Terug

Campings in Alpes-Maritimes

Alpes-Maritimes

Het departement Alpes-Maritimes is gelegen in het zuiden van Frankrijk, aan de Middellandse Zee. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige natuur, de historische steden en dorpen, en de vele outdoor activiteiten die er te doen zijn.

Een van de populairste bezienswaardigheden in het departement Alpes-Maritimes is de stad Nice, gelegen aan de kust. Nice is bekend om zijn mooie promenade, de Promenade des Anglais, en het oude stadscentrum met zijn smalle steegjes en historische gebouwen. Verder is het leuk om een bezoek te brengen aan het Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain, waar kunstwerken van bekende kunstenaars te zien zijn.

Andere interessante steden in het departement Alpes-Maritimes zijn onder andere Cannes, bekend vanwege het jaarlijkse filmfestival, en Antibes, met zijn prachtige oude stadsmuren en het Picasso Museum.

Voor degenen die van outdoor activiteiten houden, biedt het departement Alpes-Maritimes veel mogelijkheden, zoals wandelen en klimmen in de Alpen, mountainbiken en raften. Ook zijn er verschillende mooie stranden om te zonnen en te zwemmen, zoals Plage de la Garoupe in Cap d'Antibes en Plage de la Baumette in Théoule-sur-Mer.

Verder zijn er ook tal van historische bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het middeleeuwse dorp Eze, het kasteel van Grasse en het klooster Le Thoronet.

Al met al biedt het departement Alpes-Maritimes veel verschillende activiteiten en bezienswaardigheden voor toeristen van alle leeftijden.