en toe koud. Gratis tennisbaan, leuke speeltuin. De omgeving is leuk en er is veel te doen. We komen zeker een keer terug.
Mening nr: 38895
Datum: 11-05-2008
Fam. van de voorde -Vanaken 
april - juni 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij zijn hier 5 dagen geweest. Hadden super goed weer. Mooie campingplaats. Vriendelijk onthaald door Nederlandse jongen die heel behulpzaam was en af en toe eens vroeg of alles nog ok was. sanitair was iets minder proper maar dat heeft dan weer te maken met kampeerders die het niet zuiver houden. zeer mooi zwemcomplex. Winkeltje met heel vriendelijke dame . prijzen in het winkeltje waren zeer schappelijk. En iedere dag vers stokbrood en verse croissants. Ik denk wel dat het een zeer drukke camping is in het hoogseizoen. groeten sandra
Mening nr: 38869
Datum: 09-05-2008
Fam. Janine 
april - juni 2008
Algemene indruk: 7|

Algemene beoordeling

We zijn net terug van de camping. Hadden een chalet gehuurd (Marina.. beetje krap allemaal, maar oke.. het ging). Pal voor onze neus de 'bouwput' voor het nieuwe zwembad. Als dat begin juni opengaat dan moet er nog even flink doorgewerkt worden :>) Er werd niet gewerkt terwijl wij er waren gelukkig. Zaterdagavond wel ff flink gebaald. In het campingregelement staat duidelijk dat er absolute rust moet zijn na 22.00 uur. Helaas geldt dat blijkbaar niet voor de zaterdagavond met live muziek tot 00.30 uur... wij zaten vlak achter de bar met ons huisje dus meegenieten maar met 2 kleine kinderen die er niet van konden slapen. Wij vonden de camping wat ver van een leuk dorpje liggen (in Vinsobres is niet veel te doen en dat is nog best even een klimmetje met 2 kids, dus niet eens geprobeerd) en je moet ff rijden voor boodschappen (ook al is de camping winkel erg goed uitgerust)! Zwembad was super!
Mening nr: 38693
Datum: 27-03-2008
Mevr. Krista, Franceloc 

Algemene beoordeling

Hallo aan onze Nederlandse gasten ! Ik ben Krista van Franceloc. Vanaf het voorjaar 2008 komt er nog, behalve het actuele watercentrum, een nieuwe zwembad. Deze zal exclusief gereserveerd zijn voor onze kampeerders. Bij de receptie zal er ook Nederlandstalige medewerkers zijn vanaf april. De animatie zal in Nederlands zijn in juli en augustus. Wij wensen iedereen prettige vakantie op onze camping Sagittaire.
Mening nr: 37930
Datum: 02-11-2007
Fam. Annet van Dijk 
®  
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9|

Algemene beoordeling

Wij zijn hier 3 weken in de zomer geweest ( juli/aug ) en hebben het weer heerlijk gehad. We waren dit keer met familie en hadden 2 mobilhomes naast elkaar. Deze zijn best ruim en alles wat je nodig hebt zit er in. Wij hadden een paar keer dat onze geiser het niet deed, even melden bij de receptie en de klusjesmannen kwamen binnen een uur. Het weer was prima, maar een dag regen en verder zon! Zwembaden nog steeds mooi en schoon. Dit jaar was er een leuk animatie team, er werkte nu ook een meisje uit Nederland bij Onze 3 meisjes vonden de minidisco super! Al met al nog steeds een prima camping en gelukkig (nog) geen nederlandse enclave!!
Mening nr: 37495
Datum: 16-09-2007
Fam. Cor steijsiger 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Een prachtig zwembad met leuk bijbehorend meer. In de weekenden erg druk omdat de hele plaatselijke bevolking komt zwemmen. Vriendelijke mensen aan de receptie. Verder erg Frans. Ook veel Franstalige Belgen. Doen geen moeite om met je te praten. Veel bezoekers komen er al vele jaren. Er is een groot terrein met daarop caravans die het hele jaar kunnen blijven staan. De plaatsen zijn wisselend. Er zijn prachtige grote plaatsen en ook kleine plaatjes. Vaak steenachtig. De omgeving is prachtig met veel wandelroutes die de moeite waard zijn. Nyons is een leuk stadje. Vervelend is dat de camping aan een erg drukke weg ligt. De camping belooft stilte na 22.00 uur. De disco houdt om ca 12.30/1.00 uur op en dan wordt het pas echt rustig. De avondprogramma's begonnen altijd ca 1 uur later dan werd aangekondigd (rond 22 uur dus ipv 21 uur). Te laat voor jongere kinderen dus, dit terwijl er wel leuke avondprogramma´s voor deze groep waren. Erg irritant waren ook de polsbandjes die je om moest houden dat was voor toegang tot het zwembad We gaan zeker nooit weer terug.
Mening nr: 37108
Datum: 31-08-2007
Fam. Kieft 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Erg drukke camping met name in het hoogseizoen. Wel leuke nederlandstalige animatie..wel vroeg... begint om 09.00 uur. Kleine plaatsen ondanks boeking van een grote plaats. Maar wel goed ontvangst aan de receptie, super zwembad. Vriendelijk personeel. Sanitair netjes met familiedouche. Genoeg te doen voor jong en oud.
Mening nr: 33066
Datum: 21-05-2007
Mevr. Annet van Dijk 
®  
april - juni 2007
Algemene indruk: 9|

Algemene beoordeling

Wij zijn van 9 mei t/m/ 16 mei hier geweest. We hadden een chalet Marina gehuurd. Deze was prima! Er stond tot onze verbazing zelfs een gloednieuwe vaatwasmachine in ( staat niet op de website vermeld ). We hadden super weer, zo rond de 25 graden. Het was nog lekker rustig op de camping en we hadden vaak het zwembad bijna voor ons alleen. De medewerksters van de receptie waren weer even vriendelijk als altijd! Toen wij er waren kwam er een Nederlandse jongen aan, die ( net als vorig jaar ) in de bar/ resaturant gaat werken. Er kwamen ook 2 Nederlandse meisjes aan ( misschien voor het animatieteam?). Er is nu een sportveld aangelegd, waar je ook kunt basketballen. Een aantal van de oude huisjes en mobilhomes zijn vervangen door gloednieuwe. Het enige wat in het voorjaar jammer is, is dat in de omringende dorpjes de restaurantjes 'savonds nog niet open zijn. Maar ach, dan pas je je aan en gaat net als de Fransen lekker lunchen. Kortom, het was hier weer fantastisch en we gaan lekker van de zomer weer 3 weken genieten op Domanine le Sagittaire!!
Mening nr: 32900
Datum: 30-04-2007
Dhr. Struys Jean-Marie 
april - juni 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Voor het eerst met de campingcar naar de Provence (2de week april) en onmiddelijk een knaller van een Camping. Vriendelijk onthaal, ook via telephoon als E-mail. Camping met alles erop en eraan, mooie staanplaats, zelf mogen uitkiezen, proper sanitair en douches met onbeperkt warm water. Leuke speeltuin voor de kleinere en zalig overdekt zwembad, openluchtgedeelte nog gesloten. In de Camping winkel kun je voor alles terecht, de ganse dag vers stokbrood en koffie koeken. De omgeving loont zeker de moeite, een leuke wandeling vanaf de camping (7 km.heen en terug) naar Vinsobre. Marktjes in Nyons, Vaison-la-Romaine zeker doen, en wat verder voorbij Carpentras de okermijnen in Roussillon gewoon prachtig, net de Grand-Canyon. Simpel, hier komen we volgend jaar terug.
Mening nr: 30936
Datum: 03-09-2006
Dhr. michel 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Dit complex heeft duidelijk 2 gedeeltes : een ruim gedeelte vlakbij de receptie, zwembad etc. met daarop de huisjes en een krapper gedeelte achteraan : de camping. M.n. dichtbij het sportveld zijn de kampeerplekken behoorlijk klein. Bij de speeltuin en de jeu de boulesbaan lijken de plekken groter maar daar heb je meer last van het geluid van de weg. Sanitair is prima. Zwemcomplex heel mooi. Zelfs op drukke dagen heb je nooit het gevoel dat het tjokvol zit. Ook het meertje is leuk. Armbandje voor op de camping is ronduit irritant. Relatief heel weinig NL'ers, veel Fransen en Belgen. Al met al een camping zonder al te veel sfeer maar met een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding.
Mening nr: 30929
Datum: 03-09-2006
Dhr. gert 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 7|

Algemene beoordeling

Deze camping is prima. Vooral het zwembad is zeer in trek bij de kids. De onze [van 8 en 11 jaar] waren er niet uit te krijgen. Toen wij er waren in week 30 3n 31 was het dan ook zeer warm, vooral de eerste week. Wat ik een nadeel vind, is dat vanaf een uur of halftien 's avonds de muziek vanaf het terras storend hoorbaar is over de camping, dit tot een uur of half twaalf. Wij hadden een chalet gehuurd van de camping zelf. Deze was zeer compleet[ zelfs incl. afwas-machine]. Wij vonden de directe omgeving een beetje saai, doch qua natuurschoon wel mooi.. 'S morgens lekker vers brood, elke dag een verse krant, vriendelijke mensen bij de receptie,jawel een prima vakantiestek.Het plaatsje Nyons is heel gezellig, leuke restaurantjes vooral dat Mexicaanse restaurantje was niet verkeerd.. Om even op de camping terug te komen, dat meertje bij de camping is een aanfluiting. Kunnen ze gewoon dicht mikken met zand wat ons betrof.